- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
namusu bekarette, iki bacak arasında sanmak zaten bu ülkeyi bu hale getirdi. bakire sanıp alacağı kız, kızlık zarını diktirmiş biri de olabilirdi, değil mi ? sadece burada kaç kişi bunun başlığını açıyor.. belki tecavüze uğramış ve bunu söyleyememiş biri de olabilirdi.Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.
aa lütfen bu hanımefendiye göre insanlar neden ayrılacakları kişilerle evlenmeyi tercih ediyor buna bakılması lazımmış. kendisi insanların muhteşem seçimler yapıp asla ayrılmayacakları kişilerle evlenmeleri lazım diye düşünüyor. sanırım kendisi hayatında hiç hata yapmamış.Evlenmemiş , sözlenmemiş sevgilisi olmamış ?El değmemiş , bakire nedir ya. Şimdi bu kız RESMİ nikahla mübah bi yoldan EŞİ ile birlikte oldu diye tü kaka mı oluyo yani. Soralım bence boşanmış insanlara , ( tabi ki bana da , bende 5 sene önce ilk eşimden boşandım ) onlar bu durumda olmayı ister miydi ? Aklı kendine yetmeyen insanların “ bu el değmemiş değil , bu bakire değil “ gibi iğrenç ve basit sözlerine maruz kalmak ister miydi ? Hadi erkekler bi derecede kadının kadına bunu yapmasını cidden anlamıyorum. Kızlık zarı evlenecek kişilerin birbirini mutlu etmelerine engel mi oluyo sizin kafa yapınıza göre ben anlamadım ki.
Ay bu ne yaSizi cok iyi anliyorum ayni benim abicimin olayibiz yinede o mutlu olsun diye sesimizi cikarmadik. Bir senelik evliler ve daha abicimin yüzünü 4 kere görmüsümdür. Cünkü gelin beni ve annecimi sevmiyor
Sizi cok iyi anliyorum ayni benim abicimin olayibiz yinede o mutlu olsun diye sesimizi cikarmadik. Bir senelik evliler ve daha abicimin yüzünü 4 kere görmüsümdür. Cünkü gelin beni ve annecimi sevmiyor
He he bende öyleydim zaten . İlk eşimle heyecan olsun diye evlendim. Ve başta herşey çok iyiyken sonra herşey tepetaklak oldu.Psikolojik şiddetin alasını gördüm , fiziksel şiddet nadiren gördüm ,aldatıldım. Bunların olabileceğini öngörmem gerekiyodu demek kiaa lütfen bu hanımefendiye göre insanlar neden ayrılacakları kişilerle evlenmeyi tercih ediyor buna bakılması lazımmış. kendisi insanların muhteşem seçimler yapıp asla ayrılmayacakları kişilerle evlenmeleri lazım diye düşünüyor. sanırım kendisi hayatında hiç hata yapmamış.
dediğimiz gibi paracık derdi sarmış.... Oğlunun maaşı paraları gidiyor tabi.Annemle konustum onun derdi elalem ne der. Bir de abimin evi komple tadilata alması, parasını harciyor oluşu. Bunlari abime asla söyleyemez tepkisinden korkar . Abim anneme seveceksin saygi da duyacaksin seviyorum onu dedi ve gitti. Anneme dediklerinizi de soyledim ama hic oralı değil
aa nasıl oldu da anlayamadın sana bunları yapacağını ? anlaman ve o adamla evlenmemen lazımdı :)He he bende öyleydim zaten . İlk eşimle heyecan olsun diye evlendim. Ve başta herşey çok iyiyken sonra herşey tepetaklak oldu.Psikolojik şiddetin alasını gördüm , fiziksel şiddet nadiren gördüm ,aldatıldım. Bunların olabileceğini öngörmem gerekiyodu demek ki
Gerçi şimdi çok şükür iyi ki ayrılmışım diyorum. Rabbim karşıma şimdiki eşimi çıkardı karşıma.
