• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı...

bahse konu gelin adayının iki kaynanası olucak çok net, bende nişanlıyım ne kendi annemi istiyorum yanımda ne kayınvalidemi, kendimiz bakıyoruz geziyoruz, dahada çok gezicez, gezen biziz yorulan biziz beğenmeyen biziz kendimiz ödicez kime ne?

aynen öyleee.... ister bütün istanbulu gezerim ister bi dükkana bakar alır çıkarım.. ister dolabın rengine bakarım ister içine girer beni taşıyıp taşımadına bakarım:)) fotolarımıda istedğim gibi çekerim.. onlarda gelsin çeksin kim dioki çekmeyelim die.. ayy bnm biricik görümcelerimmmm:)))) hele bide foto çekip de almadım die kaynanama şikayet etcek haaaaa aman evlerden ırak..

Evet bak bu da olabilir canım. Ben hep kız neden susuyor eşya seçerken diye söylendim baya konuştum ama belki de görümce filan karışsın istemiyordur, yani tabi kimse karışsın istemez ama konu sahibesi bunaltmış olabilir nişan fotoğrafı olayı da var orta da abi de dayanamayıp söylediyse nişanlısına kardeşim kızdı böyle böyle oldu fotoğrafı yok diye dediyse kız cephe almış olabilir belki.

ağzımı açıp bişe sölememişim neye sıkılp daralacak,neye bunaltıcam yahu,abim kalkıp ona söylemez biliyorum..söylemesinde aramızda kalsınlar,herşeyi gidip nişanlısına anlatmasın.anlatmazda...

ağzımı açıp bişe sölememişim neye sıkılp daralacak,neye bunaltıcam yahu,abim kalkıp ona söylemez biliyorum..söylemesinde aramızda kalsınlar,herşeyi gidip nişanlısına anlatmasın.anlatmazda...

Vala o kadar emin olma bence nişanlısıyla arasındaki diyaloğa bağlıdır bu konu canım. Herşeyin hayırlısı valla gerektiği zaman çağırırlarsa git çağırmazlarsa gitme, ne uzak ol ne yakın dengeyi koru.

nye sordunn canım?

december90'ın 90'ını doğum tarihin olarak yordum kardeşime ayarlasam seni bende senin görümcen olsam diye düşündüm :1:
şaka bi yana varsa biraz kendi hayatına yönelmelisin, yani siz nasıl bi yol izliceksini falan gibi, su akar yatağını bulur abinde olsa karşındaki, ayrı bi hayat kuruyo hiç tanımadığınız bi kız hayatınıza giriyo huyunu suyunu zamanla anlarsın o da seni tanır, şu an yapılan şeyleri iyi niyet olarak algılamayabilir ki bende öyle algılamadım yazdıklarından, boşver bence

Vala o kadar emin olma bence nişanlısıyla arasındaki diyaloğa bağlıdır bu konu canım. Herşeyin hayırlısı valla gerektiği zaman çağırırlarsa git çağırmazlarsa gitme, ne uzak ol ne yakın dengeyi koru.

burada cadaloz görümce konumuna geldim gerçektenn.ben geline bişey demiyorum .onu beğenmedin,bunu yapmadın diye,ben kendi kendime dert ediyorum ,bu işlerin zor olduğunu evli bayanlar daha iyi bilirsiniz.evde konu olduğunda konuşuyorumm ben,ulu orta sürekli konuyu açıp konuşmuyorum,ondan başka derdimm var benim..
ama şöyle herşey zamanında olsa ne onun etekleri tutuşsun,ne bizim benim amacım bu .

resim konusuna da gelince hala söylüyorum ,beni orada çağırmış değil,daha resimciler salonlar ayarlanırken o söyledi bana.tabi bu beni mutlu etti,o güzel karenin içinde benimde olmamı istiyor diye,ama kuzenine çok ısrarlar etti gel bişe olmaz diye,ama gelmedi ,biz çekildik resim,benim sinirlendiğim o resimde beni istemiyorsun madem söyleme bana,ben sana kalkıp bende resimde olmak istiyorum demedimki ,aklıma dahi gelmedi.benim sinirlendiğim nokta ;o resimleri çektirdin madem 1 tane çıkarttırabilirdin.zaten çekilen 2 poz,anladınız mı?keşke bu resim çekilme olayı olmasaydı diyorum hep...

