• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim evlendi ve çok değişti

ayden34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
202
77
98
çok eskiden abim benim için çok önemliydi, öyle ki onunla telefonda konuştuğumda bile moral bulurdum sadece sesinden bile. arkadaş gibiydik daha çok, eğlenirdik birlikte sokakta sarılarak yürürdük. bana hiç karışmazdı (halen karışmaz) sonra evlenmeye karar verdi. yurt dışında yaşıyorlar. ne zaman türkiyeye gelseler kavgalar oluyor evde, huzursuzluk oluyor. eşi bana neler söylüyor, abimde şahit oluyor ve onun bana dediklerini değil de, benim ona verdiğim cevapları duyuyor. bu beni çok üzüyor.
yıllarca tek başıma hasta annem ve babam ile koşuşturdum hastanelerde, hayatım bitti, sosyal hayatım sıfırlaştı. abimler geldiğinde 4 gün bir tatil yapayım izin ver bana dediğim de, sen ne yapıyorsun ki tatile ihtiyacın vari benim tatile ihtiyacım var dedi, taksi ile hastanelere gidip geliyor yorulmuyormuşum. ne kadar acımasız! abim bu denli değiştiği için çok üzülüyorum bana karşı.
eşi her gelişinde (kendisi yabancı) seni sevmiyorum, istemiyorum, burası senin evin değil gibi şeyler söylüyor bana. beni görmek istemiyorsan ben nereye gidebilirim evimdeyim dedim diye, onu evden kovduğumu söyledi abim. oysa bana söylediğine karşılık mantıksız bir cevap vermedim ki. onun bana dediği kadar ağır cevapar vermedim. her seferine bir neden buluyor kavga çıkarmak için. çocuklarımı sana göstermicem ne biçim halasın sen falan filan diyor. oysa çocuklar beni o kadar çok severlerki. çok da iyi anlaşırız onlarla. ilgilenirim dert, ilgilenmem dert. geldiklerinde artık ne yapacağımı şaşırıyorum. en son ki kavgamızda, kuzenimde bizdeydi yıllar üzerine gelmişti ve beraber dışarı çıkmak istedik bir akşam. o bile sorun oldu. erkenden yatıyoruz biz dediler. yalnız çıktı kuzenim, o sırada oturuyorduk ki birden bire kavga çıkardı yeniden. ertesi gün son günüydü kuzenimin o da yurt dışında yaşıyor, sahile ineceklerini söylediler. bende biz de inecektik son günü kuzenimin dedim. kıyamet koptu, kuzenin kadar değerim yok, sen benim neler yaşadığımı bilmiyorsun annem öldü benim felan dedi. (annesi kanserden geldiklerinden 7 ay evvel vefat etmişti. asıl bomba babam da kanserden geldiklerinden 2 ay vefat etmişti ve ben yıllarca bir başıma yaşadım tüm yükü) ama onlara şikayet etmiyordum neler çektiğimi bilmiyorsunuz diye. şok oldum bunu bana nasıl diye biliyor diye. konuşma benimle sevmiyorum seni annen ölsün zaten türkiyeye de gelmicem çocuklarıda göstermicem demeye başladı. annem ve abimin yanında. annem hepsini duydu 2 sefer şeker komasına girdi üzüntüden. ilkinde abim yanımdaydı, geldi abim ile konuşurken abime 'konuşma' gibilerinden birşey söyledi. abim ile konuşuyorum müsade et dedim. senin abin ama benim kocam dedi. tamam biliyorum kocan ama benim de abim. anlamıyormusun manyak benim kocam diye tekrarladı. iyi de benim de abim dedim. abin ama seni sevmiyor dedi. üst dairede kalıyorlar. bende o tam giderken lütfen gelme alt kata dedim yine evden kovmuş oldum. annem komada ambulans beklerken bana bunları söyleye bildi. abimde duydu ama hep ben suçlu oluyorum. Allahtan annem hereyin farkında, ama annemi de kaybedersem ben kimsesiz kalıcam çok korkuyorum hayatın getirilerinden. onu kıskandığımı bile söyledi bana, evli çocukları var diye. böyle davranınca da çocuklarını dahi sevesim gelmiyor, onların ne suçu var, en masum şeyler dünyada. ama çok çirkin hakaretlere maruz kalıyorum. artık karar aldım asla muhatap olmamaya. bu sene geldiklerinde ilk defa on yıl içinde kavga etmediler. etselerdi de cevap vermeyecektim. bencil insanlar beni hep ürkütür. tek üzüntüm eskisi gibi artık olamayışım abim ile. birbirimize sarılıp gezerken, abime sarılmadım bile hiç evlendikten sonra sırf eşi kıskanmasın diye. ben bu şekilde düşünüyorken o bana neler söylüyor. korkuyorum insanlardan ve kırılmaktan kaçar oldum herkesten. annemde kanser hastası babamda kanserden vefat etti. ben bu sözleri hak etmiyorum çok üzülüyorum. tamam üzerinden geçti zaman ama yaralar geçmiyor ki :(

