9.sınıftaki kızımın sigara içtiğini okul toplantısında öğrendim.

Allah yardımcınız olsun bende de var bir tane 10 yaşında . Sanırım 16-17 hatta 18’e kadar dertli dönemler . Bebeklik dertleri ne de güzelmiş, hep yanıbaşında.. uykusuz olsan ne yazar,
Bu defa da iyi yetistirme kaygisi, kötülüklere bulaştırmadan büyütme endişesi uyutmuyor insani
Allah anne babalara kolaylık çocuklara da akıl versin insallah
Kızınıza güvendiğinizi , bir daha tekrarlamayacağından ve kendisini zehirlemeyeceğinden emin olduğunuzu belirtin insallah bağımlılık noktasına getirmez kendisini

Son düzenleme:

Bunları denemeye başladığımda 15-16 yaşlarındaydım, aktif sporcuydum, 16 yaşımda milli takım seçmelerine hazırlanıyordum ve sigaranın spor hayatım için korkunç bir durum olduğunun gayet bilinciydeydim, bunun ciğerlerin durumuyla hiç ilgisi yok ayrıca ebeveynlerim beni hiç sıkmadılar ama sonuçta bırakmadım bağımlı oldum, karşına al içirle çözülmez bu durum. Başıma gelmediği için keşke dövüp sövselerdi diyorum acaba korkudan içmez miydim. Bu yüzden konu sahibine bir uzmana danışmasını önerdim, çocuk ya da ergen psikolojisi konusunda iddiacı olamam benim şahsi deneyimim bunlar

Peki anladım.
Benimki de sadece bir öneriydi.
İnşallah bir gün bırakırsınız sizde.
Bende 14 yılın ardından 2 ay önce bıraktım.
Rahatlıkla aldığım nefes paha biçilemez.

2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
Ergenlik döneminin en büyük yanlışlarından birisi. Sakin olun, duygularınız paylaşın. O davranışının yanlış olduğunu biliyo zaten, davranış üzerine saatlerce nutuk atmak yerine sizin üzüldüğünüzü, kırıldığınızı dinlemesi daha iyi olur. Onun dışında haftada 1 , 15 günde 1 okula uğrayın. Okul Psikolojik danışmanı varsa onunla iletişime geçin.

Kan zehirlenmesi enfeksiyonla olur. Nikotin zehirlenmesinden bahsediyorsan sayet ac karna sigara icen bir tiryaki 5 sigarayla zehirlenmez 15taneyle anca zehirlenir. 15 yasinda bi kiz cocugu arka arkaya 3 taneden fazla zaten icemez dolayısiyla zehirlenmez. 5 tane icirmeyin evet zehirlenebilir 3u gecmesin dedigimi yaparken baska taraflardan anlamaya luzum yok belirtmeme gerek varmis demek ki yalniz alim olanlar anlar deyip gecmemek gerekiomus özür dilerim.

Şu bana tamamen zıt giden dediğimi anlamamakta ısrarcı arkadaşlar ve uzman olduklarını iddia eden kişiler 15 sayfadır bir öneri söyleseler de ben de bilgilensem birazcık... Ama yok sadece antitez üretmeyi biliriz.

Ben kendi deneyimimi izah ettim, aç karnına 5 sigara ile zehirlendim ve hastanelik oldum, 15 i bilemiyeceğim artık ve bende o çocuğun yaşlarındaydım. Bu kadar abes bir çıkış yapmanıza gerek yoktu, başka tarafı ile düşünen sizsiniz ki bir anneye karşına al , tiksindirmek için sigara içir diyebiliyorsunuz, tartışmaya yer arıyorsunuz resmen ayıptır alime hanım ....

