• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkmengelini'nin Başarı Öyküsü 8 Kilo Verdi

günaydın kızlar
uğrayan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
ben tartıda 62 geliyordum ya, dün annemler geldi. tartıldı. "bu tartı 3 kilo fazla tartıyor"dedi.:21::21::21:
suya devam tabii ki.
yalnız bir şey dikkatimi çekti. bu başlığı "su+leblebi diyeti" şklinde algılayanlar olmuş.
ben kesinlikle diyet yapmadım. yazdıklarımın hepsini okursanız sadece gözümü doyurduğumu ve sağlık için günde 3 lt su içtiğimi görürsünüz.
aç olan midemiz değil, içimizdeki çocuklar.
hani şişmanız diye kimsenin dönüp bakmadığı, ilgi göstermediği, korselerin ya da siyah bol tişörtlerin içine saklanan kadınlığımız, içindeki yokluğu yemekle bastırıyor.
diyet diyet dedikçe daha çok kilo alacaksınız. leblebi de şart değil yahu. bende kansızlık vardı. kuru üzüm tek başına midemi yakıyor diye yanına katık ediyordum. tabii tok da tutuyor.

günaydın kızlar
uğrayan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
ben tartıda 62 geliyordum ya, dün annemler geldi. tartıldı. "bu tartı 3 kilo fazla tartıyor"dedi.:21::21::21:
suya devam tabii ki.
yalnız bir şey dikkatimi çekti. bu başlığı "su+leblebi diyeti" şklinde algılayanlar olmuş.
ben kesinlikle diyet yapmadım. yazdıklarımın hepsini okursanız sadece gözümü doyurduğumu ve sağlık için günde 3 lt su içtiğimi görürsünüz.
aç olan midemiz değil, içimizdeki çocuklar.
hani şişmanız diye kimsenin dönüp bakmadığı, ilgi göstermediği, korselerin ya da siyah bol tişörtlerin içine saklanan kadınlığımız, içindeki yokluğu yemekle bastırıyor.
diyet diyet dedikçe daha çok kilo alacaksınız. leblebi de şart değil yahu. bende kansızlık vardı. kuru üzüm tek başına midemi yakıyor diye yanına katık ediyordum. tabii tok da tutuyor.

canım arkadaşım bu konuya değindiğin iyi oldu.
zaten mesajını okuyan senin amacının kilo vermekten öte olduğunu eminim anlar.
Ama sen bize daha doğrusu bana ışık oldun. Özellikle regl dönemi öncesinde yaşadığım krizi atlatmamı sağladın. Bende sadece leblebi ve su içmiyorum. Ne varsa yemekte ağzıma atıyorum ama bu bir kaşıktan öteye gitmiyor çünkü boğazıma kadar doluyum. Benim gibi su içme özürlüleri leblebi sayesinde bu sıkıntıyı atlatıyor. Körü körüne başlamadım araştırdım. Leblebi vücuda kuvvet veriyor. Protein bile mevcut içerisinde:52:
Gerçi diyette beyaz leblebi öneriliyormuş emme ben katur kutur yiyemiyorum. birde diş problemi yaşamayayım.:37:

canım arkadaşım bu konuya değindiğin iyi oldu.
zaten mesajını okuyan senin amacının kilo vermekten öte olduğunu eminim anlar.
Ama sen bize daha doğrusu bana ışık oldun. Özellikle regl dönemi öncesinde yaşadığım krizi atlatmamı sağladın. Bende sadece leblebi ve su içmiyorum. Ne varsa yemekte ağzıma atıyorum ama bu bir kaşıktan öteye gitmiyor çünkü boğazıma kadar doluyum. Benim gibi su içme özürlüleri leblebi sayesinde bu sıkıntıyı atlatıyor. Körü körüne başlamadım araştırdım. Leblebi vücuda kuvvet veriyor. Protein bile mevcut içerisinde:52:
Gerçi diyette beyaz leblebi öneriliyormuş emme ben katur kutur yiyemiyorum. birde diş problemi yaşamayayım.:37:

EST. CANIM. BEN NİŞANLIYKEN ÇOK DİYET YAPTIM. 59 KİLO BAŞLADIM DİYETLERE. APTALLIK İŞTE.evlendim, yine saçma sapan diyetler...bir verdim beş aldım derler ya, çok doğru.
tartıda 71i görünce ooops dur dedim. bir şeyler yanlış. çünkü bazen öyle oluyordu ki, artık midem almyor, bulanıyor ama ben hala yemek istiyorum. gerçekten aç olan gözümüz. bakın Peygamber efendimiz günü bir tek hurma ve suyla geçirebiliyormuş... ölüm orucu tutanları düşünün. sırları şekerli su içmekmiş. şeker beynin çalışmasını sağlıyor. su da hayat zaten..

