Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlgi mi seviyor acaba? Sürekli insanlar çevresinde pervane olsun falan.O kadar zayıfki. İstediklerini de yemiyor ki güzelim bilerek aldırıyor. Pastanın ucundan yer bu ne istediğimden değil der. Aldırdığı yemekleri de doğru düzgün yemez bi de lf yapar. Keşke yemek olsa sadece nereye diye hesap soruyor alsana banada götürsene benide diye bağırıyor. Ya karı kocam gezicem al kocanı git ne istiyorsun benden ?
Bence siz gelirinizi ayırın eşiniz kendi cebinden versin artık kardeşine.Ben kendime harcarken kaç kez düşünüyorum ama kardeşinin ihtiyaçları bitmiyor diyin.Ne bileyim zaten ya ara bozucu olacaksınız ya da sinir hastasıBi de beni düşünün. Her bir şey istediğinde öff yeter demek istiyorum. Fakat kardeş arasına giren kötü gelin damgası yicem.
Bende çok sinir oluyorum ama bana yapmıyor işte. Ben mesafeli olduğum için o çirkef hallerini bana yapamıyor eşime yapıyor ya da eşim üzerinden bana laf çarpıyor. Lokum getirmedin abi bana sende var getirsene diye. Biliyor ben izin vermedim.Bu ne ya çok sinir oldum.' Neden bağırıyorsun karşında çocuk mu var' diye neden söylemiyorsunuz? Herkes susunca yaptığını normal görmeye başlamış.
İsteme konusunu da öncelikle eşinizle konuşun. Baktınız olmadı kendi isteklerinizden kısmayı bırakın. Eşiniz yetiştiremeyince ona almayı kesecektir.
En son çare olarak da sizde ondan olur olmadık şeyler istemeye başlayın. İşe yarayacaktır.
Doğru söylüyorsunuz eşimin öyle salak saçma huyu var onada bunu öğretmem gerekiyor.Ekstrem bir durum yoksa, bir öneri istenmiyorsa, ne yediğimizi, nereye gittiğimiz bilmez, ne eşimin kardeşleri ne benim kardeşlerim.
Gereksiz bir ilan etme durumunuz var o da başınızı ağrıtıyor yok yere. Kimseye birşey ispat etmek zorunda değilsiniz.
Gizlemek saklamak olarak bakmıyoruum ama her yediğimiz içtiğimizi, gezdigimizi birileriyle paylaşmak zorunda değiliz.
Görumce densiz o konu tamam ama her yapılanın, yenilenin bildirilmesine gerek yok bence.
Çok merak ettim sözü :)))))Para yok dediğinde eşiniz, nasıl sinirleniyor anlamadım ben. Eşiniz sert bir dille, "X para yok diyorum, senin isteklerin yüzünden icralık mı olalım? Yoktan anlamaz mısın sen, yok diyoruz ulan yok!" gibisinden bir cinnet getirse bence iş çözülür. Canım babaannemin bir lafı vardı, ama çok ayıp kaçar söyleyemeyeceğim. Israrla isteyene onu derdi, aklıma geldi.
Demeniz gerekiyor.Bende çok sinir oluyorum ama bana yapmıyor işte. Ben mesafeli olduğum için o çirkef hallerini bana yapamıyor eşime yapıyor ya da eşim üzerinden bana laf çarpıyor. Lokum getirmedin abi bana sende var getirsene diye. Biliyor ben izin vermedim.
Eşime neden almadın götürmedin diye bağırdığında “neden dövücekmişsin gibi bağırıyorsun ki biz karı koca gittik ne var bunda” diyebilirim. Kızla yüz göz olmamak içinde inanın istemiyorum. Onun içinde çocuğa hediye alınca aynı performansı ilerde bizde halasından bekliyoruz diyebilirim. Aklıma başka birşey gelmiyor.
