Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Allah yardım etsin. Hayırlı olsun başarılar dilerim. ♥️♥️♥️
1. Sınıf bebesi ben de baktım. Çok zor iş. Gece 11 de okuma yapiyiyorduk. Öğretmen 5 kez okuyacak diyor. Akşam 7 den nasıl 11 oluyor bilmiyorum. 😂😂😂

Poni Bon Poni Bon askrhpozitif askrhpozitif M MissHayaLet kackaloribu kackaloribu
Poni Bon Poni Bon askrhpozitif askrhpozitif M MissHayaLet kackaloribu kackaloribu North River North River
Minik bir tavsiye vereyim. Eğer çocuğun ezberi kuvvetli ise aynı sayfayı 5 kez okutmayin. Benim yeğen ezberden söylüyordu. Ezberinin iyi olması erken sokmesini sağlıyor. Fakat sonra akıcı okumasini zorlaştırıyor. İnternetten farklı okuma metinleri bulup onları okutabilirsiniz. Hatta babamla ders çalışırken dede önce sen okusana bir kez sonra ben okurum diyordu. Dedesi okurken ezberliyordu. Kendisi bir kelimeyi okuyor diğerlerini hatırlıyor ve ezberden söylüyordu. Ben bu durumu maalesef geç farkettim.
🤦‍♀️🤷😏

Bende nekadar kilo fazlaysa okadar az yemek lazim diye düsünüyordum. Önerilerini dikkate alıcağim. Teşekkürler 😍
Hayir hayir sakın yemenden kisma. Mesela sabahlari hizli kahvalti icin bir sürü secenek var. Yulaf lapasi, sandivic doyurucu şeylerle az ve sık yiyerek kg verirsin sütünde azalmaz. Porsiyon kontrolü yapacaksin sadece. Canin istediği şeyden elbette yersin. Sadece abur cubur tüketme en onemli kisim orda. Malum kış geliyor cogu ev de aksam cay fasillarinda herşey yeniliyor. O nokta da kendine kuru yemiş, kuru meyveler al. Hurma, kuru kayisi, kuru incir, kuru dut. Hem süt içinde bunlar faydali, seker istegi icinde

Poni Bon Poni Bon askrhpozitif askrhpozitif M MissHayaLet kackaloribu kackaloribu North River North River
Minik bir tavsiye vereyim. Eğer çocuğun ezberi kuvvetli ise aynı sayfayı 5 kez okutmayin. Benim yeğen ezberden söylüyordu. Ezberinin iyi olması erken sokmesini sağlıyor. Fakat sonra akıcı okumasini zorlaştırıyor. İnternetten farklı okuma metinleri bulup onları okutabilirsiniz. Hatta babamla ders çalışırken dede önce sen okusana bir kez sonra ben okurum diyordu. Dedesi okurken ezberliyordu. Kendisi bir kelimeyi okuyor diğerlerini hatırlıyor ve ezberden söylüyordu. Ben bu durumu maalesef geç farkettim.
🤦‍♀️🤷😏
Vay uyanik vayyy yok ezberi cok kuvvetli degil matematigi daha iyi suan kafadan toplama cikarma yapiyor ama 2 sene once anasinifinda istiklal marsinin 1. Kitasi bizdeydi 1 hafta anam agladi :KK70:

Bende nekadar kilo fazlaysa okadar az yemek lazim diye düsünüyordum. Önerilerini dikkate alıcağim. Teşekkürler 😍
Hayır canım hamileyken diyetisyen bile bana daha fazla menü çıkarmıştı senin menü kilona göre çok çok az böyle olmaz 3 ana 3 ara yapmalısın sen.

Mesela akşamları yemekten 2 saat sonra kefir süt ya da ayran icebilirsin. Burada diyetisyene giden arkadaslar da vardı ki menüleri dolu doluydu. Salata da ekle ki daha doyurucu olsun menüler.

