Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz mi koynunuza alacaksınız abinizin eş adayını?ona göre konuşacağım...

Sizi cok iyi anliyorum ayni benim abicimin olayi biz yinede o mutlu olsun diye sesimizi cikarmadik. Bir senelik evliler ve daha abicimin yüzünü 4 kere görmüsümdür. Cünkü gelin beni ve annecimi sevmiyor
Ama siz geline bayılıyorsunuz dimi, siz kardeşi gibi sevdiniz ama o sevmedi sizi değil mi. Neyse daha iyi işte görmüyorsunuz birbirinizi.

Son düzenleme:
Konu sahibi, eşim abiniz gibi kararlı, kendini bilen, sevgisine bize sahip çıkan bir insan.

Özellikle annenize örnek olsun diye yazıyorum, ben boşanmış değildim, 19 yaşında eşimi tanımış, 22 yaşında nişanlanmış, 24 yaşında evlenmiş genç bir kadinim.

Ama bu şuursuz davranışları yüzünden, oğlunun nişanına ve düğününe gelememis, torununu sayılı kez görüp, son 2 senedir hiç görmemiş..

Şuan oğlunun nerde oturduğunu bile bilmeyen, torununun fotoğraflarını sadece sosyal medyadan görebilen bir anne, bir Kayinvalide var.

Babaanne lafını bicirdayan torununun ağzından hiç duymadi bile.

Bunları anlatıyorum, kendinizi vazgeçilmez, yenilmez falan sanmayin.

İnsanlar bu hale kolay gelmiyor.
Saygılı davranın ki saygı görün..

Anlattıklarımdan inşallah ders alın abinizi kaybetmeyin, anneniz evlat kaybetmesin inşallah.

Eşimin yaşadıklarını, annesiyle iletisimsizligini asla ovmuyorum, kimsenin de yaşamasını temenni etmiyorum.

Ama böyle saçma sebeplerle insanlara hayır derseniz, her adam gibi adam eşine sahip çıkar, çıkmalı..

Bende erkek annesiyim, saygı duymktan birşeye haddim olduğunu düşünmüyorum..

Umarım birşeyler anlarsınız..
O basım ağrıdı, kalbim tuttu numaralarını yiyecek kadar salak olsa abiniz baştan bu resti cekmezdi, bunları unutmayın ☺

Son düzenleme:
Abin aşık
Annen tam bir kaynana olmuş
Sende tam bir görümce
Yahu tek sizinki mi erkek bu erkek cocukta anne ve kardets ne oluyor anlamıyorum.
Altin mi miciyor bu cocuk bir salin yahu.
İnşallah sizide böyle istemezler erkek tarafı da eve gidene kadar aynı böyle arkanizdan konuşurlar ozaman anlarsin. Bunu beddua olarak görme kuzum bu arada bu sizin tavriniz
Eger beddua olarak görürsen de bir bak ne cirkin bir tavirdasiniz anlarsin belki

Siz başınıza ne geleceğini biliyor musunuz ? Allahla senet mi imzaladın ben evlenecem ama asla boşanmayacağım yada evlenip ayrılmış bir erkeğe aşık olmayacağım diye. Yapmayın yapmayın halden anlayın azcık insan olun. Belki kadın 7/24 dayak yiyordu ondan boşandı suç mu? Abiniz kabul ettikten sonra size hiçbirşey düşmez...

Annemle konustum onun derdi elalem ne der. Bir de abimin evi komple tadilata alması, parasını harciyor oluşu. Bunlari abime asla söyleyemez tepkisinden korkar . Abim anneme seveceksin saygi da duyacaksin seviyorum onu dedi ve gitti. Anneme dediklerinizi de soyledim ama hic oralı değil

Ne kiymetli abileriniz, ne kiymezli ogullariniz varmis beee.
benim de oglum var gün gelip ben bunu seviyorum dese, tek yapmam gereken sey kizi benimsemek olmali.
yani kimin kusuru yok ki, tabiki de gönlümüze göre zor buluruz, öyle biri yok hatta
yani kim mükemmel de karsinsindakini beyenmiyor
ay ne bileyim canim sikildi

e konunun diger bir kismida para degil mi. sen oglunu okut mühendis et, sonra o gitsin elin dul kadini icin evi tadilat yaptirsin paraciklari gitsin. simdi bide o bosanmis kadina dügünde yapar bide paraciklar oraya gider. barime kizlik zari olaydi da degeydi dimi. yemin ederim o kadar sinirliyim ki. nasil pis kafalar var nasil igrenc insanlar var. sor bakim o annene, yarin sende bosansan ne olacakmis???? gerci bu zihniyet gelinlikle cikar kefenle girer diyen zihniyettir ya neyse.