Ağzınıza sağlık be. Sinir küpüyüm pinhan. Bir yanım diyorki çatır çatır saydır bir yanım diyor ki ne hali varsa görsün. Yanımda yaptıkça düşün ruh halimi. Hani bilirsiniz ya kadın birşey diyince aile kıymete biner o noktaya girip haksız olmak istemiyorum. Böyle alışmışlar eşim bekarken görümcem çatır çatır yemiş evliyken parasını maaş alınca istemeler gelirken sürekli birşey aldırmalar bağırmalar hadisene demeler şimdide devam ettirmeye çalışıyor eşim yapmadıkça üsteliyor sabrımla oynuyor.Sizin evinize giren lokumdan da haberi olmasın o zaman.
Önce eşiniz kesecek fotoğraf atmayı, şunu aldık bunu yedik demeyi.
Eşinizle ilişkinizi bilmem ama ben bu sömürüye sessiz kalmaz söylerdim rahatsızlığımı. Çükü öncelikle ben ve benim evimin ihtiyaçları önemli.Evli ve çalışan görümcemin değil.
Eşim 10 istekten 8ini almaz demişsiniz.
Nasıl almaz mesela, geçiştirir mi?
Geçiştirmeyecek, tersleyip sert konuşacak.1 kere yapsa yeter.
Ayrıca kocası nasıl bu kadının? Araları nasıl? "Kocan alsın, çalışıyosun onu da kendin al" diye laf soksun.
Bilmiyorum, ben kötü gelin olarak damgalanmakta sakınca görmüyorum. Zaten aranız yokmuş ee varsın kötü desin, şimdi çok mu kıymetlisiniz?
Ha eşiniz suçlarsa ona da ayna tutun, olanların normal olmadığını anlayacaktır zaten.
Arada çocuğuna hediye almalar dışında kuruş para harcamaz harcatmazdım ben. Ay çok sinir oldum.
Görümcen bilinçli yapıyor, ama sorun eşin onunla oturup güzelce konuşman lazım , Benim isteklerimi aynı hızla yapmayıp kız kardeşi isteyince sorgulamadan alıyorsa olay çıkarırım, eşinle konuşmaktan başka çaren yok , senin görümcen anlamaz , bak yeni evliyken ben eve bir kilo bişey alsam eşim başka poşete doldurup her seferinde ailesine götürmek isterdi , ne olduğu farketmiyordu en basiti eve peynir alırdık onu bile derdi yarısını koy götüreyim, bak cnm görünüşte bişey yok ama bu iğrenç bir hal almaya başlayınca ve kendime , evime ne aldıysak eşimin ailesine de vermek zorunda olmak beni bıktırdı, bende eşimin evin bütün ihtiyaçlarını aldığı bir gün poşetin hepsini al bunları babanlara götür dedim ve sinirim yüzümden okunuyorduGünaydın kızçelerim nasılsınız ? Burada sizinle birlikte çoğu sıkıntıma çözüm bulduk benzer durumlarıda konuştuk lakin çözülmeyen bir problem var Allah aşkına yok mu bunun çözümü sabrıma hakim olamaktan korkuyorum. Daha önce bu konu üzerinde konuştuk ama yok kız hala devam ediyor ve ben çok sinirleniyorum. Kayınvalidem çok şükür düzeldi planınız var mı diye sorar para konusunda da anlayışlıdır ve üzerime düşüyor ufak tefek klasik kaynana tripleri dışında. Mesafem de çok iyi eşimle de sorun yok lakin ben bu görümcemin saçma sapan isteklerinden sıkıldım.
Ben mi abartıyorum yoksa takmamam mı lazım ya da sessiz mi kalıyorum inanın bilmiyorum. Eleştirilere açığım sizide yormak istemem ama yok kızlar bitmiyor. Borcumuz var üstüne bir de tadilat borcu çıktı çok şükür sıkıntı yokta ben bu kızın boğazı için mi çalışıyorum ? Ayda 1 falandır birbirimize gelip gitme hatta daha fazla mesafeliyim ama tabikide konuşuyorum sonuçta eşimin kardeşi ama vıcık vıcıkta olamam. Kaynanam düzeldi mesela hiç sorun yapmıyorum çok iyi aramız bana saygı gösteriyor emir vermiyor laf sokmuyor bende tatlı tatlı konuşuyorum ama kızı yok sanki inadıma yapıyor.
