Dün eşim de benle diyete girdi, akşam yemeği dahil her şey muhteşem, birlikte 13.000 adım falan attık. Sonra yemek sonrası çay yapınca, çocuğa cheesecake koyarken kendine de koymuş beyimiz, dedim yemeyeceksin onu, yalvardı resmen nolur yiyim diye. Sen bilirsin bütün gün emeğin boşuna gitmiş olacak dedim, bir çatal alıp bıraktı :)))
Ayy kiyamam yabenimki de diyete giriyo benimle beraber Allahtan da
Demin bi krize girdi tatli yap falan dedi de bu sefer diyetimi mahvedemiceksin yok tatli matli cumayi bekle dedimhayir yapinca da sen yaptin senin yuzunden kilo aldim diyo picagi yicek haberi yok
Dimi yaa çıldırmış gibi nohutlar havada uçuyor, işin kötüsü canım çekiyor :))Nohut gününüz mübarek olsun Ballarım
Kabızlık deme canım bana, resmen günlerdir kv nin kabızılığı yüzünden cinnet geçircem (kadına kızmıyorum yanlış anlamayın).Günaydın ballar❤
Yine basladi benim lababoya cikamama sorunusabah ac karna filtre kahve ictim zift gibi ama yok bana misin demiyo
Spor yapmam lazim benim spor cok iyi geliyodu.. bugün yapiyim hatta birazdan..
Biz de tavuk yedik civcivim :))Korkmaya basliyorum yapmayin böyle seyler
Yani 450 çok değil mi? Bu piyasadan biraz uzağım bir süredir ama... Ne peki bu bakıcı hemşire miydi yoksa sadece hasta bakıcı adı altında refakatçi miydi?Valla balım, eşimin ablası önceki hastane sürecinde geldi, 3 gün kaldı. Annesi operasyondan çıktıktan sonra nerdeyse ölmek üzereyken bırakıp gitti. Bu ameliyatı da memlekette yaptıralım dedik onlar bakabilsin diye, sonuçta ben çalışıyorum. İki kızı da memlekette ve çalışmıyorlar. Annelerine açıkça buraya gelme, biz seni hastaneye götüremeyiz demişler. Başka açıklamaya gerek yok sanırım. Allah'a havale ettim.
Geçen seferki süreçte dersler çok aksayınca bazı günler bakıcı tuttuk, günlüğü 450 TL. Buna da güç yetmiyor yani balım. Şimdi yine hastaneye yatacak ve biz nasıl halledeceğiz diye kara kara düşünüyorum canım.
Evdeysem diyete devam ediyorum sorun yok ama hastanede öyle olmuyor. Her yemek güzel değil zaten, öyle olunca bazen ekmeğe abanıp yemeği yemeye çalışıyorum, hiç yenmeyecek gibiyse dışardan sipariş ediyorum. O yüzden uymak çok zor oluyor.
Kuzum bu aralar menü takibi falan yapamadım ama mesajlardan anladığım kadarıyla künefe muhabbetti var, tatlıdan uzaklaşmaya başla balım. Bütün gün emeğini akşam tatlıyla boşa harcama.Sabah 09:00
-2,5 tost ekmeği büyüklüğünde bol yumurtalı ekmek
-1 kk peynir, 1 kıl biber, sabahtan yatana kadar şekersiz çaylar
Ara 12:00 5 ceviz, sade Türk Kahvesi
Ara 15:00 1 küçük avokado,sade
Akşam 19:00
-1 küçük kase yeşil salata
-2 tavuk baget ızgara
-1/2 tırnak pide ekmek
-200 ml ayran
-közlenmiş biber, domates, soğan
( kısaca 1 kişilik ızgara tavuk siparişinin yarısını yedim)
Ara 20:30
-2 yk kadar bol peynirli ve tarçınlı irmik helvası (tatlı işinden sıkıldım gerçekten)
-Sade Türk Kahvesi i
Su 2 lt
Spor; 20 dk karma egzersiz
Valla kuzum hiç vicdan yokmuş demek ki, bakmak isteyen her türlü bakar çünkü. Neyse yaa boşver kapatalım bu konuyu, buraya gelince modum yükseldi ne güzel. Hiç konuşup üzülmeye sinirlenmeye gerek yok balım.Yuhh be, Allah onları bildiği gibi yapsın ne diyeyim....... Haklısın söylenecek söz yok. Birde kız evlatlar, erkek olsa belki bakamaz diyecem ama niye bakamasın, sonuçta anne yani, vay be...
