• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım :(

Bir Kürt olarak G.dogu topraklarından bildiriyorum;
Burda devlet yok, olsaydı kurban eti dağıtan 3 genc kafalari tasla ezilerek oldurulmezdi,bir evde 45 dakika mahsur kalmazdı,cansiz bedenleri benzin dokulup yakilmazdi, benzin dukulup yakilan cesetlerin uzerinden arabayla gecilmezdi.
Yasin Börü diyelim hatirlatalim. İkiyüzlü humanistlerin vicdanlari sizlar belki. Dağılabilirsiniz...

ay canım buralarda kpss ye daha iyi hazırlanırsın
hatta zaman geçer çalışarak
ben burda hazırlanıp kazanan çok bayan duydum

Bence sevdigin adamla beraber olduguna odaklanip bunun tadini cikarabilirsen yerin hic onemi yok. Millet kavusamiyor sen kavusmussun yine mutsuzsun. Zaten sanirim omur boyu orada kalmayacaksin yani alismaya kendini zorlama. Butum gun de alisamadigini dusunup kendini daha cok sogutma. Baska bir ortama adapte olmak zor gelir tamam ama bu kadar da olmamali.

Ben bi sene doğuda yaşadım
7 bin nüfuslu bi yerde
3 ay boyunca 2 saat uzaktaki merkeze gidemedik yolların durumu yüzünden
Allhım ölcektim o dağların ortasındaki şehirde bunaldım çok
Ben öğretmendim hadi bütün gün okulda zaman geçiyor bi şekilde
Ama eşim çalışmıyordu
O çok bunalmıştı kahveye takılmaya başladı işte arkadaş edindi falan ama onlar da sarmadı bizi pek
Sonra öğretmenlerle ailece görüşmeye başladık
2 çift daha vardı kadınlar öğretmen adamlar işlerini bırakıp gelmişler.
Birbirimize gidip geliyorduk ve eğleniyorduk da :)
Yine de 1 seneden fazla yaşayamadık oralarda eşim de ben de egeliyiz ben 4 sene ankarada yaşadıktan sonra gitmiştim oraya. Hani şu an vayy be nasıl dayanmışım diyorum akşamları hep silah sesleri gelirdi. Karşıdaki dağlara uçaklar bomba gibi bişeyler atardı. Biz tatile geldik 1 hafta sonra savcının arabası patlatılmış yan sokağımızda. Elektrik her akşam kesilirdi. Sular depoda donar akmazdı.
ama yine de güzeldi ya. Yaşamamız gereken bi tecrübeydi eşimle. Bi de herkesten uzak be huzurluyduk ev içinde.

bir kaç arkadşın sözlerini alıntıladım sonra vazgeçtim..
onun için küçük bir kaç şey dicem. arkadaşımda marmara bölgesinde büyümüş biri. şuan hakkaride öğretmen bana dediği, hiç dışardan görüldüğü gibi değil...
bunu diyen bir öğretmen..
sizde bu şekilde gözlemlemişsiniz.. buna karşı çıkamam.. buda sizin görüşünüz..
ama başka penceden bakmaya başlayıp daha mutlu olabilceğini umuyorum..

eğitim gönülleri gibi derneklerde çocuklar için görev alabilirsiniz.. ayrıca ALLAH korusun diye kullandığınız cümleyide yanlış buluyorum.

Ben bi sene doğuda yaşadım
7 bin nüfuslu bi yerde
3 ay boyunca 2 saat uzaktaki merkeze gidemedik yolların durumu yüzünden
Allhım ölcektim o dağların ortasındaki şehirde bunaldım çok
Ben öğretmendim hadi bütün gün okulda zaman geçiyor bi şekilde
Ama eşim çalışmıyordu
O çok bunalmıştı kahveye takılmaya başladı işte arkadaş edindi falan ama onlar da sarmadı bizi pek
Sonra öğretmenlerle ailece görüşmeye başladık
2 çift daha vardı kadınlar öğretmen adamlar işlerini bırakıp gelmişler.
Birbirimize gidip geliyorduk ve eğleniyorduk da :)
Yine de 1 seneden fazla yaşayamadık oralarda eşim de ben de egeliyiz ben 4 sene ankarada yaşadıktan sonra gitmiştim oraya. Hani şu an vayy be nasıl dayanmışım diyorum akşamları hep silah sesleri gelirdi. Karşıdaki dağlara uçaklar bomba gibi bişeyler atardı. Biz tatile geldik 1 hafta sonra savcının arabası patlatılmış yan sokağımızda. Elektrik her akşam kesilirdi. Sular depoda donar akmazdı.
ama yine de güzeldi ya. Yaşamamız gereken bi tecrübeydi eşimle. Bi de herkesten uzak be huzurluyduk ev içinde.

