Teşekkür ederimGeçmiş olsun
Yorumun için çok teşekkür ederim canım. Mutlu ettin. Amacımız aynı. Sağlıklı kilo vermek. Bu akşam kayınvalideme gittik . Erişte ve tavuğun yanında fırında patateste vardı. Ama karbonhidrat almak istemedim . Karbonhidrat aldığımda acıkıyorum. Evde olsaydım yoğurtta yerdim mutlaka bu menünün yanında. Ama orada çekindim.Canım senin kilon için çok az değil mi bu kaloriyediğin miktarlar çok az geldi bana. İlerde kısacak miktar kalmaz,naçizane fikrimi söyledim:)
Tamam canımKizlar sarjim bayagi yavas doluyo bi saattir %20 olmus sadece. Bi iki saat birakiyim da dolsun öpüyorum hepinizi ballar
Tabi diğer günlerde ki menülerini bilmiyorum,hep böyle yiyorsun sandım,üzüldüm:)Yorumun için çok teşekkür ederim canım. Mutlu ettin. Amacımız aynı. Sağlıklı kilo vermek. Bu akşam kayınvalideme gittik . Bir de erişte vardı ve de tavuğun yanında fırında patates ama karbonhidrat almak istemedim . Karbonhidrat aldığımda acıkıyorum. Evde olsaydım yoğurtta yerdim mutlaka bu menünün yanında. Ama orada çekindim.
Tamam diyet uzmsanım, demek ki ekmek sayısından kilonu takip edebileceğimHayır 7 yıllık diyet tecrübemden gelen deneyim menüsü
Ekmeği kilom düştükçe azaltıcam canım,şimdi kilom fazla.İdeal kiloma yaklaşınca bir dilim olur:)
Korona atlatmış biri olarak çabuk yoruluyorum,ağrılarım oluyor düzensiz.O yüzden spora cesaret edemiyorum.Yoksa sıkı spor yapardım önceden:/
Sen beklersin de biz o kadar bekleyebilir miyiz bi sor ?Soylemiyim bence bayagi caninin cekebilcegi bisey valla
Persembeye kadar beklicem songülüm
Estağfurullah canım senin dikkatin senin azmin çok güzel kilo vereceksin bu hafta
Ha haÇocuğunuz okulda üşür, soğuktan konsantre olamaz, dersini dinleyemez, sınavlarından düşük not alır, bu termal içliği alın giydirin sıcacık dersini dinlesin diyordu
Oh iyi hareket olmuş işte. Bakalım işyerinde ortalama kaç adım atıyormuşsun. Bende günlük 10 bin adım atmaya çabalıyorum genelde tutmuyor
Desene reçel kasesi diye canım
Bende normal kase diye düşünüyorum, hesabı kitabı da pek severim. Sistem Sudemcim ve Civcivim de sever hesabı, bi de Leylam, bi de Sen, bi de Aslım bi de Mühendisim zaten pek kimse kalmadı galiba geriye, onlarda çok sever,Onlar canlarım benim
Şimdi sana biraz uzun yazacam hesap uzmanım
Mantık şu. Senin boyun, kilon,yaşın, cinsiyetin ve günlük aktivite derecene göre günlük vücudun kaç kalori yakıyor ortalama onu hesaplıyoruz. İnternette arama motorunda hesaplar çıkıyor. Atıyorum günlük vücudun ortalama 1900 kalori yakıyordur. Bu sabit kiloda kaldığında geçerli diyelim. Yediğin ve yaktığın eşit olursa kilo sabit. Yediğin çok yaktığın az ise kilo alırsın. Tersi verirsin. Sen 1900 yerine 1500 kalorili beslenirsen 400 kalori açığı oluyor. Yani vücudun, organların normal çalışmasını sağlaması için o eksik 400 kalori açığını vücudun yağlarından üretiyor, yağı yakıyor.
Bununda hesabı şöyle;
1 gr yağ = 9 kalori
1 gr karbonhidrat= 6 ydı galiba
1 gr protein= 4 kalori gibi
Buna göre açık lan 400 kalori/9= 44.4444 gr yağ eksilecek vücuttan
Tabi ki yağ sadece yağ olarak değil beraberinde bir miktar su da atacak. Atıyorum 45 gr yağ 10 gr su gibi. Onun ölçüsünü hatırlamıyorum şuan. Ödem ile bu atılan su da ayrı.
