Okudukça hem sasiriyorum hem sinirlenip hem de üzülüyorum.. Ama şurda 40 sayfa yazildi ise toplamda 1 sayfalık yorum bile yok konu sahibi ve annesini destekleyen; bu cok sevindirici.. Allah'a şükür aydin düşünenler de var..Evet degismeyecek malesef zihniyet.
İyi kötü eli kalem tutan, biraz teknolojik gelişmelere ayak uydurup internete girebilen, foruma yazı yazma becerisine sahip insanlar bile azıcık kafamı değiştireyim demiyor baksanıza.
100 yıl da gecse ayni olacak zihniyet
Okudukça hem sasiriyorum hem sinirlenip hem de üzülüyorum.. Ama şurda 40 sayfa yazildi ise toplamda 1 sayfalık yorum bile yok konu sahibi ve annesini destekleyen; bu cok sevindirici.. Allah'a şükür aydin düşünenler de var..
Bir yerde sizene bir ömür siz mi yaşayacaksiniz aynı evi yatağı ömrü paylasacaksiniz?Sizin sevdiğinizi abiniz sevmezse ne olacak?Sizin hatriniza mi evlilik yapacak bu adam?Şöyle düşünün sizi istemiyorlar ne hakları var demi?Bırakın insanları yaşasınlar gönüllerince yaİyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.
Güncelleme: sanırım böyle oluyor
Abim geldi. Konuşuldu.Yemek yedik şimdi kurban almaya gittiler. Ben tarafsızım taşlanmayı da anlıyorum. Bayramın 2. günü gelin adayı gelecek bakalım hayırlısı herkese teşekkür ederim.
31 sayfa
Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmışGelin adayı bir aylık kısa bir evlilik yapmış .bu nedenle annesi istemiyormuş. Aslında annenin penceresinden bakınca kendince haklı oglunun hiç el değmemiş bir kızla evlenmesini istemesi normal.belki gün gelecek bu bizimde başımıza gelir ve bizde istemiyoruz diye bağırırız
hayatta karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor. Umarım her iki taraf için de hayırlısı neyse o olur
abim akşam yemeğine geldi. yemek yerken annem olum emin misin dedi abim çocuk değilim ben dedi ayrıntıya girmeyeceğim ama abim anneme saygı da duyacaksın seveceksin de dedi. ben bir şey söylemedim. Evden babamla kurban almaya çıkarken mutluluğumda benimle olanın başımın üstünde yeri var ama mutluluğumun önünde kim varsa ezer geçerim dedi burada anneme laf söyledi acık acık karıştırtmam seni dedi onlar gittikten sonra annemin başı tuttu oluma kesin büyü yapıldı bu kadar dik başlı değildi diyor.
Evlenmemiş , sözlenmemiş sevgilisi olmamış ?Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.
Ee simdi annesinin ağzından konustunuz diye haklı hale mi geldiniz?Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.
Bu tip insanları zihniyetleriyle beraber orta çağa gönderebilsek keşke..Evlenmemiş , sözlenmemiş sevgilisi olmamış ?El değmemiş , bakire nedir ya. Şimdi bu kız RESMİ nikahla mübah bi yoldan EŞİ ile birlikte oldu diye tü kaka mı oluyo yani. Soralım bence boşanmış insanlara , ( tabi ki bana da , bende 5 sene önce ilk eşimden boşandım ) onlar bu durumda olmayı ister miydi ? Aklı kendine yetmeyen insanların “ bu el değmemiş değil , bu bakire değil “ gibi iğrenç ve basit sözlerine maruz kalmak ister miydi ? Hadi erkekler bi derecede kadının kadına bunu yapmasını cidden anlamıyorum. Kızlık zarı evlenecek kişilerin birbirini mutlu etmelerine engel mi oluyo sizin kafa yapınıza göre ben anlamadım ki.
