Allah seni inandirsin yatili misafiri gunahim kadar sevmem benSorumluluk bizde derken, sadece agirlamak/ev isi olarak demedim. Insan eti agir degerler. Ben huzursuz olurum ben olmadan, baskalarin evde yatili kalmasi. Özel hayatima müdahale olarak görürdüm.
Ve öyle biraz daha gerici bir ailede (gelin is yapar), yine ihale konu sahibine kalir. Hadi diyelim es kisisi diyor ki "tamam ben agirlarim, yediririm, evi temizlerim". Eminim ki bu aile yine "bu nasil is, sen erkek olarak niye bunlari yapiyorsun" diye koca kisisini doldurur. Yine olan konu sahibin evliligine olacak.
Ha tabiki, olgun adam doldurusa gelmezdi. Ama ayni zamanda olgun adam önce esine sorar musaitmisin, nasil yapalim diye.
Ve bayram hediye konusu biraz daha netlesti. O konuda sana hak verdim. Ancak bu insanlar sirf hediye almadilarmi diye konu sahibine güceniyordu? Oda ayri bir tuhaf. "Hediye yoksa, sana yatma yeride yok" düsencesi çok tuhaf.
Ne bilim, bana sorarsan bu evlilik her sartta çatirdayacak. Bu nisanlilik döneminden belli. Konu sahibi suçu aileye atmak istesede, bence asil problem es kisisi.
Allah seni inandirsin yatili misafiri gunahim kadar sevmem benama bazen ses cikarmiyorum,sebep de sirf esimi gucendirmemek,onun hatri olmasa cok da fifi der gecerdim inan. Esime bakiyorum mesela ben nasil rahat,sanirsin anam dogurmus onu, gayet oz oglu gibi davraniyor. Hizmet etmekte zaten sorun yok,benim yaptigim kadarini yapar,harika bir adam mi yoo son derece standart erkek. Elbette herkes oyle olmaz,ama bu yonde egitilebilirler belki diye soyledim yoksa yatili misafir deyince tuylerim urperir
Hediye konusunu ben fazlalik olarak yapilmis gordum sadece,konuda gectigi icin soyleyeyim dedim. Ailenin ruhu duymamistir,konu sahibi de iyilik olsun diye yapmis ama bilirsin aryacigim kimseye iyilik yaramaz. İstedikce fazlasini isterler. Tepene cikarlar. Ona engel olmak icin herkese hak ettigi gibi davranmak lazim. Ne eksik ne fazla. Simdi konu sahibi cok yeni evli,evine bu insanlari yatili kabul etmek istemese hakli,ama esi arkasinda degil. Bu durumda ya kavga kiyamete devam edecek olay nere giderse gitsin diyecek,ya da sineye cekip esini hizmet etme ve diger sorumluluk konularinda guzelce isleyecek. Bas
ka care goremedim ben.
Ve kesinlikle haklisin,esinde problem var. Kimsenin anasiyla bacisiyla evli degiliz,onemli olan aradaki kopru olan kisiler yani eslerimiz.
Pembisim kalpler karsilikliIlk önce harika bir kadinsin! Pembis bir gelin olarak surda kalbimi birakiyorum
Ciddi olarak o ilk cümlen ile acaip güldüm. Üstüne ekleyim, ben misafir agirlarken bile tüylerim ürperiyor. 6 yillik evliyim sadece 1 defa yatili misafirim oldu. Bu konularda çok berbatim zaten, pek becerikli bir tip degilim zaten.Hali ile bu konuda biraz daha ön yargili olabilirim :) Esimde bu konuda ayni düsündügü için, simdiye kadar bir sorunda olmadi fazla.
Ki benim esimde misafir agirlandiginda esit sekilde yardim eder, evi beraber temizleriz, çaylari koyar, masayi hazarlar,.. Ancak içimdeki bir ses diyor ki bu konudaki es kisisi öyle olmaz diye :)
Ikinci paragrafin harika. Cogu konularda ellerini yorulmasin dark, paragrafi kopyala yapistir. Her konuda geçerli çünkü. Ve haklisin, ya konu sahibi rest çekecek ve baya büyük bir olay olacak. Yada gelmelerine ses etmeyecek.
Içimdende diyorum ki aslinda gelmeleri daha iyi olur. Konu sahibi is ve kursunu bahane edebilir is yapmamak için. Onlarda musait olmayan zamanda gelmemenin nelere yola açacagini ögrenmis olurlar.
