- 25 Ağustos 2014
- 20.398
- 48.332
- 798
- Konu Sahibi Mahpeykersultan
-
Allah vermeyi istemeseydi, isteme duygusunu vermezdi.. Umitsiz olma ve Allah'a sigin.. Cok dua et.. Hic belli olmaz bu isler..Merhaba..
Suana kadar herseyim çok şükür isteyince hemen oldu.. maddi sıkıntım da olmadı.. ailem her konuda destek.. tek sıkıntı ve son zamanlarda brni sürekli ağlatan konu 30 yaşındayım ve hala bekarim.. ve bu konuda ümidim kayboluyor her geçen gün...bu güne kadar çok talebim oldu ben istemedim ailemin özel istekleri bi baktım tarih beni 30 lu yaslarima ulastirmis.. ve suan çok mutsuzum çünkü bu konuda çok acizim hiç bişey yapamıyorum.. bence guzel biri degilim ve yasimdan dolayi artik bundan sonra benim istediğim gibi birinin beni istemeyecegini düşünüyorum.. mucizelere ihtiyacım var.. dua edemiyorum etsem kabul olmayacak gibi veya hangi yüzle.. Velhasıl çok caresizim..
Kotulukten degil de belki bisey hissedememistir, olamaz mi?önüne geleni sepetleyip sonra kısmetsizim diye ağlayanlara üzülmüyorum. bu kadar dertleneceksin insanları yollamasaydın yani kendinden etmiş kendin bulmuşsun kimse olmaz kimse ilgilenmez ayrı ama isteyenleri gönderip de şimdi evlenemedim diye ağlarsan olmaz. herkes mi kötüydü yani?
Buralar kaeisir diyosun yanigec oldu ama ben de yerimi alayim suracikta. :)))
Anne babamiz kaderse onlarin evlenmeside kader o zaman.Ben kader diye avutuyorum kendimi elimden birsey gelmiyor .Bu arada arkadaşlar kaderi çok farklı algılıyoruz kaderi anlamak için daha geniş ilim gerekiyo ama şu kadarını söyleyeyim elbette Allah ne yapacağımızı biliyor her zaman ama zaman kavramı dünya için geçerli ve evlilik seçebildiğimiz kadere giriyor seçemediğimiz kader sadece anne babamız cinsiyetimiz ve doğduğumuz ülke onun dışında evlendiğimiz insan kendi seçtiğimiz kader öyle olmasaydı Peygamber efendimiz (sav) evleneceği insanda Allah korkusu atamayan Allah dan ümidini kesmiştir demez hiçbişeyine bakmayın zaten elinizde değil derdi ama sahabelerede erkek ve kadınlara ayrı ayrı evlilikte şu özellikteki bayan ve erkeklerle evlenin diye tavsiyede bulunmuş ha biz kul olarak o özellikleri iyi ayırt edemiyoruz ve yeterince dua edip tevekkül etmiyoruz sonra kaderdi deyip geçiyoruz o ayrı
önüne geleni sepetleyip sonra kısmetsizim diye ağlayanlara üzülmüyorum. bu kadar dertleneceksin insanları yollamasaydın yani kendinden etmiş kendin bulmuşsun kimse olmaz kimse ilgilenmez ayrı ama isteyenleri gönderip de şimdi evlenemedim diye ağlarsan olmaz. herkes mi kötüydü yani?
Anne babamiz kaderse onlarin evlenmeside kader o zaman.Ben kader diye avutuyorum kendimi elimden birsey gelmiyor .
