- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
eğer çocuk gerçekten akıllıysa bunlardan korur kuracağı yuvayı, o kızcağızı da üzdürmez bakire (!) sevicileregelin kız akıllı ki çocukta uygun görmüş. muhtemelen böyle bir anne ve kızkardeşe bile saygısızlık etmeyecek bir tiptir.
tanışma hikayelerini sabırsızlıkla bekliyorum.
İlk evlılıgı olöayabılır.Herkesın basına neler gelıyo.ayol yazmış ya niye görmüyor millet, gelin adayının ilk evliliği değil diyor
not: pardon düzenleyip silmiş ama yazmış bulundum...
İyide benim kastettigim şeyi soyluyorsunuz . Evlilik iki kişilik yapilmiyor mu ? Evlilikten hemen sonra boşanma oluyorsa bu tarz bir skandal yaşanmış ihtimali çok fazla değil mi ?Yahu hanımabla mırmırmır hala ne diyosun sabah berine demek kısa evlilik geçirenler için bir durun düşünürsün kimsin ki sen, bu nasıl bir kibirdir ya sen hayatın her alanında hatadan münezzeh misin? Bir tanıdığım görücü usulü bir doktorla tanıştı aynı memleketli aileler tanıştı birbirine denkler görünüşte bir sıkıntı yok anlaştılar evlendiler. Herif haftasına sözlü fiziksel şiddete başlamış daha önce bir kıza tecavüz girişiminden hakkında şikayet olduğu vs öğrenildi, herifin ailesi oğullarının ne mal olduğunu bildiği halde birilerine yamamak için tabi ki paylaşmadılar bunları, kızcağız senin gibilerin zihniyetinden korktuğundan yine de yürütmeye çalışmış ama babası duyunca geldi aldı götürdü kızını. Hepsi kırk gün içinde oldu. Ne yapsaydı kız tecavüze uğramayı mı bekleseydi? Keza kendim eski eşimin bazı ahlaki zaafları olduğunu evlendikten sonra öğrendim ve önceden bilme imkanım malesef yoktu, iki yıl sonra canıma tak etti boşandım. Kontrolsüz tercihler yapıyor mu diyeceksin bana da? Sen kimsin yahu benim tercihlerimi hatalarımı sorgulayacaksın, bir de süslü süslü laflar etmiş yedik biz de. El değmemiş kız zırvalarını söyleyenlerden hiçbir farkın yok ayıp günah utan biraz, kimin ne yaşadığını bilmeden peşin hüküm veriyorsun çok büyük laflar bunlar.
Velev ki konudaki gelin namzeti de zamanında hatalı tercih yapmış olsun duygusal davranmış toyca hareket etmiş olsun, ders almış olamaz mı? Konudaki kaynana ve görümce adayı oskarlık dalavereci nesini dinlesin oğlu bu kadının? Tabi sana göre boşanmış kadın defolu tüm analar kutsal. Üfff inşallah aynı şehirde falan değilizdir diyeceğim ama sen yoksan da senin gibisi çok.
İyide Sanane bize neTamam işte şiddetli geçimsizlik olsa kabul edilebilir birşey zaten , tabi ki anlasamayabilir yani her evlilik olumlu ilerleyecek diye bir şey yok
Allah aşkına gsripsiniz , arkadaşım daha önce 1 aylık evlilik geçirmiş biri ile evlendi , adam çok iyi tatlı dilli vs vs, ama psikopat derecesinde kıskançlığı varmış hatta şizofreni bile olabilir . Bunu evlendikten sonra öğrendi ve devam ettiremedi . Kızın boğazına bile yapışmış
Bin bir türlü insan var. Bı de sanırım önceki evliliği kısa sürmüş ?
Sadece bir soru işareti birskiyor zihinde , ben kısa evliliklerden bilhassa korkuyorum .