Çocukların dayılarına birşey aldırmalarında elbet birşey yok. Ama her gördüklerini aldırmalarında her yere gitmek istemelerinde birşey var ama. Üstelik işleri bitince asla da dayılarına yaklaşmazlar sevmezler. Eşime üzülüyorum boşa emek veriyor verecek. O çocuklar işleri bitince asla dayılarına arayıp sormayacaklarBence ilk olaylarda gayet haklısınız. Belli alıngan bir aileye denk gelmişsiniz, siz gayet tatlı yaklaşmışsınız bir suçunuz yok.
Gelip kalmaları konusunda bence o kadar büyütülecek bir durum yok. Şöyle düşünün mesela sizin akrabanız gelecek olsa sizi mi arar eşinizi mi? Rahatsız olabilirsiniz ama ben yokken evime gelmelerini istemiyorum gibi bir tavır boşuna huzurunuzu kaçırır, eşinizle aranızı bozar. Ben olsam idare ederdim kırk yılda bir olan şey sonuçta. Çocukların dayılarına bir şey aldırmasında da problem görmüyorum.
İlgilenmeyi düşünmüyorum zaten. Bu seferlik idare ederim ama korkuyorum her canları istediğinde ordu kadar insanın evime dolmasından. Şimdi müdahale etmezsem hep böyle olacakmış gibi hissediyorum. Ayrıca küçük kızdan da hoşlanmıyorum zaten. Büyümüş halini düşünemiyorum bile.Allah yardımcınız olsın. Çocuklu görümce başınıza bela olacak belli. O çocuğu da terbiyesiz. Ne demek sen gelinsin iş yap. Zihniyet belli. Annen de bu yüzfen mi boşandı diyeceksin olmayacak. Yerinizde olsam yatak odamı kitler, gelebileceğim kadar da geç gelirdim eve. Ne kadar az görürsen o kadar iy. Ayrıca yerinizde olsam beton gibi sert bir yer yatağı kurarım. Daha 2,5 aylık evli adamın evine o kadar yatılıya mı gidilir
İş bekleyip beklemeleri önemli değil benim için. Canım istemezse onlar bekliyor diye iş yapmam ben. Ama ben evimde yokken ne yapacaklar benim evimde anlamıyorum doğrusu.Üstelik mesela ben öğretmenim ve öğretmen okula gidiyor ama eve gelecek misafir bu meslekten değilse ev sahibi yoksa evde duruyor. Benim en sevmediğim şey ben yokken evde misafir olması. İş bekler dururlar. En güzeli o günler eve hep işim var diye geç girmek
Yatak odamı kitlersem eşimle aramız bozulur.Hiç abartmıyorsun geldiklerinde yatak odanı kilitle ,asla yüz verme ,o ufak kız gelinsin vs derse bir daha çalışıyorum annen gibi evde otursam iş yaparım de
Eşime açık açık söyledim şubatta gelmeyecek kimse bu eve dedim. Tamam ben giderim o zaman dedi. Git dedimBu ne ya gelip 1 hafta kalacaklar. Bi de sonra Şubat tatilinde daha uzun kalacaklarmiseviniz onlarin tatil mekanı heralde.. Ayy kendi akrabaların yetmiyor gibi evlenince 2 ye katlaniyorlar bir de
İlgilenmediğiniz için sorun yaratıyor mu kayınvalideniz peki?Abartmıyorsun tabi ki de, sana sormadan geliyorlarsa elini hicbir seye de sürme aynı rutin hayatına devam et yani. 3 gün önce kayinvalidem geldi bana söylemeden esime haber vermis ondan öğrendim ben de sizin hesap, hic extra bir hazirlik yapmadim yeltenmedim de, gece gec yatarlar ben bebegim yatınca uyuyup dinlenebiliyorum anca, erkenden yattım yatagina da karışmadım, ertesi gün sinemaya gitme planımız vardı bozmadımoglen gidip aksam geldim o evde takıldı. Habersiz geliyorsan bunlari da ongorerek geleceksin tek kelime edemedi. Siz de öyle yapin karışmayın
Bu seferlik eşimin hatrı için idare edeceğim ve tam da dediğiniz gibi yapacağım. Am korkum şu: şimdi Br ayar vermezsem bu hep böyle gider. Sürekli evde olsam da olmasam da. Kendi evleri gibi girer çıkarlar. Beni de bir gün bile dinlemezler. Eşimin amcasının karısı bile anahtarı verirsin bize biz gelir kalırız diyor. Düşünün gerisini. Halden anlayacak birileri değiller. Rahatsızlığımı belli etmem lazım. Her ne kadar abla olsa da artık burası onların evi değil. Kendi kafalarına göre değil bizim onları ağırlamak istediğimiz zamanlara göre hareket etmek zorundalar diye düşünüyorum.Bence senin de abarttığın noktalar var ama asıl sorun eşinin davranışı. Ailesi size gelmek istediğinde sana o tarihte müsait olup olmadığını sorması gerekiyor. Çocuklara bişey alma konusunda dert edilecek birşey yok bence tabiki alacak dayilari sonuçta.