Yani ihtiyacın olan günlük kaloriden ne kadar eksik alırsan o kadar eksilir vücuttan.
Bu arada ben severim bu hesabı ama son zamanlarda kalori hesabı için olumsuz bir iki şey duyuyorum uzmanından. Henüz onu tam bilmiyorum. Sallıyorum da doğrusu.
Ha haHele bak hele nasıl tehdit ediyor bizi
Boncuk dedik bağrımıza bastık
Keşke benimki de uyusa ya. Ya içeride iş yapıyorsun ya telefonun dibini deliyorsun diyor
İyi fikirBeni sevin diye yapıyorum ne tehdidiMelisa çayı mi yapsan enişteye ya da ufacık bir uyku ilacı biraz da bize bıraksın seni
Balım yasudem34 balım nerelerdesin sen, bugün göremedik seni. İyisin dimi.
Afiyet olsun canım çok hafif olmuş menün, suyun da güzel ama toplam kalori az gibi geldi.İyi Akşamlar Ballarım
11 Ocak Menü Bildirimi
09.00 2 bardak limonlu su
11.00 1 yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, 5 zeytin, 3 ceviz, 1 yeşil elma
18.45 1 kase mercimek çorbası, 3 fırında baget, yeşil salata
3 litre su
Sudem Balımın dediği programı indirdim toplam 988 kalori almışım bugün .
İnşallah canım dediğin gibi 100 Gr bile yeter.Civcivimiz ve enerjimiz çok çalışkan
Geçtim balım
Çok komik arada bende denk geliyorum
MerhabaBizim grupta uygulayan yok canım bende biraz mesafeliyim su orucuna
bu hafta 100 gram eksi gelsen yeter bol su soda falan iyi olur bence
Bana nedense pek mantıklı gelmiyor sadece bazı hastalıklarda denenebilir diye düşünüyorum sağlıklı bir insanın denemesine çok mesafeliyim balım
Dans edebilirsin Civcivim
Evet canım lahanagiller yok, yer fıstığı da iyi değilmiş, turşu yasak dedi. Balı kaymakla yediğim için kaçamak saydım balımBalı diyette Bile yiyebilirsin 1 tk geçmezse sorun olmaz ki
Doktor yememen bir gıda varsa söylemiştir
Greyfurt ve zencefil dışında lahanagilleri yemesen yeter diye düşünüyorum
Balım kortizon 16 mg yazıyor, günde iki defa.Boncuğum sana kaç mg kortizon yazdı?
Şimdi canım, antibiyotik genelde ödem yapmaz. Sana yazdığı ne tür bir antibiyotik içeriğini bilmiyorum. Tuz içerikli iltihap gideren antibiyotikler oluyor. Onlar ödem de yapabilir uyku da. Sen zaten tuz almayacaksın.
Kortizonun esprisi basitçe şöyle; vücut böbreküstü bezlerinden bir miktar kortizon salgılar, bu vücudun dengesi için şart. Vücut idrarla fazla tuzu atar. Tansiyon vs dengesini sağlar. Kortizon çok olursa vücut idrarla atacağı tuzu da geri emer.
Tuz ile Potasyum terazi gibidir. Biri artınca diğeri eksilir. Potasyumla da kalsiyumun bir dengesi var. Calsiyumu da eksiltir vücuttan. Neyse buraya girince çıkamayacaz galibaKısaca vücudunda her türlü çok tuz olacak, tuz da suyu tutar. Şeker gibi. Sen potasyum ve kalsiyum içeriği bol şeyleri tüketeceksin. Muz, peynir, süt, yoğurt gibi. Birde sebze ve meyveyi artırman gerekecek, özellikle cildin için lazım bu. Suyu da bol içmen gerekecek. Yürüyüşün ödem atacağını bilmiyorum. Bu arada zeytin salça turşu gibi şeyleri de azaltman gerekecek. Bir de yağlı şeyleri az yemen gerekecek. Bunları yaparsan pek birşey olmaz sanırım canım. Bilmen gereken şimdilik bunlar.
