Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.

Güncelleme: sanırım böyle oluyor
Abim geldi. Konuşuldu.Yemek yedik şimdi kurban almaya gittiler. Ben tarafsızım taşlanmayı da anlıyorum. Bayramın 2. günü gelin adayı gelecek bakalım hayırlısı herkese teşekkür ederim.

31 sayfa
43.sayfa konusmlari ekledim. Annemin on yargisini nasil kiricam bilmiyorrum annemi de uzmek istemiyorum abimide
Çok saçma değilmi ya adam.mutlu olsun bırakın kimi seviyorsa kiminle anlaşılırsa onunla evlensin sonuçta o kızla siz yasamicaksiniz abiniz yasiyacak saygı da kusur etmediği sürece neden bu kadar karşı çıkacaksınız anlamadim

tüm sayfalari okudum aynı eski görümce ve kv siniz düşünce olarak ki benim ilk evliligimdi ama dertleri paraydi biz alyans alirken görümcem abisinden i phone pesindeydi. simdi bosandim yesinler paraciklarini. insallah abiniz gibi adamlar klonlanlanarak çoğalır cok ihtiyacımız var adam gibi adamlara

Geçmiş olsun şu son yazışmayı da okudum anneniz ayılsa da bayılsa da abin evlenir. Gelin de sizin yüzünüzü görünce güzel bi mesafe ayarlar. Çok da iyi yapar. Ben evliliğin bir kaç senesi geçince eş ailesiyle mesafe koymanın önemini anlayıp mesafenin tillahını koydum şimdi yeniden evlensenim baştan dengeli giderim o da tecrübeli hiç şansınız yok.
Naçizane size de bir önerim var artık kartları ödeyebileceğiniz kadar harcamayı da öğrenin kimse eşinin kardeşini sırtında taşımaz. Yakında kart borcu size kalacak alışsanız iyi olur😁
İnşallah benim gibi geline denk gelirsiniz o kız da kolay lokma değildir de annenle sen el böğründe kalırsın🤣🤣
Benim kahınvalidem de vaktinde bizi yönetmeye kalktı şimdi senede üç kere beş altı gün görüyorum kalanında anca haftada on günde bir beş dk konuşuruz😂😂
O kaynana görümce devri geçti, iyi geçinmeye çalışmayan gelinine değer vermeyen yaşıyor yani. Akıllı olun bence

Abiniz inşallah o çok sevdiği kadınla evlenir, bir takım kuracak kadar erkek çocukları olur da aynı kendi gibi yetiştirir.
Kadına, sevdiğine, geçmişine saygı duyarak yanında yürümenin ne denli büyük bir meziyet olduğunu iliklerine kadar işler çocuklarının.
Eşi de babalarının kendisine olan aşkını, emeğini, inancını, saygısını, bir erkeğin bir kadını nasıl güzel sevebileceğini, ailenin bir yere kadar ama hayat arkadaşına gözünün nuru gibi görmenin ne olduğunu anlatarak büyütür.

Böyle böyle biteceksiniz siz, abisine, kardeşine, ablasına yok efendim mahalledeki Ayşe’ye karışan zihniyet, böyle bitecek!

Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.

Hala yobazsın..

Annesinin, kendi annemin, eşimin rahmetli annesinin penceresinden de baksam ahanda büyük konuşuyorum evlenip boşandı diye kinseye sizin gibi ikinci el muamelesi çekmem.

İnşallah kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz

Hala yobazsın..

Annesinin, kendi annemin, eşimin rahmetli annesinin penceresinden de baksam ahanda büyük konuşuyorum evlenip boşandı diye kinseye sizin gibi ikinci el muamelesi çekmem.

İnşallah kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz
Ben evlenip boşanmış bayanları lekelemiyorum.annesi oğlunun evlenmemiş ( bakire) bir kızla evlenmesini istemekle kendince son derece haklı diyorum.
El değmemiş kelimesini önceki mesajımda hangi anlamda kullandığımı zaten belirttim .
Birde beddua edecek kadar zavallı durumuna. düşmüşsünüz böyle bir şey başıma gelirsede Oğluma istemediğimi açıkça söylerim o ister evlenir ister evlenmez bu kadar basit.
Neyse zaten
Okuduğunuzu bile anlamaktan acizsiniz .

