-
- Konu Sahibi Handandandan
- #450.641
Ya riskin olduğu için mi yoksa genel yapısı mi oyle, bir risk olmadıkça spor daha iyi gebelikte, ben de 13.haftada platese başlamıştım, sonra ağrılarım oldu Dr gitme dedi, kaldı öyle ama bir ara çok ciddi ağrılarım olmuştutemizlik vardı. akşam arkadaşlarımla buluşcam
benim doktor yürüyüşe bile onay vermiyor o sayede yiyip oturup o kadar aldım. bu sefer daha dikkatli olucam inş
Acaba denesem miCanim o diyetisyenimin verdigi bir karisim, sanirim metabolizmayi hizlandirici bir etkisi var
Bence de işte düşük bağışıklık tetikliyor gibi, çünkü ben liseden beri ciddi demir eksikliği yaşıyorum ve çalışmaya başladığım da tiroit çıktı yani yıllar içinde hormonal dengeyi falan bozuyor bu bağışıklıkAyyy ne güzel bi motivasyon kaynağı olmuş sana
Benim arkadaşlarım ya çok zayıf ya da kilolu olanların kilo vermek gibi bi derdi yok
Bence de canım, tiroid bağışıklığı zayıflatıyor zaten ama kendine dikkat etmediğinde de düşük bağışıklık tiroidi tetikliyor dolayısıyla aslında bizim için sağlıklı beslenme olmazsa olmaz birşey olmalı
Demir ilacı kullanıyor musun sen canım
Bende de demir eksikliği vardı senelerce dönem dönem ara vermek kaydıyla kullandım demir hapı
Canım ihmal etme demir ilacını kilo verimine de engel biliyorsunYa riskin olduğu için mi yoksa genel yapısı mi oyle, bir risk olmadıkça spor daha iyi gebelikte, ben de 13.haftada platese başlamıştım, sonra ağrılarım oldu Dr gitme dedi, kaldı öyle ama bir ara çok ciddi ağrılarım olmuştu
Acaba denesem mi
Bence de işte düşük bağışıklık tetikliyor gibi, çünkü ben liseden beri ciddi demir eksikliği yaşıyorum ve çalışmaya başladığım da tiroit çıktı yani yıllar içinde hormonal dengeyi falan bozuyor bu bağışıklıkdemir ilacı var ama unutuyorum hep yani benim genelde Şeria falan düzeliyor demir eksikligim
Ayy okadar haklisinki bende yapmiycam kendime bunu artik senin bu yazdigini getircem aklima sagolasingayet guzel canim, bence insna kilo verdikce dw kilo verebilecegine inanip daha kolay kilo vermeye basliyor, tebrik ederim cok guzel sonuc
ayy evet giyecegiz, yaza o boyle efil efil bluzlarla oramizi buramizi saklamaya calismadan giyinip gezecegiz
canim oglana bile alma bir sure boyle seylwr gerekiyorsa, zaten bak hepsini yemedigine gore cok da yemeknistedigi bir sey degil gibi onun yerine havuc ver eline onu kemirsin, en azindan yemezse sen havuc yemis olursun :)
ah canim benim 63 e ne kaldi ki cok rahat 63 olursun, haftada 1 kilo bile versen 63 un altina dusersin ki sen bu hafta 2 kilo verdinyani coook rahat 63 e dusersin o zamana :)
aynen oyle
ayy hadi masallah
Polikistikover sendromu soyle bir sey kusum, aslinda biraz hormonal, biraz kalitsal bir hastalik. Hastaligin ozu şu, normalde kadinlar ayda (genelde 28 gunde) 1 yumurtlarken pko lular birden fazla yumurtlayabiliyor ve bazen bu yumurtalar vucuttan atilamayip yumurtaliklarinda kistlesebiliyorlar, bu durumda mesela adet olmuyorsun o ay, bu sebeple 2 regl doneminin arasinda 45 gun 60 gun gibi sureler olabiliyor. Hastalik yan etki olarak vucutta odeme sebep oluyorve cok kolay