Keşkeeee. Saygı diye bişey yok. Ben onun annesiyim emek verdim , ne zorluklarla büyüttüm , gecemi gündüzümü bilmedim vıdı vıdı da vıdı vıdı demagojilerine geçiş yaparlar bide. Sanki dünyadaki tek çocuk doğuran ve büyüten oymuş gibi. Ama çocuklarının yetişkin olduğunu, kendi kararlarını verebileceğini asla kabul etmezler.Bu tip insanları zihniyetleriyle beraber orta çağa gönderebilsek keşke..
Saygı duyabilseler saygı görecekler ama yok anladıkları dil bu neyazıkki..
Vallahi size gelecegi kesin cunku evlenmis bosanmis insanlari resmen namussuz gibi taslanma yaparak konusuyorsunuz. Bosanan cogu kadin siddet ve aldatilma neticesinde bosaniyor kimse isteyerek bosanmaz. Namus kavramida iki bacak arasinda arayan sizin gibi kadinlar yuzunden erkek cocuklarida buyudugunde kadinlari eziyor namus kavrami ilk once beyninizde olsun hanfendi. Evlenip ayrilmis diye kimseyi yargilamayin buyuk konusan kınayan sizsiniz olmeden basiniza da gelir merak etmeyin. Kadin kadinin dusmani olmamali siz evlenmis ve ya sevgilisi olmus bir insani el degmemis olsun diye kotulerseniz erkek milletininde kadini ezmesi normaldir. Yoksa sizde su herseyin en iyisi erkek cocuguna tencerenin dibi kiz cocuguna diyenlerden misiniz. Herkes iffetini tabi ki de dinimiz geregi korumali ama bu evlenip ayrilmis diye vurun k.h.peye olmamali lutfen tum kadinlardan ozur dileyin ve lutfen eger varsa erkek evladinizi yoksa cevrenizde ki erkek kardesinizi bu tur fikirlerle asilamayin. Sizinde basinizda olabilir o zaman allah a dersiniz ben yanlis yaptim.. sizide allah affetsinBu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
O insanla anlaşamamış diye bütün erkeklerle mi anlaşamayacak sığ düşünüyorsunuzBen olaya namus olarak yaklasmiyorum ki , kaldı ki boşanmak namussuzluk falan değil .
Sadece bu insan bir evliljk geçirmiş , niye olmamis? Birbirini secen iki insan neden birbiri ile yapamamis? Bir takıntı , psikolojik bir problem , sadakatsizlik mi var
Yoksa sadece şiddetli geçimsizlik mi ..
İstememe sebebiniz neydi?İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.
Güncelleme: sanırım böyle oluyor
Abim geldi. Konuşuldu.Yemek yedik şimdi kurban almaya gittiler. Ben tarafsızım taşlanmayı da anlıyorum. Bayramın 2. günü gelin adayı gelecek bakalım hayırlısı herkese teşekkür ederim.
31 sayfa
Ben sizin yerinizde olsam abime destek bile veririm sonucta abinizin mutlulugunu anneniz istemiyor birde buyumu yaptilar ogluma diye dusunceler sarmis ne buyusu allahinizi severseniz hangi cagdayiz. Bari siz gorumce olarak bu denli duauncelere girmeyin abinizi buyuten anneniz ama bakin namus kavraminin demekki gercekten ne oldugunu biliyor emin ol annen gibi bilmeseydi o kizla evlenecem saygili olun diye savunmaya gecmezdi. Sizde lutfen iyi dusunun kotu biri olsa evlenilmeyecek biri olsa zaten abiniz istemezdi sizede evlenecem demezdi.. siz bence abinizi bos verin annenize soyleyin tovbe etsin cunku bir kizi siz varsiniz basiniza gelecektir.. olmeden allah tatdirir yani.. sizin gibi ornek cokBen ilk basta on yargiliydim ama buradakiler dogru soyluyor. Ben hic karışmicam. Tarafsizim. Belki de yengemle cok iyi anlasirim .
Dedikleriniz icin ilk basta ilimliydi abim Allah için. Fakat annem yok dedikce abimin tavri degisti