• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım :(

Şehrin adının önemi yok.
Yaşadığın yerde anlaşabileceğin dil yaygın değilse, sevdiklerin yoksa mutlu olmak imkansız bana göre de.
Çok normal uyku halin, evin dağınıklığı, pisliği.

Ama orada yaşadığın müddetçe olumsuz düşünceleri at kafandan.

Geçiçi bir süreyse tabi daha kolay olur.. Diziler, filmler vakit daha kolay geçer.
Bir de bir kaç ay sonrası için şimdiden ucuza uçak biletlerini al sık sık git,kafa dağıt. Daha kolay geçer bu zamanlar..
Biletler çok pahalı yaa öyle böyle değil. Bi de biz aralık sonunda sevgili olduk. Mart'ta Hakkari'ye geldim sevgilimin doğum günü için. Evlilik falan hesapta yoktu. Sonra birden evlilik olayı çıktı. Mayıs'ta söz, hemen ardından nikah yaptık. Ağustos'ta da düğün. Eşimin hiç birikimi yoktu. İyi kötü eşya aldık tek maaşla onu ödemeye çalışıyoruz. Onca masraf falan. Oralara gitmem mümkün değil. 8 Saatlik diyarbakıra bile gidemiyorum. O da yol güvenliği sorunundan. Geçer inşallah bu günler de yaa. Zaten arkadaşlar güzel şeyler paylaşmışlar. Elimden geleni yapıp çıkacağım bu durumun içinden...

daha duyulmuyan bilinmeyen kim bilir neler var.tabiki haklısınız bende olsam bende korkarım kim korkmazki.ben demiyorumki ordaki herkes aynı yada ordaki herkes cani sınıflandırmak bana mı kalmış.bana göre hepimiz kardeşiz kimseyede ön yargım yok asla.benimde vanlı arkadaşlarım var kendi eniştem doğulu hepsi şeker gibi insanlar.konuşulcak çok şey varda bu ülküde konuşamıyorsun doğru söyleyini dokuz yerden kovuyorlar
Aynen öyle... Ya bizim laz gelinimiz var, çerkes gelinimiz var, eşimin ailesinde de gelinler hep kürt eniştesi de öyle. Mükemmel insanlar hepsi de. En ufak bir tartışma bizde de onlarda da yaşanmadı. Dört dörtlük insanlar. Ama komşularım beni hayretlere düşürüyor. Bi de bunlar din adamı yani, çoğu hafız, imam... Aile apartmanı burası. Eylemlere bu denli destek verip gürültü çıkarmaları beni çok korkuttu.

Sen iyi bile dayanıyorsun canım. Enişten şehit edilecek sen onu şehit eden zihniyetin icinde yasamak icin uğraşacaksın. Seni yoran , üzen , hevesini kıran bu iste.evet tabiki milliyetçi olacaksın. Milliyetçi olmak icin şehit vermek gerekmez. Bu ülkeyi seven sahiplenen herkes milliyetcidir zaten. Sevmeyen bgenmeyen s....Olup gitsin. Tencere kapakla kobaniye destek olunacaksa bende burdan cok ses getirmesi sebebiyle aşûre tenceresini calivereyim her aksam. Destek tencere tabakla olmaZ. Gidin yerinde verin desteginizi. Bizde huzurlu bir nefes alalım.
Özellikle ''..bende burdan çok ses getirmesi sebebiyle aşure tenceresini çalıvereyim her akşam.'' kısmına bayıldım :KK60:

Aynen öyle... Ya bizim laz gelinimiz var, çerkes gelinimiz var, eşimin ailesinde de gelinler hep kürt eniştesi de öyle. Mükemmel insanlar hepsi de. En ufak bir tartışma bizde de onlarda da yaşanmadı. Dört dörtlük insanlar. Ama komşularım beni hayretlere düşürüyor. Bi de bunlar din adamı yani, çoğu hafız, imam... Aile apartmanı burası. Eylemlere bu denli destek verip gürültü çıkarmaları beni çok korkuttu.
onlar kadar birbirlerini tutan göstersene bana.biz bile tutmuyoruz birbirimizi o kadar.ee dinimizi kullanıp neler yapanlar var ona bakrsan.sen kendi hayatına eşine bak cnm bencede pskoloğa git kendini eğlendirecek bişeyler bul yoksa zaman geçmez

Seni en iyi ben anlarım.. Ben de istanbuldan geldim doğuya her gün lanet ediyorum burası benim memleketim değil başka bi ülke sanki ben de dışardan gelen bi yabancı. Eşim çok seyrek geliyor ben de memurum ama ne fayda çalıştığın kişiler de aynı zihniyetteki kişiler. Ben şafak sayıyorum hakkarinin de görev süresi kısa sizin ne kadar kaldı? Bu günler de geçer..