kilo almaya ayni zamanda insulin direncine sebep olup ve potansiyel seker hastaligina zemin hazirliyor. Duzensiz yumurtladigin ve bazen yumurtayi atamadigin icin hamile kalma durumun zorlasiyor. Tum bu daha onceki saydiklarim, insulin direnci, odem vs kilo almani cok kolaylastirirken vermeni de ayninoranda zorlastiriyor. Kilo aldikca da yani aslinda vucundaki yag miktari arttikcada soyle bir kisir dongu basliyor; bu dengesizlikleri yapan hormonlar yağda depolandigi icin vucudundaki yag miktari arttikca hormonlardaki dengesizliklerde artiyor onlar arttikca hastaligin diger tum yan etkileride artiyoe ve boylw bir kisir dongu. Tum bunlara ek olarak asiri bir unutkanlik yapiyor. o d abaska bir yan etki. tedavisi yok. ama eger kilo verirsen ve hayatin boyunca o kiloyu korursan, duzenli beslenip spor yaparsan bu yan etkilerin hicbirini hissetmeden yasaman mumkun. Haaa bir de tabiki stresten uzak durman gerkeiyor stres tum hormonlarini alt ust edebiliyor cunku. Ama eger duzenli spor yapar ve saglikli beslenirsen ideal kilonda olursan gayet normal regl dongun olup, hicbir yan etkisiyle bogusmadan da yasayabilirsin. Doktorlar benim seviyemde (cok sukur benim hormonlarim buyuk bir hormon tedavisi gwrektirecek kadar kotu durumda degil) sadece reglini duzenlesin diye dogum kontrol hapi veriyor. Ama o da cocuk istiyorsan anlamsiz bir durum. Biz de artik cocuk dusunmeye basladigimizdan ben hicbir ilac kullanmiyorum suan. Hem cocuk daha kolay olabilsin diye ama her seyden once kendi sagligim icin kilo vermek istiyorum :) biraz uzun oldu ama pko boyle birsey
Aminn aminn biliyorum giricem onlara en kisa zamanda, grubun aktiflesmesi asiri iyi denk geldi gercekten bana, heo beraber sahane sonuclar alacagiz
gayet iyi bi gun olmus, snaa gore cok hafif geldikesin guzel eksi getirir
yaa canim annem beni senelerce cop kutusu yerine kullandi, onu atmayalim Berrin ye, Berrin yedi yedi simdi Berrin cekiyor derdini. Annem kendi de aman ziyan olmasin deyip yerdi. Artik ben ona soyle diyorum anne ben ziyan olacagima, sen ziyan olacagina o yemek ziyan olsun. biz cop kutusu degiliz!
Hemen baktm hatta yarin siparis vericem insallah denemekte fayda var cunku ben tatliya asiri duskunum baska konuda ekmektir hamurisifir yemektir kendimi dizginliyebiliyorm ama tatli dedimmi yok malesef nevrim dönüyor sankiSunu yazmayi unuttum sana, bir de tatli zaafi demissin ya, bir saglik sorunun vs yoksa benim kullandigim krom pikolinat tablet tatli krizini dizginlemek icin verilen bir besin takviyesi. Bana diyetisyenim onerdi ve gercekten bence coook etkili. Suan reglim mesela ve oyle ahhh bir tatli verin nerde benim cikolatam diye gezmiyorum etrafta. Bugun 2 tane hurma yedim asiri tatli geldk mesela. Vucudum sekeri unuttu zaten 3 haftadir. Simdi hurma bile bana cok geliyor. Bir arastir istersen krom pikolinati
Günaydın canım Allah şifa versin keşke rahatsızım deyip erteleseydinGünaydın hanımlar
Dünden beridir boğazım çok aciyor, soğuk aldım herhalde. Bugün misafirlerim var, hiç halim de yok. Yemek hazırlığı yapmam gerek
Hastalanınca misafir zor oluyor.
