Abartıyor olabilir miyim? Eşimin ailesine alışamadım sanırım.

Eşimi de aslında bu olaylar sayesinde tanıyacağımı düşünüyorum. Geldiklerinde de asla ilgilenmeyeceğim. Annesi muhakkak alınacak bişey bulacaktır. Düğünden sonra takıları onlara bırakmadım diye alınmış 2 gün ağlamış. Balayından dönünce eşime bunu söylediler. Daha doğrusu teyzesi söyledi. Şebeke gibiler. Kendileri söylemiyor eşimin gözünde kötü olmamak için sağdan soldan duyurmaya çalışıyor annesinin ağladığını. Bu ince planı eşim anlayamıyor.

annem hep kendi yatağını onlara verirdi benim yatağımı onlara verirdik. Onlarda beni yerlerde süründürüyor.
Ay büyük sözüme tövbe ama ne kimsenin yatak odasında yatağına yatarım ne de kendi yatağıma yatırırım.
Bunu daha öncede duydum, en gereksiz misafirperverlik örneği.
Umarım onlar geldiğinde yatağınızda birilerini yatırmazsınız. Üstelik birinde siz yerde yatıran diğerinde hiç yatak bile ayarlamayan insanlara.

Hiç sormayın valla. Maaşlarımız yattığı gün taksitlere gidiyor. Hiç bir hobimiz yapamıyoruz, gitmek istediğimiz yerlere gidemiyoruz. Kayınvalidemde taktığım bir de şu var. Sürekli diyor ki ikiniz maaşınızı bir araya getirirseniz geçinebilirsiniz. Benim maaşıma takmışlar. Amaç belli ben maaşımı getircem eve eşimde maaşından artırdığını ablasına ablasının çocuklarına gönderecek. Çok yanlış kayaya çarptılar haberleri yok. 2 ay perde ve halı taksidini yatırdım. Ama dil kursumda upper seviyenin parasını eşime ödeticem. Ben milletin çocuğunu besleyemem. Benim annem de duldu ama yıllarca sigortasız çalıştı temizlikçilik, hizmetçilik yaptı ve beni okuttu. Elin çocuklarına bakayım diye değil yani bunlar. Görümcemde çalışabilir. Görümcemin baktığı işler sekreterlik, idari evrak işleri gibi işler. Öyle işlerde üniversite mezunlarını alıyorlar artık. Lise terk bir kişiye vermiyorlar o işi. O da iş bulamadım diye geziyor ortalıkta. Daha o emektar anneme bir faydam olmadı kusura bakmasınlar yani.

Benim buradaki takıldığım nokta evde ne eşim ne de ben varız. Ben evde yokken evimde bir ordu kadar insanın olmasını bilmek beni rahatsız ediyor. Siz çalışıyor musunuz yoksa misafiriniz geldiğinde evinizin başında durabiliyor musunuz? Ben şahsen evde olmadığım için çok rahatsız oldum.

Eşimle bağırıştık da güzellikle de konuştuk. Eşim bir dahaki gelmeye kalkmaları durumunda benimle plan yapmaları gerektiğini söyleyecek. Birde eşim dedi ki 'evde temizliğini yaparlar yemeğini yaparlar daha ne istiyorsun sen de 1 hafta rahat edersin en azından' dedi. Bu hoşuma gitti ben de dedim ki 'benim işten ve kurstan çıkıp nasıl geldiğimi biliyorsun direk geçer yatarım hiç bir iş de yapmam' dedim. Tamam dedi. Sizlere gelip gittiklerinde neler olduğunu anlatacağım. Buraya yazıyorum kadın yine bişeye alınacak ve eşimin kulağına bunu kaçırmanın bir yolunu bulacaklar ben de sorun yaratıcam. Ama bu sefer sorunu eşime değil direk ailesine yaratıcam.

Sonuna kadar haklısın. Ne yazık ki çoğu kadın evlenince aynı şeyleri yaşıyor. Allah sabır versin demeye geldim
Ben dik bir insanımdır ve tahammülsüz birisiyim. Uzun süre sessiz kalabileceğimi sanmıyorum. Hele ki 8 yaşındaki kızın bile 70 yaşındaki kaynana gibi konuşmalarına hiç katlanamıcam. Eşime de dedim zaten. Bir daha o küçük kızın ağzından birşey duyayım direk ablanla konuşcam bu küçük kız bunları bilemez arkamdan böyle şeyler mi konuşuyorsunuz siz yuvamı mı yıkmak istiyorsunuz dicem. Bir kıvılcım bekliyorum sadece.

Hic abartmiyorsun da eşinin U dönüşü
Eşimde şimdilik U dönüşü yok gibi. Sadece diyor ki eskiden yapılmış hataları unut yeni olaylara göre davran diyor. Gelsinler evinde temizlik yaparlar yemeğini yaparlar daha ne istiyorsun dedi. Bunları sakince beni ikna edercesine söyledi hoşuma gitti. Bir dahaki sefere de seninle plan yapmalarını söylerim dedi seni ararlar dedi. Eşim biraz denge kurmaya çalışıyor gibi. Ona da hak veriyorum gelcez diye emrivaki yapan insanlara gelme diyemez sonuçta. Bu sözleri üzerine bekleyip görecem bakalım. Annesinin yine bir alınganlığı, o bacaksız kızın yine bana kaynanalık taslamasını bekliyorum o zaman eşim yanımda olmaz boşayacağım kararım da kesin bu konuda.

