- 13 Aralık 2015
- 9.397
- 15.714
- 198
- Konu Sahibi atlantistengelenkadin
-
Bunun başarılı olabileceğini sanmıyorum, 27 yıldır içiyorum ve tiksinmek için yüzlerce yol denedim. Mesela insanlar gripken içemez ben özellikle grip olduğumda iki kat içiyorum, tiksinmek için hiç dişlerimi fırçalamadan iki gün içtim, yarım gün içmeyip toplu taşımada sigara kokan insanların dibine girdim, ard arda içip zehirlenme geçirdim yok olmadı tiksinmedim. Tiksinme duygumu geliştirmeye çalışırken sabah aç karnına içmeye alıştım daha neler neleerr,
bu arada okuyanlara bir dipnot vereyim ard arda 4-5 sigara kan zehirlenmesine sebep oluyor, başıma geldi, tiksindiricem diye bu metodu denemeyin sakın
komik mi..haydi kk hep birlikte kusalım .. sizinle polemiğe giremeyeceğim. zira konu sahibinin çoçuğuna sigaranın zararlı olduğunu su an anlatmak ne kadar zorsa sizinle diyalog kurmak bile bir o kadar zor. bu yüzden zamanımı size harcamak istemyorum. iyi günler.
Ben yorumumda karşılıklı keyifle için bu olayı anlayışla karşıla falan yazmadım ki.
Tabiki de aferin demeyecek.
Karşısına oturtup paketi uzatıp hadi iç diyerek kusana kadar tiksinene kadar içirmesinden bahsediyorum.
Tabiri caizse 'kafasına vura vura öyle içilmez böyle içeceksin' diyecek.
Bunu keyif alarak onaylayarak değil aksine onaylamadığını kabul etmeyeceğini üstüne basa basa belirterek yapacak.
Zaten anladığım kadarıyla eğitimli bir anne.
Üstesinden geleceğine inanıyorum.
Bende iki kız annesiyim konu sahibini anlıyorum ayrıca.
Harika bir yorum. Kafamıza göre nasıl ilaç veremiyor veya tavsiye etmemeliysek bu konuda da eğer psikolog, pedagog, çocuk gelişimci veya sağlıkçı değilsek arabesk tabirlerle tavsiyede bulunmamalıyız.
Sonra daha beter durumlara yol açabiliriz
düşüncenize saygı duyuyorum.. sonuçta herkesin aile yapısı farkli, düşünce yapısı farklı, bakış açısı farklı di mi? bu sizin yönteminiz birşey diyemeyceğim.. rabbim tüm çoçukları kötülüklerden uzak eylesin inşallah.
Sen ne öneriyorsun bir uzman olarak? Görmeden bişey diyemem en az bir 5 seans para kazanmalı pskiyatrlar bundan demek yok ama :)
Ben yorumumda karşılıklı keyifle için bu olayı anlayışla karşıla falan yazmadım ki.
Tabiki de aferin demeyecek.
Karşısına oturtup paketi uzatıp hadi iç diyerek kusana kadar tiksinene kadar içirmesinden bahsediyorum.
Tabiri caizse 'kafasına vura vura öyle içilmez böyle içeceksin' diyecek.
Bunu keyif alarak onaylayarak değil aksine onaylamadığını kabul etmeyeceğini üstüne basa basa belirterek yapacak.
Zaten anladığım kadarıyla eğitimli bir anne.
Üstesinden geleceğine inanıyorum.
Bende iki kız annesiyim konu sahibini anlıyorum ayrıca.
Karşısına gec yak bi tane uzat ona da. Serbest birak baskiladikca daha cok
samantha ya katılıyorum.
Baskıyla cezayla çözülmez aklı orda kalır kafası sürekli onunla meşgul olur.
Dibine kadar yaşasın ki aklı kalmasın.
Al karşına oturt keyifle değil baskıyla hadi hadi diyerek arka arkaya kusturana kadar içir.
Bence 2. bilemedin 3. sigarada pes eder.
Profilimdeki yaşıma bakarak mı minik kız diyorsunuz yoksa kendinizce bir küçümseme mekanizması olarak mı kullanıyorsunuz açıkcası bilemedim.
Sizin bilgi birikiminizle ilgimi çektiğinizi kim söyledi? Ben sizi başka meziyetlerinizle biliyorum.
