• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım :(

Canim tanidik birinin gormesinden ote yasadigin yerden bu yorumlari okuyan art niyetli birinin gormesi daha buyuk bir risk bence kaldir fotonuzu bence
Hımmm evet haklısın. Eşim de bu konuda beni uyarmıştı. Hatırlattığın için teşekkür ederim canım. Allah razı olsun..

Blog oluşturmayı da denedim. Ve 4 köşe yazısından sonra bıraktım. Evimi bi görsen pislik içinde. Kıpırdamak dahi istemiyorum. Ama okula gitme fikri harika da eşim ne der bilmiyorum. Bir kere bir lokantaya girip ordaki lise öğrencileriyle konuşmaya çalıştım. Çok utangaç çocuklar. Çok sevdim onları. Sevinçten havalara uça uça geliyordum ki evimin önünde eylem vardı. Bunları görünce hemen geçti mutluluğum. Eşimle bu konuyu konuşsam iyi olacak sanırım
Cocuklar sana iyi gelir aslinda cocuk esirgeme kuruma gonullu anne olabilirsin yardimci yada abla olabilirsin hem onlarla oyun oynarsin zaman gecer cocuklarda mutlu olur onlarin pozitif enerjisi sana yansir cocuklar gercekten cok sekerler bizim kullanmadigimiz giysileri abim toplayip goturdu cocuklar paylastirmislar gorsen fotograf cektirmisler ben onlardan daha mutlu oldum

Nasıl düzeltilir bilmiyorum, lakin bu olaylarla ilgili yaşadıklarımı anlatmam fazla uzun sürer. Kişisel görüşünüzdür size de pek bişey söylemek istemiyorum ama. Sanırım kobane için komşularınız akşam 8den gece 2 ye kadar tencere çalıp slogan atmadığı için beni anlayamazsınız. Bir de Ankara'dan gelip bu olayların içine düştüğünüzü düşünün. Eşim rahat rahat uyurken ben gizli gizli ağlıyorum. O üzülmesin diye... Halimi ona anlatamıyorum. Sizin bildiğiniz Kürt'ü ben bilemem benim komşularım bilmiyor. Erkek ve çocukları kastetmiyorum. Apartmandaki kadınlardan bahsediyorum.
Canim bence esini de bunaltma onun ne sucu var sonucta o mu ister oraya atanmak? Basa gelen cekilir benim annem babam da karsin ilcesine atanmislar ilk ordan da bitlise 5 yil dogu yapmislar ustelik 20 sene oncenin sartlarinda.Eminim zordur ama herkes yapiyor bir sekilde , esine yuklenme.Sen kendi kendine ugras bulmaya calis photoshop falan ogrenebilirsin mesela netten baska program ya da zamanin gecer boylelikle al kitap oku ya da.

Sen iyi bile dayanıyorsun canım. Enişten şehit edilecek sen onu şehit eden zihniyetin icinde yasamak icin uğraşacaksın. Seni yoran , üzen , hevesini kıran bu iste.evet tabiki milliyetçi olacaksın. Milliyetçi olmak icin şehit vermek gerekmez. Bu ülkeyi seven sahiplenen herkes milliyetcidir zaten. Sevmeyen bgenmeyen s....Olup gitsin. Tencere kapakla kobaniye destek olunacaksa bende burdan cok ses getirmesi sebebiyle aşûre tenceresini calivereyim her aksam. Destek tencere tabakla olmaZ. Gidin yerinde verin desteginizi. Bizde huzurlu bir nefes alalım.

komsularin turkçe bilmiyodur da esiyin meslektaslari, ne biliyim oranin hastanesinde vs devlet yerlerinde çalisanlar nerede yasiyor çokmu uzaksiniz, ogretmen evi gibi yer yokmu
senin durumunda olan vardir belki yalnizlik oalrak sana arkadas olurdu

Sen iyi bile dayanıyorsun canım. Enişten şehit edilecek sen onu şehit eden zihniyetin icinde yasamak icin uğraşacaksın. Seni yoran , üzen , hevesini kıran bu iste.evet tabiki milliyetçi olacaksın. Milliyetçi olmak icin şehit vermek gerekmez. Bu ülkeyi seven sahiplenen herkes milliyetcidir zaten. Sevmeyen bgenmeyen s....Olup gitsin. Tencere kapakla kobaniye destek olunacaksa bende burdan cok ses getirmesi sebebiyle aşûre tenceresini calivereyim her aksam. Destek tencere tabakla olmaZ. Gidin yerinde verin desteginizi. Bizde huzurlu bir nefes alalım.
Şu yazdiklarinizi bikere begenebildim cok uzuldum birsuru birsuru birrrsuruuuu begeni butonuna tikladim farzet.agzina saglik arkadasim.:KK19:

Oyleyse atlatirsin benim bildigim kurt olup hic turkce bilmeyen yoktur he birde kobane hakkinda zikkim demeseniz iyi olur bence duzelterek mesajinizi yazabilirsiniz kotu gunler geciriyorsunuz diye cevap vermiycem
Pardonda siz kobanilimisiniz.

