Abartıyor olabilir miyim? Eşimin ailesine alışamadım sanırım.

Allah seni inandirsin yatili misafiri gunahim kadar sevmem ben ama bazen ses cikarmiyorum,sebep de sirf esimi gucendirmemek,onun hatri olmasa cok da fifi der gecerdim inan. Esime bakiyorum mesela ben nasil rahat,sanirsin anam dogurmus onu, gayet oz oglu gibi davraniyor. Hizmet etmekte zaten sorun yok,benim yaptigim kadarini yapar,harika bir adam mi yoo son derece standart erkek. Elbette herkes oyle olmaz,ama bu yonde egitilebilirler belki diye soyledim yoksa yatili misafir deyince tuylerim urperir

Hediye konusunu ben fazlalik olarak yapilmis gordum sadece,konuda gectigi icin soyleyeyim dedim. Ailenin ruhu duymamistir,konu sahibi de iyilik olsun diye yapmis ama bilirsin aryacigim kimseye iyilik yaramaz. İstedikce fazlasini isterler. Tepene cikarlar. Ona engel olmak icin herkese hak ettigi gibi davranmak lazim. Ne eksik ne fazla. Simdi konu sahibi cok yeni evli,evine bu insanlari yatili kabul etmek istemese hakli,ama esi arkasinda degil. Bu durumda ya kavga kiyamete devam edecek olay nere giderse gitsin diyecek,ya da sineye cekip esini hizmet etme ve diger sorumluluk konularinda guzelce isleyecek. Baska care goremedim ben.

Ve kesinlikle haklisin,esinde problem var. Kimsenin anasiyla bacisiyla evli degiliz,onemli olan aradaki kopru olan kisiler yani eslerimiz.

Ilk önce harika bir kadinsin! Pembis bir gelin olarak surda kalbimi birakiyorum

Ciddi olarak o ilk cümlen ile acaip güldüm. Üstüne ekleyim, ben misafir agirlarken bile tüylerim ürperiyor. 6 yillik evliyim sadece 1 defa yatili misafirim oldu. Bu konularda çok berbatim zaten, pek becerikli bir tip degilim zaten.Hali ile bu konuda biraz daha ön yargili olabilirim :) Esimde bu konuda ayni düsündügü için, simdiye kadar bir sorunda olmadi fazla.

Ki benim esimde misafir agirlandiginda esit sekilde yardim eder, evi beraber temizleriz, çaylari koyar, masayi hazarlar,.. Ancak içimdeki bir ses diyor ki bu konudaki es kisisi öyle olmaz diye :)

Ikinci paragrafin harika. Cogu konularda ellerini yorulmasin dark, paragrafi kopyala yapistir. Her konuda geçerli çünkü. Ve haklisin, ya konu sahibi rest çekecek ve baya büyük bir olay olacak. Yada gelmelerine ses etmeyecek.

Içimdende diyorum ki aslinda gelmeleri daha iyi olur. Konu sahibi is ve kursunu bahane edebilir is yapmamak için. Onlarda musait olmayan zamanda gelmemenin nelere yola açacagini ögrenmis olurlar.

Pembisim kalpler karsilikli
Bir dark bir arya kolay yetismiyor
Haksizlik olan konularda aninda guzelce soylemek gerekiyor es ailesine. Misal su yatak hazirlamama olayinda ben olsam gider nisanlimi uyandirir hani ben nerde yaticam derdim (yorgani kaldirip gel burda yat dermis ahahaha)
Yani isin geyigi o,en kotusu sabah millet uyandiginda yatmaya yer bulamadim derdim,asla laf sokarak degil gayet dobra olmak gerekiyor. Deli zannedip sopalarini sakliyorlar. Baska cozumu yok.

Ben de 5,5 senelik evliyim,bu adami bu hale getirmek kolay olmadi evlilik zaten zor,zaten sıkıcı. Bir de taraflar birbirlerine yaklasmazlarsa eziyete donusur.

Çocukların dayılarına birşey aldırmalarında elbet birşey yok. Ama her gördüklerini aldırmalarında her yere gitmek istemelerinde birşey var ama. Üstelik işleri bitince asla da dayılarına yaklaşmazlar sevmezler. Eşime üzülüyorum boşa emek veriyor verecek. O çocuklar işleri bitince asla dayılarına arayıp sormayacaklar

İlgilenmeyi düşünmüyorum zaten. Bu seferlik idare ederim ama korkuyorum her canları istediğinde ordu kadar insanın evime dolmasından. Şimdi müdahale etmezsem hep böyle olacakmış gibi hissediyorum. Ayrıca küçük kızdan da hoşlanmıyorum zaten. Büyümüş halini düşünemiyorum bile.

