Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bencede ayırın abinizden kızı çünkü o evlenmiş boşanmış değil mi siz hiç evlenmemiş bir kız bulursunuz oda diktirip gelip sizi kandırır elalemede hiç evlenmemiş ama diktirmiş dersiniz size müstahak olur gece gece sinirlerim tepeme çıktı

Okudukça hem sasiriyorum hem sinirlenip hem de üzülüyorum.. Ama şurda 40 sayfa yazildi ise toplamda 1 sayfalık yorum bile yok konu sahibi ve annesini destekleyen; bu cok sevindirici.. Allah'a şükür aydin düşünenler de var..

Evet, çok şükür. Belki bizlerin yetiştireceği çocuklar değiştirir bu korkunç zihniyeti.
Ama malesef şu an hala başına gelmeyen ya da çevresinde birinin başına gelmeyenler bir hastalikmis gibi davranıyor. Ve bu benim midemi bulandiriyor.

Konu sahibi sakın evlilik öncesi sevgili falan yapmayın.
Beterin beteri var!
Biri de çıkıp "oğluma layık değilsin,kızım da ben de seni istemiyoruz" diyebilir.
Yok yani yanlış anlamayın sizi düşündüğümden söylüyorum.
Nikah sart değil birşeylerin gerçekleşmesi için bilmem anlatabildim mi?
Akılları tek bir yerde olduğu için!
Sonra kendinizi yırtsanız da anlatamazsınız.
Malum önyargı işte!

Son düzenleme:
Ya bırakın alsın karışmayın hiç siz kardeş olarak boşverin anne tamam sözünü söyler de siz kimsiniz kendi düşen ağlamaz deyin zaman gösterecek herşeyi hayırlısı budur belki

Valla anladığım kadariyla siz zaten evlendikten sonra da onlara huzur vermeyeceksiniz,siz verseniz anneniz kesin arıza çıkaracak, keske evlenmeseler de o kız bi daha boşanma travması yaşamasa bari

Bir yerde sizene bir ömür siz mi yaşayacaksiniz aynı evi yatağı ömrü paylasacaksiniz?Sizin sevdiğinizi abiniz sevmezse ne olacak?Sizin hatriniza mi evlilik yapacak bu adam?Şöyle düşünün sizi istemiyorlar ne hakları var demi?Bırakın insanları yaşasınlar gönüllerince ya

Bu arada allah hayırlısını versin ama sizi az da olsa anliyorum çünkü çoook baska bir açıdan benzer bir durumu biz de yaşadık, kuzenim kendisine hiç uygun olmayan bir eş seçti,ben hala kızı olarak ,diğer akrabalarla sadece seyretmekle yetindim çünkü dayım ve yengem oğlumuz kimi isterse başımızın tacıdır diyip ağzımızı kapadilar ve inanın bana bir insanın evlenip boşanmış olması veya hiç evlenmemiş olması eş seçerken bakılacak en son kriterdir

Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.

He yani abim gerçekten o kadını sevdiği için böyle bir tepki veriyor olamaz size göre. Neyin kafasındasınız siz ya. Evlenip boşanmış diye resmen hem kadına hemde abinize zulmediyosunuz , psikolojik baskı yapıyosunuz. Birde hemcins olacaksınız gelin adayıyla. Yazık be yazık. Büyüymüş ! Peh .. Abiniz belli ki kızcağızı seviyo ve evlenmek istiyo. Ama evlense de belli ki siz ve anneniz burnundan getireceksiniz. Umarım evlenmezler yada niye evlenmiyolar ya , evlenirler ve sizden çok uzaklarda yaşarlar inşallah. Ve aşırınında aşırısı mutlu olurlar inşallah. Görümce adayısın ama seninde ilerde dul ! Olmayacağının garantisi yok. Hepsini geçiyorum. Abin evlenip boşanmış olsa ve bekar bi kızla evlenmek istese nasılda destek olurdunuz değil mi ? Hatta kızın ailesi istemese buraya konu açardın yine. Abim çok iyi biri ama boşanmış olduğu için kızın ailesi istemiyo abimi , boşanmış olmak suç mu diye. Vicdanlı olun ya . Gerçekten sizin gibi insanların olduğunu bilmek geleceğe dair ümitlerimizi azaltıyor. Millet doğru insanı bulamıyo adam belkide doğru insanı buldu , çok mutlu olacak, kaynana ve görümce aaa kızlık zarı yok bunun olmaz diyo. Hey yavrum hey yani.

Evlenmemiş , sözlenmemiş sevgilisi olmamış ? El değmemiş , bakire nedir ya. Şimdi bu kız RESMİ nikahla mübah bi yoldan EŞİ ile birlikte oldu diye tü kaka mı oluyo yani. Soralım bence boşanmış insanlara , ( tabi ki bana da , bende 5 sene önce ilk eşimden boşandım ) onlar bu durumda olmayı ister miydi ? Aklı kendine yetmeyen insanların “ bu el değmemiş değil , bu bakire değil “ gibi iğrenç ve basit sözlerine maruz kalmak ister miydi ? Hadi erkekler bi derecede kadının kadına bunu yapmasını cidden anlamıyorum. Kızlık zarı evlenecek kişilerin birbirini mutlu etmelerine engel mi oluyo sizin kafa yapınıza göre ben anlamadım ki.

