• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım :(

ben de doğudayımm
ama ben çalışıyorum memurum
evden işe işten eve , ama ben intiharı felan düşünmedim ya
aslında ben burayı dinlenip kendime gelme olarak görüyorum
sabah uyanıp evde spor yapıyorum , burda bir sürü kitap okudum o çok iyi oldu , her akşam film izliyorum
zaman geçiyor , sizde bunalıma girmek yerine kalkın birşeyler yapın
Çalışsam ben de bunalıma girmezdim. Ankara'da 5 sene boyunca çalıştım. Hatta bir dönem yalnız yaşadım .Hiç de bunalıma girmedim yani. ÇAlışan insan neden bunalıma girsin işi var gücü var

Bana göre öyle canım neden dersen sanki Ankara'da olsan hergün bir komşuna mı gidecektinnn... Hayır... Bence senin tüm sorunların evin içinde kızdığın noktada dışarıda kaçacak yer olmaması. Kolay gelsin

En çok dillerini öğrenmek istiyorum ama kimse öğretmiyor. Kocam denen mal da bir kelime bile bilmiyor. Keşke öğrenebilsem...

nette doküman vardır belki. bak netin var ne güzel. kapı önünde bile konuşsan güzel olur....

kpss olayını da sen atanırsan eşinde belki yanına aldırır tayinini diye motive et kendini...

En çok dillerini öğrenmek istiyorum ama kimse öğretmiyor. Kocam denen mal da bir kelime bile bilmiyor. Keşke öğrenebilsem...
Canim benim esim de kurt inan bana ogret diyorum ogretmiyor ordaki insanlarla konusa konusa ogrenmen daha kolay olur

depresyona girmişsin bu kadar basit,dışarı çıkmadan Kürtçeyi öğrenmeden oraya alışmanda zor,ben 3 yıl kaldım yine olsa yine kalırım bakmakla görmekle alakalı,sen koşullu gitmişsin sevemezsin e bizde sana orayı sevdiremeyiz..gerçi sıcak kanlı olsan beden diliyle bile olsa anlaşacağın insan bulurdun ki her hanede en az iki kişi de Türkçe biliyor,bu da senin pencerenden dahi kafanı dışarı çıkarmadığını gösteriyor..saygılar
Görmediğin bişeyle ilgili nasıl böyle, bu şekilde yorum yapabilirsin. HAnenin çocuğuyla kocasının bildiği türkçenin bana faydası ne. Elalemin kocası çocuğuyla mı sohbet edicem? Çok saygılısın. PEnceremden kafamı pekala da çıkarıyorum. Ayrıca sıcakkanlı olmadığımı iddia eden tek kişi de sen oldun hayatımda. Komşular beni seviyor. Sorun bu değil. Bişeyler getiriyorlar ama ettiğim teşekkürü bile anlamıyorlar. Dakikalarca laf anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca senin de bu kültüre yabancı olmadığın için sorun yaşamadığını düşünüyorum. Ben yabancıyım ve bunları yaşamam gayet doğal. Sanki kürtçeyi öğreten var da biz öğrenmedik. Alla alla

Evleneli üç ay bile olmadı ama çok mutsuzum. Eşimle aramız çok iyi. En ufak bir tartışma bile çıkmıyor. Onu çok seviyorum ama, burası da yaşanacak gibi bi yer değil. Komşular Türkçe bilmiyor. Hiç arkadaşım da yok burada. Onca sene Ankara'da yaşadım. Burası sıkmaya başladı beni. Temizliğe çok özen gösterirdim ailemle otururken. Ama şimdi kendi evimi pislik götürüyor. Bulaşıklar günlerce tezgahta duruyor.Canım yemek yapmak istemiyor. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Sürekli bir bunalım ve sıkılganlık halindeyim... Eve de hiç alışamadım. Sanki benim evim değilmiş gibi geliyor. Yanımda birisiyle uyuma fikrine bile alışamadım. Bir türlü rahat edemiyorum yatağımda. Ayrıca eşimi arzulamadığımı fark ettim. Evlenmeden önce böyle değildi. NE oldu anlayamıyorum. Kafam karman çorman. Aksi gibi burada çalışabileceğim bir yer de yok. Evde oturmaktan, sıkıntıdan 84 kiloya çıktım. KPSS'ye çalışmam lazım, motive olamıyorum. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Diziler bile sarmıyor.Ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum. Eşimi de bunaltıcam bu gidişle, durduk yere üfleyip püflüyorum. Kızlar acil yardım edin. Kafayı yemek üzereyim...

depresyone girmiş gözüküyorsun

Canim benim esim de kurt inan bana ogret diyorum ogretmiyor ordaki insanlarla konusa konusa ogrenmen daha kolay olur
Haha işte bak bi de bu vAR.Nedense dillerini öğretmiyorlar. Üniversite'de kürt bir sınıf arkadaşım vardı. Ta o zamandan beri merakım var Kürtçe'ye. Bi kurs varmış, ama gitmeni tavsiye etmem seni dağa götürürler. PKK lı yaparlar gitme bence dedi. Ben de korktum. Burda da kurs var mı bilmiyorum. Eşim bugün öğrenecek.