zeytin orada birsürü çocuk bu şekilde büyüyor..
silah sesleriyle sokaklardaki protestolarla büyüyorlar..
sen şimdi egeye geldin mesela.. ama orada çocuklar yaşamaya devam ediyor..
orada hala elektirk su skıntısı var.. orada insanlar perişan belkide..sen hakkaride değil mesela mersinde olsaydın. Eşin belki bir iş bile bulup çalışabilirdi. Ama hakkaride öyle fırsatlar olmuyor pek.. Hem devletin yatırım yapmaması hemde teror olayları

Bir Kürt olarak G.dogu topraklarından bildiriyorum;
Burda devlet yok, olsaydı kurban eti dağıtan 3 genc kafalari tasla ezilerek oldurulmezdi,bir evde 45 dakika mahsur kalmazdı,cansiz bedenleri benzin dokulup yakilmazdi, benzin dukulup yakilan cesetlerin uzerinden arabayla gecilmezdi.
Yasin Börü diyelim hatirlatalim. İkiyüzlü humanistlerin vicdanlari sizlar belki. Dağılabilirsiniz...

ayynen katılıyorum yazınıza.
Bir Kürt-Türk-Arap kırması Güneydoğulu olarak, evet oranın insanı bambaşka, misafirperverlik, hoşgörü filan... bunlar hep geçmişte kaldı.

orada devlet yok, oradaki insanlar bambaşka psikolojilerdeler ve artık oarada iyi niyetli insanlar kadar kötü niyetli insanlar da var.

bundan birkaç sene önce orada yaşamak belki bu kadar zor olmazdı ama şimdi gerçekten işiniz zor. Allah yardımcınız olsun.

eşinizi çok sevdiğiniz belli, maşallah. madem o kadar seviyorsunuz o zaman bazı arkadaşların dedikleri gibi orada sevgiye, ilgiye çok muhtaç çocuklar var. onlara yönelik bir şeyler yaparak hem kendinize hem etrafınızdakilere mutluluk dağıtabilirsiniz.

Allah korusun. Buralı olsa nasıl geçinirdim ki onunla. Eşim hemşehrim. İlkokul arkadaşımdı aynı zamanda. Mükemmel biri. Her şeyiyle dört dörtlük. Böyle bunaldığımdan falan bahsedince sana rahat batıyor diye takılıyor hatta. Hep şakaya vuruyor herşeyi... Buraya atandı malesef. Öğretmen

canım eşin oraya atandıysa ömrübillah orda kalacaksınız diye bir şey yok ki Allah ın izniyle istediğiniz yere gelirsiniz inşallah sıkma canını hem yeni bir hayata adapte olma hemde eskiden yaşadığın yere göre daha küçük sıkıcı bir yerdesin tanıdığın kimse yok böyle hissetmen çok doğal

Merhaba bende seninle birebir ayni sorunları yasadim bende Anakaradan Sarikamisa geldim kafayi yicektim kilo almaya badladim çok severek evlendigim esinle bir çok problem yasadim kimseyi tanimiyordum ama çok şükür astim bunları cevre edindim çokggüzel arkadasliklarim oldu bulunduğum yerde mutlu olmaya calistim bu yolda tayin olup gidiyoruz simdi fiyorumkj bosyete bu kadar silinti yasayip esimide kendimize uzmusum kitap oku KPSS iyi calis puzzle yap resim yap film izle kendine uğraş bul atlatirsin

kadın derdiyle boğuşuyor.. eşinin okulu yağmalanıyor... terör eylemlerinin ortasında kalıyor...
bunalmış durumda, apartmanında doğru dürüst iletişim kuracağı insan yok...
evlendim her şey harika olacak diye çıktığı yolda daha önce karşılaşmadığı şeylerle karşılaşıp hayal kırıklığı yaşıyor..
eniştesi şehit olmuş ve acıyı en içte hisseden bir insan... ateşin düştüğü ocaklardan bir insan....

ama gelmiş burada millet kobane ye zıkkım dedi diye kadına ırkçılık ithamında bulunuyor...

ne yapsın ?
az bile demiş....
hiç değilse samimi. !

susturmaya çalışmayın insanları, özgürlükten dem vurulur ama ne hikmetse sadece kendileri özgür olsun isterler..
geri kalan herkes susacak...

kocamın iş yerini yakmaya kalkacaklar her gün esnaf kepenk indirecek, şehir de yaşam azap haline dönecek...
ayy ne kadar da ciciler demek gerekiyor herhalde...

kötü bir şey dersek ırkçı oluruz ...
he ya heee... evet...

korkmayın konu sahibi. uzaktan herkese konuşmak kolay... ya da yapılan eylemleri haklı bulanlara laf anlatılmaz zaten...