Az yemek yersen az kilo verirsin vücud kitliga girer gram gram gider istediğin kadar veremezsin. Senin yapacağın hamur işi tatlı harici daha sağlıklı şeyler tüketmek.

2. Sınıf güzel canım. Çok sıkıntı olmaz. İngilizce dersi geliyor. Aile İngilizce bilmiyorsa o biraz sıkıntı oluyor.
2de mi geliyor , bence ailede bilmeyen varsa online destek alabilirler ben bildigim halde tamamen anadilden alsin diye online aldim telafuzu bile benden daha iyi cocugun suan

🤦‍♀️🤷😏
Benimde ezberim kuvvetliydi. Ailem fark edememiş, okuyorum saniyorlarmis. Sonra birinci dönem sonunda ogretmen okumayi sokemezse karnesine 4 yazcam demiş. Hatta o zaman bayrama köye gittik bütün bayram okuma yaptik, geceleri tuvalete kalkinca bile hep harfleri sayikliyomusum 🤣

En azindan okudugunu anlar yanlisini duzeltip destek olursun , senin bebek hepsinden kucukmus daha zor diye sana dertlenecektim valla

Valla canim bizim okullar ağustos başinda acıldi cok zorlaniyorum. Sabah 09
00 gidiyor Aksam 17.30 gibi geliyor birde ödev veriyorlar. Her akşam en az 3 ödev veriliyor. ayrica her aksam en az 1 kitap okutturuyorlar ertesi günü okulda anlatıyorlar.oyüzden kızı ayağıma alıp resmen çocuğun tepesindeyim hadi hadi diye. tek iyi yani evi dağıtacak enerjisi kalmıyor 😂

🤦‍♀️🤷😏
Ezberi güzel valla şarkılar şiirleri güzel ezberliyor 😂 bakalım canım yaşayarak gorucez inşallah.

2. Sınıf güzel canım. Çok sıkıntı olmaz. İngilizce dersi geliyor. Aile İngilizce bilmiyorsa o biraz sıkıntı oluyor.

O konuda rahatız Allah tan. Esimde bende ingilizce biliyoruz. Oğlanın anasınıfından beri ingilizce dersi vardi. Tabi anaokulunda oyun tarzinda basit komutlar.1.sınıfta hem 2 tane ingilizce ögretmenleri vardı. Dün öğrendimki bu sene Almanca eklenmiş. Çocuğun kafasi çorba gibi olacak.

Valla canim bizim okullar ağustos başinda acıldi cok zorlaniyorum. Sabah 09
00 gidiyor Aksam 17.30 gibi geliyor birde ödev veriyorlar. Her akşam en az 3 ödev veriliyor. ayrica her aksam en az 1 kitap okutturuyorlar ertesi günü okulda anlatıyorlar.oyüzden kızı ayağıma alıp resmen çocuğun tepesindeyim hadi hadi diye. tek iyi yani evi dağıtacak enerjisi kalmıyor 😂
Son kisim cok iyi gerci benimkide daha ders baslamadan ev daha derli toplu :)
Ezberi güzel valla şarkılar şiirleri güzel ezberliyor 😂 bakalım canım yaşayarak gorucez inşallah.
yasarken olduk deriz

Hayır canım hamileyken diyetisyen bile bana daha fazla menü çıkarmıştı senin menü kilona göre çok çok az böyle olmaz 3 ana 3 ara yapmalısın sen.

Mesela akşamları yemekten 2 saat sonra kefir süt ya da ayran icebilirsin. Burada diyetisyene giden arkadaslar da vardı ki menüleri dolu doluydu. Salata da ekle ki daha doyurucu olsun menüler.

