30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

Bana mantıklı geldi eşiniz ne alıyorsa sizde ailenize alın
Bu yöntemle kesinlikle hayır demeyi öğrenecektir
Her gittiğindede ay iyi düşündün babamada aldım annemede aldım diye laf sokuştur
Eşin anlayacaktır paracıkların gittiğini

Ay sabah okudum konuyu yazamadım. Bilmiyorum belki aynı tavsiyeyi veren olmuştur. Görümcen ne isterse o anda sen de canın çok çekmiş gibi iste. Mesela, ekler mi istedi “a çok iyi olur benim de canım çekti”, döner mi istedi “benim de karnım acıkmıştı bana da al”, görümcen sana inat istiyor bence, çünkü senin kızdığını biliyor. Eşin ya illallah edecek yeter artık almıyorum diye, yada görümce kişisi artık sen de istediğin için eskisi gibi istemeyecek. Hatta ondan fazla ye, artarsa eve de götüreyim de yarısını al evine götür. Bu tiplere karşı ondan daha yüzsüz olmak gerek. Ben ilk başta eşin bir şey demiyor sandım ama söylüyormuş adam. Hepsini de almıyormuş ama demek ki isteyenin bir yüzü kara vermeyen iki yüzü kara arada almak zorunda hissediyor.

Peki ya o zamanda sende alıyorsun bende alıcam diye kısır döngüye girerse? Laf yapma hakkım kalmaz sende alıyorsun der ?

Bu tavsiyeyi daha önce kimse vermedi aslında oladabilir. Şey diyebilirim yemek istediğinde aa evet ya iyi olur bir gün yiyelim alıp ama biz sıkışığız dikkat ediyoruz fifti fitti öderiz diye bu nasıl ? Kızdığımı bildiği için yapıyor bana cırlıyormuş gibi cırlıyor eşime siniri bana aslında. Cevap verdiğimde herşey dahada batadabilir ben onu zekamla alt etmek istiyorum. Eşim söylüyor evet bakın ne çilek aldı ne de döner. En son çaya gittiğimizde ekler almıştık işte 2 aya yakın oldu misafirliktir hadi neyse dedim ama yok onlar bize gelince almıyor. Pek hevesle de gelmiyor konuşmuyoruzda ben nasıl isticem ki ?nazı abisine geçtiğinden cırlıyor sadece.

Çivi çiviyi söker diyorsun, mantıklı.

hem eve çağırıp hizmet edeceksin hem yemek mi alacaksın kanarya kız seni yola geldi görecek iyice
Örnek verdim aslında ama yemeği alıp neden onlara gidelim ki ? Oh hem misafir çağır hemde hazır yemek getirsinler yok öyle. İstiyorsa gelir evime yemek yapmam onun yerine alınır döner tatlıyıda siz alın derim daha iyi değilmi?

Valla mantıklı, hatta bir gün de siz alın biz yiyelim diyin bir kahkaha atın. Size inat yapıyor belli ki, nazı eskiden abisine geçiyordu şimdi geçiremiyor o yüzden siniri. Evli bir de sanırım, şöyle tepkiler de verebilirsiniz ay senin de işin gücün boğaz, abinle nasıl öyle konuşuyorsun çok ayıp (carladığı zaman), ayy isteklerin bitmiyor, ay eşin almıyor mu istediklerini yazık vs. Alttan alttan işleyin. Toplumda imajını gösterin. Ben rahatsız olduğum şeyleri yüzüne söylerim. Sakın ben kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum durumumuz yok demeyin hoşuna gider. Bir özür belirtmenize gerek yok. Onun yaptıklarının altını çizin sadece.

benim de cevremde var boyle birisi, bu kadar yakinim degil allahtan,
kesinlikle boyle taleplerine cevap vermiyorum, direk konu o noktada kapanmistir benim icin.

bir kez ustumde gordugu bir kiyafeti bana versene dedi, o zaman artik cevap verdim, cunku o kadar sacma ki,
e bunu sana verirsem ben ne giyicem dedim,
tamam dedi cevap olarak

Evet hoşuna gidiyor zaten. Kaynanam eşim için “ oğlum üşümüyor gelin üşümüş çokta umrunda mı” diyen biri. Kendimden kısıyorum dersem sevinirler. Bunu da şakayla karışık yapıcam ama rahatslığımıda bilirse ya inadına yaparsa ? Alıcaksın konuşmam küserim senle abi diye bağırıcak biri o. Kendince savaaşa gircek gelin aldırtmıyor dicek ay seviyesizlik sinit oluyorum.

Bana yapmıyor güzelim. Direk yapsa susmam cevap veririm satılıyor aynısı sende al derim eşime yapıyor nazını bağırarak çağırarak.

Dimi ? En azından benimde sesim çıkar. Aa evet bende istiyordum bi akşam yemeğe gelirsinz alırız iyi olur tatlıda sizden desem ? Ay çok içime sindi bu fikir.
Sen yemeğe falan davet etme, evet seni dilsiz bellemiş. Ne dersem diyeyim ne yaparsam yapayım gıkı çıkmıyor deyip seviniyordur. Elime geçirsem ben boğacağım, o kadar sinirlendim ki.

Abin yok mu

Pff Allah kolaylık versin ama çöz bu işi
Borca sok adamı, surat as. İyidir hoştur kardeşindir ama sence de yetmedi mi falan.
De gitsin ay.

Adım yemek sakınıyora çıkıcak
Kuzum çıksa nolacak eşinin de işine geliyor bu durum , sen açıkça dur demedikce zaten seni her anlamda manipüle eder ki eşin, ben eşinle bu konuda ciddi ciddi konuşmanı öneriyorum, yanlış yapıyorsun kanarya , ilerde daha da büyük sorun olacak ve esin o zaman asla durmayacak istemeseler de bunu görev bilip yapmaya devam edecek buna katlanabilecek misin o zaman , şuan çöpsüz üzümsün çoluk çocuk yok adam seni kaybetmekten korkuyor ama çocuk olduğunda bu kadar kolay olmayacak hiçbişey, kaybetme korkusu falan da kalmayacak , şimdi alıştırdın alıştırdın daha da olmaz , ban 3. Yıla giriyoruz evlilikte eşime güvenip çocuk yapamadım , eşimin düzelmesini bekledim eğer erkenden çocuğum olsaydı eşim asla düzelmezdi , sen acil bu işe el at sınırlarını belirt bu konuda...

Peki ya o zamanda sende alıyorsun bende alıcam diye kısır döngüye girerse? Laf yapma hakkım kalmaz sende alıyorsun der ?
Bir yere kadar gidebilir cebinde parası kalmazsa nereye kadar gidecekki
Sadece nasıl bir duygu olduğunu anlaması açısından dedim
Tabi siz bilirsiniz
Eşinizle konuşmak daha iyi olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…