ama yok bu saatten sonra ağzımı dahi açmıcam.umursamıcamm,gelip bişey sorduğunda cevap vericem..

december90'ın 90'ını doğum tarihin olarak yordum kardeşime ayarlasam seni bende senin görümcen olsam diye düşündüm :1:
şaka bi yana varsa biraz kendi hayatına yönelmelisin, yani siz nasıl bi yol izliceksini falan gibi, su akar yatağını bulur abinde olsa karşındaki, ayrı bi hayat kuruyo hiç tanımadığınız bi kız hayatınıza giriyo huyunu suyunu zamanla anlarsın o da seni tanır, şu an yapılan şeyleri iyi niyet olarak algılamayabilir ki bende öyle algılamadım yazdıklarından, boşver bence

bu yazılarımdan sonra nasl davranırsın düşünemiyorum:)şaka bir yanada belki yazdıklarımla kızı çok bunlatmış felan diye düşünüyorsunuz ama benim kıza ağzımı açmıyorumm..yardım isteyen kendisi ama ,yardıım etmesen başka türlü anlıcak ,yardım etsen görümce öle böle oluyor...gerçekten ne zor işler bunlar böyle ya..

bu yazılarımdan sonra nasl davranırsın düşünemiyorum:)şaka bir yanada belki yazdıklarımla kızı çok bunlatmış felan diye düşünüyorsunuz ama benim kıza ağzımı açmıyorumm..yardım isteyen kendisi ama ,yardıım etmesen başka türlü anlıcak ,yardım etsen görümce öle böle oluyor...gerçekten ne zor işler bunlar böyle ya..

tatlım sen hayatının sadece bi kesitini anlatıyosun ve buna göre değerlendiriliyosun yanlış anlaşılmışta olabilirsin benim bi konum vardı düğünde takılacak takılarla ilgili hiç öyle biri olmamama rağmen altın düşkünü açgözlü falan ilan edilmiştim bazı arkadaşlar tarafından, ilk başta kızdım ama sonradan dedimki hayatımın ortasından bi yerinden anlatmaya başlıyorum ve yorum istiyorum tabiki kendi birikimine ve hayat tecrübesine göre yorum yapacak insanlar, ama bak sana bi abla tavsiyesi sık muhabbet tez ayrılık getirir derler boşver nasıl biliyolarsa öyle yapsınlar

tatlım sen hayatının sadece bi kesitini anlatıyosun ve buna göre değerlendiriliyosun yanlış anlaşılmışta olabilirsin benim bi konum vardı düğünde takılacak takılarla ilgili hiç öyle biri olmamama rağmen altın düşkünü açgözlü falan ilan edilmiştim bazı arkadaşlar tarafından, ilk başta kızdım ama sonradan dedimki hayatımın ortasından bi yerinden anlatmaya başlıyorum ve yorum istiyorum tabiki kendi birikimine ve hayat tecrübesine göre yorum yapacak insanlar, ama bak sana bi abla tavsiyesi sık muhabbet tez ayrılık getirir derler boşver nasıl biliyolarsa öyle yapsınlar

hatırlıyorum öle bir konunu,burası paylaşım sitesi,tabiki herkes anladığı şekilde yorumlar yazacak,konu açıyorsan eleştiryede açık olmak lazım,ben burada kimseyi terslemedim,ama üzüldüm gerçekten.öyle çekememez,kıskanç deyince gerçekten ben onu sevmesem işimin bir zaman diliminde o istedi diye ona nişan elbisesi modelleri bakmam,dün akşamda dedi görümcem bu konuda bana çok yardımcı çok seviyorum bu huyunu dedi.bende çok sevindim öyle sölediği için arkadşına benim yanımda,resim olayı ayrı bir konu,belki bende abartmış olablilirim.o anda işte sinirle söylenebiliyor.ben hemen parlayan insanım.ama abime demedim gidip anneme söyledim,biz annemle herşeyimizi paylaşır konuşuruz,abimin böyle çıkışıcağını düşünmedim açıkcası.
abim bana yalan söyledi,resimleri birlikte beğendik diye ama halbuki gelin beğendiği resimleri klasör yapıp resimciye mail atmış .ben istemedim dedi,ama sanmıyorum kız kendisi beliremiş zaten.anlatabildin mi kırıldım açıkcası bu davranışına..

