Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
namusu bekarette, iki bacak arasında sanmak zaten bu ülkeyi bu hale getirdi. bakire sanıp alacağı kız, kızlık zarını diktirmiş biri de olabilirdi, değil mi ? sadece burada kaç kişi bunun başlığını açıyor.. belki tecavüze uğramış ve bunu söyleyememiş biri de olabilirdi.
kendi kızı da evlenip ayrılabilir. o zaman oğlunun kalibresinde hiçbir erkekle 2. evlilik yapamaz, ancak 3 çocuklu yaşı geçmiş bir erkekle 2. evlilik yapabilir.
namuslu kadın, yeri gelince "adam" gibi yanındaki erkeğin yanında duran kadındır.

aa lütfen bu hanımefendiye göre insanlar neden ayrılacakları kişilerle evlenmeyi tercih ediyor buna bakılması lazımmış. kendisi insanların muhteşem seçimler yapıp asla ayrılmayacakları kişilerle evlenmeleri lazım diye düşünüyor. sanırım kendisi hayatında hiç hata yapmamış.

Sizi cok iyi anliyorum ayni benim abicimin olayi biz yinede o mutlu olsun diye sesimizi cikarmadik. Bir senelik evliler ve daha abicimin yüzünü 4 kere görmüsümdür. Cünkü gelin beni ve annecimi sevmiyor

Ne de güzel yapmış...
Oh olsun sizin gibi düşünenlere..

Siz de olur da bir gün boşanırsanız sakın bekar biriyle evlenmeyin olur mu?

Böyle 2.3. Hatta 5. Evliliğini yapan bir adam bulun

Ha evlenmiş boşanmış, ha sevgili olmuş ayrılmış ne farkı var?
Ben kadın erkek farketmeden bu durumlarda tek tavsiye veriyorum"Kafanızda sorular varsa boşanma dosyasına bakın."
Bunu da isterse yapacak olan abiniz. Onu ilgilendirir sadece.

Bi arkadaşım evlenmişti adam psikopat çıktı balayında dayak atmaya başlamış arkadaşım sizin gibi insanlar yüzünden elalem ne der diye aylarca dayak yedi en sonunda bayılmış ve çocuk öldü diye ambulans çağarmış düştü demiş. Sonra ailesi öğrendi ve boşattı. Sonra tekrar evlendi o kayın validesi o kadar mükemmel bi insanmış ki kız gelinlik giymezken kadın en güzel gelinliği aldı en iyi düğünleri yaptı ve kıza ev araba aldı. Ama herkes ne güzel bi kadınmış Allah razı olsun diyor.

Kimse ağzından çıkanı yaşamadan ölmezmiş maalesef annenizde sizin boşanmanızı tatmaz inşaallah çok büyük konuşmuş.

evli olup esnek zar sebebiyle zarı hala duran varsa harika valla
boşanırsanız falan sıkıntı olmadan devam edersiniz

Hanımlar,
lütfen üsluplara dikkat ediniz, evlenip ayrılmış kadınlar hakkında incitici yorumlardan kaçınınız.

namus
/–./
ad
1.toplum içinde onur ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlılık.
2. doğruluk, dürüstlük, erdemlilik, ahlaklılık.
Namusun sözlük anlamına göre beyefendinin evlenmek istediği kadın ve beyefendi gayet namuslu insanlarmış ki kadın evlenip ayrıldığını söylemiş, adam kadının güvenini kazanmak için emek sarf etmiş, birbirlerine sahip çıkmışlar ve kimseyi evlenmemiş biri vs diyerek kandırmamışlar.

He he bende öyleydim zaten . İlk eşimle heyecan olsun diye evlendim. Ve başta herşey çok iyiyken sonra herşey tepetaklak oldu.Psikolojik şiddetin alasını gördüm , fiziksel şiddet nadiren gördüm ,aldatıldım. Bunların olabileceğini öngörmem gerekiyodu demek ki
Gerçi şimdi çok şükür iyi ki ayrılmışım diyorum. Rabbim karşıma şimdiki eşimi çıkardı karşıma.
Ve ben insanları tanıdıkça hayvanları daha bi sever oldum. En azından fıtratı belli köpek ısırabilir , kedi tırmalayabilir vs vs. Ama insan öyle mi ? Binbir türlü huyu var. Allah ıslah etsin böylelerini.

dediğimiz gibi paracık derdi sarmış.... Oğlunun maaşı paraları gidiyor tabi.