Geçen akşam kaynanamda yemek yicektik kardeşi eşimi arayıp çilek al gelirken demiş. Bu kız evli çocuğu var ve çalışıyor. Evlendiğim ilk günden beri böyle. Yetmedi geçen akşamda dürüm alsana abi yiyelim alda gel bi gün diyor. Yok yetmiyor çocuğa oyuncak alsana diyor. Sinir geliyor bana ekonomi belli herkes birşeyler kısıyor bende dahil bu kız neyin derdinde ? Eşim 10 isteğin 2 sini alıyorsa 8 ini almıyor ama sürekli birşeyler istemi benim ekonomik dengemide bozuyor. Misafirliğe gidiyoruz ekler al diyor gitti 100 lira. Bize geliyor pasta aldırıyor abisine gitti 100 lira. Yahu sende al ? Yok almıyor. Doğum gününde eşimle birlikte 100 lira verdik diye kendini parçaladı bu ne az bu hediyede al diye kendisi eşime 50 lira verdi. İnanın sorun değil ama yahu bi teşekkür et dimi hem çırpınıp hem kendin daha beterini yapıyorsun.
Kızlar yok ben bunu çözemiyorum Allah aşkına söyleyin ne yapayım ? “Canım neden abinden istiyorsun kocandan istesene “ desem abisidir ister gelin kıskanıyor olucak. Eşime desem adamın suçu ne. Ben annesine desem evlatlarının öyle olmasına bayılır eşime kardeşinde kardeşin diye baskı yapar. Sadece birşey isteme de değil gezmeye gittiğimizde “ nereye abi benide götür, onu ku alcaksın banada kıyafet alsana bana neden almadın” . Ay kızlar o kadar sıkıldım ki sussun artık duymak istemiyorum. Seni maaşa bağlyayalım istersen diye laf sokasım var. Ne yapayım ? Eşimle açık konuşayım mı ? Yoksa o ne kadar harcıyorsa kat kat ailememi harcıyım? Bu bize o kadar zorki borç ödüyoruz zaten bu kızın isteklerinden daral geldi. Hani arada istersin de sürekli saçma değil mi ? Benden istemiyor ama biz aynı evde yaşıyoruz ona alınan her mevla benimde cebimden çıkıyor. Ben şuna 100 lira vermiyim diye kendimi sıkarken hanfendi çatır çatır abisinden istiyor.
Babam lokum almıştı onu bile istiyor. Abisi atmış çifte kavrulmuş diye abi kardeş muhabbeti işte. Ay tutturdu bu ne ben yokum diyemi çıkardınız banada alıyorsun diye. Lokummu kaçırıcam ben ? Yetmedi git lokum getir bana diye bağırıyor abisine. Yetmedi bu lokumdan abimde de var getirmiyor bana diyor. Ulan sanane benim babamın aldığı lokumdan git al ? Eve gelene zaten ikram ediyorum umreden gelmedi sonuçta cazgır cazgır istiyor sinir geliyor tepeme.
Sabaha kadar anlatırımda vaktinizi almak istemiyorum. Panik atak oldum yine bişey isticek diye nedir bunun çözümü ? Tartışmak kavga etmek istemiyorum seviyesine düşmek istemiyorum mahalle ağzıyla konuşuyor çünkü. Fakat susmamalımıyım ? Teşekkür ederim kızlar okuduğunuz için.