Allah allah
Pek inanasım gelmedi size desem kızarmısınız.
Acaba abinizin eşinin hikayesi nasıldır.
Ve hiç inanmam herşeyi gören ve madur olduğunuz halde bir erkeğin karısına tepki göstermemesini.
Yanlış anlamayın bu benim fikrim.
Annenize gecmiş olsun
Babanızda nurlar içinde yatsın

Kadin abini iyi eline almis belli sizede bya baskili davraniyor senin anlattiklarindan bu anlasiliyor baskin bir karakter anlasilan size gelmsin ozaman okdar sevmiyor sizi abinde onun tutumundan degismis tabi kendisinin karakteri zayif dicem yoksa bukadr sana karsi kati olamzdi ve susmazdi en iyi uzak durmak gerekmetigince muhattap olma gitsinler baska yere ozaman saygiz olacaklarsa

Allah allah
Ve hiç inanmam herşeyi gören ve madur olduğunuz halde bir erkeğin karısına tepki göstermemesini.
Annenize gecmiş olsun
neden inanmadınız ki.. hikaye mi uydurduğumu düşünüyorsunuz. tabi ki inanmak zorunda değilsiniz ama anlamadım neden. sağolun duanız için amin

Allah allah
Annenize gecmiş olsun

Nedense bende inanmadim.
Aklima " kucuk kadinlar' dizisi geldi.
Kizlarin hayatina giren herkes bi kac ay icinde öluyodu. Yok canim bu kdar dert hep ayni kisilerin baslarina gelmezki derdm.

Valla ben inandim size...cünkü genelde evlendikten sonra erkekler cooook degisir...boyle manyak yenge ve karaktersiz abi dayı amcalardan bizim sülalede çok var...hatta bu gördüklerimden dolayı ilerde eger cocuk yapmaya karar verirsem kızım olmasıni istiyorum...erkeklerin hayirli evlat olma ihtimali kızlara gore cok düsüktur...Allah yardım etsin size...zaten abiniz yok gibiydi, hic olmamis gibi davranın...cocuklarını da sevmek zorunda degilsiniz zaten ...zira kimse kimseyi sevmek zorunda degil bu hayatta...

Kadin abini iyi eline almis belli sizede bya baskili davraniyor senin anlattiklarindan bu anlasiliyor baskin bir karakter anlasilan size gelmsin ozaman okdar sevmiyor sizi abinde onun tutumundan degismis tabi kendisinin karakteri zayif dicem yoksa bukadr sana karsi kati olamzdi ve susmazdi en iyi uzak durmak gerekmetigince muhattap olma gitsinler baska yere ozaman saygiz olacaklarsa
abim dünyalar iyisidir. eşini seneden seneye görüyorum çok da birbirimizi tanıyoruz diyemeyiz. sene de 2 haftalık bir karşılaşma sonunda ne denli tanıya biliriz bibirimizi.. demişti ki abim, babamı ben kemoterapiye götürücem geldiğimde. geldiler, babamın kemoterapi günüydü, baktım denize gitmek için hazırlanıyorlar. abime 'hani sende gelecektin hastaneye' dedim. bir dahakine gelirim dedi denize gittiler. sonra eşinin annesi de aynı hastalığa yakalanınca 'şimdi sor eşine, annesini bırakp denize gider mi' dedim. ertesi sene geldiğinde, denize gittik diye kıskandın bizi dedi eşi. ben anlamıyorum kimseyi artık. abime uzak durdum psikiatriye bile gidip anlattım. görüşme abin ile dedi. ama o benim abim.. iyidir aslında kötü birisi değil. ben eşinin de iyi birisi olduğuna inanıyorum. yalnız böyle bir karakterde oluşu sorunlarının olmasını bana gösteriyor, ama benimde var sorunlarım

