• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkmengelini'nin Başarı Öyküsü 8 Kilo Verdi

tebrik mesajlarınız için çok sağolun kızlar. fırsat buldukça girmeye çalışıyorum.
Allah hepnize kolaylık versin. bu arada
5 kilo fazlası olan bacım
ben de bir zamanlar 59 kiloydum. "5 kilo fazlam var" dedim
ilk mesajımı oku.
tartıda 73 falan gördüm herhalde.
aklını başına al.
sana yemin ediyorum, kafana taktıkça rejimdi, kiloydu, yemesen de alırsın.

selam kızlar
kilo işlerini sanırım bir süre rafa kaldırmam lazım.
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM
herkese kolay gelsin. ama 62 değil de 52 kiloyken hamile kalsam daha iyi olurdu tabii..

tebrik ederim, çok sevindim inanki. Insallah saglıklı dünyaya getirmeyi nasip eder Rabbim.

keşke bende su içebilsem.yaklaşık 2 ay önce tartıda 87.5 u gördüğümde çıldırmak üzereydim.hamileliğim dışında hiç o kiloyu görmemiştim.kış döneminde kendimi fazla salmamın sonucu bana baya pahalıya patlamıştı.önce napıcağımı bilemedim.sinirden ağlıcak gibiydim.kendimi aynada gördüğümde yakında patlıcam diye düşünmeye başladım.kıyafetlerimin hiç biri üzerimde güzel durmuyodu.gerçi normalde de öyle zayıf bi insan hiç olmadım ama bu kilo bana ağır gelmeye başlamıştı.eşimde çok kilo aldığımı söyleyince kesin bişeyler yapmalıyım dedim.oturduğun yerden kendine kızmak bi fayda vermiyodu.karar verdim zayıflamalıydım. Tüm bayanların yaptığı gibi pazartesi başlarım spora ve rejime dedim ve başladım.deniz kenarı bi ilçede oturuyorum sahilde yürüdüm ama bi sürü erkek vardı ve kendimi rahat hissedemedim bi spor salonuna yazıldım.hafta içi hergün gidemesemde mümkün olduğu kadar düzene uymaya çalıştım.tabi bunun yanında yediklerimede dikkat ettim.sıkı iyet falan yapmadım.beyaz ekmekten vazgeçtim abur cuburu kestim ve hamur işinide kıstım.sporla beraber 1 haftada 2.5 kilo falan verdim.40 gün yediklerime dikkat ederek ve spor yaparak 4.4 kilo verdim.şu an 83.1 kiloyum.aslında kilomu göstermiyorum.görenler 78 falan diyo ama ben azmettim ve ilk hedefim 80 kilo.daha sonra 75 ve en son 68 kilo.benim için yeterli.yolum baya uzun ama sizlerinde desteğiyle verebileceğime inanıyorum.birlikten kuvvet doğar.herkes inşallah Allah'ın yardımıyla istediği kiloya ulaşır.

Son düzenleme:
selam kızlar
kilo işlerini sanırım bir süre rafa kaldırmam lazım.
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM
herkese kolay gelsin. ama 62 değil de 52 kiloyken hamile kalsam daha iyi olurdu tabii..
tebrik ederim canım.Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmayi nasib etsin.

merhaba kızlar,

doğuma 84 kilo gittim.

3 ay yeni doldu, 67e indim. hedef 55:))

emzirdiğim için diyet yapmıyorum, sezaryen olduğum için canımın içi callenetics yapamıyorum, ama niyetim beslenmeme dikkat edip şu 3 ay içinde 60 a düşmek. gerisini callenetics halleder. 21 günde ne kadar sıkılaşıp inceldiğinize inanamayacaksınız:)

tebrik ederim. :) çok güzel kilo vermişsiniz, tekrar :)
ben de üni. öğrencisiyim ve kpss var bi taraftan o yüzden buraya çok sık girip yazamıyorum ama ara ara okuyunca moral buluyorum resmen. vermek istediğim bi 10 kilom var. 42-43 olmalıyım. boy 1.50 :1:
zaman konusunda sınırlandırmadım kendimi ama 2.5 aya ihtiyacım var biraz değişmek için. çünkü kalbim kırık ve dönem biterken güzel görünüp birilerini şaşırtmak istiyorum.
1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum. abur cuburu bayağı azalttım. haftada bir yemeğe karar verdim. mesela bugün ödül günümdü jelibon yedim bir paket ancak o kadar da tat vermedi, akıllanıyorum sanırım :)
spor dersen gripliyim birkaç gündür ve havalar buz gibi. havalar düzelsin ve daha iyi olayım bi arkadaşı ayarladım hergün yürüyeceğiz.
kendine ve bebişine iyi bak ...