Seni en iyi ben anlarım.. Ben de istanbuldan geldim doğuya her gün lanet ediyorum burası benim memleketim değil başka bi ülke sanki ben de dışardan gelen bi yabancı. Eşim çok seyrek geliyor ben de memurum ama ne fayda çalıştığın kişiler de aynı zihniyetteki kişiler. Ben şafak sayıyorum hakkarinin de görev süresi kısa sizin ne kadar kaldı? Bu günler de geçer..
2 sene kaldı canım yaa geçer inşallah. Zaten kendimi düşünemiyorum şu an. Erkek kardeşimi dövmüşler okulda. 15 Kişi...Daha küçücük çocuk.Kafa tası çatlamış,parmağı falan kırılmış. Taa kırıkkalede şimdi. Ona sinirlenmekten kendimi düşünemiyorum. Kendi sorunlarım aniden yok oluverdi.

Sizin başka bir probleminiz var bence eşinizden soğuduğunuza göre
Ben de evlendikten sonra doğunun en kötü ilçesinde ilçe bile sayılmaz bildiğin köy 2 yıl kaldım
hiç bir gün sıkılmadım üzülmedim dert etmedim
çünkü eşimi çok sevdim onunla olduktan sonra yerin önemi yoktu önemli olan birlikte olmamızdı
eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama asker yada polisse bu son doğunuz olmayacak kendinizi evde oyalayacak bir şeyler bulun
dışarıdakilerle görüşmek çok uygun değil çünkü
bir de lojman durumunuz yok mu ?

Sizin başka bir probleminiz var bence eşinizden soğuduğunuza göre
Ben de evlendikten sonra doğunun en kötü ilçesinde ilçe bile sayılmaz bildiğin köy 2 yıl kaldım
hiç bir gün sıkılmadım üzülmedim dert etmedim
çünkü eşimi çok sevdim onunla olduktan sonra yerin önemi yoktu önemli olan birlikte olmamızdı
eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama asker yada polisse bu son doğunuz olmayacak kendinizi evde oyalayacak bir şeyler bulun
dışarıdakilerle görüşmek çok uygun değil çünkü
bir de lojman durumunuz yok mu ?
Eşim öğretmen, onu çok seviyorum. Sorun bir değil ki hem :) Bir sürü. Ama merak etmeyin geçti canım. Şimdi daha büyük bir sorunum var. :)

Evleneli üç ay bile olmadı ama çok mutsuzum. Eşimle aramız çok iyi. En ufak bir tartışma bile çıkmıyor. Onu çok seviyorum ama, burası da yaşanacak gibi bi yer değil. Komşular Türkçe bilmiyor. Hiç arkadaşım da yok burada. Onca sene Ankara'da yaşadım. Burası sıkmaya başladı beni. Temizliğe çok özen gösterirdim ailemle otururken. Ama şimdi kendi evimi pislik götürüyor. Bulaşıklar günlerce tezgahta duruyor.Canım yemek yapmak istemiyor. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Sürekli bir bunalım ve sıkılganlık halindeyim... Eve de hiç alışamadım. Sanki benim evim değilmiş gibi geliyor. Yanımda birisiyle uyuma fikrine bile alışamadım. Bir türlü rahat edemiyorum yatağımda. Ayrıca eşimi arzulamadığımı fark ettim. Evlenmeden önce böyle değildi. NE oldu anlayamıyorum. Kafam karman çorman. Aksi gibi burada çalışabileceğim bir yer de yok. Evde oturmaktan, sıkıntıdan 84 kiloya çıktım. KPSS'ye çalışmam lazım, motive olamıyorum. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Diziler bile sarmıyor.Ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum. Eşimi de bunaltıcam bu gidişle, durduk yere üfleyip püflüyorum. Kızlar acil yardım edin. Kafayı yemek üzereyim...
bir anda bir suru degisim yasamissin anlasilan , kolay degil tabikide ama zamanla alisirsin umarim hayatta hersey gecici degilmi zaten :)

2 sene kaldı canım yaa geçer inşallah. Zaten kendimi düşünemiyorum şu an. Erkek kardeşimi dövmüşler okulda. 15 Kişi...Daha küçücük çocuk.Kafa tası çatlamış,parmağı falan kırılmış. Taa kırıkkalede şimdi. Ona sinirlenmekten kendimi düşünemiyorum. Kendi sorunlarım aniden yok oluverdi.
Geçmiş olsun oluyor böyle şeyler döven kişiler için suç duyurusunda bulun gereği yapılsın

Back