Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
örnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi
Ciddimisiniz? Niye ben sokakta bikiniyle gezen görmüyorum acaba? Sizin insanları bikiniyle görme özellikli dedektörünüz mü var yoksa 🙄

Bak bu da bizi ilgilendirmez. Öyle yapıyor diye eleştirmek bize düşmez. Tasvip etmesem de tüh kaka demem. Onun hayatı 🤷
Kapalı bayanın açıldıktan sonraki durağı bikini demiş ya. Bana göre açık yada kaplı hiç birsey farketmiyor zira insaların bedeni yada görünüşü degil nasıl insan oldukları önemli. Bunu bir çok erkeğin ağzından duyuyorum saçı açık insanların dikkat çekmedikleri ama bu şekilde giyinenlerin daha çok dikkat çekici oldukları.

Bundan mı çekiniyorum?
Yoksa vicdanım mı izim vermiyor?
Bu ikilemi çözemedim
Ben söylemlerinizden , onaylanMAmaktan çekindiğinizi düşündüm açıkçası , mesela neden açılmak istediğinizi bile o kadar ince ince açıklamışsınız ki anlaşılıp, hak verilsin istiyorsunuz kendinize ,diye hissettim ben . Bugüne kadar ne başını kapamaya başlayana ne de açmaya başlayana bir yorum yapmışlığım neden sormuşluğum vardır. Beden sizin, canınız ne yapmak istiyorsa yapın yorum yapanlar da yorumlarını kendi bedenleri için kullansınlar.

Bu kadar gerekçe sunmayın kimseye de .Soran densizlere de " O zaman öyle istiyordum ; şimdi böyle" deyin geçin. Herşeye karışan burnunu sokan insanlar bu naifliğin altını oymayı sever çünkü.

- Yalnız yürümeyeceksin Bu da sizinle benzer durumları yaşayan kadınların birbirine destek platformu.

Son düzenleme:
Bu açık/kapalı mevzusu daha ne kadar sürer bilmiyorum. Kapan/kapanma baskısı, kapalı olana "bu nasıl kapalı, suratındaki makyaja bak" baskısı, açık olana açtığı bölgelere göre baskı, kapalının açığa "sadece kocama özelim" iması, açığın kapalıya "kapalı ama namussuz" iması... Ben ateistim. Ancak müslümanken de kapanmayı asla düşünmedim, asla öyle bir giyim tarzım da olmadı. Her 2 halimde de açık veya kapalı olana insandan başka gözle bakmadım. Kişiler nasıl mutlularsa öyle yaşamalı, benim tek inancım bu. Sevgili konu sahibi nasıl mutluysanız öyle giyinin.

Kapalı bayanın açıldıktan sonraki durağı bikini demiş ya. Bana göre açık yada kaplı hiç birsey farketmiyor zira insaların bedeni yada görünüşü degil nasıl insan oldukları önemli. Bunu bir çok erkeğin ağzından duyuyorum saçı açık insanların dikkat çekmedikleri ama bu şekilde giyinenlerin daha çok dikkat çekici oldukları.
Tamam da yine aynısını yapıyorsunuz. insan olması önemli deyip timleri hakkında yargılıyorsunuz. Erkeklerin ağzında duyduğunuz kadınları aşağılayıcı lafları onaylamanızı doğru bulmadım.

off "bikiniye kadar" mı gidebilir? çok kötüymüş ya.
Tabi, bikini gelinebilecek en fena nokta, bilmiyor musunuz siz?
O değil de keşke birbirimize saygı duymayı öğrensek. Rahat rahat başı açık kadınları yargılıyor kadın ya. Böyle çok doğal bir şeymiş gibi hem de.
Açık bir yakınım ya da tanıdığım kapansa ooo bu kapandıysa devamı da gelir, çarşafa, burkaya kadar gider bu demem mesela. Açık hanımlar sizler der misiniz? Hayırlı olsun derim geçerim veya hiçbir şey demem. Çünkü bana ne kimin ne giydiğinden. Sonra lafı kıvırıp "ben açık hanımlar" için dedim demem yani.

Dışarda görüyorum bazen başı kaplı yüzünde iğne ucu kadar boşluk kalmadan full makyaj ve vücudu ben burdayım diyen örnekleri , onlar açılsalar devamı nasıl gelecek diye bende onu merak ediyorum…
Keşke insanların ne veya nasıl giydiklerine karismamayi öğrensek.

