• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra evlilik nasıl olur? Artıları ve eksileri nelerdir?

Bir hanımın 30undan sonra ilk evliliğini yapmasına ne dersiniz hanımlar?
30 yaş sonrası evlenmekte ne var ki derim :)
35 yaşımda evlendim. Şimdiki aklım olsa yine aynı yaşta yine eşimle evlenirdim. Önemli olan yaştan ziyade evlendiğin kişi ;)

33 yaşındayım evlenmenin e'si yok aklımda.
bu kadınlar 30 yaş dayatmasını yapan bu topluma da sinirim ayrıca.. öğretmen kadın gelmiş 30 yaşında evlilik kötü mü diyor. bu kafadan yetişecek çocuklardan ne olur zaten ya. al işte sürünüyoruz eğitimde.
Okumakla cahillik gitmiyor iste bugünkü sınavda bir kez daha gördüm biz itaatkar, uysal ve kendi fikirlerini savunamayan nesiller yetiştiriyoruz. Hepsi kitaplara gömülmekten hayatı unutmuş, eğitimin çok daha farklı olduğu ve insanlara değer verilen bir ülkede yaşamak isterdim. Ülkemdeki eğitimin değişmesini ve toplantılarda 2 saat kılık kıyafetten ziyade biz bu çocukları nasıl mutlu edebiliriz, saygılı ve insanlara değer veren nesiller olmasını sağlamak için neler yapabiliriz minvalinde saatlerce konuşup çözüm üretmek isterdim. Okullar açılıyor ya yine dolmuşum.

Okumakla cahillik gitmiyor iste bugünkü sınavda bir kez daha gördüm biz itaatkar, uysal ve kendi fikirlerini savunamayan nesiller yetiştiriyoruz. Hepsi kitaplara gömülmekten hayatı unutmuş, eğitimin çok daha farklı olduğu ve insanlara değer verilen bir ülkede yaşamak isterdim. Ülkemdeki eğitimin değişmesini ve toplantılarda 2 saat kılık kıyafetten ziyade biz bu çocukları nasıl mutlu edebiliriz, saygılı ve insanlara değer veren nesiller olmasını sağlamak için neler yapabiliriz minvalinde saatlerce konuşup çözüm üretmek isterdim. Okullar açılıyor ya yine dolmuşum.

tüm okulları imam hatip yapmaktan onlara sıra gelmiyor işte...

30 yaş sonrası evlenmekte ne var ki derim :)
35 yaşımda evlendim. Şimdiki aklım olsa yine aynı yaşta yine eşimle evlenirdim. Önemli olan yaştan ziyade evlendiğin kişi :KK66:
35 yaşında evlendiğiniz söylemişsiniz. Eşiniz kaç yaşındaydı acabA? Belli bir yaştan sonra yaş konusu sıkıntı olmadı mı?

30umda evlendim, hala düşünürüm bi iki sene beklese miydim acaba diye.
Nerede yaşıyorsunuz? 20sindekilerin evde kalmış sayıldığı bir yerde mi?
Konu sahibini bilemem ama ben şahsen toplum baskısı hiç görmüyorum. Kendim takıyorun kafama bu olayı. Ben 33 yaşındayım.

Konu sahibini bilemem ama ben şahsen toplum baskısı hiç görmüyorum. Kendim takıyorun kafama bu olayı. Ben 33 yaşındayım.

Koşula göre değişir ama şu zamanda artık 30-35 yaş arası evlilik için en uygun dönemler bence. Kişi kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış olur, geçmiş tecrübelerinden bir ilişkide ne istediğini daha iyi anlamış olur. Kısacası uzun soluklu bir ilişkiye ve sorumluluklara, iki kişilik yaşamaya hazır olur diye düşünüyorum.

Henüz birini tanımadıysanız da stres yapmayın. Siz kapıları açık tutun, birileri çıkacakır karşınıza.

Ne varmış anlamadım
Gayet normal bir yaş
Olgun ne istediğini bilen biri için

30 da ne var ki. Ben 30 da evlendim. Zaten kendimi 20 lerde evli olmayi hayal bile edemiyorum. O kadar seviyorum o kadar mutluyum ki ...

