- 28 Kasım 2010
- 41.524
- 137.350
Allah seni inandirsin yatili misafiri gunahim kadar sevmem ben ama bazen ses cikarmiyorum,sebep de sirf esimi gucendirmemek,onun hatri olmasa cok da fifi der gecerdim inan. Esime bakiyorum mesela ben nasil rahat,sanirsin anam dogurmus onu, gayet oz oglu gibi davraniyor. Hizmet etmekte zaten sorun yok,benim yaptigim kadarini yapar,harika bir adam mi yoo son derece standart erkek. Elbette herkes oyle olmaz,ama bu yonde egitilebilirler belki diye soyledim yoksa yatili misafir deyince tuylerim urperirSorumluluk bizde derken, sadece agirlamak/ev isi olarak demedim. Insan eti agir degerler. Ben huzursuz olurum ben olmadan, baskalarin evde yatili kalmasi. Özel hayatima müdahale olarak görürdüm.
Ve öyle biraz daha gerici bir ailede (gelin is yapar), yine ihale konu sahibine kalir. Hadi diyelim es kisisi diyor ki "tamam ben agirlarim, yediririm, evi temizlerim". Eminim ki bu aile yine "bu nasil is, sen erkek olarak niye bunlari yapiyorsun" diye koca kisisini doldurur. Yine olan konu sahibin evliligine olacak.
Ha tabiki, olgun adam doldurusa gelmezdi. Ama ayni zamanda olgun adam önce esine sorar musaitmisin, nasil yapalim diye.
Ve bayram hediye konusu biraz daha netlesti. O konuda sana hak verdim. Ancak bu insanlar sirf hediye almadilarmi diye konu sahibine güceniyordu? Oda ayri bir tuhaf. "Hediye yoksa, sana yatma yeride yok " düsencesi çok tuhaf.
Ne bilim, bana sorarsan bu evlilik her sartta çatirdayacak. Bu nisanlilik döneminden belli. Konu sahibi suçu aileye atmak istesede, bence asil problem es kisisi.
Hediye konusunu ben fazlalik olarak yapilmis gordum sadece,konuda gectigi icin soyleyeyim dedim. Ailenin ruhu duymamistir,konu sahibi de iyilik olsun diye yapmis ama bilirsin aryacigim kimseye iyilik yaramaz. İstedikce fazlasini isterler. Tepene cikarlar. Ona engel olmak icin herkese hak ettigi gibi davranmak lazim. Ne eksik ne fazla. Simdi konu sahibi cok yeni evli,evine bu insanlari yatili kabul etmek istemese hakli,ama esi arkasinda degil. Bu durumda ya kavga kiyamete devam edecek olay nere giderse gitsin diyecek,ya da sineye cekip esini hizmet etme ve diger sorumluluk konularinda guzelce isleyecek. Baska care goremedim ben.
Ve kesinlikle haklisin,esinde problem var. Kimsenin anasiyla bacisiyla evli degiliz,onemli olan aradaki kopru olan kisiler yani eslerimiz.