Senin sigaradan önce halletmen gereken başka problemlerin var ayrıca. Sen başladığın şeyi ölümüne sürdüren obsesif birisin. Tamamen bi outliersın. Muhtemelen çocukluk döneminde ciddi bir kaybın akabinde bir travma yaşadın. Sigaraya yar gibi sarılmanın başka nedeni olamaz. Kazık kadar olunca tiksinmeye çalışmak başka küçük bir bedenin tiksinmeye çalışması başka. Sen belki de tiksindiğin şeylere daha çok bağlanan birisin. Kötü bir kokuyu istemese de koklamaktan kendini alıkoyamayan insanlar gördüm ona benziyor bu. Sevilmediğini düşündüğü halde o erkeğin yanından ayrılamayanlar. Rahat etmediği pis bir ortamda saatlerce duran ya da üzüldüğü bir konuda kendini üzmeye devam eden bakamadığı bir iğrençliğe bakıp bakıp acısını deşen. Olmayanı oldurmak için olmadığını düşündüğü yöntemle sürdürmenin anlamı yoksa da devam eden birisin. Baştan sona mantıksızlık içeren bir şeyi sürdürmenin bence de anlamı yok. O şekilde olmuyorsa başka yöntem deneyeceksin.

O yaşta 5 sigara içersen zehirlenirsin evet. Ben kimseye 14-15 yaşındaki çocuğa 5 sigara içir demedim. Kimsenin de senin yaptığın gibi bi saçmalık yapacağını sanmıyorum. Sen uç değersin bu vakada.

Sen ne diyorsun bi de onu söyle. Benim çözümü de beğenmiyosun. Senin gibi kendi haline bıraksak çocuk nikotin zehirlenmesi zaten yaşarmış. Ne yapalım bu durumda peki? Çocuğu fanusa mı koyalım önerin nedir anneye? Sana bakacak olursak kolunu kessek kız sigara içmeyi bırakmayacak

Hangimiz o yaşlarda içmedik ki iyi bir halt sanıp?
Biz 3 arkadaş ortak paket alıp dışarıda bir apartmanın çardağında içiyorduk.

Ben evde ablamların içtiğine bile heves etmezdim, ayartan yaşıtım olunca daha cazip geliyordu. Paketi sırayla birimiz saklıyorduk.

Bir kaç içişten sonra bir gün canımın istediğini farkettim. Üstelik balgam yapmıştı. Kendi kendime tiryaki oluyorum dedim o histen hiç hoşlanmayıp o gün bıraktım.

Lise 1 de sigara içen sayısı o kadar fazlaydı ki sınıfta adım sigara içmeyen kıza çıkmıştı

Öğretmenler, müdür yardımcıları bana o kadar güveniyordu ki sigara içen arkadaşları çekip koklatıp kokuyor mu diye bana soruyordu. Ama ben ele vermiyordum kimseyi..

Demem o ki siz sürekli zararlarından, kendisine nasıl zarar verdiğinden, ileride çok isteyip bırakamayacağından bahsedin.
Bağırıp çağırarak vazgeçeceğini hiç sanmıyorum. Videoları falan izletin.

Ahahaha narkotik köpeği yapmışlar seni kriminal teste sokuyolar falan :))) insanlar zaten ikiye ayrılır: birşeyin bağımlısı olmayı kendine yediremeyenler + bir şeyin bağımlısı olmadan yaşayamayanlar. 2. gruptaki insanlar kitapların filmlerin ana malzemesidir. Kurt kuzu ilişkileri bunlar sayesinde ortaya çıkar. Grinin 50 tonu, Alacakaranlık serisi gibi.

anlamamanız normal hanfendi.. çünkü bakış açımız oldukça birbirinden farkli. ilk yorumunuzda al karşına karşılıklı yakın sigara vb gibi yorum yazmak yerine bu uzunca açıkladığınız düşüncenizi yazsaydınız ben ve benim gibi anlayan fiğer arkadaşlar bu kadar eleştirel yaklaşmazdık.. ki bu demek değil ki yukarda yazdığınız yöntem yine benim düşüncelerime ters bir yöntem. ancak böyle açıklayıcı şekilde yazdığınız için sizin bakış açınız , sizin düşünceniz dr saygı duyarım..
ayrıca açıklamnızda bir kelime dikkatimi çekti ki bunu belirtmeden geçemeyeceğim.. sizinle sadece bu konuda böyle ikili bir diyaloğa geçtim, başka bir üyeye söyledğiniz gibi farklı konulardan da dikkatimi çekmediniz doğrusu... ancak verdiğiniz cevaplarla ya da konuya yaklaşımınızla kendinize entelektüel bir kişilik imajı çizmeye çalışan birinin hemcinsine "bayan" kelimesi kullanması da ironi geldi açıkçası.. iyi günler size

