8 Kilo Verdiren Kür

Günaydın tuğbacm. Ayyy nasıl bilirim bilemezsin. Benim 10 sene olacak. Deliksiz bir uyku çok nadir. Sabah erkenden ayakta. Offf of, onun için zaten annelerin hakkı ödenmez. Dayan cnm dayan, öyle uykular biraz hayalde kaldı. Şimdi küçükler sonra okul falan nerdeeee uyuycan.

okul çağları gelsin ben adamı işe onları okula gönderir yine uyurumama şimdi uyanıyolar gece mama ver diye zırlıyo oğlan,,kızı uyandırcak diye korkuyorum yoksa banane istediği kadar ağlasın,,mamasını vermeye bile sabredemiyo bağırıyo,,kızda uyanmıyo allahtanneyse işte büyüdülermi gece uyanmaları bari olmaz

Neden kilo alıyorsunuz?

Şişmanlık Avrupa ülkelerinin en büyük derdi.İşte aldığınız kiloların en büyük 17 nedeni!

1. Kredi Kartları

Bir kredi kartı şirketinin, 100.000 yemek restoranında yaptığı araştırmaya göre; kredi kartıyla yemek alan insanlar, nakit parayla yemek alanlara göre yüzde otuz oranında daha çok para harcıyor. Bu da ortalama bir kadın için bir yılda ekstradan 17,160 kalori demek.

2. Televizyon Seyretmek

Televizyon karşısında 2 saat geçirenler, yarım saat geçirenlerden daha fazla şişmanlığa meyilli. Televizyon seyrederken hareketsiz kalıyoruz ve kalp atışımız, kan basıncımız ve metabolizmamız yavaşlıyor. Bu da daha az kalori yakmamıza neden oluyor.

3. Hızlı Yemek Yemek

Beynimiz tokluk hissini yemek yemeye başlamamızdan 15-20 dk sonra yaşıyor. Hızlı yemek yediğimiz takdirde, tokluk hissedene kadar çok fazla kalori alıyoruz. Bu da yüksek kan basıncı, obezite ve yüksek kolesterole neden oluyor.

4. Çalışırken Atıştırmak

Bilgisayar başındayken, araba kullanırken, televizyon seyrederken ya da alışveriş yaparken atıştırıyorsanız, kilo alma riskiniz fazla. Çünkü bu tür atıştırma alışkanlık yapıyor.

5. Sık Fast Food Tüketimi

Günümüzde stres ve hızlı yaşam tarzı bizi sağlıklı yiyecekler yerine fast food’u tercih etmeye sürüklüyor. Fast foodlardaki yüksek yağ oranıysa obezitenin önemli nedenlerinden.

6. Duygularla Başa Çıkabilmek İçin Yemek

Açlık hissetmediğimiz halde, moralimiz bozuk olduğu, kendimizi yalnız hissettiğimiz ya da sinirli olduğumuz zamanlarda haddinden fazla yemek yeriz genellikle. Kaç kere kendinizi sinirli bir şekilde mutfakta aç olmadığınız halde atıştırırken buldunuz?

7. Egzersize Vakit Ayırmamak

Hayat koşuşturmacası içinde egzersiz günlük programınıza dahil olmayabilir. Televizyon karşısında uyuyakalmaktan egzersiz yapmaya vakit kalmıyor maalesef!

8. Arkadaşlarınız Sizi Şişmanlatabilir!

Kilo alıyorsanız, kimlerle vakit geçirdiğinize bir bakmanızda fayda var. Obezite bulaşıcı olabilir!

9. Uyku Azlığı

Uyku eksikliği, “ghrelin” (iştah açıcı bir hormon) salgılamayı sağlayarak obezite riskinizi arttırabilir.

10. Yağ ve Kalorilerin Farkında Olmamak

Çoğu insan, yedikleri şeylerdeki yağ ve kalori değerlerinin farkında değil. Bu, sağlıksız beslenmeye ve de gereken kalori miktarından neredeyse iki katını almaya sebep oluyor.

11. Kaçırılan Öğünler

Araştırmalara göre, kahvaltı eden insanların aşırı kilolu olma riski diğerlerine göre daha düşük.

12. Rahatsız Kıyafetler

Araştırmalara göre, rahat kıyafetler, fiziksel aktivite oranını arttırıyor. Kot giyilen günlerde, insanlar fazla adım atarak ortalama 25 kalori fazla yakıyor. Her gün kot giymekse, yılda 6,250 kalori yakımına sebep oluyor.