Esin zamanında istediğin kadar hak versin. Nisanliyken senin yanında olan esin, evlenirsin aileci olur. Nitekimde öyle olmus yaptıkları yanına kar kalmış unutulmuş gitmis. Hele çocuğun dediği lafa kimse birsey demiyorsa siz diyin. Çocuk bu duyduğunu söyler.

Aslında eşimi de tanıyabilmem için bazı şeylerin yaşanması gerekiyor. O yüzden çok müdahele etmemeye karar verdim. Zaten artık gidip kalmam da o zaman eşime de söylemiştim ben bir daha bu eve gelmem diye. Ayrıca kendileri çağırıp duruyorlardı gel buraya falan diye. Ben de bayram diye gittim. O gün o hareketin nedeni Adana merkeze gezmeye gittik, anasının dizinin dibinde oturmadık diye bir tepkiydi. Ama herşeyin hesabı sorulur elbet bir gün. Ben de evime onlar gelince rahat etsinler diye kullanmadığımız odaya 2 tane baza koymuştum. İlk fırsatta çıkarıcam evden o bazaları zaten. Yere bir kuru döşek tamamdır yeter onlar için.

Ben de öyle düşünüyorum. Demek ki konuşuluyormuş birşeyler. İstedikleri kadar konuşsunlar kayınvalidemde iş yapmıcam. Geleni gideni bitmiyor. Millete hizmet edemem yani. 2 tane kızı var yapsınlar. Bana ne. Sofra kurmaya sofra toplamaya yardım ediyorum fazlasını da yapamam.

İnan bana benim eşim de öyleydi ne var sanki yaptıklarında diyordu ama zamanla anladı. Hatta bazen benden önce o tepki gösterir

Bence ikinci bi secenek de, esine para birakma. Soyle ki, demek ki geciminizi sagladiktan sonra size bi para kaliyor az veya cok, ve bunu esin ve ailesi biliyor. Sana dusen gorev su; paraniz, maasiniz size yetmesin. Ekstra ihtiyac olusur eve, gerekirse kredi kartinin asgarisini yatirin, gerekirse eksilere dusun. Ama esin, sana ve ailesine yetemedigini ve yetemeyecegini bi kabul etsin. Azcik modu dussun. Zaten sizinle ayni zamanlarda evlenenler, gezip tatil yapmaya, ev araba almaya baslayinca, salak degilse, azcik akfayi calistirip, parami ona gore harcamaliyim diye dusunecektir. Sen bunu anlamasi icin hizlandir sureci.
Ayrica, bu sirada bos durma oyle, esinle aran hep iyi olsun, senin iyi niyetli oldugunun farkinda olsun. Arada kaynana gorumce ikilisine de, bu ay sunu alamadik, suraya paramiz yetmedi gibi, alttan alttan ver mesaji. Anlamazlarsa, bir doz artir soguk davran vs vs.
Kafayi calistir valla yoksa ogullarini bireysel emeklilik gibi goren bu tip ailelerle ugrasmak cok yipratir seni.

İncelik kibarlık yapayacaksınız.
Nasıl davranıyorlarsa öyle davranacaksınız.
Yoksa sürekli sinir harbi içinde olursunuz.
Ben böyleyim onlar neden öyle diye.
Dinimizde kısasa kısas var.
Ben çözümü böyle buldum.
Fakat siz onlar gibi olunca çok bozuluyorlar. Fakat biseyde diyemiyorlar.

Benim gözlemlediğim, hiç bir erkek tutup hanımından annesi veya kardeşi gelecek diye hanımından onay almaz bu bir ama kuzkardeşi erkek evlenmiş olduğu kardeşe para harcatması onaylayacak bir tarafı yok, evlendikten sonra o para harcama kardeş için bitmeli, evlilikte kocanın ailesini sevmesende kocayın hatırına onları idare edeceksin, ben küsmeye karşıyın, evlilik demek sevmediklerini idare etme, politik olma sanatı, bunu çok iyi kıvır iki yüzlü ol, ne şiş yansın ne kebap canım ay sanki ben eşimin ailesinin bütün üyelerini sanki çok mu, seviyorum, hayır bazılarını boğazlamak istiyorum ama o işler öyle kolay değil bekar gibi asla olamıyorsun

Bu yine aile sorunu değil, eş sorunu. Aile kizin kalmasini istemiyorsa, bunu oğullarina diyecekti. Demiyorsa, oğlu birşey yapmiyorsa, yine o kizi en iyi şekilde ağirlamak zorundalar.