Yeni fikirlere kapalı değilim. Bu sebeple size fikriniz kesinlikle işe yaramaz demedim. Olasılık belirttim. Faydalı olmayabilir dedim. Bence siz yeni fikirlere açık olmalısınız.
Biz akademide bilimsel nicel ve nitel verilere dayalı konuşuruz. Somut kanıt ararız. Ya da teorilere danışır test ederiz. Kamyon arkası yazılara ya da dizi repliklerine bakmayız. Bu sebeple eğer elinizde insanı en çok yarım kalmışlıkların tüketeceğine dair bilimsel makaleler var ise okumak isterim.
Yolun başında değilim aslında ama siz öyle diyorsanız öyle olsun
Boyle durumlarda cocugun karakteri anne ile olan iliskiside onemli annemde babamda sigara icer uzerimizde icmeyeceksiniz yakarim yikarim baskisi yoktu ama annem rahat bir kadinda degildi ortasini yakalamak onemli sanirim icsem icerim ama annem uzulur bana olan guveni biter hissi daha etkiliydi benim icin..sanirim basima gelse ne cok rahat nr cok kizgin bir sekilde konusurdum bu durumu ama dedigim gibi cocugun yapisi cok onemli isyankar tip ise yardim alirdim
Uzman olarak anne ile önce görüşmem lazım. Aile temelleri önemli, bilmem bilir misiniz? Seans uygulamam ben, alanımı o yönde kaydırmadım. Para kazanmak için yapmaya gerek yok. Ama ücretsiz seans uygulayacak arkadaşıma yönlendirebiliri. Eğer aynı şehirdeysek.
Sizin anlamadığınız ne biliyor musunuz? Ben sizin yöntemizine karşı çıkmadım. Kesinlikle işe yaramaz demedim. İşe yaramayabilir dedim. Ki bu konuda bile bu yöntemi deneyen ama işe yaramayan onlarca insan örnek verdi. Ama siz (hemen hemen her konuda yaptığınız gibi) asla karşı çıkılmasına tahammül edemediniz.
Ben sizinle polemiğe girmeyeceğim. Siz alışkın olabilirsiniz, tüm konularda insanlara sataştığınız için.
Dizi replikleri ile nasıl doktora yaptınız anlamadım. Ama şunu anladım ki sizin zihniyetinizde birinden alabileceğim ne hayati ne de akademik bir tavsiye yok. O sebeple yararsız olmanızdan ötürü sizi göz ardı ediyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.
2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
gerçekten çok mu mutsuzsunuz? o kadar agresifsiniz ki sanal alemden bile belli oluyor duygu durumunuz.Sen benim yorumuma cevap yazıyorsun ben de insan yerine koyup cevap veriyorum. Cevap vermemeli miydim sana polemik olmasın diye. Benim dediğim yöntemi deneyip yanılan onlarca insan nerede ayrıca ben tek bir kişi gördüm kendi kendini 5 sigarayla zehirleyen annesi babası yokken. Herkes o kadar cahilce davransaydı beklenen yaşam süresi 80 yıl olamazdı. Doktoram sözel bir alanda değil merak etme istatistik üzerine. Senden alabileceğim bir tavsiye yok diyerek asıl sen beni küçümsüyorsun şu an. Ben herkesten öğrenebileceğim bir şey olduğunu düşünüyorum ama sen ısrarla aile temeli önemli diyerek tek bir tavsiye veremiyorsun.
son mesajda polemik istemiyorum dedikçe siz yer arıyorsunz sanırım. anladığım kadarıyla polemikten beslenen türdensiniz. yorum sahibinin yorumu ile size yorum yazdığım ilk yorumunuzun aynı görüş açısında olmadığı okursanız anlaycağınızı pek snmıyorum ama görebilirsiniz en azından diye düşünüyorum...Tartışmalar niye başlıyor o zaman. Başkasının fikrine aaaaa demeyiverin. Birşey diyemeyeceğiniz her şeye bir şey diyorsunuz. "Oturun sakince konuşun" gibi içi boş cümlelere "yaa baksana sakince konuşarak nolacak haaa!" diyor mu benim gibi düşünenler. E siz de demeyin. Kabul edin polemiğe girmeye sizin de gönlünüz var KADIN.
