Adam diyor ki;
Diyette yenilenler ile günlük hayatta yenilenlerde fark oluyor. Biz yarın bir gün diyet bittiğinde hiç diyet yapmıyormuş gibi beslenmeyi günlük alışkanlığa adapte edeceğiz, ki diyet bitsede bitmemiş gibi, sanki hiç diyet yapmıyorsun gibi devam edeceksin. Normal yemen ile bu kiloları yavaş yavaş vereceksin. Asıl kiloyu yemekten daha çok spor ile vermiş olacağız. Vücudu oruç açlığı halindeki insanların robotlaşması gibi aptallaştırmayacağız, vücut dinç olacak, canlı olacak, aktif olacak. Menü de eksiltmeyi kısa sürelerde yapmayacağız. Hocam peki süreci biraz hızlandıramaz mıyız dedim. Hedefin kaç kilo olmak dedi, 53-56 civarı dedim. (Yaklaşık 1 ay önce gittiğimde 74.1dim, şimdi 69.8). Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı kilo verirsen fazlası ile bunları geri alırsın, bu kesinlikle böyle olacak. Bir sürü örnekler verdi, galiba haklı çünkü ben her verdiğim kiloyu eskisine birkaç kilo ekleyerek geri aldım
Devam etti anlatmaya;
Yani sen bir an önce vücudunun %30 unu kaybedeceksin, (söyleme şeklinden bir organım aniden kopmuş gibi) bunu kısa sürede istiyorsun. Bu kadar kısa sürede hangi insanlar çok kilo kaybeder? Ciddi hastalığı olan insanlar. Vücut bunu da hastalık gibi algılar, dengesini bozar ve kendi kendini hasta eder, diyet bitince de hızla açığı kapatmak için hızlıca verdiklerini geri alır dedi. Bazal metabolizmanın ayarını bozmayacağız, uzun süre açlık yapmayacağız, hedefine ulaşmak için bunu yaklaşık 2 yıla yayacağız
(bunarada şöyle bir tıp bilgim var, yağ hücreleri de hormon salgılıyor, hızlı gitmesi vücudun ayarını ondan da bozuyor olabilir?)
Tatlı krizini de konuştuk, dedim hepsi geçti, spor mu geçerdi? Hayır dedi, rafine ve adi şeker tüketmedin, karbonhidratı en kaliteli ve temiz şekilde bakliyattan aldın. Uzun sürelerde şekeri düşürdüğü için düzeldi. Oysa aynı miktarda karbonhidratı çikolata yiyerek de alabilirdin, bir anda fırlatır pat diye düşürür sonra da döngüye girerdi dedi. En çok bulgurda(buğday) var dedi karbonhidrat. Ekmeği onun için vermiş. Ve listeyi eksiltmedi, 1 ay daha aynı miktarlarda yiyeceğim. Lisbetim bu konuşmalar olurken senin hızlı kilo vermen kafamda şimşekler çaktırdı. Bu yeni listen ve vücut direncinin düşmesi falan kafamı karıştırdı. Acaba dediği gibi hızlı verince vücut kendi kendini hasta eder dediği bu muydu dedim. Birde hızla gidenin fazlasıyla geri döneceğine o kadar garanti verdi ki, bir sürü şey anlattı, popüler diyetler, şok diyetler, if
Civcivimin diyetle ilgili istek ve tezleri de tutuyor böylece ve aslında onun stres yaptığı bazı şeyler bu durumda gereksiz oluyor.
Uzun oldu balım kusura bakma, kızlarda okursa faydası olur. Birde kim ne düşünüyor bu konuşmalar için merak ediyorum, diyetisyen tecrübesi olanlarımız var. Şahsen bana tarzı geleneksel, makul ve de mantıklı geldi.