- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.445
Abilerini yoluyorlar , biz yolmaya devam edelim başkası yolmasın derdi tamamen bence.Kredi karti detayi buyuk olay çıkarır burda, o para laflarindan sonra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Abilerini yoluyorlar , biz yolmaya devam edelim başkası yolmasın derdi tamamen bence.Kredi karti detayi buyuk olay çıkarır burda, o para laflarindan sonra
Aşk olsjn tabi de , ben mantık evliliğini seviyorum bu da istisareden geçiyor .Fakat sizce de evlilik kişinin kendi kararı değil midir? Gönül işinde istişare bana doğru gelmiyor.
Ben eşimle flört ettim, evlenme teklif etti kabul ettim, anneme babama getirdim evleneceğiz diye sonra eşim ailesiyle tanıştırdı. Fikir falan almadık aileler yemekte tanıştı. İsteme tarihi belirlendi. Bir sonraki görüşmede isteme oldu.
Çok ufak yaşlarda evlilik diye gelmiyorsa kimse karışamaz bana göre. Adam üniversite eğitimi almış, iş hayatında tecrübeleri olmuş, muhtemel pek çok ilişkisi de olmuştur, eskisi gibi değil hayat herkes hayatın içinde pişiyor. Kiminle bir evi paylaşacağına, yaşlanacağına o kişi karar vermeli.
Benim de oğlum var henüz 2,5 yaşında. İleride evlenmesine karşı çıkmam için yaşının çok ufak olması lazım. Yani işini gücünü oturtmuş, ayrı evi olan bir yetişkinken bana getireceği insana yorumda bulunmam. Desteklerim. Anlaşamaz boşanırlarsa da üzülecek değilim. Olmamıştır ayrılmıştır. Boşanmak ayrılıklar bu kadar abartılmamalı.
Bu tiplerin zihniyetine gore; koca da bunlarin, oglan da kiz da gelin de damat da, kardes de.. Hepsinin hayatina karisirlar, kendi çaplarında insanlari gütmeye (!) calisirlar, hele fenaligin yaninda bir de lafi sözü gecen, baskin tipler ise eyvah eyvah..Abilerini yoluyorlar , biz yolmaya devam edelim başkası yolmasın derdi tamamen bence.
Yahu konu başlığı bile"Abimi evlilikten vazgeçirme" ne orta yolu bulmaktan bahsediyorsun? Burdaki herkesi saf mı sandın ki?Bilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak
Yahu hanımabla mırmırmır hala ne diyosun sabah beri ne demek kısa evlilik geçirenler için bir durun düşünürsün kimsin ki sen, bu nasıl bir kibirdir ya sen hayatın her alanında hatadan münezzeh misin? Bir tanıdığım görücü usulü bir doktorla tanıştı aynı memleketli aileler tanıştı birbirine denkler görünüşte bir sıkıntı yok anlaştılar evlendiler. Herif haftasına sözlü fiziksel şiddete başlamış daha önce bir kıza tecavüz girişiminden hakkında şikayet olduğu vs öğrenildi, herifin ailesi oğullarının ne mal olduğunu bildiği halde birilerine yamamak için tabi ki paylaşmadılar bunları, kızcağız senin gibilerin zihniyetinden korktuğundan yine de yürütmeye çalışmış ama babası duyunca geldi aldı götürdü kızını. Hepsi kırk gün içinde oldu. Ne yapsaydı kız tecavüze uğramayı mı bekleseydi? Keza kendim eski eşimin bazı ahlaki zaafları olduğunu evlendikten sonra öğrendim ve önceden bilme imkanım malesef yoktu, iki yıl sonra canıma tak etti boşandım. Kontrolsüz tercihler yapıyor mu diyeceksin bana da? Sen kimsin yahu benim tercihlerimi hatalarımı sorgulayacaksın, bir de süslü süslü laflar etmiş yedik biz de. El değmemiş kız zırvalarını söyleyenlerden hiçbir farkın yok ayıp günah utan biraz, kimin ne yaşadığını bilmeden peşin hüküm veriyorsun çok büyük laflar bunlar.Aşk olsjn tabi de , ben mantık evliliğini seviyorum bu da istisareden geçiyor .
Zamanımız aşkları eski aşklar gibi değerli de değil , mesela şu konusmada bile su tarz tepkileri çok yanlış buluyorum ve 15-20 mesajda var; "sanane sen mi alacaksjn koynuna" tepkileri
Yahu evlenmek koynuna almaktan mi ibaret
Evliliğin tanımı bu mu yani ..
Bir anne evladinin mutlu olmasını ve dünyevi manada başarılı olmasını ister .
Huzursuz bir evlilik başarıyı da etkiler mesela benim abimde etkiledi .
Huzurlu bir evlilik de sana başka alanlarda da üstün başarılar getirir ufkunu açar her noktada kemale götürür
Suanki gençler bence evliliğn ne demek olduğunu cidden bilmyir , oyun sanıyor 30 yaşında olsa bile ..
