• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı...

fazla ilgiden hoşlanmıyor olabilir. mesela bende cool takılırım herşeyi kendim sakin sakin kafama göre seçiym isterim mobilya , eşya seçiminde belki tek başlarına seçim yapmayı tercih ediyorardır. ama gelinlikte istediğin terziden seçelim, mobilyada iyisini alalım çabalarınız gerçekten ilgili hevesli olduğunuzu gösteriyor. o yüzden kıskanç olduğunuzu düşünmüyorum kıskanç olanlar gelinliği güzel olmasın mobilyası iyi olmasın diye uğraşır siz tam tersine onun için iyilerini seçmeye gayret etmişsiniz. Fotoğraf meselesinde bende anlam veremedim. o kadar poz ver ver sonra boşuna poz vermiş olduğun ortaya çıksın hakikaten sinir bozucu bu ama sen abine bu şekilde yaklaşmasaydın onun kuzeni olsa böyle olmazdi gibi tepkili olmasaydın. benim resmimde olur sanmıştım heves etmiştim diye yumuşak tepki verseydin abin seni anlardı bence hatan bu olmuş. boşver düğün zamanı herşey stresli olur sen kendi hayatını yaşa keyfine bak onlar düşünsün gerisini neden kendini strese sokuyorsunki.

Yani sasıyorum!
İster cıkarır, ister cıkarmaz, sanane? diyen arkadaslara gercekten sasıyorum.
:53:
Konu sahibi; Beni cagıran onlar, kıyafetini de giy, hep beraber fotograf cekiniriz diye her fırsatta söylemis zaten. İsteyen istedigi gibi anlayıp, degerlendiriyor. Ben konu sahibinin kırılma olayını yadırgamadım, normal birsey degil öyle bir durum cünkü.
Hic kimsenin tarafında da degilim olayları her yönden ele alıyorum cünkü resim cektirip, hic bir acıklama yapılmadan resimlerin cıkarılmamasına bende kırılırım, üzülürüm.
Karsımdaki kız kardesim veya kuzenim olsa yine kırılırdım o gelin olabilir, ama bende kukla degilim! Eminim ki aynı seyi ben yapsam onlarda bana kızardı. Bunlar hatır isidir bana göre ve ben böyle seylere önem veririm.

En azından bir acıklama yapılmasını isterdim, hic birsey olmamıs gibi davranmayı ben saygısızlık olarak görüyorum.
Ama diger konularda esyalar vs. gibi zaten fikrimi söylemistim ben karısmazdım, hic gitmezdim ille gelin dedilerse de sessiz sessiz takılırdım fikrim sorulursa cevap verirdim.
:ssz:

Son düzenleme:
arkadaşım bence de hiç dertsiz başına dert arama. onlar evleniyorlar durumu bir an önce kabullenmen
senin ve abinin hayrına olur. abin evlenicek ve seninle olan ilişkiside boyut değiştiricek, sessizce kabullenmekten
yuvasını kurdu mutlu diye sevinmekten başka yapacak hiçbirşeyin yok

geliniz ayıp etmiş haklısın, onu tanı bundan sonra ona göre davran sende ona
belliki mesafeli olmak istiyor ama daha nişan arifesi belli edemiyor kendini
merak etme imzayı attıktan sonra daha rahat belli eder mesafesini
benim iki yengem, bir kız kardeşim var ordan biliyorum imzayı atınca değişir bizim türk kızlarının geninde var ( büyük çoğunluğunun diyelim)
sen çok uğraşmak istemiyorsan anasına bak kızını tanı:6:

kendi hayatına bak, abinin yardıma ihtiyacı olursa yanında olduğunu hissettir, dert ortağı ol yorum yapma
oğlan tarafı olduğunu bir an önce kabul etmen sana daha az acı veriri
bu olaylar artarak devam eder, sende bizimle paylaşırsın:33:

bence sen bu kadar karistigin icin kizin bakmaya hevesi kalmiyordur. fotograf konusund kirilmakta haklisin cunku o kadar giyinmis etmisin. ama bastan gidip foto cektirmeye gerek yoktu gelin ve damat haric kimsenin

ben gelinlik bakmaya giderken eşim annesini de çağırdı ben istemiyodum.yengesi gelinlikten anlıyo diye onu da k.validem çağırdı.e annem de geldi haliyle.sonra ben tabii hiçbir gelinliğe sakin kafayla bakamadım 5 kişi gidince konsantre olamadım ve doğru düzgün bakmadan 5 saat boş boş gezdirdim hepsini.yine karar veremedim.eşim gelinlikçide koltukta sızdı bi ara o kadar ki yani :D
ama napim içimden gelmedi ve sinir oldum.

