• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşında bekar olmak...

Evet öğretmenin görevi cehaletle mücadele etmek haklısınız. Ama gerçek hayatta işler slogan cümleleriyle yürümüyor. Öğretmenler de insan neticede. Sinirlerimiz çelikten değil. Bizim de komplekslerimiz var, ozguvensiz olduğumuz noktalar var. Öğretmenleri insan üstü yaratiklarmis gibi düşünmeyin lütfen.
Senin yasini geceli cok oldu ve hic evlenmedim, dusunmuyorum da. Kendimi asla vebali gibi de hissetmedim. Evlenmemek bir secimdir yahu. Bunu bir eziklik olarak gormek yerine hayattan tek basiniza keyif almaya bakin. Ayrica kimseyi ne yasiniz , ne de neden evlenmediginiz ilgilendirir. Insanlara bu hakki vermeyin, ogrencileriniz de olsa.

+ Evlilikler bu kadar tatmin edici olsa sosyal medya bu kadar cok kullanilmazdi.

Son düzenleme:
30 yaşındayım ve evli değilim. Bu durum beni zaman zaman düşündürse de kafama takmamaya calisiyordum. Hayatıma devam ediyordum. Ama şuan kendimi çok mutsuz ve umutsuz hissediyorum. Bugün derste öğrencilerimle sohbet ederken bir tanesi evli olup olmadığımı sordu. Evli olmadığımı söyleyince yüzlerindeki ifadeyi görmeliydiniz. O kadar şaşırdılar ki anlatamam. Bu nasıl olur dediklerini duydum. O an kendimi o kadar garip hissettim ve utandım ki anlatamam. Sanki bu dünyadan değilmişim, dünyanın en anormal insanı benmişim gibi. Sonra biri yaşımı sordu ve ben şaka yollu konuyu değiştirdim. Yaşımdan utandım resmen. Evlenmeyi ben de istiyorum ama olmuyor. Karşıma çıkan insanlara karşı bir şey hissedemedim. Hoşlandığım bir kişi oldu o da benden hoşlanmadı. Muhtemelen bundan sonra da böyle devam edecek. Evliliğe dair bir umudum kalmadı . Bu duruma alışabilirim ama insanların tavırlarına alışamıyorum. Kendimi vebalı gibi hissediyorum. Keşke kağıt üzerinde evli olsam da daha normal bir hayat sürsem bile dedim içimden . Böyle işte... Biraz dertlesmek istedim.
Walla ben de 33 yaşındayım ve evlilik konusunda umutsuzum. Yaşımı duyan kaçıyor. Burdaki arkadaşların tepkilerini anlıyorum ve ben de onlar gibi düşünüyorum. Ama maalesef etrafımızdakiler öyle değil. Geçen ay bir arkadaşım haber getirmişti. Seni biri görmüş görüşmek istiyor diye. Sonra ses seda çıkmadı. Ben de sormadım. Muhtemelen yaşımı duyunca vazgeçti. Herşeyim iyi hayatta. Kimseye de muhtaç değilim. Ama bir evim olsun, bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Ve anne olmak istiyroum. 35inden sonra zor diyorlar. Şurda kaldı 2 yılım. Napıcam ben şimdi.

Evet öğretmenin görevi cehaletle mücadele etmek haklısınız. Ama gerçek hayatta işler slogan cümleleriyle yürümüyor. Öğretmenler de insan neticede. Sinirlerimiz çelikten değil. Bizim de komplekslerimiz var, ozguvensiz olduğumuz noktalar var. Öğretmenleri insan üstü yaratiklarmis gibi düşünmeyin lütfen.
31 evlendim 32 ve 36 da dogurdum.iki kizim var simdi.sakin ol uzulme.gayet insani bir duygu bu.vucut saatin dogur diyor cunku.hormonal bi durum.mutluluklar dilerim ogretmenim

Walla ben de 33 yaşındayım ve evlilik konusunda umutsuzum. Yaşımı duyan kaçıyor. Burdaki arkadaşların tepkilerini anlıyorum ve ben de onlar gibi düşünüyorum. Ama maalesef etrafımızdakiler öyle değil. Geçen ay bir arkadaşım haber getirmişti. Seni biri görmüş görüşmek istiyor diye. Sonra ses seda çıkmadı. Ben de sormadım. Muhtemelen yaşımı duyunca vazgeçti. Herşeyim iyi hayatta. Kimseye de muhtaç değilim. Ama bir evim olsun, bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Ve anne olmak istiyroum. 35inden sonra zor diyorlar. Şurda kaldı 2 yılım. Napıcam ben şimdi.
36 da dogurdum.niye zor hicde degil bosver milleti keyfine bak

36 da dogurdum.niye zor hicde degil bosver milleti keyfine bak
Bilmiyorum ki. Aslında cahil bir insan değilim kesinlikle. Ama 35 inden sonra yumurta rezervleri azalıyor, kalitesi düşüyor vs diye çok okumuşluğum var.