Yani direk karalamak olmaz tabi ki tanissinlar ona itiraz etmiyorum ki
Takildiginiz sey kredi karti,benim sorunum annemi ikna etmek
Allah aşkına konuyu yarim yamalak okuyarak cevap vermeyin el insaf
Annemi ikna etmek derken ? Ee sen konunun basında istemiyorum dememmiş miydin ? Konu nasıl ikna etmeye geldi.. Gercekten benim de kaynanamla ggörümcem beni istememişti pek suan aramzda o kadar soğukluk var ki ne onlar benim evime gelir ne de ben onların evine giderim eşimi de tek göndermem iki üç haftada bir anca gideriz . Su an kaynanam ve kayınbabamla aynı evde kalıyoruz köy yerinde hiç bişekilde elimi bişeye sürmüyorum hepsinden tiksiniyorum gün sayıyorum gitmek için . Böyle olsun istemiyosanız siz de kıza saygılı davranın !!Takildiginiz sey kredi karti,benim sorunum annemi ikna etmek
Allah aşkına konuyu yarim yamalak okuyarak cevap vermeyin el insaf
He birde yakin bir arkadasimi kvalidesi hic istemedi ama oglu tutturdu evlenicem diye o kizdan gördüğü hayri kendi kizindan gormemistir. Cocuk tutturunca kucuk yasta evlendiler cocugun okuluydu bilmem nesiydi evde oturdu uzun bi sure evli olup bekar gibi yasadi ve maddi durumlari cok iyi olmasina ragmen kiz kontrol altındaydı hep. Ama yinede o adamida ondan baska kimse cekmezdi kiz sesini çıkarmıyo hic. Hala kizi icine sindiremedi neymis kendi bulup almamis kim sahiplenirdi o oglunu acaba.sonra oglanlar evlenince annelernin tesirine giriyo zaten annemde seni istememisti diyor anneler once mutsuzluk asiliyor sonrada ben hakliydim mutlu olamadi diyolar. Istememe sebebiniz nedir tam okuyamadim ama buraya kayit olup fikir soracak kadar ciddi bir mesele yoksa egolariniz yuzunden abinizi karşınıza almayin
Allah askina bir arkadasim 2 yil evli kalip bosandi kocasini annesi zorlamis bu kizla evlensin diye cocuk manyadi bir suru arkadasim var bekar ben bu kiza ksmet ariyorum hic birinde boyle bir ahlak yok. Ne kadar onyargilari kiramayan bir toplumuz.Konu sahibinin abisi evlenmiş boşanmış bir bayanla evlenecekmiş adam gibi bir adammış ki onu asla üzdürmem karıştırtmam istemeseniz de evleneceğim demiş. Dünden beri bu cahil zihniyet aklımda. Bunlar da evlendirmemeye çalışıyorlar.
Senin peygamberin bile ilk evliliğini daha önce evlilik yapmış bir bayanla yapmış senin oğlun kim? ne? Sizin oğlunuzun pipisi kutsal mı?
Tabi canım bu konuyla benim verdiğim örnekler tamamen aynı şeyler, hepimizin çevresinde sapık tecavüzcü kızlar vardır genelde de kızlar ve kız aileleri sebep olurlar evliliğin bitmesine, oğlancağızlar zulüm görürler. Konuda tarif edilen abi profili de aklı başında olmaktan tamamen uzak tam da senin tarif ettiğin gibi vitesi boşa almış evliliğe koşuyor. Yazık annesi de oğlunun iyiliğini istiyor. Çok haklısınız. Allah sizin gibi empatiden ve kafasını çalıştırmaktan yoksun insanları bizden uzak eylesin. Neyse mübarek gün bu saçmalığa daha fazla devam etmeyeceğim hayırlı bayramlar.İyide benim kastettigim şeyi soyluyorsunuz . Evlilik iki kişilik yapilmiyor mu ? Evlilikten hemen sonra boşanma oluyorsa bu tarz bir skandal yaşanmış ihtimali çok fazla değil mi ?
O görücü usulü bahsettiğiniz kişinin evlendiği adam psikolojik problemliymis işte . O adam şuan ikinci evliliğini yapıyor ise nasıl yorum yapmamız lazım ?
Sizde aynı şeyi yasamissiniz
B nim çok yakın arkadaşım da aynı şeyi yaşadı .
İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.
Güncelleme: sanırım böyle oluyor
Abim geldi. Konuşuldu.Yemek yedik şimdi kurban almaya gittiler. Ben tarafsızım taşlanmayı da anlıyorum. Bayramın 2. günü gelin adayı gelecek bakalım hayırlısı herkese teşekkür ederim.
31 sayfa
43.sayfa konusmlari ekledim. Annemin on yargisini nasil kiricam bilmiyorrum annemi de uzmek istemiyorum abimide
Sizi cok iyi anliyorum ayni benim abicimin olayibiz yinede o mutlu olsun diye sesimizi cikarmadik. Bir senelik evliler ve daha abicimin yüzünü 4 kere görmüsümdür. Cünkü gelin beni ve annecimi sevmiyor
Bilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak