Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar evlenip ayrılabilir, keşke olmasa ama oluyor işte. Ahlaksız olur, açgözlü olur hayır demenizi anlarım da , evlenip ayrılmış olması bahane değil bana gore. Abiniz mutlu olacaksa karışmayın iyi olmaya bakın, evlenir mutsuz olursa ayrılır ,istemediginiz gelinin durumuna düşer. Bunlar hiç olmamış gibi davranın bence. Belki çocukları size hala diyecek. Annenizi de ikna edin lütfen.

Ayni seyi kendiniz için dusunun seviyorsunuz ve birliktesiniz ama ailesi istemiyor ve yanlizca fikri alınmadığı icin...bu ne ozguven bu nasil fikirsizlik sizene sevmisler anlaşıyorlarda sananee ne bu gorumce ve kaynanalardan cektigimiz yaaa...
Ya abim fikir almadı zaten ilk başta annemin tepkisini bildiği için direkt evleneceğim dedi. Annem buna da bozuldu.

Elaleme ilk evliliğinde kocası iktidarsızmış meğer, bizim gelin kız oğlan kız allahımıza şükürler olsun deyin. Elalem sever böyle alengirli konuları. Pipisi düşmüş öbür adamın deyin. Kız çok çekmiş pipi yüzü görmemiş, benim dalyan gibi oğlum onu mutlu edecek deyin. Çünkü hepiniz mevzunun bundan ibaret olduğunu biliyoruz. Anlatın bunları elaleme. Leş gibi konular konuşun elalem mutlu olsun.

İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.
Nedenini yazsaydınız keşke..

Bizim bi akrabanin oglu bosanmis bi kizla evlenmek istediginde annesi oglunu karsisina alip demis ki, "bana bak o kiz zaten neler neler cekmis, uzulmus kirilmis.. Bi hevesle evlenip sonra bunu sorun edeceksen, kalkip basina kakacaksan, bizi de o insanlara karsi mahcup edeceksen hic girme bu işe.."
Insanlik, merhamet, akli basindalik boyle bi sey iste..
Evlendiler mi peki?
Evlendiler ise mutluluklar dilerim 😊

İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Sakaysa hic komik degil, gercekse cok komik.

Niye istemiyorsunuz? Yoksa gelin soylu değil mi? Hanedanınıza layık değilse haklısınız tabi...

tüm hayatını etkileyecek bir karar bu. bizde iyiliğini istiyoruz.
o zaman rahat birakin. ne yani sorun gelinin beline kirmizi kusak baglanmicak olmasimi yada kaynanacigi ve görümcecigine kanli carsaf gösteremeyecek olmasi mi? bilerek bu kadar igrenclikle yazdim ki anlayin diye.
iki yakin arkadasim hic evlenmemis insanlarla evlendiler ikiside cok mutlu coluk cocuk sahibi insanlar. ikisininde ilk evliligi cok berbat ve cok kisa gecmis. ikiside elinden gelenin cok daha fazlasini yapmislar evlilikleri bitmesin diye, onca aciya katlanmislar. ikiside cok sükür hak ettikleri hayati yasiyorlar su an. kimin ne olacagi belli olmaz. bu kadar agir ve büyük konusmayin.

Allah hayalinden daha bir hayat versin sana abla. Annemle konuştum şimdi, diyor ki elalem ne der. Aklını başına al diyor. Annem çok ön yargılı. Şimdide diyor ki bir de hazırlık mı yapacağız diyor kızı tanımıyor bile.
Sagol, Allah razi olsun..
Senin onyargin kirildi ise abine destek verip anneninkini de kirabilirsiniz.. Elalem kim ayrica? Sevmedigin biriyle her anın mutsuz gecerken elalem mi derman oluyor derdine? 2 gun konusup 3ncu gun unutacak insanlar icin evladini uzmesin..

Aynı durum başıma gelmişti bundan iki yıl önce😊 Karşımdaki kişi aslında birbirimize çok uygun olmamıza rağmen boşanmış olmamı ailesinin sorun edeceğini söyleyerek reddetmişti beni. Ben de sen bilirsin demiştim. Aslında ailesinin değil de kendi düşüncesinin de bu olduğunu anlamıştım. Ama çok kırılmıştım. Kimse boşanmak için evlenmez ve kimsenin boşanmayacağının garantisi yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X