• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra evlilik nasıl olur? Artıları ve eksileri nelerdir?

Bir hanımın 30undan sonra ilk evliliğini yapmasına ne dersiniz hanımlar?
Bence 30 lu yaşlar evlilik için en uygun aralık. Artık hayat şartları ağır insanların eğitimlerini tamamlayıp, ev geçindirecek düzeye gelmesi ve kafa olarak olarak o olgunluğa erişmesi 30 ları buluyor. Bazı insanların eğitimleri 30 şarda da devam ediyor. Eskide kalmış o 20 yi görünce kızı, askerden gelince oğlanı evlendirmek. Zaten bence Böyle konular genele bağlanmamalı. Kimisi otuzunda kendini evliliğe hazır hisseder, kimisi kırkında.

35 yaşında evlendiğiniz söylemişsiniz. Eşiniz kaç yaşındaydı acabA? Belli bir yaştan sonra yaş konusu sıkıntı olmadı mı?
Neden sıkıntı olsun ki?
Eşim de 37 yaşındaydı evlendigimizde.

Eğer bir kadının ve erkeğin imkanı varsa en az 30 yasında evlenmeli bana göre.Çocık denilen şey 40 yasında da yapılıyor 45 de de.Eğer şiddetli bir şekilde aşık olmasaydım 30 yasımı beklerdim ama ne yazık ki olmadı..

Günümüz şartlarında ideal bir yas.

Ama 35 den sonrası biraz geçe giriyor. Çünkü kadınların biyolojik saati var malum 45 de Başlıyor menapoz vs 35 den sonra anne olmakta zorlaşıyor. O Yüzden 30 geç değil ama sonrası geç.
Hiç 50 de de evlenilir ne olacak ki diye hayal yorumlar yapmayacağım çünkü çocuk istiyorsan gerçekçi değil.
Cnm ailende erken menopoz öyküsü yoksa 43 yasina kadar anne olursun.
Sen doktorların telaşa sokmasına bakma.
Biliyorsun ben neler yaşadım.

Cnm ailende erken menopoz öyküsü yoksa 43 yasina kadar anne olursun.
Sen doktorların telaşa sokmasına bakma.
Biliyorsun ben neler yaşadım.
Allah hayırlısını versin canım.

Yine de genç anne olabilmek güzel.

Sende sağlıkla al kucağına inşallah Bebeğini :)

Allah hayırlısını versin canım.

Yine de genç anne olabilmek güzel.

Sende sağlıkla al kucağına inşallah Bebeğini :)
Genç evlenen bı çok insan var yıllar yıllar sonra evlat sahibi oluyor cnm.
Herşey kader.
Amin cnm.
Darısı tez vakitte sana inşallah.

Evlendigimde 30 yasindaydim. Yaşa bakmayin karsinizdaki o sorumlulugu alabilecek mi ya da siz alabilecek misiniz ona bakin. Tek tarafli yurutulecek birsey degil. 40 li yaslarinda olup hala ergenligini yasayan da var. Yaş onemli degil.
30 undan sonra evliligin artisi eksisi ile 20 lerdeki evliligin artisi eksisi hemen hemen ayni. Hatta artisi daha fazla bence. En azindan daha olgun dusunuyorsun 20 lere gore. Yine de kimi kac yasina gelirse gelsin olgunlasmayan da var. Eger calisiyorsan 30 a kadar egitimini tamsmlamis is sahibi olmus olmak da kendi ayaklati uzerinde durman acisindan avantaj..

