Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin gibi cahil cühelâlar yüzünden sevenler kavuşamıyor kavuşsalar bile bi sekil ayırma yoluna giriyorsunuz allah sizi bildiği gibi yapsın eşimin ailesi de bizi ayırmıştı mesela belki onlar da sizin gibi nasıl ayirsakdiye düşündü

Boşanmış ve bunu sizden saklamamış demek ki dürüst ve kendine güvenen birisi. Sizin zannettiğiniz gibi kusurları olsa hiç duyurmazdı bile, sonuçta size vukuatlı nüfus örneği vermeyecek. Madem bayramda görüşeceksiniz bu saçma ön yargılarınızdan kurtulun annenizi de dolduruşa getirmeyin. Abiniz mutluysa gelin isterse uzaylı olsun.

Bosanmis olmak kusurlu olmak degildir. Bir kadin kolay kolay bosanmaz mutlu ise. Neden bosandigini biliyor musunuz? Bence gelin adayinin karsisinda olmak yerine neden tanimayi secmiyorsunuz? Belki seveceksiniz. On yargiyi birakmalisiniz. Bosanmak herkesin basina gelebilir.
Hayat abinin hayati. O artik cocuk degil. Hayati ile ilgili secimini yapmis. Kararina saygi duyulmali. Ileride pisman da olsa, hata da yapsa yaninda olmalisiniz. Unutmamak gerekir ki hata yapa yapa buyuyoruz. Belki de cok mutlu olacaklar bilemezsiniz. Bosandi diye defolu gibi bakmasaniz gelin adayina belki de seveceksiniz. Abinizin secimini onaylamasaniz bile saygi duymalisiniz. Ters davranis geri teper hep.

Allah akıl fikir versin demeye geldim. Siz de öylesi bir duruma düşmezseniz ben de neyim. Kınadığın başına gelir illa ki.

Anneniz de hiç ayılıp bayılmasın yalandan. Büyü falanmış, adam aşık olmuş işte. Abiniz keşke hemcinsini getirseydi eş olarak. O zaman kızcağızı öper başınıza koyardınız :KK70:

Annemle konustum onun derdi elalem ne der. Bir de abimin evi komple tadilata alması, parasını harciyor oluşu. Bunlari abime asla söyleyemez tepkisinden korkar . Abim anneme seveceksin saygi da duyacaksin seviyorum onu dedi ve gitti. Anneme dediklerinizi de soyledim ama hic oralı değil
Ya adam kimle evlenirse evlensin parasini harcayacak mecbur, alisveris de yapılacak gerekirse boya badana tadilat da.. Zihniyet iyice anlasildi; kizoglankiz biriyle (bana şunu da söylettiniz ya ne diyeyim ben), elalemin eleştirmeyeceği bi evlilik de yapsa annen rahat durmayacakti, bu kez de "oğlumun parasini yiyor, oglumu avcuna aldi" diye ayilip bayilacakti.. Sorundan, kaostan beslenen, başkalarının huzurunu bozma haddini kendinde gören kafa yapısı işte.. Allah firsat vermesin, ne diyeyim..

Evlenip ayrılma mevzusunudaha şimdi gördüm . Tabi olumsuz bir tecrübesi varsa soru isareti bırakır zihinlerde , yani niye ayrıldı veya ayrılacağı evliliği niye tercih etti , o zaman bu tercihi de mi kontrolsuz acaba diye
Ama tek sebep buysa cidden kıza şans verin , bu kişiliği için tek belirteç değil . Belki psikopat bir adama denk geldi :KK43:
Ayrılacağı evliliği niye mi tercih etti? :KK53: Pes..

Son düzenleme:
Bugün abinize yarın size!
Evleneceğiniz zaman aynı tepkileri aldığınızda anlarsınız ne kadar yanlış bir zihniyet olduğunu..
Evlenip ayrılınca ne oluyor yani?
Ne kafalar var be!

Ya diyecek cok sey var da hem değişmez zihniyetler icin yorulmaya degmez hem de terbiye ve forum kurallari malum :)

Evet degismeyecek malesef zihniyet.
İyi kötü eli kalem tutan, biraz teknolojik gelişmelere ayak uydurup internete girebilen, foruma yazı yazma becerisine sahip insanlar bile azıcık kafamı değiştireyim demiyor baksanıza.

100 yıl da gecse ayni olacak zihniyet :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X