İlk okurken gelin gözüyle okudum ama sonra konu sahibi tarafından baktım olaya...
Şimdi şöyle ki; Sizin bitanecik abiniz var , her şey kusursuz olsun, en iyisi olsun istiyorsunuz. Art niyet beslediğinizi düşünmüyorum ben de 22 yaşındayım. Onu hemen benimsemeyebilirsiniz sonuçta ailenize sonradan dahil olacak birisi, ama er ya da geç benimsemek zorundasınız. Yani gelin abinizi size düşman edecek biri değil aksine onu sizin gibi sevecek Allah nasip ederse abinizin çocuğunun annesi olacak. Öylesiniz demiyorum yanlış anlamışılmasın...
Ama geline gelince...
Her gelin panik olacak, hevesli olacak diye bi'şey yok. Benim arkadaşım söz elbisesini sözden yarım saat önce çıktı aldı, giyindi geldi. O kadar arada ne kadar güzel olabilir siz düşünün ama o rahattı. Yani her insanın yapısı bir değil. Kaldı ki evlilik arifesi çok yıpratıcı başka bir evre. Belki de boğuldu artık gelinlik bile bakası gelmiyor. Belki kafasında kurduğu bir model var oyüzden boşuna bakmak istemiyor vs vs.
Sizi çağırıyor olabilir ama çağırıyor diye her seferinde "ama kendisi çağırdı" diye gitmeyin. Sonuçta o gelin olacağı için"kızım ayıp olur bak görümceni de çağır" diyeni çok olur. Yani o evrede senin iyi niyetli yardımın her türlü "her işe karışıyor" olacak. Düşünsene annesi şu şöyle olsun diyor, kaynanası yok bu koltuk, babası yok öyle olmaz, bi'de üstüne görümcesinin gönlünü yapmak.
Kızmış, kırılmış olabilirsin. Sen yaptığının karışmak olduğunun farkında değilsin ama zira gelin tarafından öyle görünüyordur emin ol. Çünkü o da size daha alışmadı yani hala elsiniz birbirinize, o sadece nişanlısına aşık, ailesine değil.
Sen sakın bu olanlar için içindeki kırgınlığını büyütme çünkü abin artık onun eşi olacak ve daha fazla üzülebilirsin. Akışına bırak o evde onlar oturacaklar yatak almayıp yer yatağı da yapsalar onlar uyuyacaklar gece... Hanım efendi gibi tabirler kullanıp kendini doldurma derim ben, ablan gibi düşün. " yenge ya heveslenmiştim çıkartmamışsınız fotoğrafı" deyip söyleseydin emin ol yengen gerekli açıklamayı yapardI.
Sen abine istediğin kadar uygun dille söyle şu aşamada borçtu, düğündü, evlilik psikolojisiydi derken kırılacak kişi sen olursun.
Yani konu sahibinin art niyetli olduğunu sanmak istemiyorum...
Benim arkadaşımın abisi evlenecekti. Aa dedim hayırlı olsun çok sevindim. "off ne hayrı ya, abime denk bile değil iktisat okuyormuş" dedi. Ee dedim ne güzel iktisat zor bir bölüm bi'de. Sonra abisi askerden izne geldi. Neymiş iznin yarısında nişanlısıyla gezmiş, kız her gün özledim diye çağırıyo, izni zaten kısıtlı abimde koştur koştur gidiyo sinir oluyorum kıza diyodu. O kardeş olarak bakıyo, diğeri sevdiği adam zor yani hırpalanan abi, abla oluyor hep