Bence siz ailecek yol yordam bilmiyorsunuz kusura bakmayın. Şöyle ki annen her erkek annesi gibi oğlunu bulunmaz hint kumaşı sanıyor ve kimseye yakıştırmıyor dolayısıyla da kv huysuzluğu yapıyor. Abin desen evet seviyor kararını vermiş evlenecek ama resmen yangına körükle gidiyor yok gelecek saygı duyacaksınız bilmem ne... yani sevgisine sahip çıkmak evkeneceği insanın arkasında durmak illaki sert bir şekilde yapılmaz annenize tatlı dilli olsa biraz yağlayıp ballasa olur gibi. Sanki şu an inatlaşıyorlar. Size gelince bence hiç evlenmemiş feleğin tokadını yememiş biri olarak çekimser kalın bu konuda.

İyi o zaman anneniz yaşasın görsün, inşallah geç olmadan aklını başına alir.

Annem biraz cahil bir kadin eski kafali. Abimin evi yaptirmasi,esyalari almasi falan buradan da ofkeli biraz. Abime bunu biraz ima ettim anneme hic bir sey soylemedin biraz uzgun dedim ama abim evleniyorum tabi ki her seyi yenilicem bunun neyini sorayim dedi kestirip atti. Bayramin 2. Gunu bakalim ne olacak.

Ben ilk basta on yargiliydim ama buradakiler dogru soyluyor. Ben hic karışmicam. Tarafsizim. Belki de yengemle cok iyi anlasirim .
Dedikleriniz icin ilk basta ilimliydi abim Allah için. Fakat annem yok dedikce abimin tavri degisti

hakli degil mi? anneniz ve siz inanin bana cok itici geldiniz. buda icimdekilerin ennn kibar ifade edilis sekli. abiniz demek ki kafalardaki pislikleri biliyorda kesin karar verdikden sonra söylemis. kac yasinda abiniz merak ettim. sordunuz mu hic annenize ben bir gün bosanmak zorunda kalsam ne olacak diye.

Abim 32 yasinda. Buraya yazdiktan sonra soyledim ya anne ya ben bosanirsam dedim. Sen neden bosanacaksin bosanmazsin dedi

Ben ilk basta on yargiliydim ama buradakiler dogru soyluyor. Ben hic karışmicam. Tarafsizim. Belki de yengemle cok iyi anlasirim .
Dedikleriniz icin ilk basta ilimliydi abim Allah için. Fakat annem yok dedikce abimin tavri degisti
Burdakiler bana kızacak belki ama anneniz de kendi açısından haklı. Evet önemli olan iyi biri olması ama anneniz öyle görmüş öyle yetişmiş. Hiç evlenmemiş bir erkekle daha önce evlenip ayrılmış bir kadının evliliğine sıcak bakacak bir kafa yapısı yok çünkü toplumumuzda bazı tabular var ve yıkılmıyor. Maalesef kabulleneceğini de sanmıyorum. Abiniz de ya evinde kv yüzünden huzursuz olacak ya da sizi hayatından çıkartacak. Ya da denge kurmayı öğrenecek. Hep birlikte zorlu bir yola çıkıyorsunuz kolay gelsin. İnşallah anneniz tanıyınca şans verir ve sever.

Teşekkür ederim

Namus sadece zar mı merak ettim siz kaç yaşındasınız elbet sevgiliniz olmuştur elbet öpüşmüşsünüz hatta ilerlemiş dahi olabilir ( ki bu oldukça normal) o halde el değmemiş tabiri size de uymuyor kimse sizi abisine oğluna layık görmesin madem

Ayrıca abiniz de alnından öpülesi bir adammış helal olsun müstakbel eşi adına çok sevindim böyle fesat kaynana görümce ye asla ezdirmez.

Annenize de bir sözüm var abiniz 32 yaşına gelmiş elbet dinlemeyecek ve evlenecek yarın bir gün bu tavrından dolayı gelin asla istemeyecek onu evinde. Torun olacak belki gidip sevemeyecek bile ve yaşlanacak bilin istedim. Şükür benim kv iyi ama böyle olsaydı şayet evime gelemez çocuğumu da asla kucağına alamazdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…