Çalışkan boğamİyi Akşamlar Ballarım
11 Ocak Menü Bildirimi
09.00 2 bardak limonlu su
11.00 1 yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, 5 zeytin, 3 ceviz, 1 yeşil elma
18.45 1 kase mercimek çorbası, 3 fırında baget, yeşil salata
3 litre su
Sudem Balımın dediği programı indirdim toplam 988 kalori almışım bugün .
BalımSüper olur canımÇok yakışır
Uykunu almana sevindim balımgece 23:30 da kepenkleri çeksek mi acaba ?
çok geç oluyor evde olunca bana sorun olmuyor ama işyerinde olunca kalkmak yetişmek çok zor olur
Aile hekimi unvanı az çiçeğimBoncuğum sana kaç mg kortizon yazdı?
Şimdi canım, antibiyotik genelde ödem yapmaz. Sana yazdığı ne tür bir antibiyotik içeriğini bilmiyorum. Tuz içerikli iltihap gideren antibiyotikler oluyor. Onlar ödem de yapabilir uyku da. Sen zaten tuz almayacaksın.
Kortizonun esprisi basitçe şöyle; vücut böbreküstü bezlerinden bir miktar kortizon salgılar, bu vücudun dengesi için şart. Vücut idrarla fazla tuzu atar. Tansiyon vs dengesini sağlar. Kortizon çok olursa vücut idrarla atacağı tuzu da geri emer.
Tuz ile Potasyum terazi gibidir. Biri artınca diğeri eksilir. Potasyumla da kalsiyumun bir dengesi var. Calsiyumu da eksiltir vücuttan. Neyse buraya girince çıkamayacaz galibaKısaca vücudunda her türlü çok tuz olacak, tuz da suyu tutar. Şeker gibi. Sen potasyum ve kalsiyum içeriği bol şeyleri tüketeceksin. Muz, peynir, süt, yoğurt gibi. Birde sebze ve meyveyi artırman gerekecek, özellikle cildin için lazım bu. Suyu da bol içmen gerekecek. Yürüyüşün ödem atacağını bilmiyorum. Bu arada zeytin salça turşu gibi şeyleri de azaltman gerekecek. Bir de yağlı şeyleri az yemen gerekecek. Bunları yaparsan pek birşey olmaz sanırım canım. Bilmen gereken şimdilik bunlar.
Menüden çok hedefe kalan kilona odaklandımBende menümü yazayım ballarım
45 Leslie yapacağım birazdan
Canım çok zor başladım diyete,diğer öğünler neysede kahvaltıda ekmek olmazsa hemen pes edebilirimTamam diyet uzmsanım, demek ki ekmek sayısından kilonu takip edebileceğim
Demek bir de korona mı atlattın off be CanımÇok geçmiş olsun
O zaman ısrar etmeyelim, madem sporu da sıkı yapıyormuşsun, sen daha iyisini bilirsin.
O zaman hiç şansım yok canımSırrı sevmek
Afiyet olsun canım,ne güzel her şeyden ölçülü bir şekilde yemişsin, tam bir idolsünBende menümü yazayım ballarım
45 Leslie yapacağım birazdan
Tahmin edebiliyorum canım yoğunluğu ama çok merak ettim hiç görmeyince.Ha ha
İlk kez duydum
Ha ha
Ne yapacak missin başka
İyi fikir
Balım ya
Hafta içi hafta sonunda n daha yoğun geçiyor
Bide bugün el oyalayacak yemek yaptım hep
Yeni oturdum diyebilirim
İyiki de yazdın canım, paylaşmak iyidir. Çok fazla al ver derken insan yoruluyor motivasyonu düşüyor. Zor dönemler de atlattın ama şimdi tekrar başlama zamanı. İnşallah yine çok geçmeden güzel kilolar göreceksin.Kızlar bu benim günlüğüm.Aktif kullanmıyorum,yıllar içinde neler yapmışım,ne kadar kilo alıp vermişim onu görmek için açmıştım.