Her şeyi geçtim nişanlılık döneminde ailenin hareketleri seni rahatsız etmiş ama yine de evlenmissin. Bu saatten sonra esinin ailesini sevmesen bile saygılı bir sekilde ilişkiyi surdurmen gerekir. Ailesiyle ilgili de esinle tartışıp ne onu ne kendini uzme bence. Tatlı bir dille soylersen seni dinler. Tartisirsan zitlasir. Madem geliyorlar ve sen de yogunsun.hic surat asma bence insanlara 3 5 konuşup işine bakarsın
Hediye konusunda şöyle bir durum var. Nişandan sonra biz onlara bohça götürmeye gidememiştik. Bu yüzden birşeyler ben götürmek istedim. Yaşadığım yerde alacak vaktim yoktu iş çıkışı direk otogara gitmiştim ve sabaha karşı otogardan indim.Bu kasim ve nisan tatillerini duzenleyenler Turkiyede yasamiyor sanirim. Eger ki kadin olsalardi ve Turkiyede yasasalardi neler olacagini bilir ve asla yapmazlardi
Olaylarin buyuk cogunlugunda haklisiniz,ben sadece haksiz gordugum noktalarinizi soyleyeyim. Nisanliyken gidip neden maaileye hediye aliyorsunuz cok anlamsiz,hem de bayram gunu. Hani onceden alip gitmis olsaniz tamam da,uygunsuz olmus sanki fakire yardim yapar gibi gittigin yerden almak.
Siz onlara gidip kalmissiniz,onlar da sizin evinize gelip kalacak. Cunku bu aile islerinde her sey karsilikli. Size yatak gostermemis olmalari kendi ayiplari tabii ona diyecek laf yok. Anlattiginiz aile yapisi nisanliyken yapilan yatili ziyaretleri hos karsilamaz,keske gitmeseydiniz,gosterdikleri tavirdan da sizi orada gormekten hoslanmadiklari anlasiliyor zaten.
Size geleceklerini kendi ogullarina soylemeleri cok normal. Sizin babaniz gelecegi zaman esinizi aramiyordur. Hayat musterek siz mesgulseniz esiniz ilgilenebilir evde ailesiyle,yemek yapabilir,temizlik yapip hizmet edebilir.
Gereksiz olmus iste. Bu insanlara karsi degil ama,kendiniz icin. Es aileniz zaten anlayacak durumda degil o belli oldu.Hediye konusunda şöyle bir durum var. Nişandan sonra biz onlara bohça götürmeye gidememiştik. Bu yüzden birşeyler ben götürmek istedim. Yaşadığım yerde alacak vaktim yoktu iş çıkışı direk otogara gitmiştim ve sabaha karşı otogardan indim.
Ben de böyle düşünüyorum. Yapacakları o zaten her tatilde cümbür cemaat gelecekler bize. Buna engel olmam gerek. En azından kafalarına her estiğinde gelemesinlerGayet haklısın, acilen mesafe koyman gerekiyor. Eşin de sana sormadan kabul ederek hata etmiş, madem geliyorlar hiç yemek falan yapma. İşten gel duşunu al yat, laf falan sokmaya kalkarlarsa da keşke gelmeden önce müsait olup olmadığımızı sorsaydınız de . Eşine de çalıştığını o yüzden de hiçbir şey yapamayacağını söyle. Dışarıdan yemek söylemeleri için dönerci, pizzacı falan kartı bırak mesela numara için. Arayıp söylesinler,ödesinler . Normalde misafire tabiki ödetilmez ayıptır ama misafir de misafirliğini bilecek. Bunlar resmen emrivaki yaparak gelmeye kalkmışlar. Bir kez böyle yemeğe falan para ödesinler, evde yiyecek bir şey bulamasınlar daha öyle akıllarına esince gelmezler. Onlar gelmeden alışveriş de yapma hiç.
Anladığım kadarıyla ailecek eşinin her şeylerine koşmasına alışmışlar, seni de bu duruma alıştırmaya çalışıyorlar. Mutlaka mesafe koymalısın. O görümcenden hele kesinlikle uzak durmaya bak,tam ortalık karıştıracak cinsten. Sizi nişanlıyken yol etmeye götürürken eşiniz orda bile iki dakikada annem alındı etti diye laf etmesi bunun göstergesi. Telefonda konuşurken de bu kadar yumuşak konuşmayın, bir daha konuşursanız mesela direk diyin ki bize sorup gelmenizi isterim ,her zaman müsait olmayabiliyoruz bizim de planımız oluyor. Bir alışırlarsa her tatilde size cümbür cemaat gelirler yoksa.Şimdiden tavrınızı belli etmeniz lazım, nasıl alışırlarsa öyle gider.
