Komando ,jandarma vs secimler olmus.nisanlim ben piyadeyim dedi.nasil olacak simdi.bende belki benim oldugum ile gelir diye seviniyordum dayim dedi buraya sadece jandarma olsa gelebilirdi dedicok uzaklara duser o diyorya kafayi yiycem piyadenin jandarmadan bi farki yok diyor cok zormus falan offoff
tesekkur ederim yaa.. kotu birsey olmamistir diye kendimi avutuyorum ama, asil orasiyla konusan birinden haber alinca daha bir ici ferahliyor insanin :)
tahmin ettim tumgeneral gelicek demisti sali gunu zaten.. o kalabalikta firsat bulamamistir, aman iyi olsunlar da.. ben raziyim her gun aramasin :)
Bozma moralini arkadasım. :) Rabbim hayırlısını nasip eder inşallah.
Cok zor canimyaaamin insss tek dilegim bu allahtan.cokta karamsarim dayim diyorki normal piyade gitse sıkıntı cekerdi ama sihhiyeden gittigi icin daha rahat olur muhtemelen diyor ama benim kafamda binbir soru birde piyadede komutanlar cok sert ve sıkıbir egitim oluyormus gunde 12 saat sirf egitim dedi bakalim yeterki iyi bir yere dussunde sıkı olsunegitim onemli degildi
Bak dayında daha rahat olur demiş. Sıkıntı etme kendine. Bir yolu bulunur inşallah.
Gerçi kelin ilacı olsa basına sürermiş, benim ki de hasta..
benimkide tankçıydı ozaman 75 gün acemisi gerçi leopard 2 se 75 oluyor.canım Ankaranın havası yaakr demiştim birde acemide yat kalk sürün toz yer benim askerimde hasta olmuştu sesi gitmişti.şimdi yemin töreni hazırlıkları vs yoğunolucak birde benimki gittiğinde kıştı ve denetlemeler vardı mafolmuşlardı yani bunlar olacak şeyler.senin askerinin sağlık problemi olduğu için belki başka bir hizmete verirler .dua et şifa niyetine.gerçekci olmak lazım acemi biraz zorlar birde alışana kadar tabi.orada bozuk para lazım olur çok birde su yok su niyetine kola içiyoruzs derdi,wc ler kapalı akşama kadar enterasan biryer ,duş günleri belli günler.acemi olduğndan sıra çok oluyordu kartta kantinde kantinde nizamiyenin oradaydı ha diyincr alamıyordu burdan biz alıp şifre söylüyorduk. yani aklıma ne geliyorsa yazıyorm :) .birde askerine söyle her seyi biliyororm diye atılmasın ve herzaman saygılı olsun zaten onlar hemen ayrılıyor ve öylelelerini komutanlar cok tutuyor arkasına bir komutanı aldımmı sırtı yere gelmez ve orada bile kalıryani erkek gururu orada işlemesin aklına hep oraya senin için gittiği ve her seye senin için gözyumacağı gelsin.bunlar ince ama önemli detaylar canım
28 gündr ozaman canım .15 liramı ne para veriyorlar canım askeriyede belki azda olsa işini görür.şifre söyle kantin uzak olduğundan kartı alamadığı zamanlarda ben ptt den her yöne kartlar var 5 liralık veya 10 liralık şifreli onlardan alıp şifresini veriyordum.hani senin imkanın varsa sende alıp söyleyebilirsin çünkü tek mutlu oldukları an bizlerle konuştukları an.gurur yapmaması zaten onun lehine olur dediğim gibi komutanlar hemen kayırıyor ,yardımcı bile oluyorlar.onların taburunda varmı bilmiyorum ama br menderes komutan var 10 numara biri ALLAH razı olsun yani insan halinden anlayan biri o asöylüyorum eğer komutanıysa varsa sıkıntısı paylasır.
estagfirullah canımm benim bu topicler neden var :) alışveriş değil canım konuşma kartı benim dediğim.para işinde maalesef öyle yok kart felan ancak banka kartı varsa havale yapabilirsin yada hesap açtırıp .orada bankamtikler var..Evet o 15 lira isini söyledi.
Yani o şifreye alışveriş yapabiliyorlar?
Bir daha konuştuğumda sorarım Menderes komutanı. Cok sagol ya sende olmasan. :)
Komando ,jandarma vs secimler olmus.nisanlim ben piyadeyim dedi.nasil olacak simdi.bende belki benim oldugum ile gelir diye seviniyordum dayim dedi buraya sadece jandarma olsa gelebilirdi dedicok uzaklara duser o diyorya kafayi yiycem piyadenin jandarmadan bi farki yok diyor cok zormus falan offoff
estagfirullah canımm benim bu topicler neden var :) alışveriş değil canım konuşma kartı benim dediğim.para işinde maalesef öyle yok kart felan ancak banka kartı varsa havale yapabilirsin yada hesap açtırıp .orada bankamtikler var..
Yarenlerim... Bugün konuştum sevdiceğimle beeenMüzisyen seçilmişşşş
İns canimya tek istegim dilegim bu zaten.artik kendime birseydiliyemiyorum allahtan herseyim tek dusuncem o oldu.yemek yerken bile onu dusunuyorum nasil acaba ne yerdir ne icerdir diye.sanada gecmis olsun canim atlatir ins bi an once.bian once bitse su gunlerde kavussak askerlerimize.zoryaa
D: bak bugnde 4 buçukta uyandrmşlr garibanları spor fln yaptırıolrmş baya yoruolarmş n işe yarıcksa artk arıyamassam m.etme dedi bida bgn daha sıkıymş
ne 15 lirası anlamadım askerlere mi veriyolar kaçgünden kaçgüne ???
Ay aradi benimki de bugun.. Soyledi kaldirdilar erkenden dedi. Ama general gittikten sora rahatladik, kosu yaptik Sonra da boluklerarasi mac yapildi dedi :) o da aksam arayamayabilirim dedi. İngilizce bilen var mi diye sormuslar, yarin oglen ingilizce sinava gircekmis..
Problem yok ama konuscak insan yok, bunaliyorum dedi.. Simdi ilk soku atlattilar, arkadas var yok telasi basladi sanirim :))
evet askerlere maaş şeklinde.ayda bir olması gerek tam bilmiyorum canım.
ya canım hani konuşma kartı alıyomuşsun ya nerden alıyosun bide şifresini verince o askeriyedeki telefonlara her yazmasında araya bilirmi ? kantine gidemiyomuş yanına da sadece bi kart aldı. eger böyle bişe varsa bitmeden alım .
ya canım hani konuşma kartı alıyomuşsun ya nerden alıyosun bide şifresini verince o askeriyedeki telefonlara her yazmasında araya bilirmi ? kantine gidemiyomuş yanına da sadece bi kart aldı. eger böyle bişe varsa bitmeden alım .
Evet, zor.. İnşallah geçecek bu günler. Bende öyleyim, yemekler kotu dedi bir de.. Patlıcan yiyoruz kabak tadı, kabak yiyoruz patates tadı geliyor dedi.. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?