yengen de muhtemelen bu yüzden öyle yapıyodur.abin istemiş sizi yengen istememiş.istemişse de sormamış olmayayım falan demiştir.
he bide ben de olsam dışını beğenmediğim dolabın içine hiç bakmam ve kendim güzel çıkmadığım nişan fotomu hatır için bile almam.
sonuçta benim nişanım o fotolarla anıda kalacak.kendimi riske atmam :)

Sen niye onlardan büyük gibi davranıyorsun ki..fotoğraf olayndan sonra ben olsam hiç bir şeye karışmazdım,niye kendine sorun arıyorsun boş ver kendileri yapsın evlenecek olan onlar,sende ye iç, keyfine bak,düğün işlerine çok karışma canım..

Son düzenleme:
ooo sen şimdiden bi fotoraf için mutfakta anneni dolduruyorsan o kız yandı senden çekeceği var desene tam görümcelik yapıcaksın demektir
:30:
ayrıca nişanı olan o ve abin bile istemiyorsa ikisinin resmini istiyorsa sanane ki
ve diyorsun kimobilyayı beğenmiyor yok umursamıyor bunlardan da sanane sen mi kullanıcaksın belki o razı ya da gitti daha önceden baktı inceledi abinle beraberken ikinciye yapmak istemedi olamaz mı yani
bayılıyorum böyle nişanlısını karısını ailesine karşı savunan erkeklere aferin abine ezdirmemiş sevdiğini :46:

İlk okurken gelin gözüyle okudum ama sonra konu sahibi tarafından baktım olaya...

Şimdi şöyle ki; Sizin bitanecik abiniz var , her şey kusursuz olsun, en iyisi olsun istiyorsunuz. Art niyet beslediğinizi düşünmüyorum ben de 22 yaşındayım. Onu hemen benimsemeyebilirsiniz sonuçta ailenize sonradan dahil olacak birisi, ama er ya da geç benimsemek zorundasınız. Yani gelin abinizi size düşman edecek biri değil aksine onu sizin gibi sevecek Allah nasip ederse abinizin çocuğunun annesi olacak. Öylesiniz demiyorum yanlış anlamışılmasın...

Ama geline gelince...
Her gelin panik olacak, hevesli olacak diye bi'şey yok. Benim arkadaşım söz elbisesini sözden yarım saat önce çıktı aldı, giyindi geldi. O kadar arada ne kadar güzel olabilir siz düşünün ama o rahattı. Yani her insanın yapısı bir değil. Kaldı ki evlilik arifesi çok yıpratıcı başka bir evre. Belki de boğuldu artık gelinlik bile bakası gelmiyor. Belki kafasında kurduğu bir model var oyüzden boşuna bakmak istemiyor vs vs.

Sizi çağırıyor olabilir ama çağırıyor diye her seferinde "ama kendisi çağırdı" diye gitmeyin. Sonuçta o gelin olacağı için"kızım ayıp olur bak görümceni de çağır" diyeni çok olur. Yani o evrede senin iyi niyetli yardımın her türlü "her işe karışıyor" olacak. Düşünsene annesi şu şöyle olsun diyor, kaynanası yok bu koltuk, babası yok öyle olmaz, bi'de üstüne görümcesinin gönlünü yapmak.

Kızmış, kırılmış olabilirsin. Sen yaptığının karışmak olduğunun farkında değilsin ama zira gelin tarafından öyle görünüyordur emin ol. Çünkü o da size daha alışmadı yani hala elsiniz birbirinize, o sadece nişanlısına aşık, ailesine değil.

Sen sakın bu olanlar için içindeki kırgınlığını büyütme çünkü abin artık onun eşi olacak ve daha fazla üzülebilirsin. Akışına bırak o evde onlar oturacaklar yatak almayıp yer yatağı da yapsalar onlar uyuyacaklar gece... Hanım efendi gibi tabirler kullanıp kendini doldurma derim ben, ablan gibi düşün. " yenge ya heveslenmiştim çıkartmamışsınız fotoğrafı" deyip söyleseydin emin ol yengen gerekli açıklamayı yapardI.

Sen abine istediğin kadar uygun dille söyle şu aşamada borçtu, düğündü, evlilik psikolojisiydi derken kırılacak kişi sen olursun.

Yani konu sahibinin art niyetli olduğunu sanmak istemiyorum...