Ve ben insanları tanıdıkça hayvanları daha bi sever oldum. En azından fıtratı belli köpek ısırabilir , kedi tırmalayabilir vs vs. Ama insan öyle mi ? Binbir türlü huyu var. Allah ıslah etsin böylelerini.
Tamam işte şiddetli geçimsizlik olsa kabul edilebilir birşey zaten , tabi ki anlasamayabilir yani her evlilik olumlu ilerleyecek diye bir şey yokO insanla anlaşamamış diye bütün erkeklerle mi anlaşamayacak sığ düşünüyorsunuz
Adam yetişkin kendi kararlarını verme yetisine sahip
Kimse karışamaz
Yahu ek değme olayında değilim ben beni başkası ile mi karistiriyorsunuz !!El değmemiş çok ama çok çirkin bir ifade sizin gibi düşünenlerin çocukları hep tam tersi düşündüğünüz kişilerle evleniyor
Basbaya el değmemiş dediniz boşanmış ama şöyle şöyle denediniz kimsenin ne olacağı belli değil ayrıca sevenleri rahat bırakın
Seçimini istisaresiz yapmış olma durumu daha fazla oluyor . Ailesine dostlarina rest çekiyor evleniyor 1-2 yıl sinra boşanmak istiyor. Bu tip kontrolsüz tepkiler aşktan değil kişilik sorunundan . Yani aklı selim bir şekilde itidal ile ilerlemek varken kaçarım kaciririm moduna giriyorlar . Sonra pişman olduklarında yine o yuz çevirdiği dostlarını arıyorlar . Buna dair 20ye yakın ornegim var şuan aklıma gelen .kimse annesine kolay kolay rest çekmez. biz burda boşanmış bir kadınlar abisi evlenmesin diye bana yardım edin diyen birinden taraflı bir olay dinliyoruz.
anne-baba her zaman haklı olmak zorunda değil. tamamen kendi keyfi için. bencilliği için çocuğunu yönetmeye çalışanlar da var ve burada arkadaşın anlattıkları feci halde buna benziyor.
o kadar kabul edilmez başka şeyler olsa baba neden destek çıksın ?
sizin bakış açınızla boşanan her insan yanlış seçim yapmış oluyor yani ? kimse dayak yiyeceğini öngörüp evlenmez mesela..
Hiç işte hata bendeaa nasıl oldu da anlayamadın sana bunları yapacağını ? anlaman ve o adamla evlenmemen lazımdı :)
yahu millet 30 sene evlilikten sonra değişip aldatıyo, yada aldatmış oluyo çaktırmıyo ölünce çocuğu çıkıyo ortaya.
hayatta herşey mümkün.. cefa çekmişsin, şimdi sefası senin olsun :)
Bilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmakKonu sahibi kendisinin de istemediğini söylemişti.
Kredi kartı borcunu ödetirken ne güzel suyuna gitmiş abisinin.
Annesiyle abisi arasında köprü olan koca yürekli kardeşi oynamış.
Ama yalnızken annesini gazlıyordur kesin.
Seçimini istisaresiz yapmış olma durumu daha fazla oluyor . Ailesine dostlarina rest çekiyor evleniyor 1-2 yıl sinra boşanmak istiyor. Bu tip kontrolsüz tepkiler aşktan değil kişilik sorunundan . Yani aklı selim bir şekilde itidal ile ilerlemek varken kaçarım kaciririm moduna giriyorlar . Sonra pişman olduklarında yine o yuz çevirdiği dostlarını arıyorlar . Buna dair 20ye yakın ornegim var şuan aklıma gelen .
Tabi her hadise boyle olacak değil
Şuan zaten konu sahibini savunmaktsn vazgeçtim "elalem ne der" düşüncesini duyduktan sonra
Rabbim bizi elalem ne der hastalığına düşürmesin
Çok zorda kalmadıkça abim para vermez demiştiniz sankiBilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak
Para vermiyor ki kredi kartini ödüyor. Ki benim derdim de bu degil zaten anlatmak istediğim bambaşkaÇok zorda kalmadıkça abim para vermez demiştiniz sanki