ben bu zamana kadar kalbini kırıcı şey ağzımdan çıkmadı,hep hal hatır sorarım ,kimileri vardır ki nişan aşamasında bile arayıp sormadı demesin diye.yılbaşı hediyesi kırmızı seviyor diye kırmızı terlik aldım,çeyizime koyucam dedi,evimde giyerim felan dedi.kötü niyetli insan olarak görüllüyorum hala ben burada.sanki abimin mutluluğunu istemiyormuşum gibi konuşuluyor.:44:hangi kardeş abisinin mutlu olmamasını ister.sonuçta yarın birgün bende geçeceğim bu yollardan,ben görümcem bana yardım etsin isterim .çok hoşuma gider bu durum.beni sevmese araştırma içinde olmaz diye düşünürüm yani..

hatırlıyorum öle bir konunu,burası paylaşım sitesi,tabiki herkes anladığı şekilde yorumlar yazacak,konu açıyorsan eleştiryede açık olmak lazım,ben burada kimseyi terslemedim,ama üzüldüm gerçekten.öyle çekememez,kıskanç deyince gerçekten ben onu sevmesem işimin bir zaman diliminde o istedi diye ona nişan elbisesi modelleri bakmam,dün akşamda dedi görümcem bu konuda bana çok yardımcı çok seviyorum bu huyunu dedi.bende çok sevindim öyle sölediği için arkadşına benim yanımda,resim olayı ayrı bir konu,belki bende abartmış olablilirim.o anda işte sinirle söylenebiliyor.ben hemen parlayan insanım.ama abime demedim gidip anneme söyledim,biz annemle herşeyimizi paylaşır konuşuruz,abimin böyle çıkışıcağını düşünmedim açıkcası.
abim bana yalan söyledi,resimleri birlikte beğendik diye ama halbuki gelin beğendiği resimleri klasör yapıp resimciye mail atmış .ben istemedim dedi,ama sanmıyorum kız kendisi beliremiş zaten.anlatabildin mi kırıldım açıkcası bu davranışına..

ben bu zamana kadar kalbini kırıcı şey ağzımdan çıkmadı,hep hal hatır sorarım ,kimileri vardır ki nişan aşamasında bile arayıp sormadı demesin diye.yılbaşı hediyesi kırmızı seviyor diye kırmızı terlik aldım,çeyizime koyucam dedi,evimde giyerim felan dedi.kötü niyetli insan olarak görüllüyorum hala ben burada.sanki abimin mutluluğunu istemiyormuşum gibi konuşuluyor.:44:hangi kardeş abisinin mutlu olmamasını ister.sonuçta yarın birgün bende geçeceğim bu yollardan,ben görümcem bana yardım etsin isterim .çok hoşuma gider bu durum.beni sevmese araştırma içinde olmaz diye düşünürüm yani..

ben seni kıskanç,çekemez olarak kesinlikle düşünmedim ama gerçekten yazdığın üslup hiç hoş değil.sen ne kadar yüzüne böylesöylemiyorum desende senin düşüncen bu.birde kendini onlar için üzme ne yaparlarsa yapsınlar:34:

ben seni kıskanç,çekemez olarak kesinlikle düşünmedim ama gerçekten yazdığın üslup hiç hoş değil.sen ne kadar yüzüne böylesöylemiyorum desende senin düşüncen bu.birde kendini onlar için üzme ne yaparlarsa yapsınlar:34:

sen demedin ama buradaki bazı arkadaşlar öyle söyledi,eğer ki gelin diye hitap etmem hoş değilse bu onun hoşuna gidiyor,yenge dememi istemiyor kendisi,ismiyle hitap ediyorum,arada mesajlaşırken o bana gmrümce ben ona gelin diyorum.cidden sabahtan beri başım çatlıyor ağrudan

onların nişan resminde sizin ne işiniz var? kullanacağı eşyaya neden siz bakıyosunuz.ben olsam şahsen daha büyük tepkiler verirdim.benim kullanacağım eşyaya neden görümcem bakıp karar versin yada yorum yapsın???? biraz görümceliğin dozajını abartmışsınız.böyle yapmaya devam ederseniz kötü görümce profilinden ASLA çıkamazsınız....