Ilk aylarda alınan kilonun bebeğe faydasi yokmuş diye biliyorum bende senden besleniyormuş yani depodan yediklerinden değil ama vitaminleri almaya çalışbi afalladım ama haftaya atarım bunu inş çünkü zaten ilk aylar normalde kilo alınmaması gerekiyor
Harikasin baby az daha gayret 7 ler gelecek. Sen isteyince cok iyi veriyorsun biliyorsun bunu.Geçen hafta: 83.4
Bu hafta: 82.25
Fark:1.15
Yüzde:1.379
Canim senin eski nick neydi acabaGeçen salıdan beri ben dikkat etmeye başladım
Salı günü. 86. 7
Bugün.86.1
Fark.-600 g
Regl haftam birde belki onunda etkisi vardır ..
Ayy harikaaaa tebriklerr
Kesinlikle 5 dk aramda bile karın bacak çalışan biriydim. Çokmersi canim çok teşekkür ederimsen motivesin simdi, bi baslarsin haftaya ohh mis hemen goruruz senin eksilerini. Eliptik yapip hepimizi gececeksin sen kilo vermede ben biliyorumBence hedefini kilo almamak olarak bilenkoyabilirsin ya da ideal kilondan 10 kilo fazla olarak tamamlamak diye koyabilirsin. Yani ilk 4 ay sen kilo verirsin sonra bebek alir ortada bulusursunuz :)
hic moral bozmak yok, dun dundur, bugun bugundur, sadece ileriye bakiyoruz o artik gecmis. don yuzunu yarina bak haftaya ne bombalar goruyoruz senden ben biliyorum
super sonuc cnaim benim tebrikler, sana benden bir limonlu tarcinli ilik su :) kutlama amacli afiyet olsun
ohhj rahatladim, yuregime iniyordu tabak degildir di mi diyerek uyudum gece
regl haftasi icin cok normal canim haftaya 85 in altindasin net
vuhuuuu iste o acikmadin mi bu menulerle dedigimiz sahane menulerin sonucu tebriks beybisi, sana benden naneli sekersiz bir limonata afiyet olsun
ya burasi o yuzden cok iyi oluyor, bazen gormedigimiz seyleri fark ettiriyor bize
ah canim benim ben zaten oyle cok kolay kilo veren biri degilim cok disli rakiple yarisamam :) ama yarismak muhim degil, sen gel buraya, birakma yeterki birlikte seni yeniden spor bagimlisi yapariz hic merak etme. ben ben yavas yavas sana islicem her gun, bir bakicaksin, 10 dk aranda leslie yapiyorsun, 5 dk bulmussun aa karin calisiyorsun. sen yeterki gel arada ugra. Eger donup mesajlara bakmaya vaktin olmuyorsada hepsini okuma, gel kendi bildirimini yap, son sayfaya bir goz at, motivasyonunu kaybetme yeterkiseni o kadar iyi anliyorum ki, bende ekimde hollanda ya uyum sinavina girdim, ayni anda 3 yerden dil kursuna gidiyordum, bir taraftan konusmami gelistirmeye calisiyorum, bir taraftan sinavlara giriyorum, onlara calisiyorum bir de diyet yapmaya calistim. Hata tek basima yapmaya calistim. Halbuki buraya gelseydim belki sizinle cooook daha kolay ilerlerdim. O yuzden inan seni cok cok iyi anliyorum. Zamaninda sayisini unuttugum kez karbon kisir dongusune girmis insanim (karbon kisir dongusu: hareket etmeyip, ders ya d ais stresinden atistirmalik yemek bunun sende yorgunluk ve uyku yapmasi sonra daha cok atistirmalik tatli yemek bunun dahada uyku ve halsizlik yaomasi, surekli yorgun hissetmek ve uykjnu asla alamamak, duzensiz uyumak)
bunu kirmanin en temiz yolu spor kisir dongusune girmek: spor yaptikca enerjik hissetmek, bh emege kiyamayip tatli yememek, spor yaptikca daha cok su icmer ve spor yapmak, emege kiyamayip tatli yememek ve karbon dongusunu kirmak
ozetle vazgecme gel biz seni motive ederiz
gayet guzel sonuc canimtebrik ederim
Aynen öyle yapmam lazimmikemmel süpüşüm
gayet güzel canım. devam
