• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra evlilik nasıl olur? Artıları ve eksileri nelerdir?

Üzgünüm gerçek leri yazıcam hiç iyi Bi yanı yoktur. Bi 20 li yaşlarda kadının üstünde gelinlik nasıl durur bide 30 lu yaşlarda.. Çocuk olma şansıda düşük, her açıdan kötü geliyor bana

Pardon da bu ne kadar iddialı bir söylem??
O zaman 30 ve üstü evlenmeyen veya karşısına istediği gibi biri çıkmayanlar defteri kapatsın lütfen mi diyelim ya!
Kimse Gaibi bilemez.Zaten sizin gibi olaya sadece gelinlik olarak bakanlar evliliği sadece gelinlik giyip göbek atmak mi sanıyor pes..
Size bir örnek.Benim kuzenim 23 yaşında evlendi ve 8 yıl çocuğu olmadi.Su an 31 yaşında zorla anne oldu.Diger bir tanıdığım 32 yaşında bu eylülde evlendi şu an 1.5 aylık hamile.Sorun da yok ćok şükür.Hemen hamile kalabildi.
Genelleme yapmayın insanların moralini bozmayın evlilik de çocuk da kader kısmettir .Verecek olan Allah 40ta bile verir.Vermeyecekse de 20 yaşinda evlen gene vermez.

Evet şu an moralim sıfır oldu.

Sakin moralinizi bozmayın 30 yasindan sonra evlenmek her acıdan kötü diye bir durum olmaz.Onemli olan kadrini kıymetini bilecek biri ile olmak.Yoksa serseri,ahlaksız biriyle 20 yaşında evlensen ne olacak???
Sakin moral bozmayın önemli olan iyi biri ile sizi hak eden biriyle evlenmek.Yoksa o gelinlik iyi duracakmış kaç saat iyi duracak maximum 5, 6 saat yemişim gelinliği ya.
Iyi bir eş bulmak önemli..bunu unutmayın lütfen..

Son düzenleme:
erken evlenemnin nesi güzel bir kadın okumalı, mesleğini eline almalı, mümkünse birkça yıl ailesinden ayrı yalnız başına yaşamalı ve evleneceği kişi ile de aynı evi paylaşmalı evlilik sonrasında olmalı bu süreçte de yalnız başına yada arkadaşları ile yapabileceği herşeyi yapmalı imkanlar dahilinde tatil, hobiler vs vs... çünkü evlenince hele ki çocuk olunca haaytın seyri değişiyor bir insana bağlı kalıyorsunuz ister istemez....

30 undan sonra evleniyorum. o_O
20lerimde üniversiteyi bitirmekle işe girmekle gezmekle öğrenmekle eğlenmekle geçti. :halay:çevremdekiler de 30unda evleniyor o yüzden hiiç de garipsemedim.

20lerinde elalemin alacağı gelinlikle, elalemin alacağı eşyalarla evlenmektense, şimdi duygularımdan mantığımdan hayat görüşümden emin olarak evliliğin sorumluluğunu taşıyarak evlenmek beni çook mutlu ediyor. iyi ki içime sinmeyen biriyle ayy yaşım geldi diyip evlenmemişim iyi ki o kişiyi bulana kadar beklemişim.

Üzgünüm gerçek leri yazıcam hiç iyi Bi yanı yoktur. Bi 20 li yaşlarda kadının üstünde gelinlik nasıl durur bide 30 lu yaşlarda.. Çocuk olma şansıda düşük, her açıdan kötü geliyor bana
Bence yanlis dusunuyosun:) ben 27 gibi gelinlik giydim gorumcem cok daha kucuktu:) ama kime daha cok yakisti soylemeyim:) cunku benim fizigim daha duzgundu.. .. ha ben 9-10 yilda tedaviyle 3 cocuk sahibi oldum sukur.. onun daha 1 cocugu var. Toplamda zaten 2 cocuk dusunuyo yasida kucuk bu yuzden arayi acma luksu vardi.

