abim, eşi ve ailem

yok şöyle bir şey var ki, ne kıza ne aileye güveniyoruz
ve de ne geldiyse başımıza en başından her şeye yumuşak davranarak alttan almamız yüzünden geldi
ama mum dikme konusu doğru, onun bir savunması yok. direkt olarak patlama noktasıydı

Siz ilk başta kendi abinize güvenmeyin.
Konuşmalarını sevgiline servis etmiş, sonrasında anne babanızla ilgili bir sürü söylemeyecek laflar etmiş.
Normal bir aile o evladın yüzüne bakmaz gelip yalvar yakar özür dilemedikçe.
Ama sizde iyi niyetle yaklasmamissiniz ki yapılanları yutup devam etme derdindesiniz.

Ama diyorum ya konuda kimse normal değil.

Ne korkunc bir abiniz varmıs şoklar icindeyim

Size uygun bir gelin olmuş. Bence peşini bırakın, abiniz bu karakterle başka birisini zor bulur.

Konunuzu okurken en başında sizin tanımadığınız insanlar hakkında özellikle fiziksel özellikler üzerinden olumsuz görüş bildirmeniz falan bana zaten konunun devamı için az çok ipucu vermişti. Okuyunca daha da iyi anladım. Karşı tarafa zaten diyecek bir şey bulamadım. Bundan sonrasında da iletişimi tamamen kesmek her iki taraf için daha hayırlı olur gibi geldi.

ya bunu gerçekten sabitlemek istiyorum şuraya
evleneceği insanı o seçer beğenir beni ilgilendirmez ben mi evleniyorum
ama gelip de illa güzel mi çirkin mi diye diretirse fikrimizi söyleriz, kırk yabancı değil bu, abim

Gerçekten çok olaylı durumlar. En başta hatalar silsilesi abiniz tarafından başlatılmış. Yengeniz ondan beter. Çok fena yaa nasıl bir geçim olacak bundan sonra merak ettim. En iyisi hiç muhatap olmamak.

Valla afedersin ama abin de baya karakterliymiş o ne demek ya yazık günah annen baban ne halde kim bilir ama yarın öbürgün onlarda ana baba olacak elbet ilahi adalet ben olsam o gelini çekerim kenara sen hayırdır ya öylede böylede kıymetiniz yok en azından haddini bildirseydiniz

Kusura bakma ama suç sizde. Annemin bı lafı vardır oğlan diye evdeki kızı asla ezmem diye. Buzamana kadar yengenmi vardı hayatınızda da üst üste aramalar görüşmeye çalışmalar. Kardeşimin eside düğün gecesi kavga çıkardı ben annemle babamı salondan aldığım gibi eve getirdim. Ne anneme karşı gelini doldurdum nede kardeşimi. İki gün sonra kavga kıyamet erkek kardeşim annemle kavga ediyor annemde s.ktiri çekiyor defol git evimden benmi seni doğurdum senmi beni doğurdun diye. Ne benimle ne annemle konuşmadı gelinle kardeşim. İlk bauramda el öpmeye geldiler anneme ayrı bana ayrı. Barıştık yani konuyu açıp uzatmadik. Şuan annem gelini asla aramaz. Kardeşimi arıyor sadece. Bebekleri olacak bebeğe hediyeler hazırlıyor gelinde güya annem hariç bütün akrabalarla iyi bende dahil arar sorar. Anneme karşı bu tutumu yüzünden asla konuşmak istemiyorum ama arada kardeşim var malesef benim kardesimde ailesinin değerini bilmeyen biri. Ben 7 yildir evliyim. Evlenirken ne eşim bana takı sordu nede ben ona sordum ikimizde ailemize teslim ettik üzerine iki yıl borç odedik. Kayınvalidem ile hicmi tartismadim.. cooook. Ama asla saygısızlık yapacak kadar değil arkamida dönmedim onlara sürekli görüşürüz. Eşim benim aileme bende eşimin ailesine saygı duymak zorundayım. Eğer bı gün birimiz birimizon ailesiyle görüşmeme kararı alırsa digerimizde gorusemez. Aile silmek okadar kolay değil. Herkes yerini bilecek. Aklın varsa annenle babana oku bu yazdıklarımı. Asla aramasinlar. Herkes yerini bilsin

Ben asla sizinle aynı şeyi düşünmüyorum. Üstelik karşı taraf sizin böyle bir şey düşündüğünüzü biliyorken istese de size yakın olmaz. Ayrıca ailemden biri sevdiği insan için gelip benden değerlendirme istese ben sevdiği kişi için asla olumsuz yorum yapmam. Sevdiği kişiyi geçin hiç kimse için fiziksel özellikler hakkında değerlendirme yapmak doğru olmaz. Sonuçta bizim haddimiz değil. Zaten bu konuda da en hatalı kişilerden biri de abiniz diye düşünüyorum. Güzel mi çirkin mi diye sormak nedir? Bu nasıl bir kafa yapısı ben pek anlayamadım.

Berbat bir kafa gerçekten, şehzadeye layık kızı bulmak için güzellik yarışması yapıp kızlara puan veriyorlar Kızlar açısından utanç verici, şöyle laflarını döneceğini bilseler bu abiye de bu aileye de hiç bulaşmazlardı eminim

Sormayın gerçekten en tiksindiğim şeylerden birisidir. Böyle şeyleri duyunca sinirlerim bozuluyor ve anlayamıyorum. Beyefendi galiba kendisini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. Adam daha hayatındaki kadına değer vermiyor.

Madem kendi çapınızda güzellik yarışması yapıyorsunuz o zaman biraz düşünmek gerekiyor. Bu kızlardan birinin aileye geleceği belli, siz utanmayacak mıydınız? Meraktan soruyorum diyelim ki abi pek beğenmediğiniz kızla evlendi o zaman utanç verici bir durum olmayacak mıydı kendinizden utanmayacak mıydınız kızın arkasından konuşup sonra kızın yüzüne bakmaya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…