onların nişan resminde sizin ne işiniz var? kullanacağı eşyaya neden siz bakıyosunuz.ben olsam şahsen daha büyük tepkiler verirdim.benim kullanacağım eşyaya neden görümcem bakıp karar versin yada yorum yapsın???? biraz görümceliğin dozajını abartmışsınız.böyle yapmaya devam ederseniz kötü görümce profilinden ASLA çıkamazsınız....

arkadaşım bana teklif eden kendisi,ben kalkıpda bende nişan resiminizde olmak istiyorum demedim.ağzımı açmıyorum diyorumm ben yaa...
ben beğendim beğenmedim bu oluacak demeim arkadaşım dikkatli oku.

Yahu sizene..Hâlâ aynı tavırla kendinizi savunma peşindesiniz..İyilik edeyim derken farkında mısınız bilmem ama maydonoz konumunda ortalıkda gezen bir görümceden farkınız yok !

Çıkmamışsınız resimde olabilir, çıkmak zorunda mısınız ? hayır ! Neyin abartısı bu, hemen annenize şikayet ediyorsunuz..Abiniz size gereken cevabı zaten vermiş..

Gelinliğine niye siz bakıyorsunu hem ? kendisi kendi gelinlik modeline karar veremiyor mu ? alemsiniz :37:

güzelim sorun bariz olarak ortada. gelin hanım kendisi ile senin arana mesafe koymak istiyor, artık ne sebeple bunu istiyor bilmiyorum. belki abini kıskanıyor, belki yeni geldiği ailede ağırlığını koymak istiyor, belki de size baskın olmak istiyor...vs bir sürü sebep olabilir. siz en iyisi konunun üzerine düşmeden kendisi ne kadar adım atıyorsa o kadar adım atın.

onun için gelinlik modeliymiş, koltuk modeliymiş...boşverin ilgilenmeyin bakmayın. madem umrunda değil havalarında, sizde umursamayın. eğer mecburiyetten giderseniz ailenizle bu mobilya seçimine, karışmayın. nasıl istiyorsanız öyle olsun deyin kestirip at. beğenmiyorsa ya da incelemiyorsa bırakın bunu kendi düşünsün. kendi gelinlik modelinin derdine kendi düşsün.

siz iyi niyetinizden yardım etmek istiyorsunuz da herkes aynı değil ki. araya mesafe koyun, rahatsız olduğunuz şeyleri de önemsemeyip geçiştirmeye çalışın. foto konusunda haklısınız mesela. ben olsam ben de kızardım. yaptığı ayıp birşey. sonuçta eminim parasından çok başka şeylerden dolayı çıkartmamıştır fotoyu. aklı sıra sizi önemsemiyor. işte bazı insanlarda böyle. egolarını böyle tatmin ediyor.

madem öyle siz de onu önemsemeyin ve ona abinizle aranızın bozulması içi fırsat vermeyin. bu foto konusunda anladığınız üzere tepki gösterdiğinizde kötü olan siz oluyorsanız, bu yüzden akıllıca davranıp politik olmak daha iyi.

Arkadasım, sen tam anlayamadın galiba?
Bayanı kendileri cagırıyor, elbiseni de al, foto cekiniriz diyorlar o' da o sekilde gidiyor.