Bu arada arkadaşlar kaderi çok farklı algılıyoruz kaderi anlamak için daha geniş ilim gerekiyo ama şu kadarını söyleyeyim elbette Allah ne yapacağımızı biliyor her zaman ama zaman kavramı dünya için geçerli ve evlilik seçebildiğimiz kadere giriyor seçemediğimiz kader sadece anne babamız cinsiyetimiz ve doğduğumuz ülke onun dışında evlendiğimiz insan kendi seçtiğimiz kader öyle olmasaydı Peygamber efendimiz (sav) evleneceği insanda Allah korkusu atamayan Allah dan ümidini kesmiştir demez hiçbişeyine bakmayın zaten elinizde değil derdi ama sahabelerede erkek ve kadınlara ayrı ayrı evlilikte şu özellikteki bayan ve erkeklerle evlenin diye tavsiyede bulunmuş ha biz kul olarak o özellikleri iyi ayırt edemiyoruz ve yeterince dua edip tevekkül etmiyoruz sonra kaderdi deyip geçiyoruz o ayrı
aminEki Görüntüle 1811152
“Biz her şeyi bir kadere (bir düzene, ölçüye, plana) göre yarattık.” (Kamer Suresi, 49. ayet.)
Kadere inancı olan biz inanlar bile malesef çok aceleci davranıyoruz. Allah'tan samimice, kabul olacağına hiç kuşkumuz olmadan dua edip O'na tevekkül edersek şüphesiz duamız kabul olur.
Ey îmân edenler! Sabır ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir. (Bakara Suresi,153.ayet)
''Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder.'' (Hadis)
''Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.)'' (Buhari/Hadis)
Daha binlerce ayet ve hadislerde duada samimiyet, ihlaslı olmak, olacağına şüphe duymadan O'ndan istemek gibi manalara gelecek açıklamalar var.
Sizi o kadar iyi anlıyorumki ben de üç aşağı beş yukarı sizinle aynı psikolojik durumu yaşıyorum ama inanın Allah'a sığınmak'tan başka çaremiz yok. Alemleri yaratan yüce Allah'tan başka derdimize derman olacak İlahi bir güç yok. Ben o kadar inanıyorumki tevekkül edip O'ndan istediğimizde amacımıza ulaşacağız. Yukarıdaki Mevlana'nın sözü herşeyi açıklıyor. O Allah dilemedikçe ne kadar çaba sarfetsek boş. Bataklıkta kurtulmaya çabaladıkça; daha çok batar içine düşen... ama gayret gösterip Allah'a sığınırsak ozaman başka. O zaman elimizden tutan bir yaratıcıdan yardım görürüz, kurtuluruz, feraha ulaşırız.
Allah hepimize bu mübarek 3 ayların hürmetine gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı olacak şekilde nasip etsin inşaAllah (amin)
Canim umutsuz olma. Muhakkak bir yerlerde kismetin vardır. Bir de şunu düşün, acaba bilincaltinda cidden evlenmek istemiyor olabilir misin?
Yani çevresinde kötü ornekler varsa evlilikle ilgili bilincsizce evlilikten korkuyor ve evlenmeyi istemiyor olabilir. Her ne kadar ben evlenmeyi istiyorum dese bile aslinda evlenmek istemiyorsa farketmeden o şekilde davranır.Bilincaltinda evlenmeyi istemiyor olmak nasil bir sey?
Canım ben üniyi bitirdim 21 yaşında bir sürü kısmetler başladı ama hep görücü usulü ve ilk etapta ailelerini gördüğüm için evlenesim yoktu aklımda beş karış havada tabi biriyle evlenecektim onuda ailem kabul etmedi sonra iyice evlilikten soğudum ailemede inat kimseyi kabul etmedim sonra geldim 25 yaşına gittim o kadar isteyenin içinden en salağıyla evlendim mantığıma uymuyodu ama ne vaatler ne vaatler duydum tabi hepsi fos çıktı ailemde istemedi ama yok siz çok önyargılısınız o beni çok seviyo dedim ve evlendim sonra şiddet gördüm ailesine aşırı düşkündü fiilen 3 ay evli kaldık ve dün boşandım şimdi 26 yaşındayım şimdi hayata daha farklı bakıyorum hatalarından ders aldım ama insan 30 yaşında daha olgun oluyomuş o zaman hata yapma payın daha az yani 30 umu beklemeyi düşünüyorum bi daha evlenmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?