30 yas sendromu

Sıkma kendini rahat ol güzel Allahım çıkar ocak takibini karşına en kısa zamanda bende yeni evlendim aynen 30 yaşımda ama bn kendim istemiyordum evlenmeyi erken die düşünüyordum tabi o yaşlarda talipler azalıyor ama neyin nerden çıkacağı belli olmaz rahat ol bu yasin kıymetini çıkar

30 yaş nedir ki yaw sen birde 36 yı gör sonra da 40 lar geliyor 30 iyidir iyi.
ben 36 yaşındayım.

Herkesi reddetmekle hata yapmissiniz. Cevrenizdekiler de bu yüzden görücu getirmeyebilir artık. Artık yapacak tek şey bol bol dua etmek. Zaten sosyal çevreniz varmış.

Ben de 30 yaşındayım dün açtığım konuyu okur musun belki ne Demek istediğimi anlarsın

evlenmek isteyenlere hep aynı çözümü yazarım. kız arkadaş çevrenizi genişletin. illaki bi kuzeni tanıdığı arkadaşı vs çıkar

aynen. birde vakıflar derneklerdeki ablalar çöpçatan kabul merkezi gibi çalışıyor. ama biraz samimi olmak gerekiyor. -evlenmek için kendini sevdirmekten değil zaman geçirmeyi kastediyorum-
mesela sokak hayvanlarını koruma derneği, kitap okuma klüpleri, hele dikiş nakış kursları oğluna komşusuna yeğenine vs damat adayına gelin adayı bakınan ablalarla dolu.

aynen kesinlikle. doğru diyon oralar da hobi yapan oğlu bekar birsürü teyze var. mesela halk eğitim oya kursu, örgü kursu tam ideal :) malesef böyle şeyler evde oturarak olmuyor aktif olmak lazım. bide o teyzeler baya eğlenceli kurslar da

valla ustte bir arkadasın dedigi gibi her gelene yok deyince, artık azalıyor gelenler ve getirilenler, ya "sevgilisi vardır onu bekliyor" diye dusunuyorlar, ya da "cok mukemmeliyetcı ıstedigi tarzda bırını bulamayız" deyip geri cekiliyorlar..Ben de sosyla cevreye baglıyorum olmamasını ama arkadasların yazdıgına bakılırsa o da cok etkili degil.. Allahın mutlaka bizim ıcın takdir ettigi, zamanını beklyen guzel seyler vardır, dua edelim, umitsiz olmayalım. Bi de sunu kesinkes bilmeme ragmen kurtulamıyorum; cok fazla takınca ısteyınce olmuyor, ama ben ordan burdan heryerden evli nisanlı ciftleri felan gorunce ıster ıstemez takıyorum

Ben de 30 yaşındayım dün açtığım konuyu okur musun belki ne Demek istediğimi anlarsın
Zor bi durum.. ama herkes karakterini sergiler.. Belki seneler sonra belkide suan hissediyordur o pişman olacak ama sizin Kalbinz musterih olacak.. tavrın izi ve durusunuzu değiştirmediginiz için. .

30 yaşındayım ve bazen bekar olduğuma o kadar şükrediyorum ki. çünkü mutluyum. evlilik odaklı düşündüğünüz için biriyle görüşünce "aman evleneyim artık" diyebilirsiniz. Evlenirsiniz elbet ama nasıl biri çıkar kim bilir. evlenmeliyim fikrinden uzaklaşmaya çalışın.

Uzaklaşmak tan ziyade aman evleneyim değil de sadece geç mi kaldım düşüncesi var.. sadece evlilik yaşam biçimine dönüşüyor ve çocuk sahibi olmak.. geç mi kaldım düşüncesini tetikliyor.. ve tabiki kader..

Bahsetmek istediğim "geç mi kaldım" düşüncesi sizi yanlış evliliğe itebilir.
Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz.

Ben daha 30 a girmeden 30 yas sendromuna girdim ortada begenmeyecegim kismet dahi yok ama bu kadar caresiz olmama ragmen kafama gore biri olmayacaksa hic olmasin taraftariyim

Bakma sen insanlarin yasin geciyor mutevazi ok dediklerine falan evliligin mutevazilikle alakali bi durum oldugunu dusunmuyorum
Bi insanin yasamis oldugu hayat standartlari vs cok etkili bekarliginda cok varlik icinde yasamis birinin evlilikte bunu cokta kaldirabilecegini yada cok rahat yasayan birinin asiri kisitlanmayi kabul edecegini dusunmuyorum tabi bu benim gorusum

Mesela ben oyle maddiyati falan çok onemsemem ama evlenecegim insanin kibar ve dusunceli bi insan olmasi cok onemli yani fıtratim itibariyle sanirim kafami kessen kaba insana tahammul edemem tabi bu birazda kaderdir ama eger secme şansi bendeyse sirf yasim geciyo diye kalkip kaba bi insanla omrumu heba edemem

Yani evde kalma yas sinirindayim hatta neredeyse hoc talibim yok ama yillardir bu dusuncedeyim insallah caresizlikte fikrimi degistirmes

30 yaş bir kadının en güzel yaşı hatta öyle ki hani halk arasında cennette herkes 30 yaşında olcamış derler:)
En güzel yaşınızdasınız geç kaldım yaşlandım sözleri için çok erken

Bekarliktan sikayet edenlere hayret ediyorum. Yahu cocuk yok, es yok, esinizin ailesi yok, sorumluluk yok. O kadar hursunuz ki... Bu oyle buyuk bir nimet ki... Gidin dunyayi dolasin. Farkli yuzler taniyin, farkli yerler kesfedin. Bu evlenme sevdasi neyin nesidir?

[QUOihtiyacimipost: 45984111, member: 672325"]Bekarliktan sikayet edenlere hayret ediyorum. Yahu cocuk yok, es yok, esinizin ailesi yok, sorumluluk yok. O kadar hursunuz ki... Bu oyle buyuk bir nimet ki... Gidin dunyayi dolasin. Farkli yuzler taniyin, farkli yerler kesfedin. Bu evlenme sevdasi neyin nesidir?[/QUOTE]
Tek ihtiyacımız gezmek hur olmak vs yazdığınız şeyler mi.. hayatta farklı lezzetler zevkler yok mudur.. vakti geldiğinde yaşanması gereken şeyleri istemek diğer şeyleri onemsememek midir.. hayırlısı olsun inş..

önüne geleni sepetleyip sonra kısmetsizim diye ağlayanlara üzülmüyorum. bu kadar dertleneceksin insanları yollamasaydın yani kendinden etmiş kendin bulmuşsun kimse olmaz kimse ilgilenmez ayrı ama isteyenleri gönderip de şimdi evlenemedim diye ağlarsan olmaz. herkes mi kötüydü yani?

Bi sey sorucam 10 kısmetiniz cikti onundan biriylede mutlu olmayacaginixa kafa dengi olmadiginiza emin olsaniz dahi kabul edermiydiniz

Kusura bakmayin ama insanlarin hayati yapboz tahtasi degil evet benimde yasim geciyor evlenemedigim icin uzuluyorda olanilirim problemli ni ailw hayatim var ama yinede kalkip sirt evlenmek icin mutlu olamayacagim bir insana evet degipte hayatini heba etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…