- 11 Nisan 2022
- 1.991
- 7.207
- 88
- Konu Sahibi elifsavas05
-
Aile apartmanında yasadigin sürece sorunların bitmez , keskin bir şekilde sınır çizip gerekirse oradan taşınacaksın ya da boşanacaksın...Merhaba arkadaşlar galiba anlatacağım ne dostum nede arkadaşım olduğu için buraya yazacağım…
Biraz uzun olacak
Arkadaşlar 6 aylık evliyim ve eşimin ailesiyle aile apartmanında yaşıyoruz bu artık çekilmeyecek duruma geldi eşimin Sürkeli abartığımı ve diğer etimle bir tutuyor o 6 yılık evli aslında konuştuğumuzda oda çok şikayetçi ama alışmış duruma getirmiş dillendirmiyor ben ise böyle yaşamak istemiyorum her zaman da dile getiriyorum eşim de farkında ama umursamıyor Buda artık ondan soğuduğumu ve nefret edecek duruma gelmiş bende, her olayda kendi ailesini savunmaya geçmesi onlara toz kondurmaması zaten bi akşam eve geçiyoruz Oda sürekli tartışıyoruz yatakta çıkıp gitmesi gereken o ama artık evi bile sevemiyorum ben yatakta çıkıp balkonda uyuyorum hiç onunla vakit geçirmek konuşmak dahi istemiyorum hem kalbimde hemde aklımda tamamıyla bitmiş ama herkes te diyor evliliğin ilk zamanlarında oluyor bu krizler insan sonra pişman oluyor. Pişman olurmuyum bilmiyorum ama sadece ailemi üzeceğim için üzülüyorum diğer ablam yeni boşandı ve ailecek çok şeyler yaşadık annemin babamın benim mutsuzluğuma üzülemlerini istemiyorum sizce napamam gerekiyor.
Benim kaynanam, aynı mahallede oturalım, akşamları yemekleri birlikte yeriz diyordu.Bence aynı mahallede olmamalı. Psikologlar bile en az tek vesait uzaklıkta oturulmalı diyor.Bence evliliği etkileyen en önemli şey, ailelere oturma mesafesi.Benim eşimde nisanliyken teklif etmişti şimdi diyor ki ben öyle mi demiştimayni mahalle olabilir ama aynı apartman olmaz ya diyor şu an çünkü canım ise gir bence kafan dolmaz birikim yap 3 yıl falan sonra de ki ben birikim yaptım ev tuttum taşınma masrafı falan hersey benden benim aklıma bu geliyor..çocuk asla yapma
Benim yakın arkadaşım kvsinin 2 ev yanında liraya gelin gitti. Kvsinin oturduğu bina tamamen aile apartmanı. Tüm mahalle akraba, ailelerden oluşuyordu.Kocası öğretmen. Dışarıdan kocası için, kendini yetiştirmiş, tam beyefendi dersiniz ancak kafası başka çalışıyor.Bana da inanılmaz direttiler. Kavgalar edildi hatta. Eşime dedim evde halıda yatarım eşyam olmasın ama kiramızı ödeyelim. Benim ruh sağlığım herseyden önemli. Orda otursam belki külçe külçe altınlarım , doğalgazlı evim , yediğim içtiğim herşeyim olurdu. Şimdi ev sahibi çıkarmaz insallah diye dua ediyorum. Ama evimde şortumla gezerken, hesap vermeden evimden çıkarken, arkadaşlarımı davet ederken oh be diyorum :) her bedele değersin ey özgürlük
İyiki diretmişsiniz. Onların bu kadar ısrar etmeleri çok saçmaBana da inanılmaz direttiler. Kavgalar edildi hatta. Eşime dedim evde halıda yatarım eşyam olmasın ama kiramızı ödeyelim. Benim ruh sağlığım herseyden önemli. Orda otursam belki külçe külçe altınlarım , doğalgazlı evim , yediğim içtiğim herşeyim olurdu. Şimdi ev sahibi çıkarmaz insallah diye dua ediyorum. Ama evimde şortumla gezerken, hesap vermeden evimden çıkarken, arkadaşlarımı davet ederken oh be diyorum :) her bedele değersin ey özgürlük
Bizim toplum erkeklerinin özel fantezisi zaten böyle evlenip elin kızını kendi kabilesinde zorla yaşatmak.Daha önce çalışıyordum evlendim de izin vermediler güya verecektiler
Lise mezunum
Evet kaynanayla eltiyle birlikte akşamda eve geçiyoruz keşke sadece üçümüz olsak kayınpeder çocuklar kayınlar böyle cümbür cemaat
Arkadaşınıza cok üzüldüm insallah su an hersey yolundadırBenim yakın arkadaşım kvsinin 2 ev yanında liraya gelin gitti. Kvsinin oturduğu bina tamamen aile apartmanı. Tüm mahalle akraba, ailelerden oluşuyordu.Kocası öğretmen. Dışarıdan kocası için, kendini yetiştirmiş, tam beyefendi dersiniz ancak kafası başka çalışıyor.