harikasın balım. bırakma artık
bazen zorluyor sorumluluklar canım. ama başta biraz zorla kendini. en azından menülerine dikkatle başla
inş. ben de biraz ona güveniyorumhaftaya toparlıcam inş
Aynen iyi gitti. Ödem varmış demekki. Biraz karbonhidrat in biraz uykusuzlugun ödemi sanırım. Neyse birakmak yok devanm.olsun en azindan cok artida degilsin, haftaya dikkat edersen guzwl eksi gorursun regl sonrasina
ya cok gecmis olsun, rahatsizligin ne bilmiyorum ama ahh evebeynler kiyamazlar bize, benim annemde kayin validemlerde surekli, kizim biz kendimize gencken dikkat etmedik, işlere odaklandik hep, siz oyle yapmayin, bak genceciksiniz verin şu kilolari diye surekli akillari bizde. Insallah hep birlikte verecegiz
ohh mis rakibim, oncesinde de dikkat etsen beni gececekmissin az kalsinmasallah 3 gunde boyle verdiysen, vazgecme sen gel buraya devami gelir onun
Benim de aldığım bütün kıyafetler küçükKizlar bir de yazmayi unuttum, bugun kendime internetten baharlik/yazlik 2 elbise 2 tanede pantalon aldim 36 beden (bir onceki sezondan kalma ve sadece kucuk bedenler kaldigi icin indirimdelerdi epey)hedef ramazan bayramina kadar verecegim kilolar sayesinde yeni cicilerimi Turkiye'de giymek ahh nasil iple cekiyorum o gunleri, hem ailemi gorucem hem de karnimdaki sixpackleri hangisine daha cok hasretim karar veremiyorum
Olsun canim. Bubhafta dediğin gibi miniğin heyecanı vardı. Bu hafta güzel eksiyle gelirsin sen.
Bu arada doktora gidecektin sanki Çarşamba günü kese oluşmuş mu ne dedi doktor
Harikasın sahanesin
Tebrik ederim bacım harika eksi. Regl etkisinin artıları da haftaya ekşi olur ne guzel
Yaaa nasıl güzel bir ekşi bu böyle
Tebrikler canım ne güzel eksi
Sahanesin canım bir iki güne o eksiler geri gelir zaten
100 Gr hicbirsey değil canim. Bu hafta dikkat edersin regl etksinin eksileri gelir missss
Hemde çok güzel canim
Hadi bakalim sağlıklı hayırlı evlat olsun insallahbugün gittim ancaçok yoruluyorum hafta içi ya hiç gözüm yemedi. bugün boşluk bulunca gittim. oluşmuş kese. Allah nasip ederse 2 hafta sonra kalp atışını duyucaz
Koptumm bunaİpim nerde benim
Burdayım canım yoğunum her zaman ki gibi. Haftasonuna 1 haftalık yatili misafirim gelecek. Hiç modumda da değilim ama
Yatılı misafir gelince insanın bütün rutini düzeni değişiyor iki gündür babam bizde oysa yabancı da değil bocalıyorum birazBurdayım canım yoğunum her zaman ki gibi. Haftasonuna 1 haftalık yatili misafirim gelecek. Hiç modumda da değilim ama
Afiyet şifa olsun canım 1 tane yiyebilirsin aslındaGunaydin/tunaydin 2022 yazinin fit hatunlari
Nasil geciyor haftasonunuz? Ben kalktim sporumu yaptim. biraz dinlenip ev islerine girisicemkiyma almistim bozulmadan kofte yapip dolaba aticam, aksama biber dolmasi yapmayi planliyorum bakalim, azicik dinleneyim oyle girisicem hepsine biber dolmasi ama daha cok eşim icin, kendime pirasa pisiricem regl kilo vermemi baltaliyor sebze yiyerek dengeleyeyim biraz diye dusundum.
Evet yaa aynen öyle. Birde emzirince evde erkek olması da zorluyor.Yatılı misafir gelince insanın bütün rutini düzeni değişiyor iki gündür babam bizde oysa yabancı da değil bocalıyorum biraz
Gayet güzel menü canım afiyet olsun, gün içinde çok fazla bitki çayı içmiyor musun ? Dokunmuyor mu ? Ben çok içince midem ağrıyorkizlar selam,
bugunku menumi ve sporumu paylasayim hemen.