Yıl olmuş 2018 Hala bizlere böyle genellemeler çok üzülüyorum..
Tabi büyük kısmımız 18 yaşımızdan itibaren evlilik meraklısı olarak yetişiyoruz.
Kişiden kişiye evlilik yaşı değişir ona lafım yok. Fakat 30 + kadınlara Aman Allahım evde kaldı!!! Anlayışını sevmiyorum.
Benim düşüncem şu ki bu işler kısmettir, sonra da tercihtir.Kimisi 'O' insanı 20'sinde bulur kimisi 30'da kimisi 35'de bulur değişir yani.
Bende 31 yaşındayım ve bekarım. Olacak ise olur zaten.Evlenmek için evlenme. Kadrini kıymetini bilecek biri ilse evlen varsın 33 olsun..
Bir de bir grup yok biyolojik yaş, yok biyolojik yaş. O kişilere sesleniyorum geleceği hiç bilemezsiniz o yüzden daha çocuğu olmamış 30 + kişileri de telaşlandırmayı bırakın.Gaibi bir tek Allah bilir.Benim kuzenim 23 yaşında erkenden evlendi ve 8 yıl uğraştı ve çocuğu zorla yeni oldu. İşyerinden bir ablanın tanıdığı kadın 41 yaşında evlendi 5 ay içinde hamile kaldı ve çocuğu doğdu ve çocuk çok sağlıklı hiçbir sorun yok.Nur topu gibi maşallah bebeği..
Yani demem o ki Allah verecek ise veriyor, vermeyecek ise 23 yaşında da olsan vermez.
Akışına bırakın önemli olan evleneceğiniz kişi kadrinizi kıymetinizi bilsin değer versin. Erken evlenene madalya takmıyorlar en azından bizim ülkede:)
Size psikolojik baskı yapan teyzelere de eğer size gelip edepsizce:
- ''Çocuğum bak yaşın 30+ oldu hala evlenemedin mi? Bak yaşıtların çoluk çocuk yaptı sen evde kaldın'' derlerse
- ''.... Teyze senin yaşıtlarında bak ölüp gitti sen hala benimle uğraşacağına biraz maneviyatınla uğraş. Dünya hali!!!''deyin böyle susup kalıyorlar. Tabi çok edepsiz, kalpsiz teyzelere diyelim.. Yoksa tontiş teyzelerim sizi severim:)

Peki ne zaman tanıştınız eşinizle? Ve eşiniz kaç yaşındaydı?
25 yasında tanıstım eşim evlendiğimizde 44 yasında idi.. hatta ben başka bir ülkede yaşasam evlenemzdim asla ... evlilik çokta gerekli birşey mi dersen bence değil, çocuk istiyorsan şart ama onun dışında olmasada olur ;)

Üzgünüm gerçek leri yazıcam hiç iyi Bi yanı yoktur. Bi 20 li yaşlarda kadının üstünde gelinlik nasıl durur bide 30 lu yaşlarda.. Çocuk olma şansıda düşük, her açıdan kötü geliyor bana

Üzgünüm gerçek leri yazıcam hiç iyi Bi yanı yoktur. Bi 20 li yaşlarda kadının üstünde gelinlik nasıl durur bide 30 lu yaşlarda.. Çocuk olma şansıda düşük, her açıdan kötü geliyor bana
Evet şu an moralim sıfır oldu.

Eşiniz kaç yaşında? Kaç yaşında tanıştınız ve yaşınız sorun oldu mu?
o da 35 yaşında aynı yaştayız, geçen sene tanıştık biz 34 yaşındaydık ikimiz de, 11 ay oldu daha hatta. Hayır hiç yaşımın lafı bile olmadı. Hatta ben hep diyorum, yaşımız büyük tek çocuk yapabiliriz ancak i zamanımız yok diye, olmaz 2 olur fln diyor, yaş sorun olmadı şuan için hiç.

Evet şu an moralim sıfır oldu.
30 unda 20 yi cepten cikaranlarda var fizik gorunus kendine bakim genetikle yastan daha baglantili bence kaldiki 20 li yasin olgunlugu ile 30 un gormus gecirmis olgunlugu olaylara bakisi tepkisi ayni olmuyor daha dingin daha fevrilikten uzak bakabiliyor
Cocuk icinde evet genc yaslar daha dogurgan ama 24 de evlenip 10 yil tedavisi asilamasi dr dr gezip olmayani var nasip isi yani birazda

Back