Ee simdi annesinin ağzından konustunuz diye haklı hale mi geldiniz?
Yaptığınız güzelleme ve örnek ortada.
Elestiriyi yiyince hemen soldan dönüyorsunuz ama..
Sizin oğluşunuz "Evlenmis ayrılmış dul(!) bir hatunla evleneceğim bana karışamazsın" derse ozaman görürüm sizi ve evet büyük lokma yiyip büyük konuşmayın!!

Bu tip insanları zihniyetleriyle beraber orta çağa gönderebilsek keşke..
Saygı duyabilseler saygı görecekler ama yok anladıkları dil bu neyazıkki..

Bu tip insanları zihniyetleriyle beraber orta çağa gönderebilsek keşke..
Saygı duyabilseler saygı görecekler ama yok anladıkları dil bu neyazıkki..
Keşkeeee. Saygı diye bişey yok. Ben onun annesiyim emek verdim , ne zorluklarla büyüttüm , gecemi gündüzümü bilmedim vıdı vıdı da vıdı vıdı demagojilerine geçiş yaparlar bide. Sanki dünyadaki tek çocuk doğuran ve büyüten oymuş gibi. Ama çocuklarının yetişkin olduğunu, kendi kararlarını verebileceğini asla kabul etmezler.

Vallahi size gelecegi kesin cunku evlenmis bosanmis insanlari resmen namussuz gibi taslanma yaparak konusuyorsunuz. Bosanan cogu kadin siddet ve aldatilma neticesinde bosaniyor kimse isteyerek bosanmaz. Namus kavramida iki bacak arasinda arayan sizin gibi kadinlar yuzunden erkek cocuklarida buyudugunde kadinlari eziyor namus kavrami ilk once beyninizde olsun hanfendi. Evlenip ayrilmis diye kimseyi yargilamayin buyuk konusan kınayan sizsiniz olmeden basiniza da gelir merak etmeyin. Kadin kadinin dusmani olmamali siz evlenmis ve ya sevgilisi olmus bir insani el degmemis olsun diye kotulerseniz erkek milletininde kadini ezmesi normaldir. Yoksa sizde su herseyin en iyisi erkek cocuguna tencerenin dibi kiz cocuguna diyenlerden misiniz. Herkes iffetini tabi ki de dinimiz geregi korumali ama bu evlenip ayrilmis diye vurun k.h.peye olmamali lutfen tum kadinlardan ozur dileyin ve lutfen eger varsa erkek evladinizi yoksa cevrenizde ki erkek kardesinizi bu tur fikirlerle asilamayin. Sizinde basinizda olabilir o zaman allah a dersiniz ben yanlis yaptim.. sizide allah affetsin

O insanla anlaşamamış diye bütün erkeklerle mi anlaşamayacak sığ düşünüyorsunuz
Adam yetişkin kendi kararlarını verme yetisine sahip
Kimse karışamaz

Hayır yani sonra da genetiği bozulmuş ogluşlar ortaya çıkıp "kızlık zarı" diye sayıklıyorlar.
Geçen birisi anlatıyordu hani ballandirarak tanımlamalar yaptığınız şekilde el değmemiş gül gibi kızı gerdek gecesi baba evine "kanamadı" diye göndermişler.
Doktor kontrolünde "kızlık zarının esnek olduğu" ortaya çıkmış.
Ama o kadar cahiller ki nerden bilelim el değmediğini demişler zar da zar!
Soğan zarına gelesiceler!
Buyur şimdi ne yapsın bu kadın.
Sizin zarsiz el değmiş(!) kadınlara yaptığınız muameleyi gördü işte.
Yaptığınız şey tam da böyle önyargı!
Yazık degil mi?
Zulm,şiddet gören,tecavüze uğrayan kadinlar da bosanmasın o zaman.
Sonra hastalıklı,mutsuz, psikolojisi bozuk insanlar türüyor işte.
Daha mı güzel oluyor böyle?!
Daha söylenecek çok şey var da..
Neyse!!

İstememe sebebiniz neydi?

Abinin evleneceği kişiyi sen seçemezsin hayatına müdehale hakkın yok.
Menfaatlerinizemi ters düştü acaba gelin adayı

Ben ilk basta on yargiliydim ama buradakiler dogru soyluyor. Ben hic karışmicam. Tarafsizim. Belki de yengemle cok iyi anlasirim .
Dedikleriniz icin ilk basta ilimliydi abim Allah için. Fakat annem yok dedikce abimin tavri degisti
Ben sizin yerinizde olsam abime destek bile veririm sonucta abinizin mutlulugunu anneniz istemiyor birde buyumu yaptilar ogluma diye dusunceler sarmis ne buyusu allahinizi severseniz hangi cagdayiz. Bari siz gorumce olarak bu denli duauncelere girmeyin abinizi buyuten anneniz ama bakin namus kavraminin demekki gercekten ne oldugunu biliyor emin ol annen gibi bilmeseydi o kizla evlenecem saygili olun diye savunmaya gecmezdi. Sizde lutfen iyi dusunun kotu biri olsa evlenilmeyecek biri olsa zaten abiniz istemezdi sizede evlenecem demezdi.. siz bence abinizi bos verin annenize soyleyin tovbe etsin cunku bir kizi siz varsiniz basiniza gelecektir.. olmeden allah tatdirir yani.. sizin gibi ornek cok

Abimin tavri net, annem yengem geldiğinde aniden hastalanmasa bari abimin tepkisi çok sert olur

Konusmanin ss eklemiştim ama arkadasin dedigi gibi ifşa olmak istemem bu yuzden sildim

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…