19 Subat Cumartesi
9.30 coreknotu yagi
11.00 kahve
12.30 balli limonlu su sonra kahvalti
1 dilim tt ekmek, 2 dilim peynir yesillik 7-8 mini domates 2 salatalik sekersiz cay
arkasindan odem cayi
arada sekersiz cay
14.30 1 kahve 2 hurma
18.00 1 elma 1 barsak ev yapimi ayran
19.30 5 parca tavuk sis 6 parca kuzu şis (boyutlari ceviz buyuklugunde ya da cok iri olmayan kusbasi gibi) 1 yk pilav 1 tabak salata 1 kase yogurt
2 fincan odem cayi
23.30 gece cayi
su 3lt
spor sabah 40 dakika leslie aksma uzeri 76 dakika hizli tempolu yuruyus toplam 348 puanUcmelekannesi
Kolay gelsin canım, zor oluyor yatılı misafirCanlar yatılı misafirim var pek uğrayamıyorum
Çok geçmiş olsun canım, keşke erteleseydin misafiriGünaydın hanımlar
Dünden beridir boğazım çok aciyor, soğuk aldım herhalde. Bugün misafirlerim var, hiç halim de yok. Yemek hazırlığı yapmam gerek
Hastalanınca misafir zor oluyor.
Oo gebelik uykuları, ne tatlı oluyor yagünaydın canlar
dün gündüz temizlik vardı. akşam arkadaşlarımla yemeğe gittim. gelince de sızmışım
Ooo harikasın ben de bugün çok gec uyandım, kahvaltıdan sonra kızımla dışarı çıktık, biraz dolaşıp geldik, dolmadan ye bir tane canımGunaydin/tunaydin 2022 yazinin fit hatunlari
Nasil geciyor haftasonunuz? Ben kalktim sporumu yaptim. biraz dinlenip ev islerine girisicemkiyma almistim bozulmadan kofte yapip dolaba aticam, aksama biber dolmasi yapmayi planliyorum bakalim, azicik dinleneyim oyle girisicem hepsine biber dolmasi ama daha cok eşim icin, kendime pirasa pisiricem regl kilo vermemi baltaliyor sebze yiyerek dengeleyeyim biraz diye dusundum.
Canım vicdan yapmana gerek yok emzirmeyi kestin diye aranızdaki bag değişmeyecek,besin değeri desen çocuğunun normal besinlere daha çok ihtiyacı var şimdi, onun da senin de düzenini oturtman gerekiyorBu arada sanırım kızım da alışıyor sütü bırakmaya. Aslında şu an da tamamen kesmek degil di niyetim ama artık hiç oturamıyordum oturduğum gibi süt istiyordu. Göğüslerim hep yarıldı kabuklandi onun da etkisiyle bitirdik sayılır. Her istediğinde dikkatini dağıtıyorum. Gun de bir kere falan 1 dk içiyor. Onu unutur bu hafta ici tamamen bitirmiş oluruz. Vicdan yapiyorum ya neden bilmiyorum ama 27 aylık olacak neredeyse.
