Visenya açtın mı şampanyayı ne yaptın? Pek bir şirin yazıyorsun bu akşam. Şimdiye bir kavga çıkması, griye dönmüş olman gerekirdi hayatım.Siz kesin diyinde gerisi önemli diil.
Biranın yan etkileri, şampanya protokol hazırlanınca artık.Visenya açtın mı şampanyayı ne yaptın? Pek bir şirin yazıyorsun bu akşam. Şimdiye bir kavga çıkması, griye dönmüş olman gerekirdi hayatım.
Etliye sütlüye dokunmadan bi yorum yaptınız sonunda :) Düşüncenize aynen katılıyorum.Yani şöyle soyleyeyim konu kapanmadan, bi dönem Iran'da bulunmak ve yasamak zorunda kaldim, bu insanlara sorsan hepsi müslüman, hicbiri cikip ben ateistim demez, ama Iran disina ciktiklari an hepsi bi anda sac baş acilir, miniler, sortlar çekilir, ta ki donene kadar, yazsa bikiniler giyilir, neden? Çünkü kapanmak karari onlar adina devlet tarafindan zorla verilmis zaten. Kendi iradeleri yok ortada. Bu konu tamamen herkesin düşüncesinden, yaptirimindan, dedikodusundan bagimsiz, insanlarin yargilari olmadan secme hakkin olsa neyi isterdin üzerinden verilecek bi karar. Dilerim kendin icin dogrusunu bulursun.
Kapatabiliyor muyum ben muneyi etiketledim ama görmedi dahaKonu sahibinin herkese yapıcağı bir iyilik var konusunu kapatsın gerçi konu yasak konuMune kapatır sanırım
Konu sahibi de ortaya bombayı attı gitti. Keşke gelip 2 kelam etseniz. Girip yazmamışsınız
Dini konular genelde bombaya dönüyo, o an online isem gelip benim elimde patliyo geneldeBen ortaya bomba atmadım. Olay hiroşimaya döndü. Yazdım da yukarda konu kapatılsın diye etiket yaptım görmedi daha.
Ayy yemin ederim aklımdan geçmedi dini şeylere döneceği yaa offDini konular genelde bombaya dönüyo, o an online isem gelip benim elimde patliyo genelde
Mune gelince kapatirAyy yemin ederim aklımdan geçmedi dini şeylere döneceği yaa off
Kapatamıyorum demi ben şimdi bunu kurcaladım ama bulamadım
Benim bir anda açılan da bir anda platin sarısı saçtan feraceye geçen de çok arkadaşım var. Açılana da hayırlı olsun derim,kapanana da. Çünkü bana ne?
Herkesin kendi hayatı.
Bizim akrabalardan da var mesela, en son bayramda görmüşsün, evde bile erkek var diye pardesüsünu çıkartmamis, sonra oğlunun sünnetinde görmüşsün, dekolte giyinmiş:) tabii ki insanlar konuşur, ama ne kadar dedikodu değeri var ki? İkinci aya artık bayatlamış olur,yorum bile yapmazlar, merak etme
Benim öz teyzem mesela, ne zaman evlerine gitsem hep rakı sofrasında görürdüm onları, kızının hamilelik haberini sampanyayla kutlayan insanlar. Ben bildim bileli böyle Avrupai takılıyorlar yani. Ama eski resimlere bakıyorum, feraceliymis gençken. Çoluğa çocuğa karistiktan sonra çıkartmış. Bir zamanlar olay olmuştur tabii ama bir süre sonra o hali unutulmuş bile...
Sizinki de unutulur. Kendinizi iyi hissedecekseniz çıkartın.
Bir kitap okumuştum, terapi günlükleri diye (güzel bir kitap değil,tavsiye etmem) , gerçek yaşam öyküsü. Oradaki kadın , cocuk doğurduktan sonra depresyona giriyor, terapi almaya başlıyor. Terapi sırasında aslında başörtüsünü kendi istegiyle değil biraz aile toplum baskısıyla taktığıyla yüzleşiyor . Sonra cesaret edip basortuyü çıkartıyor, tüm akrabalarla yüzleşiyor, kinanıyor vs vs. Ama kararından dolayı çok mutlu...bir süre sonra, belki bir sene, kadın toplum - aile baskısı olmadan tamamen kendi isteğiyle tekrar kapanmaya karar veriyor. Ve 'ay açıldım kapandım rezil oldum' modunda değil, tam tersi , "başkaları için - onaylanmak için taktiğim başörtüsünden kurtulup tam olarak rizamla taktiğim başörtüsüne geçtim" modunda.
Yani benim önerim bu, belki ilerleyen zamanlarda daha hakkıyla kapanmayı siz kendiniz istersiniz. Belki de istemezsiniz... Siz bir şans verin bence kendinize . Belki de istemeden taktiginiz şeyi çıkartmak sizi manevi tarafiniza daha da yakınlaştıracak...belki de tam tersi...bilemezsiniz ki.
Ben yerinizde olsam madem böyle bir niyetim var, şehrimden uzak küçük bir haftasonu tatilinde acilirdim. Döndüğümde kendimi mutlu hissediyorsam acilirdim,ama utanmış, rahatsız olmuş hissediyorsam, vicdanen bir şeylerden rahatsız olmuş hissediyorsam biraz daha düşünürdüm
Yani onun ve konu sahibinin dinine göre günah oluyor. Yanlış bir şey dememiş. Doğru bir bilgiBikiniye kadar gidebilir derken ne demek istiyorsunuz? Ne oluyor bikini giyince ?
örnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi
28 yasında 2 cock annesıyım bende 2 yıldır acılmayı düşünüyorum çünkü doğru kapandıgımı dusunmuyorum ve mutsuzum… bu sene tayin görücez o zamana kadar düşünücem eger ki kararm acılma yonunde olursa yeni yer de denemek istiyorum. Gerckten asırı mutsuzum. 18 yasında üni terketmek zorunda kalıp hıcbırsey basaramayan kız oldum cevrede . Aılemın onayını alacagımı dusunup kapandım ama keske bekleseymişim..O kitabı okudum seneleeer önce.
Şimdi siz yazınca hatırladım o kısmınıda.
Evet bu tanınmayan bi yerde deneme kısmı benimde aklıma yattı.
Sanırım önce bunu denemek istiyorum.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Oysa tesettür başlı başına dinidir ve dinin tam ortasında yer alan örtünmeyle ilgili konu açarken yorumların dini olacağı aklınıza nasıl gelmez?Ayy yemin ederim aklımdan geçmedi dini şeylere döneceği yaa off
Kapatamıyorum demi ben şimdi bunu kurcaladım ama bulamadım