- 3 Mayıs 2015
- 13.306
- 48.729
- 598
- Konu Sahibi FloralDeren
şey diyomuş ben helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiriyodum
Dağlarda ayak basmadığım taş, adımı duymayan baş kalmadı sjsn
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şey diyomuş ben helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiriyodum
Benimki de beni arayıp sen rahat uyu diye ben burdayım diyordu...Dayım sadece para yatırdı hiç askere gitmedi bedellinin o kısmına denk gelmişti. Evden çıkıp Parayı yatırmaya gittigi bankaya kadar attığı her adımı 10 yıldır anlatıyoraskere gitse ne yapardı
ay benim esim de bunu diyor sürekli sürekli savaşıyor, vatan kurtarıyor halbuki ne zaman arasam okey oynuyorlar esim polis bu arada bedelli falan yapmadı. gerci hiç askerlik yapmadıBenimki de beni arayıp sen rahat uyu diye ben burdayım diyordu...
Eşim bedelli yapmasına rağmen aslanlar gibi demesine gümledim ne aslanı yahuAslanlar ziraate nasıl yatırıyor acaba parayı? Sıraya girmiyorlardır kesin. Ne de olsa aslan.
Esimde aynı gruptan bir toplum içinde askerlik anılarıyla ilgili muhabbet olunca, bende bankaya giderken basima neler geldi falan diye kendiyle dalga geçer . Bende seni birgün bile askere almadılar "aslanım" diye takılırımDayım sadece para yatırdı hiç askere gitmedi bedellinin o kısmına denk gelmişti. Evden çıkıp Parayı yatırmaya gittigi bankaya kadar attığı her adımı 10 yıldır anlatıyoraskere gitse ne yapardı
Artık hiç bir iş veren 6 ay işçisini beklemiyor. Gidip geldiğinde de iş bulup bulamayacağı muamma hemen hemen 6 ayda çalıştığı para ile bedelli parası aynı kapıya çıkıyor. Ki ülkenin bu siyasi ve ekonomik durumunda şahsen ben de bedelli yapardım.Askerlik hizmeti son düzenlemelerle tüm askerler için 6 aya indirildi. İzin kullanımı yapmayan bir asker, 5 ay 5 günde askerlik hizmetini tamamlayabiliyor.
"Devlet hak verdi; o da kullandı" olayına bir de şöyle bakın. Erkek arkadaşınız 4 ay 7 gün daha askeriyede bulunmamak için yüklü bir meblağ ödemeyi tercih etti. Bu tercihi yapma nedeni ne ? Karşılaştığı her zorluktan imkan varsa bedelini ödeyip kurtulmayı mı tercih eder ?
Siz yoksa İnternet'e videosunu gördüğüm asker gecesi organize edilmiş erkek oturmuş kiz sacini tras ediyor ikisi de ziril ziril ağlıyor tövbe ya Rabbi o kiz misiniz ?Merhaba sizlerden objektif yorum almak istedim. Sevgilim dün askere gitti bedelli olarak. Onu yolcu etmemi otogara gitmemi çok istemişti ben de gittim. Çok kalabalıktı zaten arkadaşları, komşuları, annesi babası vs vardı. Neyse sevgilimle otogara girerken arkadaşlarını görünce ikilemde kaldı benimle gitmek ya da arkadaşlarına gitmek arasında. Ben biraz üzülür gibi olunca benimle geldi. Sonra beni ailesinin yanında bırakıp hep arkadaşlarıyla takıldı otogarda ben öyle köşede onları izledim. Bozuntuya vermedim morali bozulmasın diye ama kötü hissettim. Vedalaşmamız da çok kısa ve ruhsuzdu zaten sarılırken üzerimize otobüs geliyordu ayrılmak zorunda kaldık o da hemen otobüsüne bindi. Kendimi o kadar yakını arasında değersiz hissettim. Sizce boşuna mı kuruntu yapıyorum? Biz askerden sonra nişanlanmayı düşünüyorduk ama bütün ömrüm böyle 2.planda değersiz hissetmekle geçsin istemiyorum.