aa nasıl oldu da anlayamadın sana bunları yapacağını ? anlaman ve o adamla evlenmemen lazımdı :)

yahu millet 30 sene evlilikten sonra değişip aldatıyo, yada aldatmış oluyo çaktırmıyo ölünce çocuğu çıkıyo ortaya.

hayatta herşey mümkün.. cefa çekmişsin, şimdi sefası senin olsun :)

O insanla anlaşamamış diye bütün erkeklerle mi anlaşamayacak sığ düşünüyorsunuz
Adam yetişkin kendi kararlarını verme yetisine sahip
Kimse karışamaz
Tamam işte şiddetli geçimsizlik olsa kabul edilebilir birşey zaten , tabi ki anlasamayabilir yani her evlilik olumlu ilerleyecek diye bir şey yok
Allah aşkına gsripsiniz , arkadaşım daha önce 1 aylık evlilik geçirmiş biri ile evlendi , adam çok iyi tatlı dilli vs vs, ama psikopat derecesinde kıskançlığı varmış hatta şizofreni bile olabilir . Bunu evlendikten sonra öğrendi ve devam ettiremedi . Kızın boğazına bile yapışmış
Bin bir türlü insan var. Bı de sanırım önceki evliliği kısa sürmüş ?
Sadece bir soru işareti birskiyor zihinde , ben kısa evliliklerden bilhassa korkuyorum .
Yani direk karalamak olmaz tabi ki tanissinlar ona itiraz etmiyorum ki

Yahu ek değme olayında değilim ben beni başkası ile mi karistiriyorsunuz !!
Ben olayın namus kısmında değil kişilik kismindayim .
Kimin eli kime degiyor bunun peşinde değilim
Ortada kısa süreli evlilik yapmış bir kadin ve kim ne derse desin evlenirim diyen bir adam var
Bu kadar kontrolsüz ve özgürce olmamalı
Birsz daha itidal ile , düşünerek hareket etmeli .
Karşısındaki insan sorunlu biri olabilir , adam bunun hiç farkinda olmayabilir .
Gerçi annesi elalem ne der derdindeymis şuan benim için savunulacak bir tarafi kalmadı .
Ama ben kim ne derse desin ben evlenirim diyen gençliği desteklemiyorum

Seçimini istisaresiz yapmış olma durumu daha fazla oluyor . Ailesine dostlarina rest çekiyor evleniyor 1-2 yıl sinra boşanmak istiyor. Bu tip kontrolsüz tepkiler aşktan değil kişilik sorunundan . Yani aklı selim bir şekilde itidal ile ilerlemek varken kaçarım kaciririm moduna giriyorlar . Sonra pişman olduklarında yine o yuz çevirdiği dostlarını arıyorlar . Buna dair 20ye yakın ornegim var şuan aklıma gelen .
Tabi her hadise boyle olacak değil
Şuan zaten konu sahibini savunmaktsn vazgeçtim "elalem ne der" düşüncesini duyduktan sonra
Rabbim bizi elalem ne der hastalığına düşürmesin

Hiç işte hata bende

Bilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak

Fakat sizce de evlilik kişinin kendi kararı değil midir? Gönül işinde istişare bana doğru gelmiyor.
Ben eşimle flört ettim, evlenme teklif etti kabul ettim, anneme babama getirdim evleneceğiz diye sonra eşim ailesiyle tanıştırdı. Fikir falan almadık aileler yemekte tanıştı. İsteme tarihi belirlendi. Bir sonraki görüşmede isteme oldu.
Çok ufak yaşlarda evlilik diye gelmiyorsa kimse karışamaz bana göre. Adam üniversite eğitimi almış, iş hayatında tecrübeleri olmuş, muhtemel pek çok ilişkisi de olmuştur, eskisi gibi değil hayat herkes hayatın içinde pişiyor. Kiminle bir evi paylaşacağına, yaşlanacağına o kişi karar vermeli.
Benim de oğlum var henüz 2,5 yaşında. İleride evlenmesine karşı çıkmam için yaşının çok ufak olması lazım. Yani işini gücünü oturtmuş, ayrı evi olan bir yetişkinken bana getireceği insana yorumda bulunmam. Desteklerim. Anlaşamaz boşanırlarsa da üzülecek değilim. Olmamıştır ayrılmıştır. Boşanmak ayrılıklar bu kadar abartılmamalı.

Çok zorda kalmadıkça abim para vermez demiştiniz sanki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…