1 dk bitanem yazacam
Tatlım normalde ben piyasayı hiç bilmiyordum zaten. İlk kez bu sayede öğrenmiş oldum. Hemşire falan değil canım sadece refakatçi, Allahtan bulduğumuz kişi çok güzel ilgileniyordu neyse ki. Ama fiyatlar çok fazla. Bazı şirketleri de aradım fiyat hep aynı nerdeyse.Yani 450 çok değil mi? Bu piyasadan biraz uzağım bir süredir ama... Ne peki bu bakıcı hemşire miydi yoksa sadece hasta bakıcı adı altında refakatçi miydi?
Eczacıbaşı gibi evde bakım hizmeti veren kurumlardan vs fiyat aldınız mı? 450 her türlü çok ya.. Aya vursan 14 bin civarı tutuyor.
Doğru, hastane yemekleri çok değişken oluyor, firmadan firmaya bile değişiyor...
Balım Kv ye kabızlık için;Kabızlık deme canım bana, resmen günlerdir kv nin kabızılığı yüzünden cinnet geçircem (kadına kızmıyorum yanlış anlamayın).
Sana da geçmiş olsun balım, bir yöntem bulursun yaz bana da.
Balım oradan yarım veya tam zamanlı hemşire tutabiliyorsun. İlk bu işlere giren onlardı. Gelio gitmeli dr hemşire vs hizmetleri de var, hastaya bakacak, nöbet tutacak hizmetleri de var. Ev-hastane farketmiyor. Özel hastanede bile olsan odana özel hemşire tutabiliyorsun. Ayrıca hemşire olmadan bakıcı hizmeti de var biliyordum. Dediğin gibi fiyat yüksek, piyasayı öyle şekillendirmişler anlaşılan. Devletin de evde bakım hizmeti var ama devlet bu işe çok sonra girdi. Aslında birde belediyelerin bu tarz yardımcı hizmetleri başlamıştı. Oradaki belediyenin durumunu tam bilmiyorum ama araştırmaya değer. Mesela kv için bakacak kimse yok, sizde çalışıyorsunuz, belediye hasta ve yaşlı ihtiyaç sahiplerine temizlik, hastane, tedavi yemek, rehabilitasyon dahil destek oluyordu. Bunun şartlarını çok detaylı bilmiyorum, illa yoksul aile olması gerekmiyor diye duymuştum sadece. Bunu bir öğrenelim balım belki faydası olur.Tatlım normalde ben piyasayı hiç bilmiyordum zaten. İlk kez bu sayede öğrenmiş oldum. Hemşire falan değil canım sadece refakatçi, Allahtan bulduğumuz kişi çok güzel ilgileniyordu neyse ki. Ama fiyatlar çok fazla. Bazı şirketleri de aradım fiyat hep aynı nerdeyse.
Eczacıbaşı tam olarak nedir canım, hiç duymadım. Evde bakım hizmeti devlet tarafından tek başına yaşayan yaşlılara veriliyor, yanında bizim gibi birileri varsa yapılmıyor, gerçi o hizmet de sadece gelip ihtiyaçlarını karşılayıp gitmek şeklinde oluyor. Yanında durmuyorlar yani. Senin dediğin kurum nasıl bir yer bilmiyorum.
Canım ilk olarak kimyonu denemesini isteyeceğim. Umarım inat etmez ve içer. Midem çok bulanıyor deyip çoğu şeyi kabul etmiyor çünkü.Balım Kv ye kabızlık için;
-Bekunis tablet içirebilirsiniz. Doğal sinameki bitkisinin ezilip, toz halinin hap yapılmış hali. Bir seferde 2 adet verirsiniz. Ortalama 4-8 saat içerisinde doğal olarak wc ye çıkar. Yetmezse 3, 4 adet bile verebilirsiniz.
-Duphalac şurup var, bağırsak düzenleyici ama herkes aynı verimi alamıyor bundan.
-En kısa sürede etki eden şekli de sabakaks tarzı lavman. Tabi kim yapacak lavmanı.
-Benim ilk tavsiyem günlük 1 tk toz kimyonu aç-tok fark etmeksizin ağzına atıp bol su ile içsin. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bağırsak düzenleyen, faydası çok olan bir baharat. Karnını da yumuşatır. 3-5 gün günlük 1 tk içsin. Sonra ihtiyaç duyduğu zaman içebilir.
Şifa olsun inşallah da balım bir an önce huzura kavuşsunCanım ilk olarak kimyonu denemesini isteyeceğim. Umarım inat etmez ve içer. Midem çok bulanıyor deyip çoğu şeyi kabul etmiyor çünkü.
Bekunis mutlaka alacağım, hap içirmesi daha kolay geldi, kimyonu da yaparsa belki daha hızlı sonuç alırız.
