ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Komşu bahçesinden meyveler.Ne güzel komşularımız var.Biri lahana,nane verir,diğeri incir,üzüm.Şanslıyız valla.:KK51:

14466256_1466970053318984_1732492719_o.jpg

Kremalı makarna.Bizimkiler böyle istemeyince ben de kendime yaptım.:KK53:Bir tabak ölçüsü şöyle;Tereyağında bir diş sarımsağı çok az çevirdim.Yarım pakete yakın krema koydum az pişirdim.Makarnayı içine koyup kaşar peyniri rendeledim ve maydanoz ekleyip karıştırdım.

14438930_1466971906652132_202123925_o.jpg

Biber dolması isteyen buyursun alsın.:KK53:

Bol soğan sıvıyağda güzelce kavrulur.Çok az salça ve kabuğu soyulmuş bir adet domates ve maydanoz eklenip biraz çevrilir.Pirinç eklenir.Bir çay bardağına yakın soğuk su eklenir.Karabiber,pulbiber,nane ve tuz eklenip pirinç suyunu çekene kadar kavrulur.Biberler bu karışımla doldurulur.Üzeri domates dilimleriyle kapatılır.Tencereye dizilip suyla açılmış bir tatlı kaşığı salça eklenir. Dolmaların hizasına kadar sıcak su eklenip pişirilir.

14470927_1466989059983750_409075709_n.jpg

Son düzenleme:
Starbucks kurabiyesi hiç yemedim ama buyrun işte yaptım.:KK53:Çok güzel oldu.Tavsiye ederim.Benimkiler bir iki dakika fazla pişti siz daha az pişirebilirsiniz.

STARBUCKS KURABİYESİ

MALZEMELER

150 gr.yumuşak tereyağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un (Kontrollü dökün.)
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI

Tereyağ ve yumurta sarıları iyice karıştırılır.Pudra şekeri,su,vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Damla çikolata ve ceviz eklenir.Uzun rulo yapılıp streç filme sarılıp buzlukta yarım saat dinlendirilir.Sonra dilim dilim kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.160 derecede çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Eki Görüntüle 1887872
Eki Görüntüle 1887874
Eki Görüntüle 1887882
Eki Görüntüle 1887883

Ellerine sağlık adra .

Bunu aldım listeye :kk77:

Birgün farklı bir kek denememde kekin sarı olması gerekiyordu.Ben de ne yapsan diye düşünürken aklıma zerdeçal geldi ve keke ekledim.Sonuç zerdeçal keke nefis yakıştı ve sapsarı bir kekim oldu.Tavsiye ederim güzel oluyor.Zerdaçal da çok faydalı.Ama kek biraz yandı çaktırmayın.:KK48:

ZERDEÇALLI FINDIKLI KEK

MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker (Ajda bardağı)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un
1 çay bardağı fındık

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,zerdeçal,vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son un,kabartma tozu ve fındık eklenir karıştırılır.Kek kalıplarıma dökülür.İstenirse üzerine de fındık eklenir.Kek ayarında pişirilir.

14456940_1467020163313973_238851765_o.jpg

14455900_1466972983318691_1881498301_o.jpg

Geçmiş sayfalarda kırmızı biber turşusu eklemiştim.Güzel olursa tarif veririm demiştim.Güzel oldu.İsterseniz sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz.Tarif şöyle;

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

MALZEMELER

2 kilo kırmızı biber (Kavanoz dolana kadar ekleyin)
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım demet maydanoz
Bir tutam tuz
1 litre cam kavanoz

YAPILIŞI

Biberler fırında közlenip kabukları ve çekirdekleri çıkarılır.Kavanozun dibine biber,sonra sarımsak ve maydanoz koyularak bu sırayla kavanoz doldurulur.Sirke,yağ ve tuz bir kabta karıştırılıp biberlerin üzerine dökülür.Ağzı sıkı kapatılıp serin yerde bekletilir.15-20 gün sonra turşunuz hazır.(Eğer kışa saklamak istiyorsanız kapağını kaynatıp sıcakken kapatıp ters çevirin.)

14446400_1467008679981788_1352713683_o.jpg

Son düzenleme:
Kornişon turşusu ilk kurulduğunda resim eklemiştim.Oldu yarısı da bitti bile:)

14489658_1467048573311132_1135253816_o.jpg

Kremalı makarna.Bizimkiler böyle istemeyince ben de kendime yaptım.:KK53:Bir tabak ölçüsü şöyle;Tereyağında bir diş sarımsağı çok az çevirdim.Yarım pakete yakın krema koydum az pişirdim.Makarnayı içine koyup kaşar peyniri rendeledim ve maydanoz ekleyip karıştırdım.

Eki Görüntüle 1889562

ben genelde bunun içine tavuk ve mantar da ekliyorum birazcık da fesleğen çok güzel oluyor :)

Erişteli mercimek çorbası.Her yörede adı farklıdır.Bizdeki adı mercimekli hamur çorbası.Soğan ve kıyma tereyağ ve sıvıyağı karışımında kavrulur.Salçası eklenip çevrilir.Haşlanmış mercimek ve sıcak su eklenir.Erişteler eklenir.Tuzu,nanesi,karabiberi ve pulbiberi eklenip erişteler yumuşayana kadar pişirilir.

received_1467115489971107.jpeg

Starbucks kurabiyesi hiç yemedim ama buyrun işte yaptım.:KK53:Çok güzel oldu.Tavsiye ederim.Benimkiler bir iki dakika fazla pişti siz daha az pişirebilirsiniz.

