Benim bir anda açılan da bir anda platin sarısı saçtan feraceye geçen de çok arkadaşım var. Açılana da hayırlı olsun derim,kapanana da. Çünkü bana ne?
Herkesin kendi hayatı.
Bizim akrabalardan da var mesela, en son bayramda görmüşsün, evde bile erkek var diye pardesüsünu çıkartmamis, sonra oğlunun sünnetinde görmüşsün, dekolte giyinmiş:) tabii ki insanlar konuşur, ama ne kadar dedikodu değeri var ki? İkinci aya artık bayatlamış olur,yorum bile yapmazlar, merak etme
Benim öz teyzem mesela, ne zaman evlerine gitsem hep rakı sofrasında görürdüm onları, kızının hamilelik haberini sampanyayla kutlayan insanlar. Ben bildim bileli böyle Avrupai takılıyorlar yani. Ama eski resimlere bakıyorum, feraceliymis gençken. Çoluğa çocuğa karistiktan sonra çıkartmış. Bir zamanlar olay olmuştur tabii ama bir süre sonra o hali unutulmuş bile...
Sizinki de unutulur. Kendinizi iyi hissedecekseniz çıkartın.
Bir kitap okumuştum, terapi günlükleri diye (güzel bir kitap değil,tavsiye etmem) , gerçek yaşam öyküsü. Oradaki kadın , cocuk doğurduktan sonra depresyona giriyor, terapi almaya başlıyor. Terapi sırasında aslında başörtüsünü kendi istegiyle değil biraz aile toplum baskısıyla taktığıyla yüzleşiyor . Sonra cesaret edip basortuyü çıkartıyor, tüm akrabalarla yüzleşiyor, kinanıyor vs vs. Ama kararından dolayı çok mutlu...bir süre sonra, belki bir sene, kadın toplum - aile baskısı olmadan tamamen kendi isteğiyle tekrar kapanmaya karar veriyor. Ve 'ay açıldım kapandım rezil oldum' modunda değil, tam tersi , "başkaları için - onaylanmak için taktiğim başörtüsünden kurtulup tam olarak rizamla taktiğim başörtüsüne geçtim" modunda.
Yani benim önerim bu, belki ilerleyen zamanlarda daha hakkıyla kapanmayı siz kendiniz istersiniz. Belki de istemezsiniz... Siz bir şans verin bence kendinize . Belki de istemeden taktiginiz şeyi çıkartmak sizi manevi tarafiniza daha da yakınlaştıracak...belki de tam tersi...bilemezsiniz ki.
Ben yerinizde olsam madem böyle bir niyetim var, şehrimden uzak küçük bir haftasonu tatilinde acilirdim. Döndüğümde kendimi mutlu hissediyorsam acilirdim,ama utanmış, rahatsız olmuş hissediyorsam, vicdanen bir şeylerden rahatsız olmuş hissediyorsam biraz daha düşünürdüm