canım önce geçmiş olsun diyeyim sonra teşekkür edeyim suyun önemini tekrar tekrar hatırlattığın için bir teşekkürde memleketimin çocuklarına öğretmenlik yaptığın için :43:
sivasta hep hamur işi vardır hatta sivaslı bayanlarn %50 sinden fazlası kiloludur havadan mı suyundan mı hamurundan mı :52: bilinmez bende hafifi topluyumdur mesela
umarım istediğin kiloya ulaşırsın sağlıklı günler canım

tebrik ederim turkmengelini ve de gecmis olsun. Gercekten yazdıgın her seye katılıyorum. Ben de su icince gercekten farkı anlıyorum şu ara su icmeyi azaltmıstım ama senin yazdıklarını okuyunca tekrar 2-3 litre icmeye calisicam. Hatta simdi elime yarım litre su aldım :) ben de dikkat ederek 6 kiloya yakın verdim, bu arada donem donem krizlerim tuttu. Ama ben de farkettim yedikce yiyesi gelior insanın, kacıracaklarmıs gibi tuketme istegi doguyor ve yanımda birileri yokken oluyor cogunlukla. Az az da yesek aynı tadı veriyor dogru ve kimse onu bizden almayacak onun zevkini zamana yaymak daha mantıklı aslında. İnsallah bildigimiz seyleri her zaman uygulayabiliriz..
Ayrıca İnsallah rabbim sana ve esine saglıklı bir bebek nasip eder, kal saglıcakla.

bak ya yine hirslandim :D
tebrik ederim sizi :D
teşekkür ederim canım, senin başarı hikayeni de okumak dileğiyle...

canım önce geçmiş olsun diyeyim sonra teşekkür edeyim suyun önemini tekrar tekrar hatırlattığın için bir teşekkürde memleketimin çocuklarına öğretmenlik yaptığın için :43:
sivasta hep hamur işi vardır hatta sivaslı bayanlarn %50 sinden fazlası kiloludur havadan mı suyundan mı hamurundan mı :52: bilinmez bende hafifi topluyumdur mesela
umarım istediğin kiloya ulaşırsın sağlıklı günler canım
sağol canım. sen de sivas'tansın sanırım.dediğin gibi hep hamur işi... yağlı çörekler, mantılar, erişteler...en basiti bol tereyağlı salçalı bulgur pilavı..ama az az yeyince bir zararı olmuyor sanırım.

tebrik ederim turkmengelini ve de gecmis olsun. Gercekten yazdıgın her seye katılıyorum. Ben de su icince gercekten farkı anlıyorum şu ara su icmeyi azaltmıstım ama senin yazdıklarını okuyunca tekrar 2-3 litre icmeye calisicam. Hatta simdi elime yarım litre su aldım :) ben de dikkat ederek 6 kiloya yakın verdim, bu arada donem donem krizlerim tuttu. Ama ben de farkettim yedikce yiyesi gelior insanın, kacıracaklarmıs gibi tuketme istegi doguyor ve yanımda birileri yokken oluyor cogunlukla. Az az da yesek aynı tadı veriyor dogru ve kimse onu bizden almayacak onun zevkini zamana yaymak daha mantıklı aslında. İnsallah bildigimiz seyleri her zaman uygulayabiliriz..
Ayrıca İnsallah rabbim sana ve esine saglıklı bir bebek nasip eder, kal saglıcakla.
"yanında biri yokken" kısmı çok güzel..
gerçekten arkadaşımızla olsa, komşuyla hatta eşimizle yesek abartmak güç oluyor ama tekken ooooh, tepsiyi götürsen gören yok:)) o yüzden içten disiplin gerek sanırım.bakın annem baklava getirmiş gelirken. ev yapımı. bol cevizli. koca bir tepsi. şerbeti bir döktük, horona başladı dilimler içinde...:62: :56:peki ben 3 gündür toplam 3 dilim yedim mi? hayır:46::46::62: çünkü gözüm tok. tepsi orada duruyor. istediğim zaman yerim. ama canım istemiyor işte...
akşam altıdan sonra bişey yememk........... Ölürüm ben! :53:

henüz ölen görülmedi ama bünye farkı tabiii:34::34::1:
ha gayret, biraz sabır. hemen kesmene gerek yok. önce ağır şeyler yemeyerek başla. çerez ye mesela. ya da meyve... neyi seviyorsan azcık ye ya da... sana kalmış.

