30 yas sendromu

Bence uzulmeyin ve gecmisten ders cikarin, 30 yasina gelmissiniz bundan sonra ailenizin sizin yerinize karar vermelerine kriter koymalarina izin vermeyin. Mantikli akilli davranin yani, resmen armuta sapli uzume coplu deme olayina donmus sizinki ama oyle depresyona girecek bir durum yok ortada cunku sizin durumunuzda isinden kariyerinden dolayi evlenmemis bir suru erkek var onemli olan dogru kisiyi secmeniz. Arkadas cevrenize oturdugunuz yere is cevrenize falan bakinin hos oyle bakmayla olmuyor boyle seyler ama biraz dusunce yapinizi degistirin oncelikle. Bu yastan sonra istedigim gibi birini bulamam demeniz bana hala sanki dis gorunus olarak kriterleriniz varmis gibi geliyor. Ayrica ben guzel biri degilim de ne demek anlamadim ? Siz cidden hem kendinizde hemde adayinizda dis gorunuze cok takmis durumdasiniz.
Oncelikle 30 yasina gelmis bir kadinin hayatini birlestirecegi vede bundan sonraki hayatini gecirecegi insani secerken maddesel seylerden fazlasini aramasi ve beklemesi gerektigini dusunuyorum ben.

yok öyle demiyorum yorumları merak ediyorum. konu sahibiyle aynı durumda gibiyiz.

Emin ol bircogumuz konunsahibiyle ayni durumdayiz

Farkettin mi bugunlerde ne kadar cok benzer konular aciliyor dugun sezonu yaklastikca insan durumun vehametini mi denir ne denirse artik fark ediyor

Rabbim gepimizin hakkinda hayirkisini nasip etsin insallah

Bende 5 ay sonra 27 olacağım. Evlenmeyi istediğim kişiyi ailem istemediği için evlenemedim bende.
Sonra da kimseyi beğenmez oldum. Başkasını istemiyorum yani.
O yüzden de kendimi sıkmamak adına akışına bıraktım.
Sizi anlıyorum çevremde 23lu yaşlardakiler evleniyor.
İnsan kendi düzeni olsun istiyor. Kendi evim olsa temizlik yapmaya bile hevesliyim :)
Ancak sırf evlenmiş olmak için evlenemeyiz.
Evlenip mutsuz olan onca insan varken üstelik.

Yaşın cok gec degil benim cevremde okuldu işti derken 30u deviren cok bekar tanıdıgım var.
Benimde kısmetim cok kapalıydı bu arada..
Ya Aliyy c.c ismini bol bol zikrettim
Bu isim hayırlı bir eş için okunur diye yazıyordu hakikatende 3-4 ay içinde esimle tanıstım
Daha dogrusu sınıf arkadaşımdı sosyal medyadan beni ekledi aradan 15 yıl sonra karsılastık ve 5 ay sonra nikah masasında bulduk birbirimizi.
Bol bol dua etmek çok önemli Rabbim hiç aklınıza bile gelmeyen kişiyi karsınıza cıkarıyor

Bence kendini suclama bundada vardir bir hayir ..ama iste 25 gectiginde evlilik zor diyolardi gercektende oyleymis ama neden,keske, tuh ya diyip gecmisi dusunmeyin ve kriter koymayin aradiginiz eşe "rabbim hayirli insanla karsilastirdin" diye dua edin ve o mantikds ilerleryin..bu saatten sonrs gecmise bakmayin ideal eş adayiyla evlenip. Hemen cocuk yapin:)) ama evde kaldim diyede kotu biriyle hemen evlenmeyin dikkat edinn secici olmayin bosda vermeyin:))))

İlk defa duydum bu zikrin kısmet için okunduğunu canım. Genelde Ya Fettah, Ya Bais, Ya Selam gibi isimlere rast geldim araştırırken. İnşaAllah zikretmeye çalışacağım bu mübarek ismi. Aslında bu isimleri sadece Allah'ın rızasına ermek için zikretmeliyiz. Gayemiz bu olmalı ve bu duaların, zikirlerin hürmetine Rabb'imizden istemeliyiz bunuda unutmayalım bu niyetlerle okumaya çalışalım.
Rabb'im senin duanı kabul ettiği gibi bizimkini de inşAllah en kısa sürede hayırlısıyla kabul eder. Rabb'im yuvanda huzuru, mutluluğu, bereketi eksik etmesin. N'olur biz bekarlarada dua edin. Buna çok ihtiyacaımız var çünkü.

evet bi de yaz geldi. düğün sezonu açıldı. ruhum daraldı şuan

evet bi de yaz geldi. düğün sezonu açıldı. ruhum daraldı şuan
Dugunler benide daraltir ama mecburen gitme zorunlulugu (pek sevmemde dugun dernek olaylarini)

Insallah sizi artik 2017 gelinleri topiginde goruruz ama illa yaz olsun demesseniz 2016 nasip olur hayirlisiyla inşallah

Kotulukten degil de belki bisey hissedememistir, olamaz mi?
Veya kismeti degildir, Allah icini isindirmamistir?
Taliplerin coklugundan ziyade, birinin kafana gonlune uymasi onemli..

