Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konu sahibi konunuz kapanacak, kapanmadan bir sey daha yazayim.

elalemi onemsemiyorum, benim olayim vicdan demissiniz.

burada cidden emin misiniz?

yani inancli olan birisi, sadece inancindan oturur kapanan birisi, bugun boyle hissediyorsa disari basi acik cikar, yarin farkli hissediyorsa kapatir. Genelde bu tarz konularin tamami dis cevreden cekinme uzerinedir. Haksizsiniz diyemem, ozellikle insan yakin cevresinden cekinebilir boyle bir karar alirken. Ama emin olun ki kimse umursamayacak.

Eltim kapandiginda, aaa kapanmis mi dedim,
acildiginda da, aaa acilmis mi dedim,
bu kadar.
O da hem kapanirken hem de acilirken cok tereddut etti, simdi acik, belki ileride yeniden kapanir, kendisi kendini iyi hissettigi surece dogrusunu yapiyordur.

Tamamen kendi kararınız. Açılmak istiyorsanız etraf ne der diye hiç düşünmeyin çünkü illaki birşeyler diyenler çıkar. Kendiniz nasıl isterseniz öyle yapın. Dini boyutuna girmek istemiyorum zaten kendinizde biliyorsunuzdur.

Yani açılınca istediği sekilde giyinir bundan size ne ki çarsaf giyende çok uç ona karısiyor musunuz bikini giyene de karısamazsıniz

Ee oldu diyelim ne fark eder yani bu açılan kişinin sorunu kendini öyle mutlu hissediyor demekki günahını kendi ödeyecek her koyun kendi bacağından asılır içinden gelmeyen birinin kapalı olmasının sevabı var mı peki? Bu Allah ın ayetine o örtünün asaletine karşı bi durum değil mi bunu kapalı olan biri olarak soruyorum çünkü kendi içimde defalarca düşündüm belki sizin farklı düşünceleriniz bakış açımda etkili olur

Kötü yola da düşüyor mu?

Kimse kimseye açıl ya da kapan diyemez,dememeli de, ben kimseyi yargılamıyorum, kulu yargılamak kula düşmez,
Konu sahibinin açılmaktan kastettiği sadede başı açmaksa onunla sınırlı kalmayacağını ifade etmek istedim,
Tabi hassas bir konu ve insanları yaftalayip kendini cok doğru görenler hemen harekete geçti, konuyu takip etmeyeceğim ve daha da mesaj yazmayacağım, herkese iyi geceler

Yahu zaten acilan biri asla mini etek giymiyecem bikini giymeyecem diye kontrat mı yapiyor tavizlik ne var kendi karari zaten

Ya tabi ki olabilir ama genellemek yanlış geliyor bana. Ben de tesettürlüyüm şu yazılan hiç doğru gelmedi bana.

Allahtan bu yargilamayan haliniz, yok açılmanin sonu gelmez yok etek giyer yok bikini giyer peki bundan sizene ki sadece basını acmak nasıl oluyor onu da anladim demek ki bunun bi sözleşmesi var ben sadece basımı acıcam bende bikini giyecem

Tabi bikini giyenler sorgusuz sualsiz cehenneme gidecek degil mi?

Tesettür sadece başı kapamak değil tabi ki ama, başınızı açınca devamı gelir bilginiz olsun...
Dışarda görüyorum bazen başı kaplı yüzünde iğne ucu kadar boşluk kalmadan full makyaj ve vücudu ben burdayım diyen örnekleri , onlar açılsalar devamı nasıl gelecek diye bende onu merak ediyorum…

Dedi ve yargının kralını yaptı ne yazdığınızı anlayacak zekaya sahibiz

Hah hah hah tam bu tam olarak bu. Ya sarılmak istedim sana.

Vicdan.

Mutlu olacağıma emin olamıyorum. Hay Allah razı olsun içimdeki karmaşayı cümleye döktün
Acı olan tarafı ne biliyormusun yıllar önce kapanmak için bana her baskıyı yapan abim yegenime dogruyu yapıp" hazır hissedince kapanmalısın içinden gelmeli yoksa hiçbir anlamı yok" demişti ben" bana niye aynısı söylenmedi sence ben içimden gelerek mi kapandım keşke aynı şeyler benim için de düşünülseydi" dedigimde abimin cevabı" senin yaşın geçiyordu kızım kocaman olmuştun" yaa çok saçma din bu ölüm anına kadar zamanım var, keşke böyle içimden gelmeyerek kapanmak yerine içimden gelerek kapansam ama yıllar sonra olsaydı o açık oldugum zamanların günahının yanında benim kapandıgım dönemde psikolojik buhranla yaptıgım şeylerin günahı daha beter. çünkü bu psikoloji karakterimin hiçe sayılması durumu beynimde bi savaş açtı ve ben yapmayacağım çogu şeyi sırf o an o psikolojideyken o savaşı vermek için yaptım, hala yeri geliyo kabuslarıma giriyor vicdan olarak işlediğim günahın agırlıgı altında kalıyorum.. ne kazandılar beni kapalı olmaktan daha da uzaklaştırdı bu durum hala bazen kendimi bu şekilde kabul edemiyorum oysa hep düşünüyordum kapanmayı ama hazır olmayı hakkı ile kapanmayı bekliyordum keşke öyle olsaydı çok isterdim bunu..

Dedi ve yargının kralını yaptı ne yazdığınızı anlayacak zekaya sahibiz

niyet okumak,
tümden varım yapıp çevresindeki iki üç örneği kesin son olarak görmek,
sonra yazmamis gibi yan çizmek,

bu üye böyle pasta yapmayı nerden öğrendi

Ben de bir zamanlar tesettürlüydüm, şimdi değilim, askılı da giyiyorum şort da giyiyorum bikini de giyiyorum
Ne oluyor yani? Benim şahsi günahımdan başka kime ne girip çıkıyor
Adam gibi cevap verin
Benimde bir akrama var tam tesettürlü , denize gidince full açık bikini falan tekrar eve dönünce yine tesettür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…