Öğrenciler kaç yaşında ki
Boşver bende onların yaşındayken 30 yaşında bekar olucaksın deselerdi dehşete düşerdim
O yaşlarda 30 çok büyük bir yaş olarak gelir insana
Ben de bazen yalnız hissediyorum ama hayatı kendime dar etsem de bir işe yaramıyor
Film izle kitap oku daha sosyal ol
Belki de biri seni bekliyordur belli mi olur
Umutsuz olma
Karamsar olursan hep yanlış insanları hayatına çekersin

Yani benimde yaşım var evlilik girdabına girmeyin mutsuz eder herkes evlenecek diye birsey yok yada erken evlenecek diye hakkınızda hayirlısı olsun

30 yaşındayım ve evli değilim. Bu durum beni zaman zaman düşündürse de kafama takmamaya calisiyordum. Hayatıma devam ediyordum. Ama şuan kendimi çok mutsuz ve umutsuz hissediyorum. Bugün derste öğrencilerimle sohbet ederken bir tanesi evli olup olmadığımı sordu. Evli olmadığımı söyleyince yüzlerindeki ifadeyi görmeliydiniz. O kadar şaşırdılar ki anlatamam. Bu nasıl olur dediklerini duydum. O an kendimi o kadar garip hissettim ve utandım ki anlatamam. Sanki bu dünyadan değilmişim, dünyanın en anormal insanı benmişim gibi. Sonra biri yaşımı sordu ve ben şaka yollu konuyu değiştirdim. Yaşımdan utandım resmen. Evlenmeyi ben de istiyorum ama olmuyor. Karşıma çıkan insanlara karşı bir şey hissedemedim. Hoşlandığım bir kişi oldu o da benden hoşlanmadı. Muhtemelen bundan sonra da böyle devam edecek. Evliliğe dair bir umudum kalmadı . Bu duruma alışabilirim ama insanların tavırlarına alışamıyorum. Kendimi vebalı gibi hissediyorum. Keşke kağıt üzerinde evli olsam da daha normal bir hayat sürsem bile dedim içimden . Böyle işte... Biraz dertlesmek istedim.
şakamısın?İş arkadaşım 42 yaşında ve geçen hafta sözlendi.Ondan önce 45 yaşında bir arkadaşım geçen yıl evlenmişti.Ben de geç evlendim ama şuan erken evlenen ,çalışan bayan zaten zor.Niye bu kadar olumsuzsunuz?Kısmette varsa olur yaşın daha küçük bunları yazmak için

Yasınızdan büyük gösteriyorsunuz belliki
Giyim tarzınızı sac makyaj vs bi gözden gecirin
Zira yolun yarısına yakınım bi yıllık evliyim ama bekarken bi kere bile şaşıran olmadı bekar olduguma

demekki zamani degilmis takma onlara ergen kafali onlar

Ben de 30 yaşında bekar bir kadınım. Kendini kötü hissetme, karşına hayatını adayacağın bir insan çıkmadı diye seni kim suçlayabilir. Bırak onlar kaybettiğine yansın, insanlar da şaşırmaya devam etsin. Hayatını yaşa daha önümüzde uzuun yıllarımız var :)

Ben 30 yaşında bosaniyorum, bununla ilgili soru bile soramaz öğrencilerim.
Çünkü onların haddi değil. Takilmayin yaşayın gitsin. Ara ara anne olma isteği gelir. Nasipde varsa olur der geçerim.
Ara ara üzülmek normal ama sürekli bunu kafaya takarsaniz destek alın.
Hayat kısa ve çevremde bu yaşlarda bekar insan da çok.
Genç isteyebilirler o da onların tercihi der geçerim. Eski eşimde bosanirken keşke 12-18 yaş aralığında bir kızla evlenseydim dedi.
Olur öyle seyler.
İns bulur çıtır da beni bosar.

Keske yerinde olsam da bekar olsammm

Yazdıklarınızı sona doğru hayretle okusamda sonra kendimi sizin yerinize koyup anlamaya çalıştım elbette içten içe üzer belki insani ama vebali gibi hissedeceğiniz bir durum değil. Benim ablam 31 yasinda ve bekar abim 33 yasinda ayni sekilde oda bekar. İnsanlara bir şeyleri anlatmak kabullendirmek algılarını değiştirmek her zaman zordur siz kadere iman edin ve Allah zorlastiriyorsa bir seyleri güzelleştiriyor demektir vardir kaderinizde biri önünüze gelen fırsatları değerlendirirsiniz olmazsa da dünyanın sonu değil ne güzel mesleğiniz var en güzel yaslarinizdasiniz hayatin tadini çıkarın herkes evlenmek zorunda değil hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Back