Konu sahibi kardesim bak, resim konusunda bir nebze haklısın acıkcası bana' da kıyafetini giy, gel dense bende kabul etsem gidip birde orda sekilden sekile girsem, foto' nun cıkmadıgını görünce üzülürdüm ama en cokta abime! Daha uygun bir dille acıklayabilirdi gelinin foto' da kendini begenmemesini anlayısla karsılardım cünkü gelin o, öncelikli o! Ama abimin bir resim icin, su kadar mı ödeyelim lafına üzülürdüm, icerlerdim cünkü beni götürmek istediginde düsünmüs olması gerekirdi, o 5-10 liralık farkı! Ayıp olacagından sizi cagırdı diyelim ki, ama oraya cagırıp, foto cekinipte bu cümleleri kurması daha ayıp bana göre. Siz önce abinize kızın bence!

Ama bu konuyu büyütür müydüm Asla! Ne geregi var ki?
Onlarla birlikte mobilya bakmanız bile yanlıs! Diyelim ki onlar ısrar etti sizde gittiniz, onlardan önce davranıpta bu söyle, bu böyle, bu güzel demeniz biraz ukalaca oluyor..

Satıcı sizi gelin sanmıs ya bunu kendiniz acısından degerlendirin gelin tarafından degil, mesela adam vay be gelin' den cok konusuyor, simdiden baslamıs görümcelik yapmaya diye düsünebilir?
Madem gittiniz, sessiz, sessiz onları takip edicektin yardım etmek mi istiyorsun? Sana fikrin sorulursa, o zaman düsünceni söylersin.. Gelinlik modeli vs. bakıyor mussun ya, bunlar senin görevin hic degil, ha o' mu istedi, tarzını ögrenir ona göre onun' da begendiklerini bir klasöre kaydedersin sonra sunarsın bakar begenirse begenir begenmezse kendisi bakar zaten.

Ama neyi ne zaman yaptıgına karısamaz, bunu dillendiremezsiniz!
İsterse gelinligi dügün günü almıs olsun bu sizi ilgilendiren bir problem degil ki?
Bırak bunu kendisi düsünsün kalkıpta size birsey diyecek, bu durumdan sizi suclayacak degil ya?
Bence biraz arada mesafe bırak iyi gecin ama herseye karısma, iyi gecin ama herseyde söz hakkın oldugunu düsünme..! :34:

Son düzenleme:
güzelim sorun bariz olarak ortada. gelin hanım kendisi ile senin arana mesafe koymak istiyor, artık ne sebeple bunu istiyor bilmiyorum. belki abini kıskanıyor, belki yeni geldiği ailede ağırlığını koymak istiyor, belki de size baskın olmak istiyor...vs bir sürü sebep olabilir. siz en iyisi konunun üzerine düşmeden kendisi ne kadar adım atıyorsa o kadar adım atın.

onun için gelinlik modeliymiş, koltuk modeliymiş...boşverin ilgilenmeyin bakmayın. madem umrunda değil havalarında, sizde umursamayın. eğer mecburiyetten giderseniz ailenizle bu mobilya seçimine, karışmayın. nasıl istiyorsanız öyle olsun deyin kestirip at. beğenmiyorsa ya da incelemiyorsa bırakın bunu kendi düşünsün. kendi gelinlik modelinin derdine kendi düşsün.

siz iyi niyetinizden yardım etmek istiyorsunuz da herkes aynı değil ki. araya mesafe koyun, rahatsız olduğunuz şeyleri de önemsemeyip geçiştirmeye çalışın. foto konusunda haklısınız mesela. ben olsam ben de kızardım. yaptığı ayıp birşey. sonuçta eminim parasından çok başka şeylerden dolayı çıkartmamıştır fotoyu. aklı sıra sizi önemsemiyor. işte bazı insanlarda böyle. egolarını böyle tatmin ediyor.

madem öyle siz de onu önemsemeyin ve ona abinizle aranızın bozulması içi fırsat vermeyin. bu foto konusunda anladığınız üzere tepki gösterdiğinizde kötü olan siz oluyorsanız, bu yüzden akıllıca davranıp politik olmak daha iyi.

insan iyi niyetimden araya mesafe koymak istiyorsa hodri meyan,gerçekten ben hep candan davranmışımdır ona.önceden arardım ama şimdi aramıyorum o aradığı zaman arıyorumm..abim annemin kararına ,fikirine önem vriyor canım..örneğin bir salon takımı beğenildi cappucino rengi arkası,kolları krem deri,gelinimiz ise o krem kısımları kırmızı istiyormuş,böyle bir şey olur mu?ben bunu sonradan duydum bilmiyordum,ama orada yine ses etmezdim..arkadaşım zaten fotografların parasını abim ödedi ,önemsemesin ben bağlantımı kesersem hiç ama hiç konşmam.konuşsam bişle öyle candan olmam..