Ve hediye almak niye kötü olsun ki? Kiz giderken akil edememiş yada zamani olmamiş olabilir. Fakirlik ile bağkantisini çözemedim.

Konu sahibi bu konuda yaptiğo tek hata ise, büyük bir tartişma çikarmamak.

Ve evet aile tabiki oğula soracak geleceklerinde, mecbur değiller konu sahibine sormayi. Buna katiliyorum. Ancak oğlu eşinin musaitliğine bakmak zorunda. Ona danişmak zorunda.

Ve yeme şimdi bizi dark, evde misafir olursa sorumluluk kadinda kaliyor. Yani oğlu yesin içirsin yine olmuyor. Yine birsürü tantana. Temizliği, yataklari,.. Konu sahibi birşey yapmasa dahi onlar gittikten sonra ev temizleme, çarsaf yikama, ki zaten iş yorgunluğu üstünde. Ve daha yeni evine alişiyor, daha 2.5 aylik evli.

Ben olsam büyük kavga çikarirdim. Ben yokken yatili misafir istemem.

Niye sorumluluk bizde olsun ki hayatim? Hayat musterek,ben gec saatlere kadar disaridaysam esim agirlar misafiri. Agirlayamayacaksa da uygun bir dille musait olmadigini,benim de musait olmadigimi soyler zaten. Evliligin ilk zamanlari bunlari oturtamamis olabilirler ama nasil alistirirsak birbirimizi oyle de devam ederiz bence. Konu sahibi esini bu yolda “egitecek” yapacak bir sey yok,aksi durumda evliliklerinin 10. Yilinda da ayni sorunlar devam eder. Ben onlem maiyetinde soyledim bu yuzden. Adam kendi karisina misafir konusunda danismayi bilmiyorsa egitilmek zorunda. Ha bana dersen ki kimse kimseyi egitmek zorunda degilim diye haklisin derim. Ama iste egitilememis adamla evliysen de ya egiteceksin ya da bosayacaksin o adami.

Hediye konusunda da eger gercekten ozenli davranip hediye almak istiyorsan bunu onceden yapmalisin. Gittigin yerde bayram gunu acik bulacagin yer sınırlı. Alacagin seyler de sınırlı olur. Amac fukaraya yardim etmekse okey gittigin yerde ne bulursan alirsin. Bayram gunu aile ziyaretine veya gezmeye gittiysen alisveris derdine dusmezsin. Mantiksiz olan bu. Gerci nisanli kisisi bunu anlamamis zaten,anca ben gibi biri anlardi

Aileler nisanlilikta cocuklarina kendilerini dinletemezler,cocuklari dinlemez zaten. Ama evlendikten sonra herkes ailesinin lafini dinlemeye basliyor da is isten gecmis oluyor.

Kıvılcım brkliyorum falan demişsin. Öncelikle kendini doldurma. Zaten eve 11 de geliyormuşsun. Yemek işini halletsinler. Temizliği de bırak dağılsın batsın. Onlar gidince halılarını yıkamaya verirsin evini de bi temizletirsin. Yapmazlarsa aman pislendi diye düşünme o bi hafta evi otel gibi kullan. Normalde gelen misafire böyle yapılmaz ama eşinin ailesi daha iyisini haketmiyor. Ama kavga da etme kimseyle ağız dalaşına girme hizmet etme ama güler yüzlü ol. Eşin şimdi seni yalandan pohpohlar ama o evde ailesi üzülürse sonradan birbirini yiyeceksiniz, sen hep gözünde kötü olacaksın.

Sorumluluk bizde derken, sadece agirlamak/ev isi olarak demedim. Insan eti agir degerler. Ben huzursuz olurum ben olmadan, baskalarin evde yatili kalmasi. Özel hayatima müdahale olarak görürdüm.

Ve öyle biraz daha gerici bir ailede (gelin is yapar), yine ihale konu sahibine kalir. Hadi diyelim es kisisi diyor ki "tamam ben agirlarim, yediririm, evi temizlerim". Eminim ki bu aile yine "bu nasil is, sen erkek olarak niye bunlari yapiyorsun" diye koca kisisini doldurur. Yine olan konu sahibin evliligine olacak.

Ha tabiki, olgun adam doldurusa gelmezdi. Ama ayni zamanda olgun adam önce esine sorar musaitmisin, nasil yapalim diye.

Ve bayram hediye konusu biraz daha netlesti. O konuda sana hak verdim. Ancak bu insanlar sirf hediye almadilarmi diye konu sahibine güceniyordu? Oda ayri bir tuhaf. "Hediye yoksa, sana yatma yeride yok " düsencesi çok tuhaf.

Ne bilim, bana sorarsan bu evlilik her sartta çatirdayacak. Bu nisanlilik döneminden belli. Konu sahibi suçu aileye atmak istesede, bence asil problem es kisisi.

Ohh keyife bak sen 11 de isten gel sonra esin ablasina yardim etsin, hayir calissa ama yetmese anlarim ama boylesi resmen insani enayi yerine koymak, bosver esine yardim etme odesin taksitleri kalmasin parasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…