Bir pismanligim sudurki .. cocujlarimla yas farkim cok..

Ama nasibinde dogru evlilik varsa 20-30 belli olmaz. Muhim olan dogru evlilik yapmaktir.

Birde okul varsa sirf gelinlik icin evlencek degilsin dimi:)) ben okudum sonra bi jac yil calistim oyle yaptim yani. Herseyin bi sirasi olmali

25 te evlendim 30 da bulsam eş adayımı o yaşta evlenirdim. Geç yaşta evlenmek çocuk sahibi olmak açısından biraz zor olabilir sadece,örneğin 26 yaşında hamileyken enerjim fulldu şuan 32 yaşındayım ,24. haftamdayım sanki şimdiden ağırlaşmaya başladım. Ağrılarım daha fazla gibi hissediyorum vs vs. Bazı şeyler tabi ki daha gençken daha kolay ama doğru insan 30lu yaşlarda karşınıza çıktıysa da yapacak bişe yok.

Şu 30’un dan sonra evlilik muhabbetleri de bi bitmedi. Konu açmadan önce bi bakın konunuzun aynısından en az 50 tane konu var. Madem 30 dan sonra evliliğe bu kadar takılıyorsunuz niye 30unuzu beklediniz?

30’undan sonra evlilik başlıklı bir dert konusu açıyorsanız bence sonsuza dek evlenmeyin, yaşınız geçmiş.

Hey Allahım ya

Son düzenleme:
30undan önce neyse o
Birkaç ay canım cicim
Gerisi kv kp don çorap yıkama bebek zırıltısı herifin elinde telefon çıtırlara mesaj atması kavga dövüş evliliği kurtarmak için 2. çocuk yaşlanma emeklilik torun ölüm

ne varmış 30 undan sonrada ?böyle algılar yaratmaya ne gerek var, 30 yaşında mutasyon mu geçiriyor bu kadınlar?evlilik nasıl oluyorsa öyle olur yani

Toplum baskısı sadece kadın üstüne
Gelinlik kötü durur vb yazmışlar eee koluna taktığın damat da kel göbekli olacak yani ama erkeklere toz kondurmak yok mazallah!

Kaç yaşındasınız ve evli misiniz merak ettim. Yani eğer yaşınız küçükse söyleyelim 30 olunca birden otomatik yaşlılık gelmiyor. Bu devirde 30 nedir ki. 100 yıl öncede olsak neyse. Gelinlik gayet de 25 de olsan 35 de olsan aynı durabilir. 90 değil ya 35. Kaldı ki isteyen 90 ında da gelinlik giyer. 27 yaşında evlendim. Altı ay sonra 30 olacağım. Gelinlik giydiğim halimle gayet de aynıyım. Bir on yıl daha da aynı olmayı planlıyorum. Ama 20 yaşında evlenmiştir biri kendine bakmamış kilo almıştır 30 una gelince gelinlik aynı durmaz tabii. Erken evlilik kısmetse olur zorla olmaz.

Yaneeeeee panpa 20 yasinda evlenen de don corap yikiyor, 30 yasinda evlenen de. 20 yasinda evlenen de ilgisizlikten yakiniyor, bir okuzle evlendim diyor 30 yasinda evlenince de adam moronca TV izleyen tek tatli soz etmeyen okuze donusuyor.

Ilgisizlik ve aldatmaya bir sey soyliyemem ama don dediginizi Camasir Makinesi yikiyor annem babaminkileri hep makineye atar :)
Evlilik duzgun ve kisiligi oturmus insanla yirmisinden once de iyidir.
Otuzunda olup olgunlasamayanla kotudur.
Bosuna akil yasta degil basta dememisler.

Daha aklimiz basimizda oldugu yaslardir..ve bence en makbuludurrr...sahsen ben erken evlenmis olmayi sadece 2.cocuk icin isterdim...cunku tek cocukla onu buyutiyim derdine dusunce yas gidiyo ve2.firsat olmuyooo

Back