Ben evlenip boşanmış bayanları lekelemiyorum.annesi oğlunun evlenmemiş ( bakire) bir kızla evlenmesini istemekle kendince son derece haklı diyorum.
El değmemiş kelimesini önceki mesajımda hangi anlamda kullandığımı zaten belirttim .
Birde beddua edecek kadar zavallı durumuna. düşmüşsünüz böyle bir şey başıma gelirsede Oğluma istemediğimi açıkça söylerim o ister evlenir ister evlenmez bu kadar basit.
Neyse zaten
Bekaretle evliliği nasıl bağdaştırdınız, onu anlamadım.
Bekar her kadın bakire yani öyle mi, ya da evli her kadın lekelendi...
O sebeple zar diktirme operasyonları var ve yine o sebeple vajinismus denilen illetle yıllarca uğraşıyor kadınlar!
Belki bekaret ve el değmemişlik, ahlakta, zihindedir, olamaz mı?
Çürüyüp gidecek, toprağa geri dönecek bir bedene ne kadar anlam yüklüyorsunuz, ama unutmayın kalben ve düşünce olarak varsınız evrende.

Neyse zaten

Ben sizin dul kalmanızı kastetmiştim
Zavallı olan da sizsiniz
Sizin örümcek beyinleriniz

Siz asıl bir çok ilkeden, erdemden acizsiniz
Kadınlar kulübünde sizin gibi pis zihniyetlerin olması bile hakaret bizim gibi kadınlara

Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.

İyi de kendi penceresinden bakınca herkes haklı. Herkes kendini haklı görür annesi şu an kendini haklı görüyor ama sizin buraya bunu yazmanız annesine ben hak veriyorum anlamına geliyor. İkaz etmek farklı şey ayılıp bayılmak, nasıl vazgeçirebilirim diye sormak bu konuda çaba göstermek farklı şey. Kıymetli oğlunun daha önce eline kadın eli değmemiş okusaydı şayet bu isteği anlayabilirdim, onun haricinde normal bir durum değil bu. Gayet büyük konuşuyorum oğlum boşanmış 2 hatta isterse 12 çocuklu birini getirsin umrumda olmaz hayat onun, yaşayacak olan o. Önemli olan gelinim iyi bir insan mı, oğlumu seviyor mu sadece bu. Sanki benimle evleniyor gibi davranmak veya evlerinin 3.kişisi olmak gibi bir niyetim yok. Geneli tepki gösterir diye bu durumu normalleştirelim mi? Siz bir anne olarak yetiştireceğiniz çocuklara bunun tepki gösterilmeyecek bir durum olduğunu anlatırsanız yeni nesil tepki göstermez ama tabi önce bunu kendinizin başarması lazım.

Neyse zaten

Oğlunuzun kimle evleneceğine tabiiki yorum yaparsınız ama fikrini sorduğunda. Ve en önemlisi karakteriyle ilgili, oğlunuza sorun çıkaracak yanlarıyla ilgili.
Oğlunuzun eşinin eskideki hayatı sizi hiiç ilgilendirmez.
Ama size en önemlisini söyleyeyim oğlunuz severse ve evlenmek isterse kadının geçmişini ruhunuz duymaz.
Nereden mi biliyorum. Ben kendim bekar ama bakire değildim. Evlendik eşimin ailesi beni düz bekar sanıyor. Bizim gezdiğimizi, seviştiğimizi, gittiğimiz tatilleri bilmiyor. Hakkı da yok.
Ve en önemlisi eşime annen beni beğenmiş mi demiştim ilk tanıştırdığında toyluk işte. Eşim de sormadım, ben beğenmişim bir de fikrini soracak değilim hangi çağda yaşıyoruz ben evleneceğim kadını tanıştırdım yorumlasın diye gitmedik demişti😂😂🤣

Ben sizin dul kalmanızı kastetmiştim
Zavallı olan da sizsiniz
Sizin örümcek beyinleriniz

Siz asıl bir çok ilkeden, erdemden acizsiniz
Kadınlar kulübünde sizin gibi pis zihniyetlerin olması bile hakaret bizim gibi kadınlara

Oh be içimin yağları eridi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X