7 yıl önce 67 kilo ile başlamışım.Öncesi (yani hamilelik öncesi) 54-58 arası bir hatundum2017 ye kadar lay lay lom diyet yaptım.Ta ki en yüksek kilom 80 i görene kadar antidepresan kurbanıydım,6 ay da 10 kilo ama böyle normal değil ödemli şiş şiş o halimi gören arkadaşlar olmuştu.
2017-2018 arası 22 kilo verip 58 e düşmüştüm. Sonra hop tekrar ilaca başladım, bu sefer üç ayda 10 kilo aldım.
67-72 arası gidip geldim uzun süre.Bu son üç ayda hem hastalık hem babamın kaybı,saçma sapan beslendim,hop 5 kilo dahabazı insanlar üzülünce kilo verir ya ben tam tersi alırım.
Çok uzun oldu,niye yazdım onu da hatırlamıyorum
Sağlıklı beslenme ve spor günlüğüm
18.04.2014: 69 ( üç sene önce ) 01.04.2016 :71.800 18.04.2016: 69.800 25.04.2016: 69 09.05.2016 : 68 🔸 🔸 🔸 🔸 🔸 🔸 🔸 🔸 Hamilelik Başlangıç: 69,3 12. hafta: 70,3 16. hafta: 71,3 20. hafta: 72,3 24. hafta: 74 28. hafta: 75,2 32. hafta: 77,8 36. hafta: 79 40. hafta: 82 ile tamamladım 12...www.kadinlarkulubu.com
Ya da benim sayfaya gel,zorla sevdireyimO zaman hiç şansım yok canım
Öyle geeçekten,motivasyon bir gidince toparlamak zor oluyor.İyiki de yazdın canım, paylaşmak iyidir. Çok fazla al ver derken insan yoruluyor motivasyonu düşüyor. Zor dönemler de atlattın ama şimdi tekrar başlama zamanı. İnşallah yine çok geçmeden güzel kilolar göreceksin.
Oh iyi hareket olmuş işte. Bakalım işyerinde ortalama kaç adım atıyormuşsun. Bende günlük 10 bin adım atmaya çabalıyorum genelde tutmuyor
Desene reçel kasesi diye canım
Bende normal kase diye düşünüyorum, hesabı kitabı da pek severim. Sistem Sudemcim ve Civcivim de sever hesabı, bi de Leylam, bi de Sen, bi de Aslım bi de Mühendisim zaten pek kimse kalmadı galiba geriye, onlarda çok sever,Onlar canlarım benim
Şimdi sana biraz uzun yazacam hesap uzmanım
Mantık şu. Senin boyun, kilon,yaşın, cinsiyetin ve günlük aktivite derecene göre günlük vücudun kaç kalori yakıyor ortalama onu hesaplıyoruz. İnternette arama motorunda hesaplar çıkıyor. Atıyorum günlük vücudun ortalama 1900 kalori yakıyordur. Bu sabit kiloda kaldığında geçerli diyelim. Yediğin ve yaktığın eşit olursa kilo sabit. Yediğin çok yaktığın az ise kilo alırsın. Tersi verirsin. Sen 1900 yerine 1500 kalorili beslenirsen 400 kalori açığı oluyor. Yani vücudun, organların normal çalışmasını sağlaması için o eksik 400 kalori açığını vücudun yağlarından üretiyor, yağı yakıyor.
Bununda hesabı şöyle;
1 gr yağ = 9 kalori
1 gr karbonhidrat= 6 ydı galiba
1 gr protein= 4 kalori gibi
Buna göre açık lan 400 kalori/9= 44.4444 gr yağ eksilecek vücuttan
Tabi ki yağ sadece yağ olarak değil beraberinde bir miktar su da atacak. Atıyorum 45 gr yağ 10 gr su gibi. Onun ölçüsünü hatırlamıyorum şuan. Ödem ile bu atılan su da ayrı.
Yani ihtiyacın olan günlük kaloriden ne kadar eksik alırsan o kadar eksilir vücuttan.
Bu arada ben severim bu hesabı ama son zamanlarda kalori hesabı için olumsuz bir iki şey duyuyorum uzmanından. Henüz onu tam bilmiyorum. Sallıyorum da doğrusu.