ya gerçekten yorum yazma gereği hissettim. hanfendi bu konuda bile onlarca kişi ailem baskı yapmadı rahat bıraktı on yıllaca içtim hala içiyorum diyorken bu yöntemle bırakacağını nasıl düşünürsünüz? ya işe yaramazsa? snrasında çocuk bu konuya bu kadar rahat yaklaşan, bunu normaleştiren bir ebeveyn için dhaa kötü alışkanlıklarda da tolerans göstceğini düşünmez mi? tekrarlıyorum ben baskı yapılsın , ceza verilsin , zorlanılsın demiyorum... ama bunu da normalleştrmek bana ters geliyor.. ebeveynlerin esas sorumluluğu ne? çocklarına yanlışı doğru birşeymiş gibi aferin dercesine normelleştirmek mi? sanmıyorum.. benim düşüncem gerekirse uzm yardımında yaptığı şeyin düşündüğü kadar basit bir eylem olmadığı, çoğu kötülüklerin küçük bir hevesle başladığı, yaptığı bu şeyin hem kendisne hem ailesine vereceği zararları soyut ve somut örneklerle anlamasına yardımcı olunmalı..

Bayan kadın tartışmasından üste çıkmaya çalışmaktan ne anlıyorsunuz. Bayan hitap şekli neyine takılıyorsun bunun bu kadar kadın. Anladın mı beni kadın Oluyor mu böyle hoş. Oluyorsa devam edeyim.

komik mi..haydi kk hep birlikte kusalım.. sizinle polemiğe giremeyeceğim. zira konu sahibinin çoçuğuna sigaranın zararlı olduğunu su an anlatmak ne kadar zorsa sizinle diyalog kurmak bile bir o kadar zor. bu yüzden zamanımı size harcamak istemyorum. iyi günler.

Ben yorumumda karşılıklı keyifle için bu olayı anlayışla karşıla falan yazmadım ki.
Tabiki de aferin demeyecek.
Karşısına oturtup paketi uzatıp hadi iç diyerek kusana kadar tiksinene kadar içirmesinden bahsediyorum.
Tabiri caizse 'kafasına vura vura öyle içilmez böyle içeceksin' diyecek.
Bunu keyif alarak onaylayarak değil aksine onaylamadığını kabul etmeyeceğini üstüne basa basa belirterek yapacak.
Zaten anladığım kadarıyla eğitimli bir anne.
Üstesinden geleceğine inanıyorum.

Bende iki kız annesiyim konu sahibini anlıyorum ayrıca.

Profilimdeki yaşıma bakarak mı minik kız diyorsunuz yoksa kendinizce bir küçümseme mekanizması olarak mı kullanıyorsunuz açıkcası bilemedim.
Sizin bilgi birikiminizle ilgimi çektiğinizi kim söyledi? Ben sizi başka meziyetlerinizle biliyorum.

Yeni fikirlere kapalı değilim. Bu sebeple size fikriniz kesinlikle işe yaramaz demedim. Olasılık belirttim. Faydalı olmayabilir dedim. Bence siz yeni fikirlere açık olmalısınız.

Biz akademide bilimsel nicel ve nitel verilere dayalı konuşuruz. Somut kanıt ararız. Ya da teorilere danışır test ederiz. Kamyon arkası yazılara ya da dizi repliklerine bakmayız. Bu sebeple eğer elinizde insanı en çok yarım kalmışlıkların tüketeceğine dair bilimsel makaleler var ise okumak isterim.

Yolun başında değilim aslında ama siz öyle diyorsanız öyle olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…