tebrik ederim. :) çok güzel kilo vermişsiniz, tekrar :)
ben de üni. öğrencisiyim ve kpss var bi taraftan o yüzden buraya çok sık girip yazamıyorum ama ara ara okuyunca moral buluyorum resmen. vermek istediğim bi 10 kilom var. 42-43 olmalıyım. boy 1.50 :1:
zaman konusunda sınırlandırmadım kendimi ama 2.5 aya ihtiyacım var biraz değişmek için. çünkü kalbim kırık ve dönem biterken güzel görünüp birilerini şaşırtmak istiyorum.
1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum. abur cuburu bayağı azalttım. haftada bir yemeğe karar verdim. mesela bugün ödül günümdü jelibon yedim bir paket ancak o kadar da tat vermedi, akıllanıyorum sanırım :)
spor dersen gripliyim birkaç gündür ve havalar buz gibi. havalar düzelsin ve daha iyi olayım bi arkadaşı ayarladım hergün yürüyeceğiz.
kendine ve bebişine iyi bak ...

seni çok iyi anlıyorum:)

ama bir hatan var.yukarıda kırmızı yazdım. eğer abur cuburu kendine ödül olarak kodlarsan kafanda, içten içe şimdi gaza gelip biriktirdiğin iradeni en ufak zayıflıkta yıkar, abur cubura gömülürsün

madem kpss çalışıyorsun benim gibi, bu örneği daha iyi anlarsın. doğuma annemlere gittiğimde, komşunun 3 yaşındaki kızı zülalle sıkı dost olduk:) misafirliğe gelmişlerdi, tabakta koca dilim kremalı pasta vardı. zülalin ilgisini çekmemişti. sebebini sordum, "BEN EVDE ÇOK GÜZEL PIRASA YEDİM, KARNIM TOK" dedi:53::53: üstelik zülal, annesi içine havuç doğradığı için brokoliyi de pırasa sanmıştı:)) bak, çocukta kremalı pasta ödül olarak kodlanmamış.

bizim zayıflamaya çalışırken yaptığımız hata, yetişme tarzımızdan geliyor. "ödevini yap, çikolata veririm, önce ıspanak ye, tatlı sonra." büyükanne kuralı, hatırladın değil mi?premack kuralı yani. böylece biz, sebzenin, tatlı hatırına katlanılması gereken bir şey olduğıunu öğrendik. önce bunu kır.

bebişin olmuş türkmengelini tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün..maşallah..
mesajını çok beğendim farkında olmadan ne kadar zararla şeyler öğretiyoruz çocuklarımıza
ben de öyle yapıyorum ne yazıkki büyük oğlum abur cuburu çok seviyor aslında iştahı iyidir ama
tabiki önceliği abur cubur ben de yemeğini yiyince abur cubur yemesine izin veriyorum aynen ödül gibi
ama başka çözüm bulamadım 4.5 yaşında büyük oğlum geç mi kaldık acaba ne yapsak nasıl yapsak?
bu arada ben de ikinci oğlumu kucağıma alalı 35 gün oldu doğuma 98 kg ile gittim tam 30 kg aldım:14:
yazmaya utanıyorum inanın şu an 85 im yani 13 kg su gitti..bol bol emziriyorum..diyet yapmam uygun değil ama
neyi kıssam işe yarar ilk oğlumda az kilo almıştım ve çok çabuk terk etmişti beni ikinciler biraz farklı oluyormuş.

canım, daha yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşayım. şu meşhur beslenme uzmanlarından biri, bir hastasıyla yaşadıklarını anlattı. hastası 21 günde 8,5 kg YAĞ vermiş. yemeden kısmadan. sadece günde 5 lt su içerek. diyetisyen, "yağlar vücudumuzdaki toksinleri tutmak için var. bol su içerek o toksinleri uzaklaştırırsanız yağlara da görev kalmıyor ve gidiyorlar" dedi.

aynı örneği köyün hemşiresi de yaşamış. sütüm olsun diye günde 5 lt su içiyormuş. hatta şimdi de kilo amaya çalışıyor. kadar yani.. ben de deneme sürecindeyim. sonuçları yazarım.

oğlun konusunda pek fikrim yok. benimki daha 4 ayık:)tecrübem olmadan da atıp tutmak istemem..