33 yaşında evlendim. Deli gibi aşıkken bile 25 yaşımda evlenemedim, istemedim 30 dan önce. Şimdi 8 yıllık monoton bir evliliğim olacaktı. Ama şimdi 33 yaşında yeni bir hayata başlıyorum, bunu tüketmemiş olmak bile güzel. Sadece evliliğe doymadan bebek düşünmüyor insan ama bir yandan da yaşın geçiyor diye korkutuyorlar. Başka eksisi yok. Ama yine de iyi ki geç evlenmişim. 24-25 yaşında bu sorumlulukları (içinde kv, görümce bir sürü sorumluluk) almak yerine, gezdim, tozdum, paramı istediğim gibi harcadım.
Neden monoton bir evlilik olsun ki ben 25 yaşımda evlendim 5 yıllık evliyim ilk günden bile güzel evliliğim var hiç sorumluluk olarak düşünmedim kv vs hiç tınlamadım evliliğe doyduk sınırsız başbaşa tatil yaptık yurtdışı yurtiçi.. sürekli gezdik tozduk ev aldık borcunu ödedik erken evlenmek hiçbirşeyden mahrum bıraktırmıyor insanı şu an hamileyim 5 yıl sonra.. bnce evliliğin tadını başbaşa çıkarabilmek adına erken evlenmek iyi

Neden monoton bir evlilik olsun ki ben 25 yaşımda evlendim 5 yıllık evliyim ilk günden bile güzel evliliğim var hiç sorumluluk olarak düşünmedim kv vs hiç tınlamadım evliliğe doyduk sınırsız başbaşa tatil yaptık yurtdışı yurtiçi.. sürekli gezdik tozduk ev aldık borcunu ödedik erken evlenmek hiçbirşeyden mahrum bıraktırmıyor insanı şu an hamileyim 5 yıl sonra.. bnce evliliğin tadını başbaşa çıkarabilmek adına erken evlenmek iyi
Herkes aynı şeylerden zevk almayabilir.
Kimine göre erken evlenmek iyidir kimine göre 30 üstü
Ki bence doğru insanı kendine göre bulduğunda yaşa bakmadan evlenmek doğrudur. Herkes kendi fikrine göre hareket ediyor.
Ben yeni olgunlaştım mesela. Belki de ben şimdi kaldırabilirim evlilgi.
Ki evlilik sevgilik hepsi bambaşka şeyler. Sorumluluklar farklı.
Siz şanslı gruptasiniz belki hiç kv. derdiniz olmadı herkesin bahtına çıkan başka.

Onlarca yıl öncesinin bakış açısını taşıyoruz hala :( ortalama hayat süresi 50 lerdeyken 30 lar evet orta yasa giriyormuş. Artık insan ömrü 70leri buldu ve dünya sağlık örgütü 18-65 yaş arasını 'genç' sayıyor. Anne olma konusu ise tüp bebek, yumurta dondurma gibi yöntemlerle aşılayabiliyor. Daha da olmazsa koruyucu ebeveynlik olayı o kadar kolaylaştırıldı ki...
Hal böyleyken biz hala nenelerimizin dedelerimizim zamanından kalma kurallara göre hareket ediyoruz. Hatta daha da ileri taşıdık, evlenmek bir kadın için başarı sayılır oldu. Ne kadar gösterişli düğün, ne kadar büyük tek taş, ne kadar ihtişamlı ev o kadar kıymetli kadınsın.
Oysa evlenmek (bana göre) bir olmak, tamam olmak, sürekli sevgi halinde olmak demek. Bunu yaşayacağına inandığın kişiyle aynı yastığa baş koymak demek.
Böyle endişeli hemcinslerimi görünce o kadar üzülüyorum ki, bu toplumsal tabular yüzünden en güzel yıllar beyaz atli prens beklentisiyle geçip gidiyor.

30 yas evlilik icin güzel ama ben 30a kadar evlenmek isteyenlerdenim:KK15: suan 26 yaşındayım bekar olarak birkac kisi kaldik arkadas cevresinde. Nasip tabiki hersey ama 30dan sonra evlenen bi arkadasim ne yapın edin 30dan sonraya kalmayın hamilelik zor geciyo demisti tabiki allahin dedigi olur ne zaman hayirliysa o zaman:KK54:

Herkes aynı şeylerden zevk almayabilir.
Kimine göre erken evlenmek iyidir kimine göre 30 üstü
Ki bence doğru insanı kendine göre bulduğunda yaşa bakmadan evlenmek doğrudur. Herkes kendi fikrine göre hareket ediyor.
Ben yeni olgunlaştım mesela. Belki de ben şimdi kaldırabilirim evlilgi.
Ki evlilik sevgilik hepsi bambaşka şeyler. Sorumluluklar farklı.
Siz şanslı gruptasiniz belki hiç kv. derdiniz olmadı herkesin bahtına çıkan başka.
Aynen kv ve görümce problemini 25 yaşında belki kaldıramazdım, ya da kendimi daha çok yıpratırdım. Bu yoruma katılıyorum tümüyle

Back