Arkadaşım kendi halinde, kalabalıktan hoşlanmayan biri.Maalesef hemen hamile kaldı.Hergün kvsi gelirdi. Evinde huzuru yoktu.Akrabaları sürekli emrivaki yapardı.Kvsine bazen kapıyı açmıyordum, kocasıyla kavga ediyorlardı. Kvsi, kapıdan kovsanız bacadan girerim, burası oglunun evi diyordu. O zamanlar bekardım. Arkadaşımın psikolojisinin bozulmasına anlam veremiyordum. Hattını kırdı, zili söktü, daha birçok şey.
Sonuç olarak, kocasına resti çekti. Evi terk etti. Yeni ev tutulup yerleşmeden gelmem dedi.Ev taşınınca barıştılar.
Bu olay beni çok etkiledi. Yakın oturmak bende travma olarak kaldı. O yüzden eşime baştan kesinlikle yakın oturmam dedim. Şükür evimiz uzakta.
Amin inşallah. Şuan aşırı mutlu oldugunu söyleyemem.Kocasıyla problemleri var.Arkadaşınıza cok üzüldüm insallah su an hersey yolundadır
Sizi de olaylardan ders çıkarıp ona göre yol çizdiğiniz için tebrik ederim , çoğu kadınımız düşünmeden sonu ne olur bilmeden dalıyor evliliğe. Eş seçimi biraz şansa bağlı olsa da şartları biz kendimiz belirliyoruz. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın.
Arkadaşım adam sana en başında bunun böyle olacağını demedi mi ? Aile apartmanı olduğunu bilmiyor muydun ? Neden evlendin bu süt kuzusuylaEvet sürekli onlarla olacağız yememiz içmemiz bir olacak. Eşimle kaç defa konuşmayı denedim ama yok sesini yükseltiyor konuşmaya gelemiyor konu ailesi olunca bende artık yoruldum
Zorla evlendirildiğini sanmıyorum :)Benim kaynanam, aynı mahallede oturalım, akşamları yemekleri birlikte yeriz diyordu.Bence aynı mahallede olmamalı. Psikologlar bile en az tek vesait uzaklıkta oturulmalı diyor.Bence evliliği etkileyen en önemli şey, ailelere oturma mesafesi.
Konu sahibine üzüldüm. Ufacık daha. Onun yaşındayken vize finallerle boguşuyordum.
Aile apartmanı aynı ev gibi. Ufak daha ondan kanmış eşine. Umarım gözü açılır.Tam olarak aile apartmanından ne bekliyordunuz :)
Yahu bu bile bile lades. Birbiri olmadan yaşayamayan, koloni gibi yaşayan saçma sapan ailelerin tercihi bu.Aile apartmanı mutsuzluktur. İstisna varsa da bu böyledir.
22 yaşında mısınız ? Bu yaşta evlenmek için acele etmek neden ?
Bazı insanların kendi hayatına saygısı yok diyorum bu konuları okuyunca .
Rest çekeceksin başka yolu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?