Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllar önce bunu tecrübe ettim
eskiden çok daha zordu hele hele küçük bir yerde yaşıyorsanız linç edilmenin en alasını yaşıyorsunuz.birden " en hakiki dindarlar" etrafinizi sarıyordu haliyle.
Benim tek isteğim bedenim hakkında söz sahibi olabilmekti.bunun için çok çabaladım ve hiç pişman değilim aksine geç bile kalmışım.

Bu konuda en çok kendinizi dinleyin
anlattıklarım benim tecrübelerimdi
başlarda uzun yılların verdiği alışkanlıktan ötürü kendimi çıplak gibi hissettim.zamanla astım bunu.
hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun

Konu sahibi de ortaya bombayı attı gitti. Keşke gelip 2 kelam etseniz. Girip yazmamışsınız :KK12:

Yani şöyle soyleyeyim konu kapanmadan, bi dönem Iran'da bulunmak ve yasamak zorunda kaldim, bu insanlara sorsan hepsi müslüman, hicbiri cikip ben ateistim demez, ama Iran disina ciktiklari an hepsi bi anda sac baş acilir, miniler, sortlar çekilir, ta ki donene kadar, yazsa bikiniler giyilir, neden? Çünkü kapanmak karari onlar adina devlet tarafindan zorla verilmis zaten. Kendi iradeleri yok ortada. Bu konu tamamen herkesin düşüncesinden, yaptirimindan, dedikodusundan bagimsiz, insanlarin yargilari olmadan secme hakkin olsa neyi isterdin üzerinden verilecek bi karar. Dilerim kendin icin dogrusunu bulursun.
Etliye sütlüye dokunmadan bi yorum yaptınız sonunda :) Düşüncenize aynen katılıyorum.

Konu sahibi de ortaya bombayı attı gitti. Keşke gelip 2 kelam etseniz. Girip yazmamışsınız :KK12:

Ben ortaya bomba atmadım. Olay hiroşimaya döndü. Yazdım da yukarda konu kapatılsın diye etiket yaptım görmedi daha.

Dini konular genelde bombaya dönüyo, o an online isem gelip benim elimde patliyo genelde 🤣
Ayy yemin ederim aklımdan geçmedi dini şeylere döneceği yaa off :KK17:
Kapatamıyorum demi ben şimdi bunu kurcaladım ama bulamadım 😅

konu sahibi,
insanlar her şeyi konuşur. sizin iyi ya da kötü yapmanız konuşmalarını değiştirmez. o yüzden içinize dönün, cevap orada...

keşke aileler "dindar" görünmek için harcadıkları enerjiyi sevdirmeye ve erdemli yetiştirmeye harcasalar.
ama hep görüntüye takılıyoruz maalesef. elalem ne der diye yapılan baskılarla olmaz olmamalı (açık olmasa da beklentiyi biliyordum demiş konu sahibi)
sevgili konu sahibi, din "tek" bir şeyden ibaret değil, tam yapamıyorum diye suçlu hissetmeyin elbet, ama açılma kararınız olursa da bu sizi daha az müslüman yapmayacak. din güzel ahlaktır der peygamber. içinize danışın siz, burada (mevcut giyiminizde) sizi rahatsız eden nedir ve diğer yanda sizi çeken nedir? İnşallah gönlünüzü feraha erdirecek cevabı bulursunuz.