Bende 3.5 senelik calisma hayatimdan sonra evlenip eşimin görev icabi doğu görevine geldik.
Hemen kuran kursuna yazildim öğleden sonra ise ahşap boyama kursuna gittim.
2. Sene ise sinava 1 sene kalmisti 11 ay KPSS kursuna gittim.orada arkadaşlar edindim. Şimdi şükürler olsun atama bekliyorum.
Kendi memeleketimde olsam.kesinlikle.ders calisip hazirlanamazdim. Burada yalniz olduğum için kendimi derse verdim.
KPSS topigindeki arkadaşlarla burada konuşup.paylastik.
Sanada 2016 daki sinava gireceksen 1 sene hobi kurslarına gitmeni tavsiye ederim. 2015 e hazirlaniyorsan biran önce ders calismaliain.
Kuran kursuna gidemem. Eşim dün gece öğreteceğini söyledi zaten. Başka kurslara bakıcaz inşallah. HAyırlısıyla atanmanı ümid ediyorum canım. Allah yardımcın olsun

Doğunun en yetim kalmış yerlerinden biridir Hakkari. Dayımın damadı polis olduğundan 3 sene orada kaldılar .Gitmesem de anlatılanlardan çok iyi biliyorum .Doğunun her yeri öyle değil .Örneğin Diyarbakır .Orada yaşayanlar çok memnun .Hakkari çok sınırda kalmış bir ilimiz olduğundan haliyle imkanları zayıf .İnsanları iyidir ama doğunun .Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda hiçbirisi duyarsız kalmaz emin olun .
Evet ev sahibi amca çok iyi ve misafirperver. Ama salak kocamı bi türlü onlara gitmeye ikna edemiyorum :)

Haha işte bak bi de bu vAR.Nedense dillerini öğretmiyorlar. Üniversite'de kürt bir sınıf arkadaşım vardı. Ta o zamandan beri merakım var Kürtçe'ye. Bi kurs varmış, ama gitmeni tavsiye etmem seni dağa götürürler. PKK lı yaparlar gitme bence dedi. Ben de korktum. Burda da kurs var mı bilmiyorum. Eşim bugün öğrenecek.
Ay yok canim arkadasin seni korkutmus kurtce secmeli dil oldu okullarda hatta ben gurcuyum ilkogretimlerde gurcuce secmeli dil oldu 10 kisi olunca hoca tutup sinif aciyorlar trt avaz var ama ordan ogrenmen cok zor ben bir kac kere izledim ama bilmeyenlere hitap etmiyor :) yokmu apartmanda ilkogretime giden yada liseye giden kiz onlardan ogrenirsin belki abim ogrencilerinden ogrenmis valla catir catir konusuyor abim cocuklara turkce cocuklar abime kurtce ogretiyor

Hic hakkari de bulundunuz mu gerçekten? Orasi da Türkiye lafi masal artik kusura bakmayın. En son gittigimizde teroristler kimlik kontrolü yapıyordu. Bir kere insanin yuksek derecede can guvenligi riski var. Okullari yakiyorlar esi ogretmen psikolojisinin normal kalmasi beklenemez zaten. Daha cok yeni uc askerimizi carsida sehit ettiler. Hani oyle bir yazmissiniz ki orasi da Turkiye diye sanki kiz simarillik yapiyor. Artik degil arkadasim. Sinirlari bizim ulkemizde olan sahip cikamadigimiz otoritemizin olmadigi bir toprak parcasi. Hele bu arkadas yuksekovadaysa Allah yardimcisi olsun.

Ayrica kobane zikkimi dedi diye kiza kizilmis da dogru demis. Memleketi icindeki sivillerin tümü Turkiyeye sigindigi halde pkkli pisliklerinin poposunu kurtarmak icin yangin yerine cevirip onca insanın ölümüne sebep olmus bir zikkimdir.
Yaşasın biri daha beni anladı... İşte beni üzen de bu. Buraya gelen insanları anlamış olmam. Oturup askere, polise, kocama ağlamam. Gürültüyü kaldıramamam. Burda her an bi gürültü var. Her an bi eylem. Yüksekova burdan gelişmiş. Teyzem de şemdinlide oturuyordu eniştem şehit olmadan önce. O öyle söyledi. Ben merkezdeyim. Evet burası Türkiye'ye hiç benzemiyor. Yabancı yerdeymişim gibi. Evet Türk bayrağı dalgalanııyor dağda tepede ama hissedemiyorum işte. Bakkalcı çocuklarla mahsus şiveli konuşuyorum :) Beni Muş'lu sanıyorlar. Tek eğlencem bu. Onları da her gün nerde görücem Allah bilir. Ya neden kimse karısını getirmiyo buraya ki :(

Ay yok canim arkadasin seni korkutmus kurtce secmeli dil oldu okullarda hatta ben gurcuyum ilkogretimlerde gurcuce secmeli dil oldu 10 kisi olunca hoca tutup sinif aciyorlar trt avaz var ama ordan ogrenmen cok zor ben bir kac kere izledim ama bilmeyenlere hitap etmiyor :) yokmu apartmanda ilkogretime giden yada liseye giden kiz onlardan ogrenirsin belki abim ogrencilerinden ogrenmis valla catir catir konusuyor abim cocuklara turkce cocuklar abime kurtce ogretiyor
Dur bakayım şu kocama bi sorayım bunu. Belki ben de derslere giderim. Hoş izin verir mi bilmiyorum ama neyse

Hay Allah razı olsun yaaaa. Çok sağoooll.
Ne demek canim sen yeterki iyi ol kendini iyi hisset sagligin yerinde olsun baktin hic birseye izin vermedi esin yavru kedi al sana can yoldasi olur en azindan evde tek basina olmaktan iyidir hakkinda hayirlisi insallah

Back