Valla ben inandim size...cünkü genelde evlendikten sonra erkekler cooook degisir...boyle manyak yenge ve karaktersiz abi dayı amcalardan bizim sülalede çok var...hatta bu gördüklerimden dolayı ilerde eger cocuk yapmaya karar verirsem kızım olmasıni istiyorum...erkeklerin hayirli evlat olma ihtimali kızlara gore cok düsüktur...Allah yardım etsin size...zaten abiniz yok gibiydi, hic olmamis gibi davranın...cocuklarını da sevmek zorunda degilsiniz zaten ...zira kimse kimseyi sevmek zorunda degil bu hayatta...
abimi çok severim, sadece artık eskisi gibi değiliz işte. o da eminim beni seviyordur ama o da göstermiyor eskisi gibi. eskiden sarılırdı bana öperdi derken artık sarılmıyor bile bana. ama eşinden dolayı olduğunu düşünüyorum. hayat şartları vs. onların gözünde de ben kötüyüm. ama ben evlerine gidip de nasıl derim seni görmek istemiyorum diye eşine, acaba o şekilde davransam onların tepkisi ne olurdu çok da merak ediyorum. abimi silemem. uzun süre görüşmedim doğrudur telefonlarına çıkmadım. ama günah dinimizde küs kalmak

Nedense bende inanmadim.
Aklima " kucuk kadinlar' dizisi geldi.
Kizlarin hayatina giren herkes bi kac ay icinde öluyodu. Yok canim bu kdar dert hep ayni kisilerin baslarina gelmezki derdm.
teşekkür ederim inanmadığınız için. ilginç insanlar ne diyeyim..

neden inanmadınız ki.. hikaye mi uydurduğumu düşünüyorsunuz. tabi ki inanmak zorunda değilsiniz ama anlamadım neden. sağolun duanız için amin

Estafurla hikaye uydurduğunuza değil.
Tartışmalar anında bukadar tepkisiz duyarsız sakin cevap verdiğinize yada kadının durduk yere bişey yokken olay cıkarmasına inanmadım.
Eminmisiniz hikayenizin bukadar olduğuna gecmişte hanım ablayı üzmediğinize ve zatı şahanenin birikip artık patlamadığına.

Belki de siz evlendiği için değişti zannediyorsunuz. Belkide olaylar bu yüzden bu hale geldi. Siz bu kadar sakin ve iyi niyetli iken neden bu hale dönüşün kadın ve abiniz? Kusura bakmayın ama ambulans beklerken anlattığınız olay bana abartı geldi. Siz orada ambulans beklerken abinizle konuşup konuşmama kavgasına mı tutuştunuz ve abinin hiç bir şey demedi.. Sanki bişeyler eksik gibi.

Annenize şifa diliyorum. Babanıza da rahmet.

Estafurla hikaye uydurduğunuza değil.
Tartışmalar anında bukadar tepkisiz duyarsız sakin cevap verdiğinize yada kadının durduk yere bişey yokken olay cıkarmasına inanmadım.
Eminmisiniz hikayenizin bukadar olduğuna gecmişte hanım ablayı üzmediğinize ve zatı şahanenin birikip artık patlamadığına.
peki geçmişe de gideyim. ilk evlenip geldiği sene bana durduk yerde seni sevmek zorunda değilim sen sadece eşimin kareşisin dedi bana. peki ben de cevap verdim bende seni sevmiyorum diye o bana bunları dedikçe. ilk çocuğu bebekken. kalkıp sabah bakmamı istediler. ben zaten sabaha karşı yatıyordum. bu sorun oldu. bakmıyormuşum çocuğuna. iyi de ben bakmak zounda değilim ki çocuğunuza. ayrıca 6 ay iki çocuğuda bende kaldı ben baktım. muhakkak benim de hatam vardır. ama bir insan birisinin evine gittiğinde bu tür sözler sarf edemez etmemeli. ailem annem diyorum onun sözleri yüzünden komaya girdi 2 defa. bunlar kötü şeyler. ama özünde iyi birisidir yengem. çok üzücü çok. sonra hiçbirşey olmamış gibi davranıyorlar ben bunları kaldıramıyorum artık. istedikleri tatile geliyorlar ben herşeyleri ile ilgileneyim. sarılıp seveyim eşini bunları bizden istedi abim. de ben durduk yere neden sarılıp seveyim eşini. 6 yıl hastalrım ile ilgileniyorum onlar sevsin beni fedakarlıktan yoruldum. müslümanız küslük olmaz diyor ama kalp kırmasına birey demiyor eşinin. benim günahım değil o düşünsün diyor. diyelim ben suçluyum baştan sona yine de böyle sözler denirmi ben görmedim duymadım başkasından. herkes e çevremde senin gibi görümce olsa keşke değer bilmiyor diyor. kendimi haklı da çıkarmak değil aslında niyetim. ona bile yorgunnum :) teşekkür ederim