Allah yar ve yardımcınız olsun.. tez zamanda feraha çıkartsın ...

ayynen katılıyorum yazınıza.
Bir Kürt-Türk-Arap kırması Güneydoğulu olarak, evet oranın insanı bambaşka, misafirperverlik, hoşgörü filan... bunlar hep geçmişte kaldı.

orada devlet yok, oradaki insanlar bambaşka psikolojilerdeler ve artık oarada iyi niyetli insanlar kadar kötü niyetli insanlar da var.

bundan birkaç sene önce orada yaşamak belki bu kadar zor olmazdı ama şimdi gerçekten işiniz zor. Allah yardımcınız olsun.

eşinizi çok sevdiğiniz belli, maşallah. madem o kadar seviyorsunuz o zaman bazı arkadaşların dedikleri gibi orada sevgiye, ilgiye çok muhtaç çocuklar var. onlara yönelik bir şeyler yaparak hem kendinize hem etrafınızdakilere mutluluk dağıtabilirsiniz.
Konu sahibinin hassas durumları var bu sebeple yanlis cümleler kurmus. Yoksa ciddi manada faşizan duygularla Kurt düşmanlığı yaptığını sanmıyorum.
Yani ortada nefret soylemi olmadığı, halki tahrik edici cümleler olmadigi surece kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Irk, ulke, memleket farketmez. Ben de genelleme yapıp Cin'i ve insanlarını sevmiyorum diyebilirim. Bu ozgurlugum var.
Hasılı 6-7 Ekim olaylarinda bizim yasadiklarimizi, girduklerimizi, duyduklarimizi yasasaydi bazilari keske.
Dunyada cehennemi yasamak neymis gorseydi.
Berkin Elvin icin ortaligi ayaga kaldiran, bogaza karsi sarabini yudumlayanlar nedense soz konusu Yasin Börü olunca put kesildi.
Neymis provokasyonmus! Hadi ordan be!
Katliam yasandi o gece. Vahset yasandi o gece.
Hayatimiz boyunca unutamayacagimiz bir vahşet. Gunlerce uyku tutmadı, gozumuzun önunden surekli katledilen genclerin görüntüsü vardi.
Allah'im olaylarin detaylarini anlatabilsem keske....
Bu vahseti yapanlar ayni ideolojiyi savunanlardir. Yani ortada provokasyon falan yok.
Simdi ben de konu sahibine derim ki, irkci olma, her Kurde potansiyel terörist muamelesi yapma ama terörist zihniyetlileri de asla sevmek zorunda degilsin. Dostluk, arkadaslik kurmak zorunda değilsin. Kurma da zaten. Otur evinde.
Ben o yolda en ufak sempatizanlik yapan kisi "ölüyorum bir bardak su ver" dese vermem bu saatten sonra...

Konunu okuyunca dedim ki biri bana şaka yapiyo herhalde çoğu yaşadığımız ayni şeyler. Konu sahibi eğer burdaysan sana özelden bi kaç şey anlatmak istiyorum.

madem asırı mıllıyetcı davranman cok normal o zaman ben mudahale etmıyorum ve senı asırı mıllıyetcı duygularınla bırakıp uyumaya gıdıyorum.

not : milliyetçilik iyi birsey olsaydı suan ordakiler tencere tava calarak eylem değil halay cekerdi . kin nefret bu ülkeye hep zarar verdı sız boyle dusundukce de bu boyle sürüp gidicek. ayrıca bır suru ogretmen var doktor var onlar sureklı ınsanlarla ıletısım halındeyken o ınsanları sıkı sıkı kucaklayıp kardeslık adına bırseyler yapıyorsa evde oturarak kendı kendınıze kın besleyıp durmak sadece sıze zarar verır. SEVGİ- SAYGI tey yapmanız gereken bu... iyi geceler

