Yıl olmuş 2018 Hala bizlere böyle genellemeler çok üzülüyorum..
Tabi büyük kısmımız 18 yaşımızdan itibaren evlilik meraklısı olarak yetişiyoruz.
Kişiden kişiye evlilik yaşı değişir ona lafım yok. Fakat 30 + kadınlara Aman Allahım evde kaldı!!! Anlayışını sevmiyorum.
Benim düşüncem şu ki bu işler kısmettir, sonra da tercihtir.Kimisi 'O' insanı 20'sinde bulur kimisi 30'da kimisi 35'de bulur değişir yani.
Bende 31 yaşındayım ve bekarım. Olacak ise olur zaten.Evlenmek için evlenme. Kadrini kıymetini bilecek biri ilse evlen varsın 33 olsun..
Bir de bir grup yok biyolojik yaş, yok biyolojik yaş. O kişilere sesleniyorum geleceği hiç bilemezsiniz o yüzden daha çocuğu olmamış 30 + kişileri de telaşlandırmayı bırakın.Gaibi bir tek Allah bilir.Benim kuzenim 23 yaşında erkenden evlendi ve 8 yıl uğraştı ve çocuğu zorla yeni oldu. İşyerinden bir ablanın tanıdığı kadın 41 yaşında evlendi 5 ay içinde hamile kaldı ve çocuğu doğdu ve çocuk çok sağlıklı hiçbir sorun yok.Nur topu gibi maşallah bebeği..
Yani demem o ki Allah verecek ise veriyor, vermeyecek ise 23 yaşında da olsan vermez.
Akışına bırakın önemli olan evleneceğiniz kişi kadrinizi kıymetinizi bilsin değer versin. Erken evlenene madalya takmıyorlar en azından bizim ülkede:)
Size psikolojik baskı yapan teyzelere de eğer size gelip edepsizce:
- ''Çocuğum bak yaşın 30+ oldu hala evlenemedin mi? Bak yaşıtların çoluk çocuk yaptı sen evde kaldın'' derlerse
- ''.... Teyze senin yaşıtlarında bak ölüp gitti sen hala benimle uğraşacağına biraz maneviyatınla uğraş. Dünya hali!!!''deyin böyle susup kalıyorlar. Tabi çok edepsiz, kalpsiz teyzelere diyelim.. Yoksa tontiş teyzelerim sizi severim:)