13. Tartıları Görmezden Gelmek bak burdada dr özün dediğini diyolar

Minessota Üniversitesi’ndeki yeni bir araştırmaya göre, kilolarını her gün kontrol edenler, kilo verme konusunda daha başarılı.

14. Sıkıntı

İngiltere'deki bir araştırmaya göre, insanlar sıkıntılıyken daha çok yemek yiyor.

15. İlaçların Etkisi

Pek çok kadın bazı doğum kontrol ilaçlarının yarattığı kilo problemlerinden haberdar. Aslında sadece doğum kontrol ilaçları değil genel olarak pek çok ilaç fazla kiloya sebep olabiliyor. O yüzden hastasına ilaç yazan bir doktorun bu konuda hassas davranması gerekiyor. Örneğin bazı depresyon ilaçları 3-4 kiloya kadar artışa sebep olabiliyor. Tansiyon için kullanılan kimi ilaçlarsa ekstra 2 kilo anlamına gelebiliyor. Diyabet ilaçlarının 3-4, insülin şırıngalarının ise uzun vadede 10-15 kiloya kadar artışa sebep olduğu biliniyor. Bu yüzden özellikle diyabet problemi olanların erkenden spor yapmaya başlamaları tedavi sırasında gelebilecek kilolara karşı koymaları açısından önemli. Eğer ilaç kullanımında kilo alma gibi bir endişeniz varsa bunu mutlaka doktorunuzla paylaşmalısınız. Belki de daha ince bir alternatifiniz olabilir.

16.Yaş

Araştırmalar, insanoğlunun 20 yaşının ortasına kadar her ay 300 gram aldığını gösteriyor. Yaşlandıkça da kas grubundan kaybediyoruz. Ancak bu kas grubu önemli çünkü tek başlarına bile kalori yakmak için onlara ihtiyacımız var. 25-30 yaşlarında kilo daha da çok artıyor. Bu 40 yaşına kadar böyle gidiyor. Menopoz döneminde östrojen azaldığı için ekstra kilolar alınıyor. Bu yüzden yaşlandıkça kas egzersizlerine önem vermelisiniz. Ayrıca protein tüketimini de artırmalısınız. Çünkü kas gücünü artırmak için proteine ihtiyacınız var.

17. Evlenmek

Sadece kişisel tecrübeler değil bilimsel araştırmalar da evliliğin yemek alışkanlıklarını hem kadın hem de erkek açısından bilinçsizce değiştirdiğini ortaya koyuyor. İngiltere Newcastle Üniversitesi bilimadamları, yaptıkları çalışmalarda evlendikten sonra erkeklerin daha sağlıklı beslendiklerini, kadınlarınsa yemelerine çok fazla dikkat etmeyip kilo aldıklarını ortaya çıkarmış. Uzmanlar bunun sebebini kadınların daha fazla et ve büyük porsiyonlarda yemek yemesine, evlilikle ilgili strese daha yatkın olmalarına ve genel olarak sağlıksız beslenmelerine bağlıyor. Peki bu konuda ne yapılabilir? Bilimadamları esprili bir cevap veriyor ya bekar kalacaksınız ya da eski sabit beslenme alışkanlığınızı devam ettireceksiniz.

merhaba,
dün uzunn uzunn topiği okuduktan sonra akşam eve giderken malzemeleri aldım ama kabuk tarçın bulamadım tarife göre yaptım toz tarçınıda demlik poşetine koydum ki rengini karartmasın tam ölçüye göre koymama rağmen sanki karanfil tadı daha baskın gibi olmuş yatmadan süzdüm .Sabah kahvaltıdan sonra içtim ilk bardak ok ama ikinci zor oldu ben zaten 2 bardak üst üste su bile içemem
69,6 grla başladım bakalım sonucu göreceğiz yazıcam sürekli yanlız bu hafta regl olucam onuda belirteyim öğlen içmem gereken kısmıda 500cclik şişeye koyup yanımda getirdim ıyyy

merhaba kızlar

66.5 kiloydum aralığın 15 inde diyete başladım diyet derken belli bir liste değil ama az az yiyorum 1 haftada 64.4 e indim bide regl haftamdı

bu tarifi dün gördüm ben de acilen denemek istiyorum 55 e düşmek istiyorum işallah en kısa zamanda düşerim cumaları tartılıyorum bugünden başlıyımbakalım bunu da içmeye işallah bi faydası olur toplu toplu gider kilolar

