Burayı çok ciddiye aldınız sanırım ne o öyle duvara toslamak falan görende meclisteyiz ülkenin kararları icin tartışıyoruz sanırBenim sorumun cevabı bu değildi! Geçiştirmeyin bence. Duvara tosladınız. Bikiniye laf edenle sizin aranızda bir fark olmadığını görmüşsünüzdür umarım!
Fikrinin arkasında durmak için mecliste olmaya lüzum var mı? Her zaman söylemlerinizi çevirir misiniz böyle?Burayı çok ciddiye aldınız sanırım ne o öyle duvara toslamak falan görende meclisteyiz ülkenin kararları icin tartışıyoruz sanır. Herkes burda kendi düşüncesini söylüyor. O dediğiniz kişilerden farkım yoksa okey dediğiniz gibi ozaman
Başı açınca devamı gelir ne demek? Devamı nedirTesettür sadece başı kapamak değil tabi ki ama, başınızı açınca devamı gelir bilginiz olsun...
Sizin yaptığınız da dalga geçmek olmuş hoş olmamışTüm sayfaları okumadım da acıklar olarak cehennememi gidiyoz simdi? Kesin bilgiyse kıldan ince kılıctan keskin sırat köprüsünü gecmekle ugrasmayım teleferikle geciiyim
Dindar görünen = ahlakli diye bisey yokBen şeyi anlamıyorum, hep kapalı kadınlar eleştirilir ama hiç dindar erkekler eleştirilmez. Mesela dindarsın ama çapkınlık yapıyorsun diye eleştirilen bir erkek hiç görmedim. Amerikan filmlerinde kitaplarında gördüğüm kadarıyla onların erkekleri de dindarsa muhafazakar yaşıyor ama bizde din sadece kadınlar için var gibi? Uç noktada aileler dışında dindar erkekler dindar olmayanlar gibi yaşıyor.
Kesin bilgi miSizin yaptığınız da dalga geçmek olmuş hoş olmamış
Keşke kesin bilgi mi yerine araştırıp yazsanız
Işte bende bunu diyorum teleferik diye dalga geçmeden önce keşke arastirma yapsaniz ben size kesin derim siz başka dersiniz siz kendiniz araştırın okuyun kendiniz karar verinKesin bilgi mi
Siz kesin diyinde gerisi önemli diil.Işte bende bunu diyorum teleferik diye dalga geçmeden önce keşke arastirma yapsaniz ben size kesin derim siz başka dersiniz siz kendiniz araştırın okuyun kendiniz karar verin
Sen kendı vıcdanına soz gecıremıosun bence .Bugun annemle konuşuorum namaza başladım ıs yerınde kılsam 90 dakıka molam var evde gelıp kaza edıorum .Sadece sabahı kılıp gıdıorum .Eve gelıp toplu kılıorum .Ama ole yorgun bıtkın dusuorumkı .Gercı vıtamınlerım azalmış bunda etkısı vardır .Neyse anne dedım gelıorum namaz o kadar zor gelıo ki yanı kabul oluo mu olmuomu onu bıle bılmıorum.Allah kanul edıcekmı onu bıle bılmıorum dedım .Annem Allah tabıkı kabul eder dedı.Buraksam daha ıyı dedım .O nasıl laf dıor annem .Yanı ben bıraksam annem ne dıyecek .Gercekten acılmak sadece ıcınızde bır yerde .Ama onu hayata gecırmek sızle ılgılı .Mesela abım sen kapan araba alıcam sana dıodu genclıgımde :)Asla dıordum .Bazı kararlarımız oldukca net.Bu tamamen dıze baglı .Insanları dusunmeyın aslında .Onlar hep konuşuo.Kızlar kızlar.
Aklıma geldiniz, bide buradan dertleşeyim istedim. Bazı konularda insan tanımadıklarının yorumlarını istiyor.
Gireyim hemen konuya
16 yaşında sözde 'kendi isteğimle kapandım' evet kendi istediğimdi ama etkisiz, özgür veya düşünülerek yapılmış bişey değildi.
Toplum, çevre, belli edilmeden yapılan psikolojik baskılar sonucu, insanların benden beklentisinin o olduğunu bilinçaltında bilmem ve babamın böyle istediğini bilmemle kapandım işte..
Babam bigün 'burda benim evimde kapan, evlenince kocanın evinde istersen bikini giy banane' demişti :)
Hemde çok aktif bir spor hayatımı bırakarak ah......
Şimdi 28 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım.
Mesleğim olmasada ayakları üstünde duran, güçlü, kararlarını uygulayan, kimsenin baskısına vs girmeyen güçlü bi nasıl desem konuma getirdim kendimi.
Eşimle evlenirken zaten kapalı bir eş tercihi yoktu ben açıkta olsam evlenirdik (eşle mi alakalı diye düşünülmesin)
Geldim bu yaşa ama ben mutlu değilim...
1 senedir bu düşüncelerle savaşıyorum.
Evet açılmak istiyorum.
Kendime bakıyorum tam anlamıyla bie tesettürlü müyüm asla.
Saçlarım görünüyor, balkona açık çıkıyorum. Bazen nefsimi yenemiyorum belli olmayan renkte oje sürüyorum falan. (ne anladım kapalı olmaktan)
Diyorum ki kendime peripella sen zaten dikkat etmiyorsun, balkona ha açık çıkmışsın, ha çarşıya açık gitmişsin ne farkı var?
Elalem umrumda mı?
Değil.
Kapanırken bu kararı kendim verdim. Aksini de yalnız kendim veririm.
Ama insanların bi ayy ooğğ açıldın mı seeeğğn saçmalıklarına maruz kalacağımı biliyorum. Neyse.
Sıkıştım kaldım.
Eşimle çok önceden 1 defa konuşmuştum pek istemem ama karar senin demişti.
Ama o zaman bu kadar net değildim.
Şimdi netim. Bi yandan istiyorum ama bi yandan sanki istemiyorum. Ama bu istememem içten gelen değil, yeni hayata geçiş çekinceliği gibi geliyor daha çok yoruyor beni..
Var mı ben gibi yollardan geçen?
Veya tavsiyesi olan.
Öylesine yazdım işte sohbet başlar diye.
Öpüyorum yazan herkesi