• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra evlilik nasıl olur? Artıları ve eksileri nelerdir?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. Ben 30 yaşındayım 31 olucam 3 ay sonra. Kendimden bir yaş büyük bir beyden hoşlanıyordum da. Bayğıdır da ilgi gösteriyordum. Gitti benden 5 yaş küçük biriyle görüşmeye başladı. Bayağı bir sarsıldım yani. Kafama takmaya başladım yaşımı. Sanırım bizim yaşımızdaki erkekler bizden çok küçük hanımları tercih ediyor.
Öyle düşünmeyin tüm erkekler kendinden küçük biriyle olmak isteyecek diye bir şey yok... hem bu mantıkta birinin sizi tercih etmemesi isabet olmuş... Ben de 1 aya 28 olacağım henüz hayatımda kimse yok olursada benim evlilikte 30 u geçer... hayırlısı olmadıktan sonra evlilik olmuş olmamış hiç önemi yok...

30'umdan önce aşık olarak evlendim bir hayrını görmedim. Bu kadınlar niye böyle ya cevremde 28 yaşında evde kaldım anne olamayacağım diye ağlayan kadınlara moral vermekten gına geldi. Ben ne yapayım bosanamıyorum bile bırak tekrar evliliği.
Evlenince ve çocuk dogurunca madalya vermiyorlar. Önemli olan onu güzel yetiştirmek. Yakın akrabam 33 yaşında 3 çocuğu var 12, 6 ve 4 yaşlarında hepsi de sorunlu.
Kimisi dayaktan konuşamıyor, kimisinin tuvalet eğitimi hala yok. Ugraşamıyormuş sabrı kalmıyormuş böyle savunuyor bir de kendini.
Anne olmak eminim çok güzel ama bazı şeyler nasiptir.
Benim yengem ve dayım 20 yaşında evlendi ikisi de kısır değildi yengemdeki ufacık sorun 17 yıl sonra farkedildi ve yeni dogurdu. Hayırlı ve doğru adam ise geç de olsa anne olursun merak etme
Sen eşinden emin ol sonrasında sevgi dolu mutlu huzurlu düzgün bir çocuk yetiştirmeye bak.
Dua et hayırlı zamanda ve tez vakitte diye...

30 yasta ne var ki? İnsanlar zaten 23 yasinda universiteden mezun oluyor,yuksek lisans yapsa ise baslasa oldu sana 25-26. Eh hepten zugurt sekilde de ailesinin eline bakarak evlenmesin calisip uc kurus denklestirsin derken dogru insani bulsun ,tanisin,nisan soz yapsin derken yas 30 oluyor. En dogru yas bir kadin icin.

İnsan olgunlaştıkça aşkı bir ayrı güzel yaşıyor galiba. İlişkiye,hayata bakış açısı hem daha gerçekçi oluyor hem de her şeyin kıymeyini daha iyi biliyor. Benim çevremden gördüğüm bu. 30'undan sonra evlenen tanıdıklarım çok iyi evlilikler yaptılar.
Aynen öyle. Daha gençken sadece yakışıklı olsun isterdim, beni deli gibi kıskanmasını beklerdim, 26-27 de kariyerli, maddiyatı da iyi olsa keşke derdim. 30 dan sonra, bana yoldaş olabiliyor mu, yanında keyifli miyim, iyi baba olur mu, olgun düşünceleri, yerine göre esprileri var mı, bana saygılı mı diye düşünür oluyorsun. Dolayısıyla daha gerçekçi ve huzurlu bir evlilik yapıyorsun.

ne diyelim gençler birbirini görmüş begenmisler derim:deli:
en iyisi ya ben otuzuma yeni girdim 25 de evlendim iki çocuğum var çoğu arkadaşım daha yeni evleniyor benim çok küçük yasta evlendiğimi dusunuyor:halay:
küçük yasta evlenmenin en büyük artışı benim için cocuklarimla aramdaki yas farkının fazla olmamasıdır.
yanı 25 yasında evlendim ama çok küçük evlendiğimi düşünüyorum :deli:30 ideal:KK50:

3 dayi kizlari once kariyer dediler sonra evlendiler 30 ~ 34 arasi.. Birisinin 2 digerlerinde birer cocuklari var.. Hayat devam ediyor.. Farkli bisi yasamiyorlar.. Elerinde sade meslekleri var okadar.. Biri edebiyat ögretmeni, biri muhasebe kendine iş yeri actı kocasi devam ediyor, digeride muhasebe okudu oda suan calismiyor 2 cocuguna bakiyor..

bana sorarsaniz evlenmek icin en ideal yas araligi 28 32 arasi
neden derseniz kendi adima konusayim bu yaslardan sonra iyiyi kotuyu dogruyu yanlisi daha net ayirt edebiliyorsunuz ne istediginizi daha iyi anliyorsunuz

Geçen hiç tanımadığım bir kadın 30'dan önce evlendiğim için eleştirdi beni. :) Yolda oğlumla gördü beni "niye erkenden evlendin, 30'una kadar arkana bakmadan yaşasaydın ya" dedi. :KK70:

Back