Hele erkekler , bir kadın çok rshat elinde oynatavilir kandirabilir herşeye inandirabilir ne bileyim ahlakını herşeyini etkiler
Kadın çok önemli ya .. evliliğin temel taşı
Şuan ne yazdım ben beynim dondu uykum var :)
Velhasıl kelam siz ve eşiniz ailenizin guvenini kazanmissiniz , hic sorgulanmamis. Bizde tam tersiydi , sbimi kaç tehlikeden kurtardık .
Neyse ben şuan zaten bu konu sahibini savunmuyorum
Bazen de aile sorunlu oluyor işte
Abisinin mesajlarını bende sevdim
valla kusura bakmayın da insanın çevresindeki herkes her zaman istişare edilecek kalitede olmuyorSeçimini istisaresiz yapmış olma durumu daha fazla oluyor . Ailesine dostlarina rest çekiyor evleniyor 1-2 yıl sinra boşanmak istiyor. Bu tip kontrolsüz tepkiler aşktan değil kişilik sorunundan . Yani aklı selim bir şekilde itidal ile ilerlemek varken kaçarım kaciririm moduna giriyorlar . Sonra pişman olduklarında yine o yuz çevirdiği dostlarını arıyorlar . Buna dair 20ye yakın ornegim var şuan aklıma gelen .
Tabi her hadise boyle olacak değil
Şuan zaten konu sahibini savunmaktsn vazgeçtim "elalem ne der" düşüncesini duyduktan sonra
Rabbim bizi elalem ne der hastalığına düşürmesin
Abin o hanımla evlenecek ve sana akan musluk kapanacak. Sen de bu yüzden bu kadar tepkilisin. Bence şimdiden para biriktirmeye başla kredi kartını kendin ödersin birkaç ayaBilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak
Bilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak
şu an çizdiğiniz profil aynen şöyle:Aşk olsjn tabi de , ben mantık evliliğini seviyorum bu da istisareden geçiyor .
Zamanımız aşkları eski aşklar gibi değerli de değil , mesela şu konusmada bile su tarz tepkileri çok yanlış buluyorum ve 15-20 mesajda var; "sanane sen mi alacaksjn koynuna" tepkileri
Yahu evlenmek koynuna almaktan mi ibaret
Evliliğin tanımı bu mu yani ..
Bir anne evladinin mutlu olmasını ve dünyevi manada başarılı olmasını ister .
Huzursuz bir evlilik başarıyı da etkiler mesela benim abimde etkiledi .
Huzurlu bir evlilik de sana başka alanlarda da üstün başarılar getirir ufkunu açar her noktada kemale götürür
Suanki gençler bence evliliğn ne demek olduğunu cidden bilmyir , oyun sanıyor 30 yaşında olsa bile ..
Hele erkekler , bir kadın çok rshat elinde oynatavilir kandirabilir herşeye inandirabilir ne bileyim ahlakını herşeyini etkiler
Kadın çok önemli ya .. evliliğin temel taşı
Şuan ne yazdım ben beynim dondu uykum var :)
Velhasıl kelam siz ve eşiniz ailenizin guvenini kazanmissiniz , hic sorgulanmamis. Bizde tam tersiydi , sbimi kaç tehlikeden kurtardık .
Neyse ben şuan zaten bu konu sahibini savunmuyorum
Bazen de aile sorunlu oluyor işte
Abisinin mesajlarını bende sevdim
el değmemiş kız muhabbetini kendisi de yaptı zaten. annesi öyle birini isteyebilir ve hakkıdır gibi birşeyler yazmıştı.Yahu hanımabla mırmırmır hala ne diyosun sabah beri ne demek kısa evlilik geçirenler için bir durun düşünürsün kimsin ki sen, bu nasıl bir kibirdir ya sen hayatın her alanında hatadan münezzeh misin? Bir tanıdığım görücü usulü bir doktorla tanıştı aynı memleketli aileler tanıştı birbirine denkler görünüşte bir sıkıntı yok anlaştılar evlendiler. Herif haftasına sözlü fiziksel şiddete başlamış daha önce bir kıza tecavüz girişiminden hakkında şikayet olduğu vs öğrenildi, herifin ailesi oğullarının ne mal olduğunu bildiği halde birilerine yamamak için tabi ki paylaşmadılar bunları, kızcağız senin gibilerin zihniyetinden korktuğundan yine de yürütmeye çalışmış ama babası duyunca geldi aldı götürdü kızını. Hepsi kırk gün içinde oldu. Ne yapsaydı kız tecavüze uğramayı mı bekleseydi? Keza kendim eski eşimin bazı ahlaki zaafları olduğunu evlendikten sonra öğrendim ve önceden bilme imkanım malesef yoktu, iki yıl sonra canıma tak etti boşandım. Kontrolsüz tercihler yapıyor mu diyeceksin bana da? Sen kimsin yahu benim tercihlerimi hatalarımı sorgulayacaksın, bir de süslü süslü laflar etmiş yedik biz de. El değmemiş kız zırvalarını söyleyenlerden hiçbir farkın yok ayıp günah utan biraz, kimin ne yaşadığını bilmeden peşin hüküm veriyorsun çok büyük laflar bunlar.