Bikac sayfa ileridede burasi turkiye demissiniz.evet haklisiniz burasi Turkiye kobani degil.savunacaksak topragimizi savunalim.yada nereyi savunuyosak yasamak icin orayi tercih edelim

Pardonda siz kobanilimisiniz.

Bikac sayfa ileridede burasi turkiye demissiniz.evet haklisiniz burasi Turkiye kobani degil.savunacaksak topragimizi savunalim.yada nereyi savunuyosak yasamak icin orayi tercih edelim
Sende kimsin sana ne oluyor muhatabm degilsin olamazsinda sana ne batmissa artik

3 ay iyi durmussun ,ben 1 gun dayanamam .
ankarada dogdum büyüdüm bende 8zildir evlendm van in ilcesi ercişte yasiyorum cokta mutluyum tamam burayi cok sevmiorum ama kocami sevdigm icin güzel yani evde oturmuyorum ama ögretmenim belki o yüzdn cekiyorum ama 1gün diye önyargili olmayalm hayat ve ask diyelim

türkce hic bilmeyen insan cok var burda bi cok velim bilyo yok degil yani

Cok haklısıniz.. bu olayları gördükçe, iyiki Türküm diyorum.. nokta

Eşime bunu söyledim aslında. Ama benim saçmaladığımı düşünüyor bu konuda. Randevu da almıştım ama vazgeçtim. KPSS durumları falan işte. Sağlık muayenesi falan yapıyorlar. Bu durumların sonradan karşıma çıkmasını istemiyorum. Onca sene okudum. Psikolojim yüzünden ideallerimden olmak istemiyorum :KK43:
kpssyle bi ilgisi olmaz ki . kimse araştırmaz araştırılsa da dahi memurluğa etki etmez. herkesin yardıma ihtiyacı olabilir

Ama ne güzel eşinle aranız iyiymiş. Eşine karşı bu kadar karamsar olma bari. Orada ki her şeyin o çünkü..
Ben seni anlıyorum o şehirde bende yapamazdım. Komşu olarak kimseye güvenemezsin. İş olsa bile gidip gelmeye korkar insan. Ailenle tlfnda görüş hep. Kapını kilitle evinde yapacak bişeyler bul. Sonuçta geçici bi süre sabret ve eşinden soğutma kendini. Bide destek alsan iyi gelebilir..

Evleneli üç ay bile olmadı ama çok mutsuzum. Eşimle aramız çok iyi. En ufak bir tartışma bile çıkmıyor. Onu çok seviyorum ama, burası da yaşanacak gibi bi yer değil. Komşular Türkçe bilmiyor. Hiç arkadaşım da yok burada. Onca sene Ankara'da yaşadım. Burası sıkmaya başladı beni. Temizliğe çok özen gösterirdim ailemle otururken. Ama şimdi kendi evimi pislik götürüyor. Bulaşıklar günlerce tezgahta duruyor.Canım yemek yapmak istemiyor. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Sürekli bir bunalım ve sıkılganlık halindeyim... Eve de hiç alışamadım. Sanki benim evim değilmiş gibi geliyor. Yanımda birisiyle uyuma fikrine bile alışamadım. Bir türlü rahat edemiyorum yatağımda. Ayrıca eşimi arzulamadığımı fark ettim. Evlenmeden önce böyle değildi. NE oldu anlayamıyorum. Kafam karman çorman. Aksi gibi burada çalışabileceğim bir yer de yok. Evde oturmaktan, sıkıntıdan 84 kiloya çıktım. KPSS'ye çalışmam lazım, motive olamıyorum. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Diziler bile sarmıyor.Ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum. Eşimi de bunaltıcam bu gidişle, durduk yere üfleyip püflüyorum. Kızlar acil yardım edin. Kafayı yemek üzereyim...
ahhh ahh bende atansaydim da hakkariye yada dagin basina atansaydim ona bile raziyim ooffff:KK61::KK42:

ya varya bak sakın sakın konusuyorum ama olmuyo. Ablacım hassassın kotu olaylar yasamıssın anlıyorum senı ama sen orayı oyle bır anlatıyorsun kı sanırsın cehennemın dıbı ya ıstanbul da ankara da olay olmuyo mu olayın babası bu sehırlerde oluyo ama bız ıstanbul soyle boyle dıyemeyız insanları soyledır dıyemeyız. ne var ya senın durumunda olaylar durulunca hayat normale donecek gozunde buyutme bu kadar . ayrıca dedıgın bolgelere gıtmıs gormus bır sure de kalmıs bırıyım. senın bakıs acından kaynaklı bu sorunlar . nasıl bakarsan oyle gorursun yarın cık komsularına gulumse kucuk cocuklardan ıkı soz ogren ıletısıme gec valla dunyayı kendı kendıne zehır edıyosun yasadıgın yer afrıka degıl TURKIYE canım sonra yok nıye ayrılık oluyo hepsı bu dusuncelerden dolayı. ha madem dayanamıyosun cık gıt kendı sehrıne dön yanı kocanla bıle ılıskın bozulmus kocandan ayrı kalırsın ama kafayı yemenden ıyıdır.
Hic hakkari de bulundunuz mu gerçekten? Orasi da Türkiye lafi masal artik kusura bakmayın. En son gittigimizde teroristler kimlik kontrolü yapıyordu. Bir kere insanin yuksek derecede can guvenligi riski var. Okullari yakiyorlar esi ogretmen psikolojisinin normal kalmasi beklenemez zaten. Daha cok yeni uc askerimizi carsida sehit ettiler. Hani oyle bir yazmissiniz ki orasi da Turkiye diye sanki kiz simarillik yapiyor. Artik degil arkadasim. Sinirlari bizim ulkemizde olan sahip cikamadigimiz otoritemizin olmadigi bir toprak parcasi. Hele bu arkadas yuksekovadaysa Allah yardimcisi olsun.