ben de öyle düşünüyorum da hayırlısı bakalım. ilk 4 ay 4 kilo versem hedefime ulaşmış olurum da bakıcaz. aşırı uykum geliyorsen motivesin simdi, bi baslarsin haftaya ohh mis hemen goruruz senin eksilerini. Eliptik yapip hepimizi gececeksin sen kilo vermede ben biliyorumBence hedefini kilo almamak olarak bilenkoyabilirsin ya da ideal kilondan 10 kilo fazla olarak tamamlamak diye koyabilirsin. Yani ilk 4 ay sen kilo verirsin sonra bebek alir ortada bulusursunuz :)
ah ah ben de onu istiyorum çok aminhic moral bozmak yok, dun dundur, bugun bugundur, sadece ileriye bakiyoruz o artik gecmis. don yuzunu yarina bak haftaya ne bombalar goruyoruz senden ben biliyorum
benimkinin tarzı buYa riskin olduğu için mi yoksa genel yapısı mi oyle, bir risk olmadıkça spor daha iyi gebelikte, ben de 13.haftada platese başlamıştım, sonra ağrılarım oldu Dr gitme dedi, kaldı öyle ama bir ara çok ciddi ağrılarım olmuştu
kolay gelsin. ilk aylar yatılı misafir işkence yardım etmezlerseCanlar yatılı misafirim var pek uğrayamıyorum
harikasın canım motivasyon muhteşem tü tü nazar değmesinGunaydin/tunaydin 2022 yazinin fit hatunlari
öyle canımIlk aylarda alınan kilonun bebeğe faydasi yokmuş diye biliyorum bende senden besleniyormuş yani depodan yediklerinden değil ama vitaminleri almaya çalış
benimkinin bırakmaya hiç niyeti yok. ben niyetlendikçe daha çok yapışıyor. ama gece sabaha kadar emiyor. şu ara artık hiç dayanamıyorumBu arada sanırım kızım da alışıyor sütü bırakmaya. Aslında şu an da tamamen kesmek degil di niyetim ama artık hiç oturamıyordum oturduğum gibi süt istiyordu. Göğüslerim hep yarıldı kabuklandi onun da etkisiyle bitirdik sayılır. Her istediğinde dikkatini dağıtıyorum. Gun de bir kere falan 1 dk içiyor. Onu unutur bu hafta ici tamamen bitirmiş oluruz. Vicdan yapiyorum ya neden bilmiyorum ama 27 aylık olacak neredeyse.
ilk hamileliğimde süperdi kafayı koyar yatardım ama şimdi minik bi tospağa var ha deyince mümkün olmuyorOo gebelik uykuları, ne tatlı oluyor yaben hamileliğin ilk haftalarinda haftasonu 24 nobetciydim Allah'ım rahat bir nobetti ama hemşire odasında bir içim geçmiş inanamazsin, yanımdaki arkadas da hiç seslenmemis sessizce kapatmış kapıyı nerden baksan 4 saat
Ben geceyi bırakmıştım, bizde gündüz öyleydik. Ben hamileyken 3 ay emzirmistim oğlumu ama zorluyor gerçektenben de öyle düşünüyorum da hayırlısı bakalım. ilk 4 ay 4 kilo versem hedefime ulaşmış olurum da bakıcaz. aşırı uykum geliyor
ah ah ben de onu istiyorum çok amin
benimkinin tarzı buama bu sefer dinlemeyi düşünmüyorum
kolay gelsin. ilk aylar yatılı misafir işkence yardım etmezlerse
harikasın canım motivasyon muhteşem tü tü nazar değmesin
öyle canım
benimkinin bırakmaya hiç niyeti yok. ben niyetlendikçe daha çok yapışıyor. ama gece sabaha kadar emiyor. şu ara artık hiç dayanamıyorum
ilk hamileliğimde süperdi kafayı koyar yatardım ama şimdi minik bi tospağa var ha deyince mümkün olmuyor
emzik gibi benimki memeyi bırakma eğitimlerine falan da katıldım da hepsi para tuzağı. hiçbir yol bulamadım henüz. memeden azdık uzaklaştırsam deliriyor. gündüz çok sorun değil. geceyi bıraksa gündüz 4 yaşına kadar emsin umrumda olmaz. ama gece hiç dinlenemiyorumBen geceyi bırakmıştım, bizde gündüz öyleydik. Ben hamileyken 3 ay emzirmistim oğlumu ama zorluyor gerçekten
Aynen canımEvet yaa aynen öyle. Birde emzirince evde erkek olması da zorluyor.
Maşallah elo baya emmiş hiç vicdan yapmaBu arada sanırım kızım da alışıyor sütü bırakmaya. Aslında şu an da tamamen kesmek degil di niyetim ama artık hiç oturamıyordum oturduğum gibi süt istiyordu. Göğüslerim hep yarıldı kabuklandi onun da etkisiyle bitirdik sayılır. Her istediğinde dikkatini dağıtıyorum. Gun de bir kere falan 1 dk içiyor. Onu unutur bu hafta ici tamamen bitirmiş oluruz. Vicdan yapiyorum ya neden bilmiyorum ama 27 aylık olacak neredeyse.