Velev ki konudaki gelin namzeti de zamanında hatalı tercih yapmış olsun duygusal davranmış toyca hareket etmiş olsun, ders almış olamaz mı? Konudaki kaynana ve görümce adayı oskarlık dalavereci nesini dinlesin oğlu bu kadının? Tabi sana göre boşanmış kadın defolu tüm analar kutsal. Üfff inşallah aynı şehirde falan değilizdir diyeceğim ama sen yoksan da senin gibisi çok.
sen ne diyorsun be? Bana mı taş atıyorsun? Evet ben yazdım ama böyle totondan atarak yazmasaydın bari. Ayrıca yazdıklarımdan sonra epey çark etmiştin.Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.
Bilmeden iftira atiyorsunuz. Annemi asla gazlamam annem beni gazladi. Ayrica benim kredi karti harcamalarimi abim öder . Yani ilk olan bir sey değil ben sadece abime hatirlatirim. Konuyu saptirmayin benim derdim annemi kirmadan yengemi uzmeden bu işin orta yolunu bulmak
daha geçen gün anal seks yaptığım evlenince anlaşılır mı diye bir başlık açıldı burada.. ama olsun bakire ya, her türlü namuslu ve evliliğe uygun.sen ne diyorsun be? Bana mı taş atıyorsun? Evet ben yazdım ama böyle totondan atarak yazmasaydın bari. Ayrıca yazdıklarımdan sonra epey çark etmiştin.
Kız evlenip ayrılmış, çocuğu falan yok. Bana ne alaka 2 çocuklu biri gelsin karşına da göreyim seni tarzı yazsbiliyosun? Okuduğunu anlama sorunu mu var sende. 2 taraf da evlenip ayrılmış olsa bi tarafın çocuğu olsa, diğerinin olmasa, yürütemezsiniz, tatsızlıklar olabilir derim, fakat evlenmiş ayrılmış kız sadece ne var bunda? 2sinin de çocuğu yok.
Ayrıca abinize bakirlik testi mi yaptınız? Bakire kız istiyorsunuz ya bakire olduğunu nerden anlıycaksınız? Her haltı yiyip sadece orayı korumadığı ne malum?
Dikkat edin de siz evlenip ayrılıp, sonra karşınıza çıkan evlenmek istediğiniz adamın ailesi tarafından reddedilmeyin. Büyük konuşup atıp tutan sizdiniz. Hadi dini görüşünüz sebebiyle desem hz. Aişe annemiz hariç diğer eşleri hep dulmuş peygamberimizin. Siz kimsiniz de boşandı diye kız beğenmiyorsunuz? Evet yobazın önde gidesiniz bu yüzden..
Nasıl da kafasına göre çarpıtıp bana laf sokmuş ordan olmayan aklıyla. Bunlarla aynı dünyayı, aynı ülkeyi paylaşmak insana zulüm hakikaten. Allah o kıza akıl versin de bu aileye gelin gelmesin. Vallahi ona üzülüyorum ben.daha geçen gün anal seks yaptığım evlenince anlaşılır mı diye bir başlık açıldı burada.. ama olsun bakire ya, her türlü namuslu ve evliliğe uygun.
allah böyle düşünenlere ıslah etsin.
sürekli istişare diyor ya bi de bakire görünen ama adı her yerde anılıkları istişare etse ya..
bence o kız çocuğu kaçırsın o aileden :)Nasıl da kafasına göre çarpıtıp bana laf sokmuş ordan olmayan aklıyla. Bunlarla aynı dünyayı, aynı ülkeyi paylaşmak insana zulüm hakikaten. Allah o kıza akıl versin de bu aileye gelin gelmesin. Vallahi ona üzülüyorum ben.
ne bileyim bu erkek milleti bir acayip. Nikahtan sonra aileleri birden kıymetleniveriyor ve etki altına girmeye başlıyorlar. Allah hayırlısını versin her şeyin.. Yobaz zihniyetlilerle çok zor çookkk...bence o kız çocuğu kaçırsın o aileden :)
çocuk belli ki aileden bambaşka kafada zaten, akıllı mantıklı
gelin kız akıllı ki çocukta uygun görmüş. muhtemelen böyle bir anne ve kızkardeşe bile saygısızlık etmeyecek bir tiptir.ne bileyim bu erkek milleti bir acayip. Nikahtan sonra aileleri birden kıymetleniveriyor ve etki altına girmeye başlıyorlar. Allah hayırlısını versin her şeyin.. Yobaz zihniyetlilerle çok zor çookkk...