Kızlar bu karışım vücuttan yağı atarak mı suyu atarak mı kilo verdiriyor? :26:
tabiki yağları,,zaten suları attırsa ilk hafta attırır oda yeni kilo vermeye başlayanlar için..ama bu öyle bişey değil,,dene gör bakalım sonuçları beden ölçülerini almayı unutma yeni başlıyosan
evet canım normal karanfilin kokusuda tadıda baskın hepsine göre,,yalnız kabuk tarçın olması gerekiyo,,bidahakine kadar bulmaya çalış canım..çünkü üstüne basa basa uzmanlar toz tarçın olmaz etkisini etkiler demiş kabuk olmak zorunda diye yazmışlar,,büyük marketlerde baharatların arasında var canım sordunmu varmı diye:26:
bende şuan regl,,ve sabah tartıda geçen cumadan 100gr ekside çıktımki ben artıda çıkarım bu dönemde genelde,nasıl moralim tavan yaptı bilemezsinhadi hayırlı olsun gitsin kilolar çok çok

aldım cnm aldım bugün aldım kabuk tarçın bir daha ki sefere hazır yani
şuan yemekten geldim(salata,yarım kase çorba,4-5 kaşık et yemeği,1 dilim ekmek) ilk bardağı doldurdum bunu hüpleteyim 2.yi doldurucam sabahtan sanki biraz midem ağrıdı bide acıktım sanki belki zamanla etki eder cumaya bir çıkalım hele

iştahı kesen bilhassa tarçın canım ya belki tarçın peketki etmemiştir,,2 karışımda nasıl hissetcen bakalım

iştahı kesen bilhassa tarçın canım ya belki tarçın peketki etmemiştir,,2 karışımda nasıl hissetcen bakalım

zaten cuma zayıflama guruplarındayım bu cuma görürüz artık ama bugün ilk günüm çok birşeyde beklemiyorum içinde bulunduğum günlerde de regl olmayı bekliyorum o sebepten olsa gerek acayip şişkinim

Yiyerek zayıflamak için 20 yöntem

zayıflamak için yöntemler yiyerek zayıflama yöntemleri kuantumla zayıflama kuantum ile salata yiyerek
Sağlıklı beslenmenin gerçek sırrı nedir? iyi alışkanlıklar.. İşe nereden başlayacağınızla iglili bilgiler burada.. Kilo vermenin quantum fiziğinden daha zor olduğunu düşünebilirsiniz. İşte size 20 basit önlem...

Öncelikle yiyecek günlüğü tutmalısınız. Protein, karbonhidrat, yağ gibi besinleri beslenme planınıza yavaş yavaş dahil ederek kilo verdiğinizi görünce şaşıracaksınız! Sadece ne yediğinize dikkat etmeniz yeterli!