İş bekleyip beklemeleri önemli değil benim için. Canım istemezse onlar bekliyor diye iş yapmam ben. Ama ben evimde yokken ne yapacaklar benim evimde anlamıyorum doğrusu.

Bu ne ya gelip 1 hafta kalacaklar. Bi de sonra Şubat tatilinde daha uzun kalacaklarmis eviniz onlarin tatil mekanı heralde.. Ayy kendi akrabaların yetmiyor gibi evlenince 2 ye katlaniyorlar bir de
Eşime açık açık söyledim şubatta gelmeyecek kimse bu eve dedim. Tamam ben giderim o zaman dedi. Git dedim

İlgilenmediğiniz için sorun yaratıyor mu kayınvalideniz peki?

Hiç abartmııyorsunuz hatta sabırlısınız.
Nasıl başlarsanız öyle gidiyor evlilikler.
En iyisi gelseler de fazla iş yapmayın hatta kocanızla aranızın ne kadar iyi olduğunun da altını çizen imalarda bulunun ki eşinize karşı sizi dolduramayacak kadar korksun gözleri.

Bu seferlik eşimin hatrı için idare edeceğim ve tam da dediğiniz gibi yapacağım. Am korkum şu: şimdi Br ayar vermezsem bu hep böyle gider. Sürekli evde olsam da olmasam da. Kendi evleri gibi girer çıkarlar. Beni de bir gün bile dinlemezler. Eşimin amcasının karısı bile anahtarı verirsin bize biz gelir kalırız diyor. Düşünün gerisini. Halden anlayacak birileri değiller. Rahatsızlığımı belli etmem lazım. Her ne kadar abla olsa da artık burası onların evi değil. Kendi kafalarına göre değil bizim onları ağırlamak istediğimiz zamanlara göre hareket etmek zorundalar diye düşünüyorum.
Dayılarının çocuklara birşey almasına gelince onların isteklerine yetişemeyiz biz. Ben çalışıp düğün borcu ödeyeceğim, çocukların babası yeni evlendiği kadının çocuğuna bakacak ben eşime bakıcam eşim de o çocuklara birşey mi alacak yani. Ben yokum böyle işte.

Hediye konusunda şöyle bir durum var. Nişandan sonra biz onlara bohça götürmeye gidememiştik. Bu yüzden birşeyler ben götürmek istedim. Yaşadığım yerde alacak vaktim yoktu iş çıkışı direk otogara gitmiştim ve sabaha karşı otogardan indim.

Gereksiz olmus iste. Bu insanlara karsi degil ama,kendiniz icin. Es aileniz zaten anlayacak durumda degil o belli oldu.
Nisandan sonra bohca goturemediyseniz de ille bir sey almak zorunda degildiniz. Merhametten maraz dogmus

Ben de böyle düşünüyorum. Yapacakları o zaten her tatilde cümbür cemaat gelecekler bize. Buna engel olmam gerek. En azından kafalarına her estiğinde gelemesinler

Ben de böyle düşünüyorum. Yapacakları o zaten her tatilde cümbür cemaat gelecekler bize. Benim yapacağı

İş bekleyip beklemeleri önemli değil benim için. Canım istemezse onlar bekliyor diye iş yapmam ben. Ama ben evimde yokken ne yapacaklar benim evimde anlamıyorum doğrusu.
Yeni gelin evi ne yapılır?görümce ve kaynana tarafından didiklenir. Belki karıştırılır özellikle yatak odası. Allah sabır versin. Karşıdaki insan art niyetli olunca öyle gelen misafirin açık aradığını düşünüyor insan. Valla ben 3 aylık evliyken görümcemin görümcesi yatılı gelmek istemişti. Aldı ağzının payını

Hepsini yerde yatır. Geç geliyorsun zaten yemek de koyma önlerine. Gerekirse kötü gelin desinler. Tavrını koy ki ömrün boyunca rahat et. Küserlerse de şanslısın.

Öncelikle çok guzel anlatmışsınız sizi tebrik ederim.
2. S
Tam kan emici bir aile.Hiç abartmıosunuz.

Küçücük çocuğun yanında konuşulursa oda gelip sana iş yap der tabi... Surat assan misafirperver olmasan suçlu sen çıkarsın.Eşin sana hak verir mi sanmam çok nadirdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…