Oyle yapiyor gibi duruyor zaten. Kayinpederim olmadik yere sacma sapam surekli kredi ceken birca giren biri. Esime hep dedim, darda kaldiklarinda annene para ver ama babana asla 5 kurus verme, sana guvenip borca girmeye baslar. Borclarina yardım edecegin izlenimine kapilmasin. Bi gun kayinpeder, 12 yasundaki gorumcemin telefonu bozulmus. Esime talimat verir gibi, şuna bi telefon bakin begenin biz anlamayız dedi. Bem hemen anladim, bakin begenin derken aslinda bize aldirmak niyeti. Hem o yaştaki cocuga elzem de degil. Esim kendisi 4 senedir ayni telefonu kullaniyo, onun talimatiyla telefon almak asiri sinirime dokunurdu gercekten. Esime dedim, sen kendine telefon al eskini kardesinever. Yok oyle bize talimatla telefon falan aldiramaz dedim. Almam zaten dedi. Almadik da,ilgilenmedik, gitti kendisi aldi.Canım benim doğumgünlerinde alıyoruz zaten. Hani arada gidince de alınırda istemesi doğru değil zaten. Erteler eşim o an almaz ama yine anlamıyor ki. Artık bilerek abisinin parasını yemek için yaptığını düşünücem.
Bunu yapamıyorum çünkü görümcemle iletişimim 0. Eşime desem kardeşine söylede gelirken tatlı alsınlar falan diye? Gerek yok ben alırım derse yoo onlar alıcak sürekli birşey istemek kolay ara söyle alsınlar diye terslerim. Gameking nasıl biliyormusun hesap soruyor ya benide abi diye “ bundan sonra biyere giderken senden icazet alırız canım “ diyesim geliyor. Kelimelerme hakim olamamktan korkuyorum. Hatta kendini kötü hissetsin diye görümcelik mi yapıyorsun sen kız yaşın büyük ama görümcelik yapmaya müsait değil diye aşağılamak istiyorum. Sonra kanarya yapma kötü olma bırsk diyorum. Yedi beynimi.Siz onlara giderken sipariş mi veriyor abisine o zaman sizde ona sipariş vereceksiniz. Gezmeye giderken peşinize mi takılmak istiyor, kalabalık olmak istesem kendi ailemi çağırırdım diyeceksin. Hatta benim yengemin taktiğini vereyim abimin 5 TL parası bize geçerse yengem 10 TL lik sipariş verir bize
Bunu eşime nasıl anlatıcam peki? Kardeşidir savunmaya geçicek.Bence de eşinizden bir tepki göremediği için şımardıkça şımarıyor kadın.
Benim de erkek kardeşim var, lokum da lokum diye tuttursam, X başlatma lokumuna, git kendin al, hizmetçin mi var karşında der çıkar.
Nazını çekmeyi acilen bırakması gerekiyor eşinizin. Eğer karşılık bulamazsa bir süre sonra tutturmayı bırakacaktır.
Siz bide ilk hallerini görün. “Bu neeğğğ abi sevdiğim pastadan değill az almışsın böreğiüi bidaha bana sor dondurma alırken bunu yemiyorum bennn” . Daha çok sinirlenmeyin diye anltmadın.O zaman siz eşinizle ciddi ciddi konuşacaksınız 5 isteğinin 5 ini de geri çevirecek eşiniz. Gerektiği yerde de lafı yapıştıracak .
Ya, bence empati yapmasını sağlamanız gerekiyor. Aynı şeyi sizin kardeşiniz istese mesela, devamlı abla şunu istiyorum, bunu istiyorum dese eşiniz razı olur mu? Borcunuz varken ha bire ekstra masraf çıksa mesela? Bunu anlatmaya çalışsanız?Bunu eşime nasıl anlatıcam peki? Kardeşidir savunmaya geçicek.
Değil tam sopalık o da hanımefendiliğimi korumaya çalışıyorum. Hani seviyemi bozmak istemiyorum yoksa farkındayım eşim dese ki “ sürekli benden isticeğini kocandan istesene bizimde borcumuz var” sıkıntı olmicak. Yok anam demiyor cazgırlığından korkuyor herhalde. Sizi bilgilendiririm mutlaka yine isticektir eşimle konuşucam ya da eksiklerimiz var canım şuan ona para harcayamayız falan diye cevap vericem