canım, daha yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşayım. şu meşhur beslenme uzmanlarından biri, bir hastasıyla yaşadıklarını anlattı. hastası 21 günde 8,5 kg YAĞ vermiş. yemeden kısmadan. sadece günde 5 lt su içerek. diyetisyen, "yağlar vücudumuzdaki toksinleri tutmak için var. bol su içerek o toksinleri uzaklaştırırsanız yağlara da görev kalmıyor ve gidiyorlar" dedi.

aynı örneği köyün hemşiresi de yaşamış. sütüm olsun diye günde 5 lt su içiyormuş. hatta şimdi de kilo amaya çalışıyor. kadar yani.. ben de deneme sürecindeyim. sonuçları yazarım.

oğlun konusunda pek fikrim yok. benimki daha 4 ayık:)tecrübem olmadan da atıp tutmak istemem..

5 lt su içersek wc den çıkamayız be türkmengelini
acaba o hastanın toplam kgsu kaçmış ki 21 günde 8.5 kg çok hızlı vermiş dolayısıyla vermesi gereken kg çokmuş anlamı çıkıyor
ben ancak 2 lt içebiliyorum aslında fazlasını da içerim de iki çocuktan fırsat kalmıyor malum su bile içmeye

5 lt su içersek wc den çıkamayız be türkmengelini
acaba o hastanın toplam kgsu kaçmış ki 21 günde 8.5 kg çok hızlı vermiş dolayısıyla vermesi gereken kg çokmuş anlamı çıkıyor
ben ancak 2 lt içebiliyorum aslında fazlasını da içerim de iki çocuktan fırsat kalmıyor malum su bile içmeye

aynen canım. içebiliyorum desem yalan olur. bir de eşim "su zehirlenmesi" diye bir şey okumuş..gözüm korktu valla...

Sevgili Türkmengelini yazın çok motive edici kaydettim,açıp açıp okucam gaza gelmek istediğimde :D Güzel yazılarına devam et olur mu?Bu arada bende sivastayım.72 kiloları görme sebebim pideleridir..:DD

madem kpss çalışıyorsun benim gibi, bu örneği daha iyi anlarsın. doğuma annemlere gittiğimde, komşunun 3 yaşındaki kızı zülalle sıkı dost olduk:) misafirliğe gelmişlerdi, tabakta koca dilim kremalı pasta vardı. zülalin ilgisini çekmemişti. sebebini sordum, "BEN EVDE ÇOK GÜZEL PIRASA YEDİM, KARNIM TOK" dedi:53::53: üstelik zülal, annesi içine havuç doğradığı için brokoliyi de pırasa sanmıştı:)) bak, çocukta kremalı pasta ödül olarak kodlanmamış.

bizim zayıflamaya çalışırken yaptığımız hata, yetişme tarzımızdan geliyor. "ödevini yap, çikolata veririm, önce ıspanak ye, tatlı sonra." büyükanne kuralı, hatırladın değil mi?premack kuralı yani. böylece biz, sebzenin, tatlı hatırına katlanılması gereken bir şey olduğıunu öğrendik. önce bunu kır.

çok etkilendim bundan
acayip doğru bi tespit.içimdeki çocuk bi çikolata canavarı ama türkmen gelini senin şu bim çözümün gibi çözülürmü bu bilemiyorum:27: bi yığın çikolata var su an evde bıraksan beni o yıgını mideme indirirm gibi geliyo:D hoş dün yediğim 4 parça saman gibi geldi tadını alamadım ama yinede zaafımın bu oldugunu biliyorum yada bişeyleri bastırmak için çikolatayı kullanıyorum ama o şeyler ne bunu bilemiyorum:32: çok güzel bi paylaşım olmuş.Su içmenin önemini bi kez daha gördüm..SAğlıkla kal diyorum:13:

çok etkilendim bundan
acayip doğru bi tespit.içimdeki çocuk bi çikolata canavarı ama türkmen gelini senin şu bim çözümün gibi çözülürmü bu bilemiyorum:27: bi yığın çikolata var su an evde bıraksan beni o yıgını mideme indirirm gibi geliyo:D hoş dün yediğim 4 parça saman gibi geldi tadını alamadım ama yinede zaafımın bu oldugunu biliyorum yada bişeyleri bastırmak için çikolatayı kullanıyorum ama o şeyler ne bunu bilemiyorum:32: çok güzel bi paylaşım olmuş.Su içmenin önemini bi kez daha gördüm..SAğlıkla kal diyorum:13:

sağol canım..

bak yine 62 kilo olmuşum:))

emzirdiğimden olsa gerek hızlı gidiyor. doğuma 84 gitmiştim. 8 ayda gitti 22 kilo:32:

Back