Duphalac ı biliyorum, bende hiç fayda etmemişti ameliyat sonrası kabızlık için. Bir de acayip şekerli, kvnin şekeri yüksek çıkıyor bu aralar, o yüzden bunu direk eliyorum.
Lavman bile yaptım canım, hem de bugün ikinci kez. Yorgunum (psikolojik) deme sebeplerim arasındadır kendisi. Bu hastane sürecinde neler yapmadım ki zaten.
Tüm tavsiyelerin için çok ama çok teşekkür ediyorum balım :) (gözlerinden kalpler çıkan emoji de var burda)
Tamam canım ben de hem dediğin kurumu hem de belediyeyi bir araştırayım. Yine ücret ödeyelim ama bu kadar yüksek olmasın bari. Çünkü altından kalkmak gerçekten çok zor oluyor. Bizden başka kimsenin de elini cebine attığı yok, siz ilgileniyorsunuz biz de destek çıkalım en azından diyen yok.Balım oradan yarım veya tam zamanlı hemşire tutabiliyorsun. İlk bu işlere giren onlardı. Gelio gitmeli dr hemşire vs hizmetleri de var, hastaya bakacak, nöbet tutacak hizmetleri de var. Ev-hastane farketmiyor. Özel hastanede bile olsan odana özel hemşire tutabiliyorsun. Ayrıca hemşire olmadan bakıcı hizmeti de var biliyordum. Dediğin gibi fiyat yüksek, piyasayı öyle şekillendirmişler anlaşılan. Devletin de evde bakım hizmeti var ama devlet bu işe çok sonra girdi. Aslında birde belediyelerin bu tarz yardımcı hizmetleri başlamıştı. Oradaki belediyenin durumunu tam bilmiyorum ama araştırmaya değer. Mesela kv için bakacak kimse yok, sizde çalışıyorsunuz, belediye hasta ve yaşlı ihtiyaç sahiplerine temizlik, hastane, tedavi yemek, rehabilitasyon dahil destek oluyordu. Bunun şartlarını çok detaylı bilmiyorum, illa yoksul aile olması gerekmiyor diye duymuştum sadece. Bunu bir öğrenelim balım belki faydası olur.
Civcivim bu tavukları görünce ikinci bir şok geçirmez umarımCanlar birkaç günlük menü yazayım.
28 Şubat Pazartesi
Kahvaltı yok
12.45 öğle
2 lahmacun, salata.
19,00 akşam
1 haşlanmış yumurta, küçük miktar ekmek, çay. (O gün yemek yapamamıştık, kahvaltı hazırladık, bazı şeyler oldu iştahım kaçtı, sadece yumurta yedim zorla)
Başka bir şeyler yedim mi hatırlamıyorum.
1 Mart Salı
11.00 Kahvaltı
2 dilim beyaz ekmek, 1 kaşık domates kurusu, 1 kaşık zeytin salatası, 2 kaşık menemen, küçük bir parça tulum peyniri, 1 tane peynir dolgulu kırmızı top biber, şekersiz çay.
13.00 ara
Çay bardağıyla sahlep
16.30 ara
1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yulaf, 1 dilim armut, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, biraz tarçın ve hindistan cevizi tozuyla karışım.
18.15 akşam
1 kase erişteli tavuk çorbası (terbiyeli), 2 parça haşlanmış tavuk, 4 kaşık bulgur pilavı, yeşil salata.
Su: 1.5 litre
Spor: 13.000 adım
2 Mart Çarşamba
11.00 kahvaltı
Avuç ortası kadar yuvarlak ekmeğe kaşarlı tulumlu tost (hastane ekmekleri), 2 kaşık zeytin salatası, 2 kaşık kuru domates.
15.30 ara
1 tabak erişteli tavuk çorbası
18.15 akşam (bunları yiyeceğim)
Haşlanmış tavuk ve yeşil salata.
Su: 2 litre olacak
Spor: Bol bol temizlik yaptım.
Evet canım laptoptan. 10 parmak f klavye kullanıyorum, o yüzden burdan yazması çok hızlı oluyor. Koltuğa oturup kucağımda yazdığım için mouse kullanamıyorum, o yüzden emoji yapmak çok zor (tembel emoji olsun burda da) :))Şifa olsun inşallah da balım bir an önce huzura kavuşsun
Tamam, gerekli bilgi alışverişini yaptığımıza göre konuyu kapatıyorum Boncuğum
Yine bilgisayardan mı yazıyorsun bakim sen
Merak etme civcivleri büyümeden yemiyoruz diye espri yapacaktım ama çok çirkin geldi kendime bile :))Civcivim bu tavukları görünce ikinci bir şok geçirmez umarım