Benim bir anda açılan da bir anda platin sarısı saçtan feraceye geçen de çok arkadaşım var. Açılana da hayırlı olsun derim,kapanana da. Çünkü bana ne?
Herkesin kendi hayatı.
Bizim akrabalardan da var mesela, en son bayramda görmüşsün, evde bile erkek var diye pardesüsünu çıkartmamis, sonra oğlunun sünnetinde görmüşsün, dekolte giyinmiş:) tabii ki insanlar konuşur, ama ne kadar dedikodu değeri var ki? İkinci aya artık bayatlamış olur,yorum bile yapmazlar, merak etme ✌️
Benim öz teyzem mesela, ne zaman evlerine gitsem hep rakı sofrasında görürdüm onları, kızının hamilelik haberini sampanyayla kutlayan insanlar. Ben bildim bileli böyle Avrupai takılıyorlar yani. Ama eski resimlere bakıyorum, feraceliymis gençken. Çoluğa çocuğa karistiktan sonra çıkartmış. Bir zamanlar olay olmuştur tabii ama bir süre sonra o hali unutulmuş bile...
Sizinki de unutulur. Kendinizi iyi hissedecekseniz çıkartın.
Bir kitap okumuştum, terapi günlükleri diye (güzel bir kitap değil,tavsiye etmem) , gerçek yaşam öyküsü. Oradaki kadın , cocuk doğurduktan sonra depresyona giriyor, terapi almaya başlıyor. Terapi sırasında aslında başörtüsünü kendi istegiyle değil biraz aile toplum baskısıyla taktığıyla yüzleşiyor . Sonra cesaret edip basortuyü çıkartıyor, tüm akrabalarla yüzleşiyor, kinanıyor vs vs. Ama kararından dolayı çok mutlu...bir süre sonra, belki bir sene, kadın toplum - aile baskısı olmadan tamamen kendi isteğiyle tekrar kapanmaya karar veriyor. Ve 'ay açıldım kapandım rezil oldum' modunda değil, tam tersi , "başkaları için - onaylanmak için taktiğim başörtüsünden kurtulup tam olarak rizamla taktiğim başörtüsüne geçtim" modunda.
Yani benim önerim bu, belki ilerleyen zamanlarda daha hakkıyla kapanmayı siz kendiniz istersiniz. Belki de istemezsiniz... Siz bir şans verin bence kendinize . Belki de istemeden taktiginiz şeyi çıkartmak sizi manevi tarafiniza daha da yakınlaştıracak...belki de tam tersi...bilemezsiniz ki.
Ben yerinizde olsam madem böyle bir niyetim var, şehrimden uzak küçük bir haftasonu tatilinde acilirdim. Döndüğümde kendimi mutlu hissediyorsam acilirdim,ama utanmış, rahatsız olmuş hissediyorsam, vicdanen bir şeylerden rahatsız olmuş hissediyorsam biraz daha düşünürdüm

O kitabı okudum seneleeer önce.
Şimdi siz yazınca hatırladım o kısmınıda.
Evet bu tanınmayan bi yerde deneme kısmı benimde aklıma yattı.
Sanırım önce bunu denemek istiyorum.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için 💐

İnsanların konuşması hayatınızda maksimum 3-5 ayınızı etkiler. Ancak aklınızda kalan bir konu (yalnızca tesettür için söylemiyorum bunu, içinizde yıllarca yer eden herhangi bir mesele de olabilir) geri kalan tüm ömrünüzü etkileyebilir. Hep bir acaba düşüncesi kalır aklınızın bir köşesinde. Gençliğin verdiği cesaret varken bizi mutlu edeceğine inandığımız şeyleri yapmak gerek diye düşünüyorum.
Bakarsınız size uymaz, bu şekilde mutlu olmazsınız. Bu defa tamamen kendi isteğinizle yeniden kapanırsınız. Aç kapa aç kapa oyun değil bu diyenlere aldırmayın. Ortalama 70 sene ömrümüz var, biz değişiyoruz zaman değişiyor. Kimseyi ilgilendirmez.

örnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi

Ay sana da yazacaklarım vardı ama ölmüşsündür artık çok kurşunlanmışsın hadi ben sustum 😆

O kitabı okudum seneleeer önce.
Şimdi siz yazınca hatırladım o kısmınıda.
Evet bu tanınmayan bi yerde deneme kısmı benimde aklıma yattı.
Sanırım önce bunu denemek istiyorum.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için 💐
28 yasında 2 cock annesıyım bende 2 yıldır acılmayı düşünüyorum çünkü doğru kapandıgımı dusunmuyorum ve mutsuzum… bu sene tayin görücez o zamana kadar düşünücem eger ki kararm acılma yonunde olursa yeni yer de denemek istiyorum. Gerckten asırı mutsuzum. 18 yasında üni terketmek zorunda kalıp hıcbırsey basaramayan kız oldum cevrede . Aılemın onayını alacagımı dusunup kapandım ama keske bekleseymişim..

Ayy yemin ederim aklımdan geçmedi dini şeylere döneceği yaa off :KK17:
Kapatamıyorum demi ben şimdi bunu kurcaladım ama bulamadım 😅
Oysa tesettür başlı başına dinidir ve dinin tam ortasında yer alan örtünmeyle ilgili konu açarken yorumların dini olacağı aklınıza nasıl gelmez?

Rica ediyorum en azından kurallara uyun ve dini konular açmayın, örtünmek dini bir konudur sohbet konusu değildir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X