şahsen benimde görümcem var benden küçük ve benim için gelinlik mobilya vs düşünsün istemem...
bu benim düğünüm benim oturacağım ev ben ansıl istiyorsam öyle bakarım kafama estiği zaman bakarım birşeyleri zorla yapamam..kız belki yalnız gidip bakmak istiyor.siz de iyi niyetli olabilirsiniz ama benden küçük görümcem bilmiş bilmiş konuştuğu zaman dişlerimi sıkıp ya sabır çekmeye başlıyorum.siz düşünmek zorunda değilsiniz eğrisiyle doğrusuyla sıkıntı yaşıcak olan da yaşamıcak olan da kendisi.hem siz de bu kadar fazla düşünceli olup kendinizi yıpratmayın ve abinize devamlı nişanlın şöyle nişanlın böyle diye içini yemeyin.biraz empati yapın lütfen siz de birgün nişanlı gelin vs olacaksınız kısmetse...siz de kendi düğününüz içn mobilya gelinlik heves edip o zaman bakın heveslerinizi o zaman giderin...

Ne alakası var şimşekle çamla.. Alışverişe gidiliyor ki birşeylere bakılacak alınacak kararlaştırılacak ağzından tek laf çıkmıyor diyor kusura bakmayında böylede olmaz yani. Kız oraya eşya almak için gidileceğini bilmiyor mu sanki de utansın. Hem ayrıca bu kızın yanında bir annesi bir ablası bir yengesi birşeyi yok mu? Benim bildiğim gelin tek gitmez alışverişe yanında muhakkak birisi olur ki yardım etsin (sizin utanıyordur belki dediğiniz gibi) o zaman ona söyler en azından da yanında ki kişide ona göre birşeyler bakar yardımcı olur. Ki ayrıca düğüne ne kalmış şurda birşey kararlaştıramamışlar mı acaba daha? Benim düğünümün tarihi belli olmamasına rağmen, böyle güzel birşey gördüğüm zaman hemen nişanlıma anneme bakın şöyle şöyle özelliği var şöyle rahat böyle iyi falan diye anlatıyorum bir hevesle, araştırıyorum bakıyorum kafamda birşeyler oluşsun bakması kolay olsun diye, bu kız ne bekliyormuş ben onu anlamadım.

Önceki mesajımda söyediğim annen abine şöyle şöyle desinin dediğimin arkasındayım. Ha daha yumşak bir dille anlatılabilir mi tabiki evet ama anenin sabrıda biryere kadar gider, alışverişe gidilecek gelin hiç birşey demiyor hiç birşey söylemiyor en azından nişanlısına söyleyebilir kafasındakileri nişanlısıda alışverişte onlara dikkat edebilir anneyi o şekilde yönlendirebilir.

Benim konu sahibesine karışmayın dememde ki kasıt zaten geçmişte bir nişan fotoğrafı olayı var kendisi şimdi bunada söylenmeye başlarsa abisiyle arasında problem olacağını düşündüğüm için siz karışmayın dedim. Birşey söylenecekse annenin oğluna söylemesi daha uygun bence. Biraz sert dille yazmışım mesajımda ama sonuçta oğlunun durumuna tavırlarına göre izah edebilir anne diye düşünüyorum.

Ayrıca nedir bu nefret onu anlayamadım ben hemen üstüme geldiniz ?

Ne nefreti hanımefendi???
İlk defa bu konuda gördüm sizi, hayatımda yer vermeye gerek görmediğim insanlara nefret gibi bir duygu beslemem....
İfade tarzı hoşuma gitmedi fikrimi söyledim...
Sizin bu celallenme nedeniniz nedir?
Lafınızın üzerine laf edenlere olan sert tutumunuzun nedenini bir düşünün isterseniz.....

Back