Ben de böyle düşünüyorum. Yapacakları o zaten her tatilde cümbür cemaat gelecekler bize. Benim yapacağıGayet haklısın, acilen mesafe koyman gerekiyor. Eşin de sana sormadan kabul ederek hata etmiş, madem geliyorlar hiç yemek falan yapma. İşten gel duşunu al yat, laf falan sokmaya kalkarlarsa da keşke gelmeden önce müsait olup olmadığımızı sorsaydınız de . Eşine de çalıştığını o yüzden de hiçbir şey yapamayacağını söyle. Dışarıdan yemek söylemeleri için dönerci, pizzacı falan kartı bırak mesela numara için. Arayıp söylesinler,ödesinler . Normalde misafire tabiki ödetilmez ayıptır ama misafir de misafirliğini bilecek. Bunlar resmen emrivaki yaparak gelmeye kalkmışlar. Bir kez böyle yemeğe falan para ödesinler, evde yiyecek bir şey bulamasınlar daha öyle akıllarına esince gelmezler. Onlar gelmeden alışveriş de yapma hiç.
Anladığım kadarıyla ailecek eşinin her şeylerine koşmasına alışmışlar, seni de bu duruma alıştırmaya çalışıyorlar. Mutlaka mesafe koymalısın. O görümcenden hele kesinlikle uzak durmaya bak,tam ortalık karıştıracak cinsten. Sizi nişanlıyken yol etmeye götürürken eşiniz orda bile iki dakikada annem alındı etti diye laf etmesi bunun göstergesi. Telefonda konuşurken de bu kadar yumuşak konuşmayın, bir daha konuşursanız mesela direk diyin ki bize sorup gelmenizi isterim ,her zaman müsait olmayabiliyoruz bizim de planımız oluyor. Bir alışırlarsa her tatilde size cümbür cemaat gelirler yoksa.Şimdiden tavrınızı belli etmeniz lazım, nasıl alışırlarsa öyle gider.
Yeni gelin evi ne yapılır?görümce ve kaynana tarafından didiklenir. Belki karıştırılır özellikle yatak odası. Allah sabır versin. Karşıdaki insan art niyetli olunca öyle gelen misafirin açık aradığını düşünüyor insan. Valla ben 3 aylık evliyken görümcemin görümcesi yatılı gelmek istemişti. Aldı ağzının payınıİş bekleyip beklemeleri önemli değil benim için. Canım istemezse onlar bekliyor diye iş yapmam ben. Ama ben evimde yokken ne yapacaklar benim evimde anlamıyorum doğrusu.
Tam kan emici bir aile.Hiç abartmıosunuz.Sevgili kk üyeleri. Aranıza yeni katıldım ama bu formdan daha önceden haberim vardı. Eşimin ailesiyle ilgili hoşuma gitmeyen birkaç şey var. Sizinle paylaşıp önerilerinizi değerlendirmek istiyorum. Zira cahillik de yapıyor olabilirim.
2.5 aylık evliyim henüz. 2 görümcem var ama ben birisiyle ilgili biraz ön yargı oluşturmaya başladım.
Olay 1: yeni nişanlanmıştık o zaman ve bayram için ziyaretlerine gitmiştim Adanaya. Neyse ilk gün eşimin akrabalarını ziyarete gidecektik. Kahvaltıdan sonra evden biz eşimle çıkarken ablasına "neden beraber gitmiyoruz beraber gidelim" demiştim. "siz gidin bizim hazırlanmamız uzun sürer" dedi. Biz çıktık evden ve tüm akrabaları gezdik. En son eşimin bir teyzesinde oturuyorduk oradan çıkınca da Adanayı gezdircekti eşim bana. Biz otururken eşimin annesigil geldi. Onlarla birlikte de biraz oturduk sonra eşim kalkalım, geç kalıyoruz dedi. Ben annesigil de davet ettim beraber gidelim diye gelmediler. Neyse annesi alınmış. Bunu sonradan öğrendik. Biz eşimle Adana'ya gittik ama çok da gezmedik zaten. Ben elim boş gitmiş olmayım diye hepsine birer hediye aldım. Eşimin ablası eşinden ayrı ve küçük iki çocuğu var. Çocukları falan sevindirmek istedim. 2 ablasına, babasına birer gömlek aldım. Çocuklara üst baş aldım. Annesine fincan takımı aldım. Biz alışveriş yaparken annesi arka arkaya eşimi aradı. Ne dediyse bilmiyorum eşim çok sinirlenmişti. Hatta eşim telefonu kapatırken "biz bunlar için uğraşıyoruz bunların yaptığına bak" demişti. Üstünde durmadım olayın. Neyse eve döndük ben arabanın bagajından pijamalarımı aldım. Eve çıktık. Herkes yatmış, bana bir yer bile ayırmamışlar yatmak için. Neyse kapıdan döndük teyzesigile geçtim orada kaldım. Bu olaydan sonra asla da ısınamadım zaten o eve. Ne zaman gitsem hala kendimi misafir gibi hissediyorum orada.