ayy walla bravo sen kendini yememek adına ikna etmeyi iyi başarmışsın ew yapımı baklava olacak da üç günde 3dilim pehh onun öyle bir gadasını alırdım kiiiiiii
gerçi 5kg ve üzeri zayıflayanlarda korku oluşuyor geri alır mıyım diye neyse sen istemişsin ve hastalıkla olmuş bu saglıklı günler dilerim ilerd bir arızayla karşılaşmaman dileklerimle............

evet canım sivaslıyım dediğin gibi hamur işi ve bulgur pilavı vazgecilmezdir ama ölçülü yersen sivas agzıyla dadımlık yersen bişi olmaz ve dolu mideyle yatmayacaksın bulgur pilavınıda 4 yemek kaşığı yersin hem gözün kalmaz hemde onlarda da vucudumuzun alması gereknler var onlarıda almış olursun böylece ben böyle yapyorum şükür benden de 4 kilo gitti özellikle akşam engec yediden sonra yemiyorum bol su içyorum ve yemek istediklerimide tadımlık yiyorum ayrıca spor yapmakta öenmli spor olmasada egzersiz falan filan kilolu olmaktansa bunlara katlanmak çok çok iyi öyle deil mii hanımlar!!! kendine cici bak canım

isteriz isteriz hani kür neredesin asuuu

slmm canımm.ya topiğinizi zor buldumm günlerdir aradımm:44:işlhh herşey istediğiniz gibi olurr çabalarımız boşa gitmesinn çok zorrrrrrrrrrr:43:
şu 3 haftalık kürü veriyorm sizee.

GÖBEK ERİTEN.3 HAFTALIK KÜR

* 4 adet taze lahana yaprağı,
* Yaklaşık 25 dal taze maydanoz,
* 1 adet limon (sulu olması tercih edilir)
* Yarım litre su

Göbek Eritme Kürü Hazırlanışı:

Yarım litre kadar suyu kaynatılır. Kaynamakta olan suyun içine lahana yapraklarıatılır. En az 3 dakika lahanayla kaynatılır, ondan sonra maydanozları da eklenir. Maydanozu da ekledikten sonra yaklaşık 3 dakika daha kaynatılır.

Kaynamış karışım soğumaya bırakılır. Soğuyunca karışımı süzülür. İçerisine limon sıkılIR

Bu karışım günde 2 ya da 3 kez içilmelidir. Aç veya tok karınına içebilirsiniz. Bu kür hergün taze olarak hazırlanıp içilmelidir, fazla yapıp buzdolabında saklamayınız. Bu kürün içine kesinlikle tatlandırıcı katılmamalıdır.

Bu kür, sadece 3 hafta uygulanır.

UMARIM FAYDASINI GÖRÜRSÜNÜZ.SEVGİLERİMLEEEE:16:

selam kızlar
kilo işlerini sanırım bir süre rafa kaldırmam lazım.
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM
herkese kolay gelsin. ama 62 değil de 52 kiloyken hamile kalsam daha iyi olurdu tabii..

ya benim de başım krizlerle dertte...doğum yapalı 1 sene oldu 72den 58 düşmüştüm sonra o 8 kiloyu zor verdim..nisan ayında 51e kadar düştüm ama yine aldım bugün 54üm...almamın tek sebebi kriz kriz kriz.....
sabah kahvaltımı yapıyorum güzelce sonra pilates yapıyorum hemen ardından yürüyüşşş ve gelince öğle yemeği...buraya kadar güzelll ama saat 15:00 den sonra azıcık birşey yeyim diyorum ara öğün olarak dayanamıyorum evde ne varsa yiyorum mesela bugün çikolata gofret ardınada 3 börek yedim kendimden nefret ediyorummm....kendimi nasıl durduracağımı bilemiyorum bana yardımcı olun...
siz neler yapıyorsunuz kriz anındaaa keşke bi 6 kilo da ben versemmm:44:

selam kızlar
kilo işlerini sanırım bir süre rafa kaldırmam lazım.
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM
herkese kolay gelsin. ama 62 değil de 52 kiloyken hamile kalsam daha iyi olurdu tabii..

süüpperrr tebrikler olsun verirsin kilolarını. bundan güzel habermi var. Allah tamamına erdirsin.

size 5 kilo fazlam var ve veremiyorum desem:26:ne dersiniz?şu an balık etli görünüyorum ama o zman normal zayıf görünücem diye düşünüyorum,ama yediklerime hiç dikkat edemiyorum ya ekmeği,şekeri çok seviyorumm

Back