İlk yorumuna katılıyorum diye ayırt etmedim.ayrıca size cevap yazmam alıntıladığım açıklamayı yapan hanfendinin düşüncesini savunmanızdı. gördüğünüz gibi hanfendinin ilk yorumu szin karşılıklı keyifle içilsin demek istmeedim mesajınızdaki şeyi demiş oluyor... yazılan bu cümleden bir çok kişi gibi bende bu kadar rahatlığının yanlış olduğunu düşündüm.
Karşısına gec yak bi tane uzat ona da. Serbest birak baskiladikca daha cok icer.
""""""""""" her kelimenize ayrı ayrı katılıyorum..""""""Uzman olarak anne ile önce görüşmem lazım. Aile temelleri önemli, bilmem bilir misiniz? Seans uygulamam ben, alanımı o yönde kaydırmadım. Para kazanmak için yapmaya gerek yok. Ama ücretsiz seans uygulayacak arkadaşıma yönlendirebiliri. Eğer aynı şehirdeysek.
Sizin anlamadığınız ne biliyor musunuz? Ben sizin yöntemizine karşı çıkmadım. Kesinlikle işe yaramaz demedim. İşe yaramayabilir dedim. Ki bu konuda bile bu yöntemi deneyen ama işe yaramayan onlarca insan örnek verdi. Ama siz (hemen hemen her konuda yaptığınız gibi) asla karşı çıkılmasına tahammül edemediniz.
Ben sizinle polemiğe girmeyeceğim. Siz alışkın olabilirsiniz, tüm konularda insanlara sataştığınız için.
Dizi replikleri ile nasıl doktora yaptınız anlamadım. Ama şunu anladım ki sizin zihniyetinizde birinden alabileceğim ne hayati ne de akademik bir tavsiye yok. O sebeple yararsız olmanızdan ötürü sizi göz ardı ediyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.
Maalesef lise öğrencilerinin sigara içmesi artık normal bir durum halini aldı. Siz ne kadar kızsanız da sonuç değişmeyecek. Bence kızınızla bir anlaşma yapın ve bu konuya üzüldüğünüzü ama kızmadığınızı belirtin.
Bu hepimiz için geçerli ki, kızlarımız aman annem babam kızar saklayayım vb. gibi düşüncelerle kötü bir şeyler yaptıklarında bizden saklamamalılar. Bizler de onlara bu güveni vermeliyiz. Kızınız canını sıkan birşey olduğunda, birisi ona kötü davrandığında ya da istemediği birşey yaptığında gelip size söyleyebilmeli. Söylemeyip saklamaya başladıklarında olaylar daha kötü sonuçlar alıyor.
hanfendi doğru olanı yapıyor bence..mesleği bu yönde olan birinin sizin gibi ahkam kesip kesinlikle bunları şunları yapmalısınız dememesi , bir üyeye tek bir yorumuna dayanarak "sen obsesifsin diyerek teşhiş koyup, sonrasında da yargıç gibi yargılayıcı cümleler kurmamaması" çok yerinde bir davranış..Sen benim yorumuma cevap yazıyorsun ben de insan yerine koyup cevap veriyorum. Cevap vermemeli miydim sana polemik olmasın diye. Benim dediğim yöntemi deneyip yanılan onlarca insan nerede ayrıca ben tek bir kişi gördüm kendi kendini 5 sigarayla zehirleyen annesi babası yokken. Herkes o kadar cahilce davransaydı beklenen yaşam süresi 80 yıl olamazdı. Doktoram sözel bir alanda değil merak etme istatistik üzerine. Senden alabileceğim bir tavsiye yok diyerek asıl sen beni küçümsüyorsun şu an. Ben herkesten öğrenebileceğim bir şey olduğunu düşünüyorum ama sen ısrarla aile temeli önemli diyerek tek bir tavsiye veremiyorsun.
:)bu yeni üyelerle ne alıp veremedğiniz var ? merak ediyorum cidden. yeni üye olmam kk yı yeni keşfediyor anlamına mı geliyor acba? uzun yıllardır takip ettiğim bir platformda yeni üye oldum diye bu kategoriye sokmamanızı öneriyorum.İlk yorumuna katılıyorum diye ayırt etmedim.
Yazdığı bütün mesajları okursanız anlatmaya çalıştığı öneriye katıldığımı anlarsınız.
Offff mesajları cımbızlayıp olay yaratmayın rica ediyorum.
Peki deyip herkesin düşüncesine saygı duymak çok güzel tavsiye ederim.
Yeni üyeler polemiklere meraklı olur genelde siz onlardan olmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?