STARBUCKS KURABİYESİ

MALZEMELER

150 gr.yumuşak tereyağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un (Kontrollü dökün.)
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI

Tereyağ ve yumurta sarıları iyice karıştırılır.Pudra şekeri,su,vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Damla çikolata ve ceviz eklenir.Uzun rulo yapılıp streç filme sarılıp buzlukta yarım saat dinlendirilir.Sonra dilim dilim kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.160 derecede çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Eki Görüntüle 1887872
Eki Görüntüle 1887874
Eki Görüntüle 1887882
Eki Görüntüle 1887883
Ahanda buuuuuuuuu :deli:
Adra ben bunu ariyodum
Guvenilir birine ihtiyacim vardi tarif icin
Sagol canim :KK200::nazar:
Amaaaaann emoji bulamadim sana gondercek :hamarat::dondurma::KK50:

Ahanda buuuuuuuuu :deli:
Adra ben bunu ariyodum
Guvenilir birine ihtiyacim vardi tarif icin
Sagol canim :KK200::nazar:
Amaaaaann emoji bulamadim sana gondercek :hamarat::dondurma::KK50:
Öncelikle geçmiş olsun.Banın bitmiş sevindim:)Aradığını bende bulmana da ayrıca sevindim.Rica ederim ne demek sizi mutlu edebiliyorsam ne mutlu.:KK28:Güzel bir kurabiye.Tarif de garantili.Aslında bunun tarçını bir tatlı kaşığı ama ben bir çay kaşığına düşürdüm.Öbür türlü tarçın çok baskın olur.Denersen afiyet olsun şimdiden.:KK37:

Öncelikle geçmiş olsun.Banın bitmiş sevindim:)Aradığını bende bulmana da ayrıca sevindim.Rica ederim ne demek sizi mutlu edebiliyorsam ne mutlu.:KK28:Güzel bir kurabiye.Tarif de garantili.Aslında bunun tarçını bir tatlı kaşığı ama ben bir çay kaşığına düşürdüm.Öbür türlü tarçın çok baskın olur.Denersen afiyet olsun şimdiden.:KK37:
Aynen denicem tabi :sus:
Yaparaam sana tarifini atarim :KK54:

Pastırmalı ıspanak.Soğan ve kıyma tereyağ ve sıvıyağ karışımında kavrulur.Salçası eklenip biraz çevrilir.Beş altı dilim pastırma doğranıp eklenir.Sıcak sudan geçirilen ıspanaklar eklenip karıştırılır.Sıcak suyu,tuzu, pulbiberi ve üzerine pirinci eklenip kısık ateşte pişirilir.

14453847_1467915593224430_1424541288_o (4).jpg

Son düzenleme:
Erişteli mercimek çorbası.Her yörede adı farklıdır.Bizdeki adı mercimekli hamur çorbası.Soğan ve kıyma tereyağ ve sıvıyağı karışımında kavrulur.Salçası eklenip çevrilir.Haşlanmış mercimek ve sıcak su eklenir.Erişteler eklenir.Tuzu,nanesi,karabiberi ve pulbiberi eklenip erişteler yumuşayana kadar pişirilir.

Eki Görüntüle 1889665
adra dün akşam yaptım bundan bende hatta aklıma sen gelmiştin adra şu çorbanın tarifini eklese keşke diye düşünmüştüm kalp kabe karşıymış :KK70:

adra dün akşam yaptım bundan bende hatta aklıma sen gelmiştin adra şu çorbanın tarifini eklese keşke diye düşünmüştüm kalp kabe karşıymış :KK70:
Evet gerçekten kalp kalbe karşıymış.:KK200:Senin de eline sağlık canım.:KK68:Güzel bir çorba hele de kışın çok iyi gidiyor.Yanına da kır soğanı ye mis.:KK48:

Evet gerçekten kalp kalbe karşıymış.:KK200:Senin de eline sağlik canım.:KK68:Güzel bir çorba hele de kışın çok iyi gidiyor.Yanına da kır soğanı ye mis.:KK48:
ay o değilde canım çok biber dolması istiyor ya şu yukarda eklemişsin en sevdiğim şekilde küçük biberlerle çok güzel duruyor birde ıspanak yemeği bir ara yapmam lazım bunlardan:KK53: eline sağlık :KK54: birde bir elmalı pasta tarifin varya geçen gün ik sayfadan tarifi bulup yaptım ordaki şeklini de denedim çok güzel oldu misafir vardı da hemen bitti ya tadına anca bakabildim adra taeifler için teşekkürler ne arasam var :KK45:

ay o değilde canım çok biber dolması istiyor ya şu yukarda eklemişsin en sevdiğim şekilde küçük biberlerle çok güzel duruyor birde ıspanak yemeği bir ara yapmam lazım bunlardan:KK53: eline sağlık :KK54: birde bir elmalı pasta tarifin varya geçen gün ik sayfadan tarifi bulup yaptım ordaki şeklini de denedim çok güzel oldu misafir vardı da hemen bitti ya tadına anca bakabildim adra taeifler için teşekkürler ne arasam var :KK45:
Rica ederim canım.:KK60:Sizin işinize yarıyorsa ben mutlu olurum.Biber dolmasının minikleri makbuldur bizde.İri iri sevmiyoruz.O elmalı pasta harikadır.Geçen gün tart şeklinde yaptım kapanın elinde kaldı.:-)

X