1. Her zaman tatlı şeyler yiyin!
Evet her zaman. Yemekten sonra ufak bir parça bitter çikolata yemek size kilo aldırmaz. Bunun dışında minik kekler yada meyve iyi bir seçenek olabilir
2. Yağları çıkartın
Bir dilim pizzadaki yağları peçete yardımıyla azaltabilirsiniz. İlk bakışta haftada bir yenen bir dilim pizzadaki yağ size fazla gelmeyebilir. Ancak yıl içinde giysilerinize giremediğinizde öyle olmadığını görürsünüz.
3. Kemer takın
Yüksek kalorili ama düşük besin değerli yiyecekler yemek istediğiniz zaman açlık hissetmeyecek kadar kemerinizi sıkın. Ulaşmak istediğiniz bedene ininceye kadar nefes almanızı engellemeyecek şekilde bu taktiği uygulayın.
4. Sevdiklerinizle birlikte olun
İş arkadaşlarınız, dostlarınız veya ailenizden birileriyle vakit geçirin. Bu sıkıntılı dönemi daha rahat atlatmanızı sağlar.
5. Baharatlı gıdalar tüketin
Metabolizmanızı çalıştıran kapsaisin çok acı biberde bulunur. Acılı tavuk ile ayran için. Süt ürünleri kapsaisinin görevini yapmasına sudan daha çok yardımcı olur.
6. Süt için
Günde alınan 1800 mg kalsiyum kalori emilimini sağlıyor. Bu nedenle kahvenizi sütlü ya da kalsiyum içeren gıdalarla içtiğinizde sadece 300 mg kafein alırsınız, 500 mg atılır.
7. Organik gıdaları tercih edin
Kepekli ve ya tahıllı ekmekleri, lifli gıdaları tercih edin.
8. Yıkanmış, doğranmış sebzeleri alın
Evet biraz fazla ödeyebilirsiniz ancak enerji için düşük kalorili bu sebzeleri tüketebilirsiniz. Sebzeleri hemen ulaşabileceğiniz yerlere koyun. böylece birşeyler yemek istediğinizde diğer kalorili seçeneklerden uzak durabilirsiniz.
9. Akşam yemeğine ne yiyeceğinize karar vererek çıkın
Restorana gittiğinizde ne yemek istediğinize düşünerek karar verin. Acele etmeyin, küçük porsiyonlu, doyurucu ancak az kalorili yiyecekleri yiyin.
10. Öğleden sonra saat 15:00'de birşeyler atıştırmayı unutmayın.
150 kalorilik bir atıştırma daha sonra yenilebilecek 400 kaloriyi önler. Avuç içi kadar fındık, ceviz, badem gibi çerezler ya da bir dilim peynir gibi atıştırmalıklar yaklaşık 170 kaloridir.
11. Sebze ve meyverli kabuklarıyla tüketin
Elma, armut, salatalık gibi meyve ve sebzelerin kabukları lif açısından zengindir. Hatta portakalı bile kabuğunun tamamını soymadan beyaz yerini bırakarak yiyebilirsiniz.
12. Sadece tek elle yiyin ve için
Eğer bir partideyseniz bir eilinizde içecek diğer elinizle çerez tüketmeye çalışmayın. Sağ elinizle içip yerseniz daha az yiyip içersiniz.
13. Tabakta beslenin
Kavanozdan, kutudan ya da dev kaselerden yemeyin. Gıdaları tabağınıza alarak beslenin. Böylece daha az yersiniz.
14. Ellerinizi meşgul edin
Stresliyken birşeyler yememenin en iyi yolu ellerinizi başka işlerle meşgul etmek. Bir paket cips yemek yerine örgü örerek stres atabilirsiniz. Resim yapmak, ağaçla ilgilenmek gibi işlerde sizi meşgul edebilir.
15. 10 öğün yiyin
Eğer iş ya da farklı denenlerle stres yaşıyorsanız, düşüncelerinizi kontrol edemiyorsanız, çok acıkmış hissedebilirsiniz.Bu durumda birşeyler yedikten 10 dakika sonra yine aç hissedebilirsiniz. Bu durumda günde 10 defa tüketebileceğiniz sebze ve meyveleri belirleyin ve bunları yiyin.
16. Dondurma yemek için dışarı çıkın
Dondurmalı soğuk pastalar, cipsler ya da peket dondurmalar yemek yerine dışarı çıkın. Eve bu tür kilo aldıracak yiyecekler almayın. Böylece canınız dondurma yemek istediğinde bir kutu yerine sadece bir külah dondurma yersiniz.
17. Salata yiyerek başlayın
Öğle yemeğine salata yiyerek başlayanların yüzde 12 daha az kalori aldıkları belirlenmiş. Bu neden le öğleyin krem şantili yiyeceklerden uzak durun ve yemeğe salata yiyerek başlayın.
18. Kremadan uzak durun
Burger ya da sandviç yediğinizde mayınez, ketçap ya da krema koydurmayın. Bu tür servis edilenlerin kremalarını bıçakla üzeerinden alın. Böylece yarım kalori daha az almış olursunuz.
19. Ekmek almayın
Ekmek uzatanlara gülümseyerek teşekkür edin ve hayır deyin.
20. Bazen çılgın olun
Hiçbirşey yememek sizi zayıflatmayacak ya da mutlu etmeyecek. Haftada bir ya da iki öğünde yemek istediğiniz herşeyi yiyerek kendinizi ödüllendirin.