Ben olsam arkadaşları ile evlenmesine müsade eder hatta desteklerim.Merhaba sizlerden objektif yorum almak istedim. Sevgilim dün askere gitti bedelli olarak. Onu yolcu etmemi otogara gitmemi çok istemişti ben de gittim. Çok kalabalıktı zaten arkadaşları, komşuları, annesi babası vs vardı. Neyse sevgilimle otogara girerken arkadaşlarını görünce ikilemde kaldı benimle gitmek ya da arkadaşlarına gitmek arasında. Ben biraz üzülür gibi olunca benimle geldi. Sonra beni ailesinin yanında bırakıp hep arkadaşlarıyla takıldı otogarda ben öyle köşede onları izledim. Bozuntuya vermedim morali bozulmasın diye ama kötü hissettim. Vedalaşmamız da çok kısa ve ruhsuzdu zaten sarılırken üzerimize otobüs geliyordu ayrılmak zorunda kaldık o da hemen otobüsüne bindi. Kendimi o kadar yakını arasında değersiz hissettim. Sizce boşuna mı kuruntu yapıyorum? Biz askerden sonra nişanlanmayı düşünüyorduk ama bütün ömrüm böyle 2.planda değersiz hissetmekle geçsin istemiyorum.
Sevinmesine yazdım evlenmesine diye olmuşBen olsam arkadaşları ile evlenmesine müsade eder hatta desteklerim.
Hala mı ya…Merhabalar,
Konum sevgilimin bir davranışına takılıp üzülmemken bambaşka yerlere çekildi. Bu durumdan dolayı kızgın olduğumu belirtmek isterim. 20 gün 30 gün 6 ay ya da 1 sene. Sonuç olarak vatani görevini yerine getiriyor sevgilim. Ona “aslanlar gibi” demem olay oldu. Evet, aslanım o benim ne dememi bekliyorsunuz? İstediğimi söyleyebileceğimi ve kötü bir şey demediğimi düşünüyorum. Sevgilim daha az süre askerlik yapıyor diye şımarıklık da yapmadım kimseyi örselemedim. Herkesin durumu kendi bağlamında zor bunu da çok iyi biliyorum ama buradaki bazı kişilerin anlamaya hevesi yok ya da anlamıyorlar.
Biri de tiktok kullanıcısı yazmış yaptığım ironiyi anlayamayarak, yazık.
Başkalarının üzüntüleriyle dalga geçti bazıları. Hesabım geçici olarak kapandı ve bir baktım ki bana “uçuruldun” diyenler de uçurulmuş, teşekkür ederim yöneticilere Allah’ın adaleti büyüktür. O’na havale ediyorum.
Çok şükür her şey yoluna girdi. Sevgilim aslanlar gibi askerliğini yapıyor. Güzel yorum yapanlara, derdime derman olanlara, dalga geçmeyenlere teşekkür ederim, mutlu günler dilerim.
Diğerlerine de akıl fikir dilerim
Güle güleHala mı ya…
Bedelli de olsa sevgilimden ayrı kalacağım. O bir emir altında olacak, konfor alanı değişecek, streste olacak. Bu süreçte ne yaşarız bilemem.
Ayrıca bedelli parasını biriktirmek için ek iş yaptı ve devletine parasını aslanlar gibi yatırdı. Bu sebeple bedelli diye küçümser tarzda yaklaşmaya gerek yok bence.
Sizin için anlamsız olan bir şey benim için anlamlı olabilir, bir de bu açıdan bakalım. İyi akşamlar1 ay az bir süre çünkü evli insanlar bile yeri geliyor 1 ay farklı şehirde olabiliyor. 12 ay Şırnak'ta görev yapacak gibi strese girmeniz anlamsız.
Sizin için anlamsız olan bir şey benim için anlamlı olabilir, bir de bu açıdan bakalım. İyi akşamlar
Kişilik analizi mi yapıyorsunuz boş zamanlarınızda? Konum kapandı, daha fazla yoruma ihtiyacım yok. Teşekkürler.Bir de her şeyi fazla fazla abartıyor olabilirsiniz bu açıdan da bak bakalım iyi akşamlar.