Dışarda görüyorum bazen başı kaplı yüzünde iğne ucu kadar boşluk kalmadan full makyaj ve vücudu ben burdayım diyen örnekleri , onlar açılsalar devamı nasıl gelecek diye bende onu merak ediyorum…
Açılsa ve devamında mini etek giyse, kolsuz giyse ne olur? Demek ki bu kadın makyajı, dar giyinmeyi seviyor. İçinden gelen bir şey. Aşağılayalım mı kadını? Kapalı kadınlar rahibe gibi mi yaşamak zorunda? Herhangi bir kesimi temsil etmek zorundalar mı? Yapmayın nolur, şurada kadın kadınayken bile açığını, kapalısını yargılamayalım.

örnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi
Ee yani? Denize hasema yerine bikiniyle girenler ne oluyo size göre?

Tamam da yine aynısını yapıyorsunuz. insan olması önemli deyip timleri hakkında yargılıyorsunuz. Erkeklerin ağzında duyduğunuz kadınları aşağılayıcı lafları onaylamanızı doğru bulmadım.
Size göre yanlış dediğiniz şeyin aynısı da bana göre yanlış. Bu benim düşüncem aman neyse bize ne degil ben fikrimi söylüyorum. Örnegin kapalı ortamda tonlarca parfüm sıkan biri nasıl beni rahatsız ediyorsa bazı görüntülerde beni rahatsız ediyor. Kimseye gidip böyle giyinme beni rahatsız ediyorsun demiyorum dememde ama yeri geldiğin bazı ortamlarda bu konu hakkında düşüncelerimi söyleyebiliyorum. Belki bir çok insan da benim giyinişimden rahatsız oluyor ve eleştiriyordur . Olabilir bence bu gayet normal cünkü.

Açılsa ve devamında mini etek giyse, kolsuz giyse ne olur? Demek ki bu kadın makyajı, dar giyinmeyi seviyor. İçinden gelen bir şey. Aşağılayalım mı kadını? Kapalı kadınlar rahibe gibi mi yaşamak zorunda? Herhangi bir kesimi temsil etmek zorundalar mı? Yapmayın nolur, şurada kadın kadınayken bile açığını, kapalısını yargılamayalım.
Kapalı olmak yada baş örtüsünü aksesuar gibi taşımak farklı bişey. Kimileriniz nasıl bikini yada mini etek giyen birini hor görüyor yada eleştiriyorsa bende bu tarz giyinenleri eleştiriyorum. Sizin düşünceniz normal de benimki neden bu kadar dikkat cekti acaba ???

Size göre yanlış dediğiniz şeyin aynısı da bana göre yanlış. Bu benim düşüncem aman neyse bize ne degil ben fikrimi söylüyorum. Örnegin kapalı ortamda tonlarca parfüm sıkan biri nasıl beni rahatsız ediyorsa bazı görüntülerde beni rahatsız ediyor. Kimseye gidip böyle giyinme beni rahatsız ediyorsun demiyorum dememde ama yeri geldiğin bazı ortamlarda bu konu hakkında düşüncelerimi söyleyebiliyorum. Belki bir çok insan da benim giyinişimden rahatsız oluyor ve eleştiriyordur . Olabilir bence bu gayet normal cünkü.
Parfüm çok alakasız bir örnek. Sizin mesajınızda söylediğiniz şeyle göz zevki meselesi değil. "Kapalı" bir kadının aşırı makyajı. Herhangi bir kadının değil!

Kapalı olmak yada baş örtüsünü aksesuar gibi taşımak farklı bişey. Kimileriniz nasıl bikini yada mini etek giyen birini hor görüyor yada eleştiriyorsa bende bu tarz giyinenleri eleştiriyorum. Sizin düşünceniz normal de benimki neden bu kadar dikkat cekti acaba ???
Kimileriniz mi? Biz kim pardon? Hanımefendi ben ateistim :)

Tesettür sadece başı kapamak değil tabi ki ama, başınızı açınca devamı gelir bilginiz olsun...

yorumum kapalı birine, zaten açık kişiler için değil

Kimse kimseye açıl ya da kapan diyemez,dememeli de, ben kimseyi yargılamıyorum, kulu yargılamak kula düşmez,
Konu sahibinin açılmaktan kastettiği sadede başı açmaksa onunla sınırlı kalmayacağını ifade etmek istedim,
Tabi hassas bir konu ve insanları yaftalayip kendini cok doğru görenler hemen harekete geçti, konuyu takip etmeyeceğim ve daha da mesaj yazmayacağım, herkese iyi geceler ✋
Ee size ne bikiniye kadar gidecekse? Milletin giyiminden ayrımcılık yapıp sonra kaçmak da çok iyiymiş cidden. Siz hariç çoğu kişi mantıklı güzel yorumlar yapmış. Siz aradan fırlamışsınız. Bikini giyeni yaftalarsanız karşılığında da böyle cevaplar alırsınız. Yok öyle milleti yargılayıp sonra bir şey yapmamış gibi davranmak.

Yo normal değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X