bunlar çok iyi yaa,,heleki sonuncu maddeye bayıldııııım

Son düzenleme:
az once kaynattim cok guzel kokuyor umarim icimi de rahattir, gozume de cok gorundu nasil iccem hepsini bugun :/

aynen şekerim ben de kaynatırken ay ne güzel kokuyor annemin yaptığı elmalı pasta gibi diye düşünürken..... ( bunun tadı ne yaaaaaaa ağlıcam ya nedir şu çektiğimiz Allah ım insan kendine bunu yaparmı yaawwww D

valla ilikken burnumu tikayip ictim. cok da kotu degil aslinda bence, yine de 1 bardaktan sonra iskence gelmeye basliyor. ayrica tuvaletten cikamiyorum su an resmen yarim bardan icip tuvalete kosuyorum adeta. bunun da olayi bu galiba.. neyse siskinlik vardi zaten belki su odemi atarim bahaneyle. yarin da ise giderken siseye doldurup goturmeyi planliyorum. 10 dakikada bir tuvalete tasinmam gerekicek ama ne yapayim artik.. ben bunu hergun yapamam valla haftada 2 anca

az once kaynattim cok guzel kokuyor umarim icimi de rahattir, gozume de cok gorundu nasil iccem hepsini bugun :/
canım bigünde bitirmiceksin dikkat et,,3 öğün sonrası 2 bardak içiceksin,,kaynarken azalıyo sanırım bu6 tane 0.5lt'lik su koydum,2 2 2 bigünde 3 tane 0.5 eder,2 gün yeter diyodum ama son 2 karıışımda 1 bucuk gün gidiyo:44:demekki 2 bardaklık su kaynarken kayboluyo

canım içimi gayet güzel ve rahat,,niye öyle olduki yaptığın yanlış bişeyler olsa gerek fazlamı kaynattın ne:26:

Son düzenleme:

anladim canim tamam, ben 3 bardak ictim simdiye kadar, 4. bardak gitmedi valla bu arada ben normalde hayatta bu kadar su veya cay icemem bu benim icin bir rekor. 6 bardagi tamamlicam bugun kesin. yarin da isyerine goturcem kalani siselere doldurup. bakalim, umarim ise yarar bende de..

bebişimm canımm çoookk sııkkınn moralimmm bozukk hatırlıyomusun 63.9 başladımm 4 gün içinde 63 e düşmüştümm 900 gr vermiştimm daha sonra adet oldummm veeee sinirlerimm alt üstttt çok az yememe rağmennn ve bu çayııı içmemeee rağmennnn bi sabah baktımmm 63.8 ertesi sabah baktımmm 63.5 bu sabah baktımm 63.2 ayyyyy vallahiii sinir oldumm başıma gözüme ağrıı girdi sinirdeenn bakalımm şu adetimm bitsinnn ne olcakkk en güzelll cvpp o zaman vercemmm sinirlerim bozulsadaaa yılmadannn usanmadann tartılıyorumm adetten sonraaa bakarsınn 2 kilooo felannn veririmm belkiii ne mağlummm cannımmm böleee yaniii adettii bekliyorum bendee asıll sonucu öğrenmek içinn tatlıımmm

bu arada içen diğer arkadaşlarrr yorumm yapmıoo iiyiii yada kötüü kiloonuzu bildirinn kızlarr..

amaan canım üzüldüğün şeye bak,,bencede bekle,regliyken vücudun su tuttuğunu herkez bilir nie moralini bozdun hemen,,demekki baştan olmamış şişlik sonrada gelmiş sanada normaldir,,regl bitsin inşallah fazla fazla gittiğini görürsün tekrar,,eğer moralini bozucaksa böyle reglken bari tartılmayı kes sabret,,ben artıda çıkınca hiçte tınlamıyorum,,bilincindeyim çünkü reglim normal,,ama asıl sonuç regl bittikten 48 saat sonra belli oluyomuş,,ve ayreten reglken diyetine devam edersen metabolizmamız 2 kat çalıştığı için normale göre,,daha çok kilo verimi olurmuş,,heleki bide sporla desteklersen bu dönemde woooowhhooow dene keyfine,,ben birazdan yürüycem lesleyle bakalım 1 mil anca yaparım çocuklarla
bu arada içen diğer arkadaşlarrr yorumm yapmıoo iiyiii yada kötüü kiloonuzu bildirinn kızlarr..

evet ya yorum yok hiç,,belkide cumayı bekliyolardır yada 1 hafta ne zaman dolarsa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…