abim dünyalar iyisidir. eşini seneden seneye görüyorum çok da birbirimizi tanıyoruz diyemeyiz. sene de 2 haftalık bir karşılaşma sonunda ne denli tanıya biliriz bibirimizi.. demişti ki abim, babamı ben kemoterapiye götürücem geldiğimde. geldiler, babamın kemoterapi günüydü, baktım denize gitmek için hazırlanıyorlar. abime 'hani sende gelecektin hastaneye' dedim. bir dahakine gelirim dedi denize gittiler. sonra eşinin annesi de aynı hastalığa yakalanınca 'şimdi sor eşine, annesini bırakp denize gider mi' dedim. ertesi sene geldiğinde, denize gittik diye kıskandın bizi dedi eşi. ben anlamıyorum kimseyi artık. abime uzak durdum psikiatriye bile gidip anlattım. görüşme abin ile dedi. ama o benim abim.. iyidir aslında kötü birisi değil. ben eşinin de iyi birisi olduğuna inanıyorum. yalnız böyle bir karakterde oluşu sorunlarının olmasını bana gösteriyor, ama benimde var sorunlarım
abinin rahat bir yapisi var belki o tutumumu seni uzuyor derdini anladim simdi gelin iyi aslinda diyosun abinde oyle ozman sen anlsamiyosun belki abinin biraz degisimi seni etkiledi belki evlenice ilgileri azaliyor kardeslerin benimde abim bana cok duskundu benim icin kavgalar ederdi uvey annemle ama evlenince o sicakligi sahiplenme tutumu yok oldu meseela aile olunca ona yogunlasiyo haliyle ,cpxuklarina mesela o yuzden fazla beklentin olmasin idare et kadin nedese desin takma zaten sık gormuyorsun naocaksin abinin hatirana iyi ol

abinin rahat bir yapisi var belki o tutumumu seni uzuyor derdini anladim simdi gelin iyi aslinda diyosun abinde oyle ozman sen anlsamiyosun belki abinin biraz degisimi seni etkiledi belki evlenice ilgileri azaliyor kardeslerin benimde abim bana cok duskundu benim icin kavgalar ederdi uvey annemle ama evlenince o sicakligi sahiplenme tutumu yok oldu meseela aile olunca ona yogunlasiyo haliyle ,cpxuklarina mesela o yuzden fazla beklentin olmasin idare et kadin nedese desin takma zaten sık gormuyorsun naocaksin abinin hatirana iyi ol
iyim zaten. sadece üzerime gelinmesinden bıktım. her geldiklerin de nereye kaçalım diye düşünyoruz evde. annemin de huzuru kaçıyor ben en çok ona üzülüyorum hasta anacım benim. ama artık umurumda değiller. cevap dahi vermem bu kararı babamın vefatından sonra aldım.

Ben durumunuza uzuldum ama icimden "abisinin esini dinlesek kimbilir o neler anlatir" dedim.
Kimse durduk yere boyle davranmaz. Pat diye tartisma cikarmaz. Yok yere cocugumu gostermeyecegim sana demez.
Elbette abinizin karisi size bunlari yapma hakkini verecek bisey olmamali ama bi insanda manyak oglu manyak olmali siz ona hicbisey yapmiyorken tum bunlari yapacak.

Ben durumunuza uzuldum ama icimden "abisinin esini dinlesek kimbilir o neler anlatir" dedim.
Kimse durduk yere boyle davranmaz. Pat diye tartisma cikarmaz. Yok yere cocugumu gostermeyecegim sana demez.
Elbette abinizin karisi size bunlari yapma hakkini verecek bisey olmamali ama bi insanda manyak oglu manyak olmali siz ona hicbisey yapmiyorken tum bunlari yapacak.
:) tabikiii her konu da bu böyledir. ama ne olursa olsun bu sözlerin onda birini ben söylemedim kendisine. şayet desem hep benim dediklerim duyuluyor. eve geldim yattım o mutfakdayken dert oluyor. iyi de ben mutfakdayken de onu istemiyorum mutfakda. bana gelip de kurallar koyamaz. kuralcılar ve ben evimde kuraldan nefret ediyorum. gelene de karışmam ama bana hiç karışamazlar evimde. bu nerde görülmüş. abime beni şikayet ediyor geldi gitti yattı diye... yatarım ona ne!!!!

Back