Milliyetçilik iyi bir şeydir ırkçılık kötüdür, ırkçılık yapanlar da asker kaçırıp şehit edenler, Kobani yi bahane edip her yeri yakıp yıkanlardır. Keşke o insanlar kardeşliğin farkına varsa da ve kendilerine hizmet için gelen polisi askeri şehit etmese, edenleri desteklemese. Sevgi-saygı karşılıklı olan şeyler. Tek taraftan beklememek lazım... (Yorumun o ideolojiyi destekleyenlere ve o ideolojideki insanlara empati beslemeye çalışanlara)

Sende kimsin sana ne oluyor muhatabm degilsin olamazsinda sana ne batmissa artik
Ne kadar kaba bir üslubun var senin , gerçi şaşırmamak lazım hep bir kavgacilik geçimsizlik modu.... Doğru demis iste ...ne var bunda ...önce vatan ... Önce vatan... Kobani icin ülke huzrunu , Burda da üye huzurunu bozmayın.

Bu tencere kazan kepce olayi gecen yildan bu yana moda olmus millet calgiya ozendikleri icin caliyor herhalde sizi cok iyi anliyorum kultur farkida var sanirim yada yasayacaginiz varmismiki yadiyorsunuz yoksa illa biri bilir yalniz moralinizi bozmak istemezken siz moralimi bozdunuz su zikkim sozunuzle bir kurt olarak tekrarliyorum psikolojinize veriyorum
[/QUOTE]
Ee kurtlukle kobaninin ne alakasi var orasimi memleketiniz? Buyrun gidin tutan yokki

Canim bence esini de bunaltma onun ne sucu var sonucta o mu ister oraya atanmak? Basa gelen cekilir benim annem babam da karsin ilcesine atanmislar ilk ordan da bitlise 5 yil dogu yapmislar ustelik 20 sene oncenin sartlarinda.Eminim zordur ama herkes yapiyor bir sekilde , esine yuklenme.Sen kendi kendine ugras bulmaya calis photoshop falan ogrenebilirsin mesela netten baska program ya da zamanin gecer boylelikle al kitap oku ya da.
Photoshop biliyorum. Netten bir sürü kitap aldım. Hepsi yarım kaldı. Öylece okunmayı bekliyorlar. Valla sana bişey söyleyim mi eşim öyle şapşal ki arkadaşı için burayı yazdı. Sonra da arkadaşının sevgilisi yüzünden araları açıldı. Şimdi de askere gitti zaten ama ona göre hava hoş nasılsa her türlü bir arkadaşı var

Cocuklar sana iyi gelir aslinda cocuk esirgeme kuruma gonullu anne olabilirsin yardimci yada abla olabilirsin hem onlarla oyun oynarsin zaman gecer cocuklarda mutlu olur onlarin pozitif enerjisi sana yansir cocuklar gercekten cok sekerler bizim kullanmadigimiz giysileri abim toplayip goturdu cocuklar paylastirmislar gorsen fotograf cektirmisler ben onlardan daha mutlu oldum
Burda öyle bir kurum var mı bilmiyorum. Eşime okuluna gitmeyi teklif ettim dün gece. Yok olmaz dedi. İzin vermiyor.

Sen iyi bile dayanıyorsun canım. Enişten şehit edilecek sen onu şehit eden zihniyetin icinde yasamak icin uğraşacaksın. Seni yoran , üzen , hevesini kıran bu iste.evet tabiki milliyetçi olacaksın. Milliyetçi olmak icin şehit vermek gerekmez. Bu ülkeyi seven sahiplenen herkes milliyetcidir zaten. Sevmeyen bgenmeyen s....Olup gitsin. Tencere kapakla kobaniye destek olunacaksa bende burdan cok ses getirmesi sebebiyle aşûre tenceresini calivereyim her aksam. Destek tencere tabakla olmaZ. Gidin yerinde verin desteginizi. Bizde huzurlu bir nefes alalım.
:( Beni anlamana sevindim :( Kız kardeşim de diyarbakırda. O da çok sıkıntı yaşıyor ama hem çalışıyor hem de eltisi çocuğuna bakmaya geldi. Eşinin memleketine de yakın. Başta o da bunları yaşamıştı. Ama anlayamamıştım.

Ee kurtlukle kobaninin ne alakasi var orasimi memleketiniz? Buyrun gidin tutan yokki[/QUOTE]
Ayyy tartışmayın benim yüzümden yaaa. :(

Back