- 26 Şubat 2019
- 413
- 553
Aynem öyle keşke böyle anneler daha çok olsa. Bunu öğretsek çocuklarımıza. Ne boşanma olur ne şiddet ne çocuk kaçırma biraz insanlık lazım hepimize.Bizim bi akrabanin oglu bosanmis bi kizla evlenmek istediginde annesi oglunu karsisina alip demis ki, "bana bak o kiz zaten neler neler cekmis, uzulmus kirilmis.. Bi hevesle evlenip sonra bunu sorun edeceksen, kalkip basina kakacaksan, bizi de o insanlara karsi mahcup edeceksen hic girme bu işe.."
Insanlik, merhamet, akli basindalik boyle bi sey iste..
annene senin üzerinden empati kur bence. beni eşim dövse sövse ve boşansam. birdaha evlenemezmıyım de. İnsan kendı canı bizzat acımadan empati kuramıyor malesefAllah hayalinden daha bir hayat versin sana abla. Annemle konuştum şimdi, diyor ki elalem ne der. Aklını başına al diyor. Annem çok ön yargılı. Şimdide diyor ki bir de hazırlık mı yapacağız diyor kızı tanımıyor bile.
Çok saygısızca ben bunu ima bile etmedim.güzel zar bekcisi hanimefendiler olmaz derse asla olmaz.
Abin acaba nasil bunu düsünemedi- yani sonucda sen ve annen gelinle ayni evi ve yatagi paylasacaksiniz- abini bu durumda tabiki söy hakki düsmez. adam sizin zar takintinizi düsünmeden evlenmeye kalkmis- hadsiz insan buna denir iste.
neyse,
kesinlikle ayirin onlari. hemde gerekirse kendinizi yakin ama ayirin.
kiz sizin ve annenizin bulundugu bir ortamda nefes almasin.
cocuklari annenize babaanne, size hala demek zorunda kalmasin.
Bu gün abim gelecek. Bakalım akşama neler olacak. Okumaz ki. Keşke okusa. tutturmuş elalem ne der diyor. dediğiniz gibi belki sevecek.annenize buradaki yazılanları okutun
Çok saygısızca ben bunu ima bile etmedim.
Bence müthiş bisey siz onları abiniz için oğlumuz için yapıyorsunuz, kızı istemiyorsanız yüzünüze bakacak değil. Beni istemeyeni evime bile sokmam.Ki ben bunu saygisizca buluyorum. Biz kiz istemeye söz, nisan a sonradan da dügüne 3 saat ucakla gidelim ve bizim yüzümüze bakilmasin.. bence pek hos birsey degil
Zaten abimin bizi kâle aldığı da yok.
Annenize burda yazılanları okutmak yerine anlatın. Dediğim gibi belki adam sapıktı. Bakın burda boşanmış veya boşanmak isteyip boşanamayan o kadar insan varki. Elbette çocuğum ne hayallerim vardı diyordur. Benimde oğlum var;oda büyüyecek belki bende başta olmaz derim o anda bebeğim o benim diye düşünüp. Ancak bende kafasına vura vura şunu derim; o kızı üzeceksen hiç girme bu işe. Mezarımda bile iki elim yakanda olur. Hakkımı helal etmem. Çünkü sadece o yok bu dunyada karşısındaki de bir annenin evladı. Onu yanında olamıycak ev düzen hizmetçi diye evlenecekse ... Gerçi ben evlatlıktan redederim bir kadına çocuğum böyle birşey yaparsa. Lütfen insan gibi knşsun zaten bir hevesse oda düşünür vede bayanıda yakmaz. Ama değilsede zaten mutlu olurlar . Sizde çok mutlu olursunuz.Bu gün abim gelecek. Bakalım akşama neler olacak. Okumaz ki. Keşke okusa. tutturmuş elalem ne der diyor. dediğiniz gibi belki sevecek.
Allah hayalinden daha bir hayat versin sana abla. Annemle konuştum şimdi, diyor ki elalem ne der. Aklını başına al diyor. Annem çok ön yargılı. Şimdide diyor ki bir de hazırlık mı yapacağız diyor kızı tanımıyor bile.
bosanmis bir insani istememe sebebiniz yoksa ne??? "Dul" olmasi degilmi? yani resmi kalip icinde cinsellik yasadigini bilmeniz degilmi?
YOKSA ELALEM NE DER DIYE NIYE CARCAR YAPIYORSUNUZ ANALI KIZLI? Niye istenmiyor bu kadin? sebelerinizi siralayin- bunu degilde neyi ima etdiniz anali kizli? elalemden cekintiniz niye??
Akşama gelecek. Kurban alacaklar babamla. Bakalım neler olacak. Doğru söylüyorsunuz. Hayatın neler getireceği belli olmaz.sen kızın yanında ol bu konuda, abini ara konuş özür dile, tanımadan bir anlık önyargıyla oldu kıza anlatma bunları, üzülmesin ben senin yanındayım, annemi ikna ederiz vs diye söyle bence.
annene hz.muhammet in 25 yaşında 40 yaşında boşanmış kadınla evlendiğini vs söylersen belki işe yarar.
insanın neyle karşılaşacağı belli olmuyor, allah korusun nerden belli bizim de başımıza neler geleceği.