Benim arkadaşımın abisi evlenecekti. Aa dedim hayırlı olsun çok sevindim. "off ne hayrı ya, abime denk bile değil iktisat okuyormuş" dedi. Ee dedim ne güzel iktisat zor bir bölüm bi'de. Sonra abisi askerden izne geldi. Neymiş iznin yarısında nişanlısıyla gezmiş, kız her gün özledim diye çağırıyo, izni zaten kısıtlı abimde koştur koştur gidiyo sinir oluyorum kıza diyodu. O kardeş olarak bakıyo, diğeri sevdiği adam zor yani hırpalanan abi, abla oluyor hep:ssz:

İlk okurken gelin gözüyle okudum ama sonra konu sahibi tarafından baktım olaya...

Şimdi şöyle ki; Sizin bitanecik abiniz var , her şey kusursuz olsun, en iyisi olsun istiyorsunuz. Art niyet beslediğinizi düşünmüyorum ben de 22 yaşındayım. Onu hemen benimsemeyebilirsiniz sonuçta ailenize sonradan dahil olacak birisi, ama er ya da geç benimsemek zorundasınız. Yani gelin abinizi size düşman edecek biri değil aksine onu sizin gibi sevecek Allah nasip ederse abinizin çocuğunun annesi olacak. Öylesiniz demiyorum yanlış anlamışılmasın...

Ama geline gelince...
Her gelin panik olacak, hevesli olacak diye bi'şey yok. Benim arkadaşım söz elbisesini sözden yarım saat önce çıktı aldı, giyindi geldi. O kadar arada ne kadar güzel olabilir siz düşünün ama o rahattı. Yani her insanın yapısı bir değil. Kaldı ki evlilik arifesi çok yıpratıcı başka bir evre. Belki de boğuldu artık gelinlik bile bakası gelmiyor. Belki kafasında kurduğu bir model var oyüzden boşuna bakmak istemiyor vs vs.

Sizi çağırıyor olabilir ama çağırıyor diye her seferinde "ama kendisi çağırdı" diye gitmeyin. Sonuçta o gelin olacağı için"kızım ayıp olur bak görümceni de çağır" diyeni çok olur. Yani o evrede senin iyi niyetli yardımın her türlü "her işe karışıyor" olacak. Düşünsene annesi şu şöyle olsun diyor, kaynanası yok bu koltuk, babası yok öyle olmaz, bi'de üstüne görümcesinin gönlünü yapmak.

Kızmış, kırılmış olabilirsin. Sen yaptığının karışmak olduğunun farkında değilsin ama zira gelin tarafından öyle görünüyordur emin ol. Çünkü o da size daha alışmadı yani hala elsiniz birbirinize, o sadece nişanlısına aşık, ailesine değil.

Sen sakın bu olanlar için içindeki kırgınlığını büyütme çünkü abin artık onun eşi olacak ve daha fazla üzülebilirsin. Akışına bırak o evde onlar oturacaklar yatak almayıp yer yatağı da yapsalar onlar uyuyacaklar gece... Hanım efendi gibi tabirler kullanıp kendini doldurma derim ben, ablan gibi düşün. " yenge ya heveslenmiştim çıkartmamışsınız fotoğrafı" deyip söyleseydin emin ol yengen gerekli açıklamayı yapardI.

Sen abine istediğin kadar uygun dille söyle şu aşamada borçtu, düğündü, evlilik psikolojisiydi derken kırılacak kişi sen olursun.

Yani konu sahibinin art niyetli olduğunu sanmak istemiyorum...

Benim arkadaşımın abisi evlenecekti. Aa dedim hayırlı olsun çok sevindim. "off ne hayrı ya, abime denk bile değil iktisat okuyormuş" dedi. Ee dedim ne güzel iktisat zor bir bölüm bi'de. Sonra abisi askerden izne geldi. Neymiş iznin yarısında nişanlısıyla gezmiş, kız her gün özledim diye çağırıyo, izni zaten kısıtlı abimde koştur koştur gidiyo sinir oluyorum kıza diyodu. O kardeş olarak bakıyo, diğeri sevdiği adam zor yani hırpalanan abi, abla oluyor hep:ssz:

Yormun için çok teşekkür ederim şu an evliler ve çok mutlular:nazar:

biz çok iyi anlaşıyoruz çok şükür ,hiç sorunumuz olmadı ..:nazar:

ama hani çokk yakışmaış felan dememdim hiç dememde ,yarın birgün bende böyle şeyler yaşayacağım belkide yakın:1:kendime yapılmasını istemediğimi başkasınada yapmak istemem.

konularını hatırlıyorum ee şimdi evlenmişler allah dahada mutlu etsin hala bahsederken gelinimiz ya da abimin nişanlısı olarakmı bahsediyorsun merak ettim

Back