Az yemek yersen az kilo verirsin vücud kitliga girer gram gram gider istediğin kadar veremezsin. Senin yapacağın hamur işi tatlı harici daha sağlıklı şeyler tüketmek.
O diyetisyene giden arkadaslardan biride benim :KK53:
Daha dogrusu ben online yaptim 14 kilo verdim
Umutumut82 Umutumut82 aramiza hosgeldin canim ben hergun menumu paylasiyorum
Emziren anneyim diyestiyenimin verdigi listeden gidiyorum
Suan diyetisyenle calismiyoruz.
Ben tatile gittim geldim yeniden basladim
0dan basladim
Ben kahvalti 2 ara ogun aksam son Ara ogun yapiyorum

Eklentiler

• Screenshot_20210907-130259.png
    Screenshot_20210907-130259.png
    425,7 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20210907-130245.png
    Screenshot_20210907-130245.png
    320,6 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20210907-130229.png
    Screenshot_20210907-130229.png
    387,6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20210907-130225.png
    Screenshot_20210907-130225.png
    328,1 KB · Görüntüleme: 24
O diyetisyene giden arkadaslardan biride benim :KK53:
Daha dogrusu ben online yaptim 14 kilo verdim
Umutumut82 Umutumut82 aramiza hosgeldin canim ben hergun menumu paylasiyorum
Emziren anneyim diyestiyenimin verdigi listeden gidiyorum
Suan diyetisyenle calismiyoruz.
Ben tatile gittim geldim yeniden basladim
0dan basladim
Ben kahvalti 2 ara ogun aksam son Ara ogun yapiyorum

Teşekkurler canim o zaman senin menülerini takibe alıp kopyaliyim. Aman kacamak yapma valla bende takipteyim bende yaparim 😂

Bunlarda benim kendi listelerimdi. Kendine göre uyarlayabilirsin. Fikir olsun diye atiyorum. Bebeğin küçük daha sakın kendini aç bırakma Umutumut82 Umutumut82

Eklentiler

• Screenshot_20210907-130428.png
    Screenshot_20210907-130428.png
    172,3 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20210907-130424.png
    Screenshot_20210907-130424.png
    123,2 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20210907-130420.png
    Screenshot_20210907-130420.png
    105,1 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20210907-130416.png
    Screenshot_20210907-130416.png
    141 KB · Görüntüleme: 24
Tatlim devlet elektrik , su ,tel, internet karsiliyor hatta onuda cogunda zamaninda karsilamiyormus ee geriye kalannhersey veliler tarafindan mecbur daha bunlar en iyi zamanlar bir buyusunler o zaman gor . Yegenime ev tutuldu iki ay staj suresince aylik 3750tl kirasi yani asgari ucretle gecinenin cocugu icin cok zor rakamlar :KK43: resmen okuma diyorlar acik acik
ahh ah kazandığımızdan fazlası maalesef masraf olarak çıkıyor cepten..
Hayırlı olsun canım. Başarılar dilerim. Öyle birşey okudum gibi hatırladım emin olamadım. Bir sebebi yok canım. 💋🙈
teşekkür ederim canım benim çok naziksinn 💋
🤦‍♀️🤷😏
teşekkür ederim canm önerin içinn :KK200:
Vay uyanik vayyy yok ezberi cok kuvvetli degil matematigi daha iyi suan kafadan toplama cikarma yapiyor ama 2 sene once anasinifinda istiklal marsinin 1. Kitasi bizdeydi 1 hafta anam agladi :KK70:
benim oğlanda matematiğe hevesli. sürekli soru soruyoruz hoşuna gidiyor toplamak çıkarmak. ha birde o bizim matematiğimizi sınıyor tabi. Mesela; anne 1 milyon yıl kaç ay, 1 milyon ay kaç gün, 300bin ay kaç yıl gibi :deli::deli::deli::deli:

Teşekkurler canim o zaman senin menülerini takibe alıp kopyaliyim. Aman kacamak yapma valla bende takipteyim bende yaparim 😂
Istersen ben sana listelerimi atim
Bende 11 liste var
Ben bugun 1.listeyi bitiriyorum
Liste 5 gunluk ama 2 kez tekrarlaniyo. ben 7 gunluk yapip yeni listeye gecicem