Ayrica kobane zikkimi dedi diye kiza kizilmis da dogru demis. Memleketi icindeki sivillerin tümü Turkiyeye sigindigi halde pkkli pisliklerinin poposunu kurtarmak icin yangin yerine cevirip onca insanın ölümüne sebep olmus bir zikkimdir.

Doğunun en yetim kalmış yerlerinden biridir Hakkari. Dayımın damadı polis olduğundan 3 sene orada kaldılar .Gitmesem de anlatılanlardan çok iyi biliyorum .Doğunun her yeri öyle değil .Örneğin Diyarbakır .Orada yaşayanlar çok memnun .Hakkari çok sınırda kalmış bir ilimiz olduğundan haliyle imkanları zayıf .İnsanları iyidir ama doğunun .Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda hiçbirisi duyarsız kalmaz emin olun .

Evleneli üç ay bile olmadı ama çok mutsuzum. Eşimle aramız çok iyi. En ufak bir tartışma bile çıkmıyor. Onu çok seviyorum ama, burası da yaşanacak gibi bi yer değil. Komşular Türkçe bilmiyor. Hiç arkadaşım da yok burada. Onca sene Ankara'da yaşadım. Burası sıkmaya başladı beni. Temizliğe çok özen gösterirdim ailemle otururken. Ama şimdi kendi evimi pislik götürüyor. Bulaşıklar günlerce tezgahta duruyor.Canım yemek yapmak istemiyor. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Sürekli bir bunalım ve sıkılganlık halindeyim... Eve de hiç alışamadım. Sanki benim evim değilmiş gibi geliyor. Yanımda birisiyle uyuma fikrine bile alışamadım. Bir türlü rahat edemiyorum yatağımda. Ayrıca eşimi arzulamadığımı fark ettim. Evlenmeden önce böyle değildi. NE oldu anlayamıyorum. Kafam karman çorman. Aksi gibi burada çalışabileceğim bir yer de yok. Evde oturmaktan, sıkıntıdan 84 kiloya çıktım. KPSS'ye çalışmam lazım, motive olamıyorum. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Diziler bile sarmıyor.Ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum. Eşimi de bunaltıcam bu gidişle, durduk yere üfleyip püflüyorum. Kızlar acil yardım edin. Kafayı yemek üzereyim...
Bende 3.5 senelik calisma hayatimdan sonra evlenip eşimin görev icabi doğu görevine geldik.
Hemen kuran kursuna yazildim öğleden sonra ise ahşap boyama kursuna gittim.
2. Sene ise sinava 1 sene kalmisti 11 ay KPSS kursuna gittim.orada arkadaşlar edindim. Şimdi şükürler olsun atama bekliyorum.
Kendi memeleketimde olsam.kesinlikle.ders calisip hazirlanamazdim. Burada yalniz olduğum için kendimi derse verdim.
KPSS topigindeki arkadaşlarla burada konuşup.paylastik.
Sanada 2016 daki sinava gireceksen 1 sene hobi kurslarına gitmeni tavsiye ederim. 2015 e hazirlaniyorsan biran önce ders calismaliain.

depresyona girmişsin bu kadar basit,dışarı çıkmadan Kürtçeyi öğrenmeden oraya alışmanda zor,ben 3 yıl kaldım yine olsa yine kalırım bakmakla görmekle alakalı,sen koşullu gitmişsin sevemezsin e bizde sana orayı sevdiremeyiz..gerçi sıcak kanlı olsan beden diliyle bile olsa anlaşacağın insan bulurdun ki her hanede en az iki kişi de Türkçe biliyor,bu da senin pencerenden dahi kafanı dışarı çıkarmadığını gösteriyor..saygılar

ben de doğudayımm
ama ben çalışıyorum memurum
evden işe işten eve , ama ben intiharı felan düşünmedim ya
aslında ben burayı dinlenip kendime gelme olarak görüyorum
sabah uyanıp evde spor yapıyorum , burda bir sürü kitap okudum o çok iyi oldu , her akşam film izliyorum
zaman geçiyor , sizde bunalıma girmek yerine kalkın birşeyler yapın

Back