Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet doğru anlamışsınız, hatta o cümleyi kullanacaktım ama yanlış anlaşılır diye kullanmadım

zaten kapalı haliyle mutsuz olan biri açılıp kolsuz giyse ne giymese ne. şu an içinden gelmiyor ki. apaçık baskıyla yapılmış bir eylem.
sadece saçı açık olsa az bikini giyince çok mu yazılacak günah ? yada bunun hesabını bizler yapabiliyor muyuz ?

Bikiniye kadar gidebilir derken ne demek istiyorsunuz? Ne oluyor bikini giyince ?
Sanırım anadan üryana gidiyor. “Kapalılar açılınca” ben böyle anladım. Tuhaf şekilcilikte bir numarayız.
Kalbiniz kapalı olsun saçınız başınız kıçınız değil.

konu sahibi, yaşarken sizi mutsuz üstelik özgür iradeyle uyguladığınızdan şüphe duyduğunuz bir durum var. bir arkadaş daha yazmış; kimseyi tanımadığınız bir yerde 1-2 saat tesettürsüz gezin. rahatsız olup olmadığına bakın.
o an içinizden ne gelirse bence doğru seçiminiz o olur.

açılmak yerine tesettüre daha uygun giyinmeye ve bunu sadece ALLAH rızası için yapmaya ibadetlerinizi yapmaya çalışsanız sizin için daha güzeli olmaz mı ?
ama bunu zaten içinizden gelerek yapmıyor yani ALLAH rızası için yapmıyorsanız kalben istemiyorsanız da zaten bu sizin bileceğiniz şeyler ülkemizdeki bir çok insan böyle yaşıyor. en nihayetinde sizin hayatınız

Hayat başkalarının düşüncelerini uygulamak için çok kısa. Ben 16 yaşındayken kapanacaktım. Yani ne benim düşüncelerime uyuyor, ne yaşamak istediğim hayata uyuyor. Benim de okulumda (yurtdışında) belirli gruplar tarafından bir baskı vardı. Benim babam tam tersine asla istemedi. Kapansaydım şimdi çoktan açılmıştım
İstediğiniz gibi yaşamak sizin hakkınız.
Burada yok açılınca gerisi gelir vs diyenler olmuş, ağzımı hiç açmayayım kimlerin neler yaptığına girmeyelim

Canım konu sahibi diyorsunuz ki
Saçım gözüküyor balkona açık çıkarım
Öje sürerim . Kinayacak olan insanlar bunu da kınar eğer şuan da vicdanin rahatsa emin ol açılınca da rahat olur .

Önce biraz kendini mi denesen ibadet olarak biraz daha yoğunlaşsan bir tart duygularını vicdanını .
İnşallah mutlu olacağın ve hayırlı olan olur
İçten gelmeyen birşey yapılmamalı .

neyin farkındalar acaba?
kendi söyledikleri şeylerin bile farkında değiller bakıyorum da.
sanki komşunun annesi söylemiş gibi davranmaları falan ilginç epey
Açık ya da kapalı fark etmez insanların hareketlerini davranışlarını yargılarken dönüp de kendine bakmalı insan. Hem her lafı söyleyip sonra da ben kınamadım demek gerçekten çok komikç isteyen istediğini yapsın günahı sevabı kendine

Merhaba.
Ben de kendi isteğimle 3 yıl tesettürlüydüm. Kamuda çalışıyorum. Başörtü yasağı kalktığında artık iş yerinde başımı açmak zorunda kalmayacağım diye çok sevinmiştim hatta. Yasak öncesi iş yerinde mecbur açardım ama verdiğiniz örnekten yola çıkıyorum, balkona açık çıkmazdım. Kapri kol hiç giymedim. Is yerim haricinde saçımı açmadım. Saçın önünün gözükmesi son yıllarda moda haline geldi zaten, ki çok dikkat ederdim. Kapanırken çok tereddüt etmiştim, açılırken de aynı tereddütüm oldu. Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyordum, boğuluyor gibi hissediyordum. Çok zor bir kararla açıldım. Çevrem kapandığımda nasıl saygı duyduysa açıldığımda da saygı duydu. Olumsuz hiçbir şey yaşamadım. Ilk zamanlar bana biraz garip geldi yine de. Sadece 3 yıl tesettürlü olmama rağmen bocaladım. Ama açık daha "ben" hissediyorum kendimi. Yapabilenin ibadetini Allah kabul etsin. Bana ağır geldi, yapamadım. Siz de kendiniz için en doğru kararı verirsiniz umarım.

off "bikiniye kadar" mı gidebilir? çok kötüymüş ya.

bu arada açık olan kadın, kapalı olan kadın vs hiç fark etmez. sevgili kadınlar hayat bizim açılmak istiyorsanız açılın. kapanmak istiyorsanız aynı şekilde kapanın bir kişiyi bile ilgilendirmez. kadınların ne kadar açıldığı veya ne kadar kapandığıyla ilgili dönen muhabbetlerden çok sıkıldık ya. biz her halimizle güzeliz. açık da kapalı da. noktaaa.

Peripella peki kendi ailenin açılmaman yönündeki baskısı ile başa çıkabilecek misin?

Bak bu da bizi ilgilendirmez. Öyle yapıyor diye eleştirmek bize düşmez. Tasvip etmesem de tüh kaka demem. Onun hayatı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…