Olay 2: Hediyeleri vermekte tereddütlüydüm o hareketten sonra ama son gün vermeye karar verdim. Hediyeleri de hepsine verirken o gün bunları aldığımız için Adana'ya gittiğimizi söyledim. Umarım beğenirsiniz dedim. Onları utandırmak için söyledim doğrusu. Ve utandılar da zaten o ifadeyi gördüm suratlarında. Bayramın son günü memleketime dönüyordum. Beni otogara bırakacaktı eşim. Ben araba indim vedalaşıp. Eşime hemen ayak üstü o boşanmış olan ablası "teyzemgilde biz gelince kalkıp gittiniz annem alındı" demiş. Bunu söylemenin ne acelesi varsa. Tabi o zamanlar eşim bana destek yani beni asla suçlamazdı ailesine karşı.
Olay 3: evim tutulmuştu. Bizde yeni gelin evi coşkuyla döşenir. Annesi beni aramıştı." evi tuttuk anne haftasonu temizlik yapılacak eşyalar yerleşecek sende gel" dedim. Çünkü bizde öyle olur. Kayınvalide olur, genç kızlar olur şenlik havasında çeyiz serilir. Gitmiş onu hemen eşime söylemiş beni temizliğe çağırdı diye. Eşim bana gelip hesap sordu. Annemi temizliğe mi çağırdın dedi. Ben de olayın aslını anlattım. Ama çok sinirlenmiştim. Nişanı atmaya karar verdim. Eşim bırakmadı beni. Zaten iyice soğudum kadından. Çeyizimi bile annemler getirdi evime.
Ne zaman gitsem ziyaretlerine hiç önem vermiyorlar bana. Salonda yerde yatıyorum kendileri de baş köşede yatıyor. Onlar bize geldiklerinde annem hep kendi yatağını onlara verirdi benim yatağımı onlara verirdik. Onlarda beni yerlerde süründürüyor.
Şimdi esas rahatsız olduğum şey şu:
Kasımda okullar tatilmiş. 1 haftalığına bize cümbür cemaat kalmaya geliyorlar. Ben hem çalışıyorum hem de iş sonrası dil kursuna gidiyorum. Hafta içi eve girmem akşam 11 oluyor. Ben evimde yokken gelmelerini istemiyorum açıkçası. Üstelik kimse arayıp beni "gelmek istiyoruz uygun musunuz?" demediler. Eşimi aramışlar gelcez diye. O da buyurun gelin demiş. Çok büyük kavga ettik. Bence beni yok saymak bu başka bişey değil. Ablası bir de o kadar rahat ki. Ben aradım kadını. Bize gelecekmişsiniz abla dedim evet dedi." 29 ekim dolayısıyla 4 gün tatilimiz var o zaman gelseydiniz 4 gün hep beraber gezerdik diğer türlü biz evde yokuz takılamayız" dedim. Kısaymış istemiyor. Üstelik diyor ki "Ben şubat tatilinde gelip daha uzun süre kalacaktım" diyor. Hiç sorduğu, danıştığı yok. Çok pervasız bir hareket bence. Bir de kızı var 2. Sınıfa giden. "bana diyor ki sen gelinsin iş yap". Normalde çocukları severim üstelik babasız büyüyorlar. Bende babasız büyüyen birisi olarak kıyamıyorum ama böyle konuşup durması da sinirimi bozmaya başladı. Her gördüğünü istiyor aldırmaya çalışıyor. Anneden para çıkmıyor eşimden çıkıyor. Ben hiç böyle bir çocuk değildim mesela. Çünkü annem bana hep tembihkerdi "kimseden birşey alma. Dayılardan birşey isteme onların da kendi aileleri var diye" Kk üyeleri size sormak istediğim de bu aslında. Ben mi abartıyorum bu düşünceme?