O zaman evde kaldım diye ağlamayacak yani ya hiç ısınmazsa ne olacak?
hayat boyu beyaz atlı prens mi bekleyecek?
yani insanları iyi tanımadan yollarsa sonra ağlamayacak kimse. evlenmek istemez tamam ama evlenmek istiyorsan ona ısınmadım buna ısınmadım eee?
ki ne kadar tanıdı adayları o da başka mesele..

Ayrıca allahın ısındırmasıyla alakalı bir konu değil her konuya din iman sokmasak olmuyor.
kocası tarafından öldürülen kadınlara allah evlen de kocan öldürsün mü diyor?

ben ilk karşısına çıkan adamla evlensin demedim ki ama eğer yaşım geçiyor diye üzülecekse o zaman karşısına çıkan adayları iyi değerlendirecek herkes kötü deyip geçerse hiç evlenememe riski doğar.
sokaklar bekar evlenme çağında erkek dolu uygun tanışma yollarıyla adayları değerlendirmek gerekli biraz şans tanımak gerek.

Istemediklerini herhalde sepetleyecek. Icinin isinmadigi biriyle mi evlenecekti?

Siz uzulmediniz ya, onlar da kahroldu zaten.

kahroluyorlar ki konu açıyorlar.
ben kimse üzülsün istemem ama kendi edip kendi bulanlar da özeleştirisini yapacak.
hayat geçiyor.
istemediklerini sepetleyecekte yaş geçiyor diye ağlamayacak adayları iyi değerlendirecek. herkes kötü demek olmaz.

İstemediklerinin neyini iyi değerlendirecek anlamıyorum. Siz iyi misiniz?

Evet sokakaklar bekar adam dolu hepside konu sahibine gelip.evlenme teklif etti

Ha birde sizin elinizde konu sahibine talip olanlarin hepsinin ozgecmisi vardi onlarin iti insanlar olduklarinin kefilisiniz sanirim

Sahiden tuhafsiniz sanki birine kizmissinizda hincinizi konu sahibinden aliyor gibi bi haliniz var

Benimde yasim geciyor olmuyor diye zaman zamanda cok uzuluyorym ama hic birsekildede mantigima yatmayacak bir insani yasim gecti kaygisiyla kabul etmem

Bubarada demissiniz ki yok iste gelenleri degerlendirsinde yasi geciyoda bilmem ne degerlendirip degerlendiemedigini biliyormusunuz hepsinin cok iyi insanlar oldugu hakkinda istihbarat aldinizda bizim.mi gaberimiz yok

Bende kafama takiyordum, 30 yasina kadar dogru düzgün biri cikmadi. Sonra birisiyle tanistirildim , 1 sene tanidiktan sonra , dogru kisi sonunda geldi diyerek evlendim. Piskopatin önde gideni cikti. 5 ayda ayrildim . Simdi 32 yasinda ve bosanmis bir hatunum.

Özetle kader kismet sans bu isler . Hic kafaya takmaya degmezmis , meger ne üzüntüler yasicakmisim . Rabbim herseyin hayirlisini versin , hayirda ser serde hayir vardir , biz bilemeyiz .

İstemediklerinin neyini iyi değerlendirecek anlamıyorum. Siz iyi misiniz?

siz niye bu kadar tepki verdiniz ki benim kimseyle bir derdim yok ama bu evlenemedim şöyle böyle diyenlerin çoğu kimse olmadığından değil kendi beğenmemeleri yüzünden evlenemiyor türkiye burası damacaya bile sarkanların ülkesi konu sahibine kimse aday olmamış olamaz. eh herkes kötü de olamaz bütün ipsizi sapsızı konu sahibini de bulamaz.

benim dediğim adaylarla ilgili bir şey söylemedi neden beğenmediğini neden istemediğini ya da ne kadar tanıdı?

önceden beğenmeyip sonra aşık olarak evlenen çok kişi var. şöyle bir bakıp aaa ben beğenmedim deyip geçerse birisi tabii evlenemez. birilerine şans tanıyacak birlikte zaman geçirecekler.

ve tekrar ediyorum ya hiç kimseyi beğenemezse?
dünyanın sonu değil ama belli ki konu sahibi evlenmek istiyor mükemmeli ara seçici ol demekle ona ancak kötülük edersiniz....

evlenemediyseniz suç benimmi öyle mantığıma uymaz diye diye kimse kalmıyor. mantığınıza uyup uymaması önemli de ne kadar tanıdınız da hüküm verdiniz. hep de mantığınıza uymayanlar çıkıyorsa karşınıza takıldığınız yerler yanlış. düzgün yerlerde duran düzgün insanlarla karşılaşır.

Herkesin imtihani farklidir ama sanirim siz guzelce konusulacak biri degilsiniz ya da biz anlasamiycaz; laflari baska yere cekmeniz bende bu kaniyi olusturdu..
Neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…