Sağol canım futbol kursuna yazdirdik çok istiyordu haftasonu iki saat işte gidecek.
Hastaneye eşimle alakali gittik kocaelide amcasının oğlu doktor oradaki doktoru tavsiye etti ilkinde randevusuz gittik . Aylardirda randevu bulamadım.iste tesadüfen cuma günü buldum da bugün gittik tekrar kcuugude götürdüm evde durmuyo babaannesi ile, oda yolda usuttumu napti hastaneye gittik tam arabadan indik üstüme doğru kustu iki defa klima çarptı sanırım.Suan iyi sukur .
Geçmiş olsun canım , bugün nasıl bebişin ?
İyi geceler. Ben akşamı acilde geçirdim. Yorumlarinizi okudum ama cevap veremiyorum kusuruma bakmayin 🧡
Çok geçmiş olsun canım 😔
Afiyet olsun canim 💜

Iyiyim canim sen nasilsin 💜

Hosgeldin yeniden abla ozledik seni 💜
Istedigin okul oldu mu tayin surecinde hic konusamadik

Afiyet olsun canim 💜

🤣🤣🤣

Son gun ama iyi yoruldum dün 🤭🤭

Afiyet olsun canim 💜

Hosgeldin canim yeniden bebegini sağlıklı buyut inşallah 💕

Afiyet olsun canim su az olmus

Afiyet olsun canim 💕

Afiyet olsun canim 💕

Afiyet olsun canim 💚

Afiyet olsun canim gunu cok erken kapatmissin💚

Afiyet olsun canim 💚

Cok gecmis olsun canim 😞

Gecmis olsun canim 😞

Gunaydin canim 💚

Günaydın canim 💚
Teşekkür ederim kaptanım
Günaydınn
Zipzip- Zipzip- kaptanimdan izin almıştım çok yoğundum sınavım vardı sonrasında da 4 günlüğüne tatile gittik toplamda 6 günüm şehir dışında gecti
Sınavım iyi geçti 😉
Ama tatilden +3 kilo ile döndüm
Diyetisyenime dedim ne yapicam tam 79u görmeme az kaldı gittiğimiz gün sabah 80.8 dim o da takılma dedi kaldığın yerden devam edersin dedi bana ❤
42 gün oldu adet görmedim tarlusalin sonunu pazar günü ictim aslında fazla da kaçırmadım ama yol şişkinliği de olabilir neyse cumaya kadar hallederim
Zaten tatilin 2.gunu de kızım hasta oldu salgın varmış bilmiyorum havuzdan mi kaptı yoksa güneş mi çarptı hastaneye götürdük serum takıldı atesi zor düştü yavrumun şimdi biraz daha iyice
Tarlusal bende çok şişkinlik yapıyor mecburen ictim okul başlayacak benim regl de uzun sürüyor bir an önce olsun bitsin diye düşündüm

Kullanıcı Adı : umutumut82
İsim (İsteğe Bağlı ):
Mesleginiz: muhasebe
Yaşınız : 38
Medeni Durumunuz :evli
Çocuk Sayısı :2
Boyunuz :1.62
Kilonuz:90.5
Hedef kilonuz :60
Kilo alma hikayeniz : hastalık ve dogum kiloları
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz ? : sağlık

mrb arkadaslar bende aranıza yeni katıldım. Umarim hedefime ulasabilirim.
1.hedefim 80
2.hedefim 70

3.hedefim 60

Dünki menüm.

Sabah domates salatalık sögüs 1 parca peynir 5 zeytin 1.5 haslama yumurta çay

Ara anne çayı 1 elma

Ögle mercimek corbasi salata

Ara 2 bardak ayran 1 grisini

Aksam bamya çorbası 1 tas yogurt 1dilim cavdar ekmeği

4litre su
Zipzip- Zipzip-

Oo ne cok birinci sinifa baslayan olmus bu sene Poni Bon Poni Bon askrhpozitif askrhpozitif M MissHayaLet kackaloribu kackaloribu benim ki var mi daha

Bende süpürdüm baktım ev almış başını gitmiş şimdi oturdum. Ne yemek yapayim onu düşünüyorum 😂

X